Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Genç89
@Genç89 tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Carraro 324 beni çok zorlar, internetten sipariş vereceğim için pazarlık imkanı sınırlı gibi.
Bir de disk fren benim gibi tecrübesiz biri için riskli galiba.
Carraro 323 çok şık duruyor ama çamurluk, bagaj vs. aksesuarları olsun istiyorum, sonradan tedarik etmek benim için yorucu ve maliyetli olabilir.

Amortisör konusuysa en kararsız kaldığım noktalardan biri.
Yaşadağım yerin yolları pek güzel değil. Yollar pek bakımlı değil, çukurlarla dolu veya parke taşlı yollar.
Amortisör ne kadar ihtiyaç olur, ne kadar rahatlık sağlar hiç bilmiyorum.
Sadece okuduklarım doğrultusunda amortisörlü bir model düşünmeye başlamıştım, yoksa amortisörlü bir bisiklete binip tecrübe etmişliğim bile yok :)

• Beğen
Tepkiler: Genç89
Scudo
Yok@savuk Emin olun giriş seviyesi maşalar köy yolları veya patika yollara girmediğiniz sürece sadece ağırlık olmakla kalmayacak o titreşimleri sürekli hissedeceksiniz ve gereksiz yere 1.5 kg'dan fazla ağırlık taşıyacaksınız. Ve emin olun 1,5 kg çok fazla şey farkettiriyor, bunu amortisörlü maşa kullanan biri olarak söylüyorum. Tabi ben çok fazla olmasada patika yollara giren ormanlık alanlarda sürmeye çalışan biri olduğum için amortisörlü maşadan pek vazgeçemeyeceğim gibi ama bunu kullnan kişinin kullandığı alana ve beklentisine göre değişir.
O fiyat aralığında, üzerinde çamurluk, bagaj gibi aksesuarlarla gelen model var mı bilmiyorum ama bende bakarım bulursam haber veririm.

@alcest piyasada o fiyata bisiklet çok ancak fiyat uygun ise ve görerek alacaksanız neden olmasın.

@Genç89
@Genç89 tavsiyelerinizi değerlendireceğim kesinlikle.
Konuyla ilgili okuduğum mesajlarda kullanıcılar, düzenli asfalt yollar haricinde amortisörün büyük konfor sağladığından bahsetmişler. Ben de katkısı olur düşüncesiyle 700 tl bütçelerden amortisörlü olsun, olunca da kilitli maşa olsun diyerek 1000 tl'lere kadar yükselttim bütçeyi. Biraz daha araştırayım. Diğer yandan @freestyler ın deneme sonuçlarını da bekleyeyim.

Ayrıca bisiklet araştırma konusunda desteğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Genç89
@savuk Yani dediğim bizlerin yapacağı önerilerde ister istemez tamamiyle önceki deneyimlerimize göre oluşan beklentiler üzerine oluyor. En doğrusu deneyerek sizin vereceğiniz karar olacaktır bence.

• Beğen
Tepkiler: savuk
@savuk hocam 16 sında gidicem izmire,
Bu arada şunu öğrendim, istediğim modeller heryerde sadece açık olarak var kutulu olarak yok
2017 modelleri gelmiş fakat carraro henüz Web sitesinde yayınlamamış, fiyatlar da haliyle daha yüksek olacak, haberin olsun.

1500 lıra butcem var taksıtle mtb alıcam speed 7227 vardı aklımda kronun modelelrıne baktım kafam karıştı. % 80 yolda % 20 dağda kullanıcam bı model onerırmısınız

Merhabalar Arkadaşlar aranıza henüz yeni katılmış durumdayım elimde tabiri caizse dandik bir mtb var ilk bisikletim. fakat aklıma takılan bir soru var. elimdeki mtbnin tekerleklerini hibrit tekerleklerle değiştirip mi tekrar kullanmalı yoksa yeni hibrit bir bisiklet mi almalı o konuda kararsızım fikirlerinizi almak istiyorum.

Selamlar şuan Merida Scultura 200 kullanıyorum ve pek de memnun sayılmam maalesef ki. Kadro çok esniyor,esnerken ses çıkarıyor ve kablolar kadroya çarpıyor. Bunun için garantiye gönderdikten sonra değişim olursa satacak, iade olursa iade edeceğim sanırım. Yaklaşık olarak 2000-3000TL bandında bir yol bisikleti arıyorum. İç bacak boyum 83-84 boyum ise 180. Marka önemli ancak markanın yanında donanım da önemli. Kabloların kadro dışından ve gidon bandı içinden geçmesini isterim açıkcası.

Mtb Biskletim Yetersiz Gelmeye Başladı.Yeni Bir Mtb Alacağım.Aklımda Salcano İgman Slx Var.Bir Tanıdık Bisikletçiden 2500 Tlye Sıfır Alacağım.Sizce Kararım İyimi Yada 2500 Tlye Daha iyi birşey alabilirmiyim.İkinci El Düşünmüyorum

arkadaşlar 2016 lapierre sensium 500 mü 2017 lapierre sensium 300 mü sizce ? fiyatlar aşağı yukarı aynı

Merhaba uzun zamandır bisiklet araştırıyorum ve bunu buldum 10 kg gibi bir agırlıgı var ve kadro neredeyse karbon gibi sizce nasıl bir bisiklet.

(link)

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba sayın bisiklet forum kullanıcıları.
Ben bisiklet sürmeyi ve spor yapmayı çok seven biriyimdir.

Fakat ben bir bisiklet alicam hergun evimden işime gidip gelicem.

Yaklaşık ve net :7 km gidiş .7 km geliş toplam da =14 km.

Ayrıca sigara alkol kullanmıyorum.

