Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Bu bisikletten almayı istiyorum. 2.300'e buldum fakat bu paraya daha iyi bir bisiklet var mıdır diye düşünüyorum. Maşası, selesi, jantları çok iyi diye okudum. Komponentleri de fena değil gibi gözüküyor. Sizce fiyat uygun mu?

Scudo
Arkadaşlar 16 yaşındayım ve sizlere bir-iki sorum olucak. Ben geçtiğimiz yaz içime düşen bisiklet sevdasıyla çift amortisörlü kıytırık bir bisiklet ile haftada 50-60 km yol yaptım 2 hafta önce bir arabaya çarptım ve ön jant yamuldu çarptığım kişide sağolsun 100 tl verdi bende düşündüm ki 2. El bi jant alıp letgoya 150ye koyim bi bisiklet alim ancak çift amortisör ve hibrit arasında kaldım ben dağa bayıra çıktığımdaki o hissiyata aşık oldum oyüzden salcano efes flan almayı düşünüyorum ama amortisör hızıda emer diye hibrit almak istiyorum sizce hangisini alim. 2.sorum ise dediğim gibi araziye çıktığımdaki o hisse aşık oldum ve takıma katılmak profesyonel olmak istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim

Bu benim ilk başlığım bi hata yaptıysam affola

@mehmetlevent yardımlarınız için teşekkür ederim.

Biraz önce youtube'dan sedona 410 inceleme videosu seyrettim.
Videodaki arkadaşın cümlesi tam olarak kafa karışıklığımı özetler nitelikteydi:
"Boyum 1.70 ve bisikletin kadrosu 44, ama bana biraz küçük geldi. Bunun 52 kadrosunu da kullandım, o bana tam oturdu."

Araştırmaya devam...

@Drronk Çok teşekkürler detaylı açıklamanız için :) biraz daha araştıracağım. Çok teşekkürler tekrardan.

• Beğen
Tepkiler: Drronk
@savuk internet veri çöplüğü. en iyisi bşr bisikletçiye uğramanız

Kısmetse haftasonu konya ya özceylan bisiklete gideceğim ilçeden.Bu üçü arasında 100 er lira fark var bütçem 1600-1900 arası.Escape 1 ile 2 arasında çok fark var mi?2 alacaksam city mi almalı miyim ileride camurluk sele taktiracagimi düşünürsek?Tam ağırlıklarını hiç bir yerde bulamadım bilen var mıdır?Son olarak ilk etapta şehir ici kullanacağım ama ilerde turlara katılmayı düşünüyorum sorularım bu kadar saygılar. [emoji4]

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Genç89
Merhabalar
Ben şuan boluda okuyorum.Bisiklet almak istiyorum.Bildiğiniz gibi gerek yol olsun gerek dağ koşşuları olsun boluda çok güzel mekanlar var.İkisindede rahat kullanabiliceğim bir bisiklet almak