Gayet dengli besleniyorum
Bol bol balık omega ve sağlıklı gıdalar yiyorum.
Şimdi siz abilerime soruyorum tabi tecrübeli bisikletçilere

Sizce her gün gider gelebilir miyim.
Orta bir hızda yani 20 km hızla ne kadar(dk) sürer 7 km.

Bide alacağım bisiklete vereceğim para 1500 tl gibi bir fiyat tek amortisör mu aliyim yoksa çift mi yol mu aliyim dağ ve engebe bisikleti mi .

Yardımcı olandan Allah razi olsun[emoji3]

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar sadece tecrübeli arkadaşlar yanıt verirse sevinirim şimdiden yardım olan herkese teşekkürler birinin en az 2 yıl kullanacagı bir alet almasına vesile oldunuz :)
simdi size kısaca anlatıyım arkadaşlar ben bisiklet almak istiyorum fakat biri diyorki bu bisiklet şahaeser biri diyor 2 dakkaya bıkarsın arada kaldım şimdi ben yolların yokuşlu oldugu fakat yolun yamuklugunun çok olmadıgı bir yerde yaşıyorum tekirdağ merkez ben dağ bisikleti alıcaktım sağlam bi tane dedilerki bu bisiklet iyi güzel bakımı masrafsız lastigi degistirilebilir ucuza ama seni asfaltta çok yorar diyince bi caydım mtb den sonra dedim yol bisikleti alayım iyi hız yapar iyi bi yol yaparım daha az yorularak sonra dedilerki bu bisikletler çok hassas bakımı için çok para harcarsın uzun ömürlü değil o zaman yol/sürat bisikletlerindende caydım hibriti zaten bensevmiyorum kronun ön maşası kırılıyormuş kronu bi sildim ben salcano larıda çok kötülüyorlar benim limitim biraz kötü hocam 500-1200 e kadar çıkarım 2. el önerebilirsiniz mtb - sürat yol bisiklerlerine açıgım hibrit kabul etmiyorum çok sıradan geliyor
yol bisikleti önerecekseniz arkadaşlarım aradıgım özellik kısaca bisikletin bütün olarak dayanıklı olması
mtb önerecek arkadaş varsada aradıgım özellikler yokuş yapabilmesi asfaltta beni çok yormamasını istiyorum hani küçük farkları dahil etmiyorum çok yormasın diyorum asfaltta anlatabildiysem umarım :) bisikletin hafifliği çokta önemli değil kağıt almak istemiyorum biraz ağır olmasının sakıncası yok 1000 den yukarı 1500 e kadar önerirseniz 1 yıl erteleyebilirim umarım en erken şekilde yanıt gelir yarıyıl tatili yaklaşıyor bisikletler indirime giriyor :) lütfen benim anlattıklarıma yakın kullandıgınız bisiklet iyiyse onuda anlatırsanız sevinirim BİRDE BİSİKLETİ ÇALDIRMAMAK İÇİN CAYDIRICI BİRŞEY ÖNERİRSENİZ HİÇBİRİ KESİN ÇÖZÜM DEĞİL BİLİYORUM SADECE CAYDIRICI BİR KORUMA ÖNERİRSENİZ PARA KOLAY KAZANILMIYOR BİR KORUMA APARATI LAZIManlattıgımdan 1 asagı 2 yukarı olsada farketmez yani duymuş olayım tavsiyelere açığım , acemiyim profesyonel değilim şimdiden çok teşekkürler cevap veren duyarlı arkadaşım hepinize iyi seyehatler dostlar...
birde marka olarak belirtirseniz sevinirim kısaca mtb - yol bisikleti gibi cevaplar vermesseniz sevinirim bu aradada asfaltta - çok az engebeli ve hergün taşlı yoldan geçmesi gerekiyor 1 kere ve kısa bir yol
BOYUM : 165
KİLOM :70
1 YILA 65-60 A DÜŞECEĞİM İNSALLAH

@freestyler

Bilgilendirme için sağolun hocam. Sizden İzmir'den de bilgi aldıktan sonra acele etmeye çalışacağım.
Ya da internetten özellikle 2016 model bakacağım artık.

@erenk 167 boy 80 cm bacak ici boyuyla ben bile 48cm 16" bisiklet kullaniyorum ve tam ölçü diyebilirim adam sana kucuk bisikleti satmis sende oglunun bisikletiyle gezen baba gibi gezmek durumunda kaliyorsun. size 56 bile olur yani.

@musa33_mtb marka model tavsiye verecek kadar kapasitem yok ama o paraya salcanodan daga başarılı kafa agritmayacak bir bisiklet al derim. Ben servisinden isciliginde vs pek memnun olmamistim salcanonun.

• Beğen
Tepkiler: Mustik33
Selamun Aleyküm. Yaklaşık 5 aydan beri araştırıyorumda bir tane MTB dağ bisikleti almayı düşünüyorum. Geçen bir arkadaşın BTWIN 8.2 kullandım çok memnun kaldım. Şuan da BTWIN almayı düşünüyorum. Öğrenci olduğum için maximun 1600 tl falan çıkartabilirim. Bisiklet kullanma amacımda arkadaşlarla uzun yola şehir dışına falan çıkmak. Bisikletler hakkın tecrübesi veya tavsiyesi olan varsa bilgi verebilir mi?
(link)

Yasim 15 boyum 1.75 sehir icinde merdivenden inecek hoplayacak ziplayacak kisacasi minik aksiyonlar yaşayacak bir bisiklet almak istiyorum .

Mumkunse hizli ve hafif olmasi gerekiyor

Alabilecegim bisiklet onerisi olan var mi ?

Teşekkürler,

Geri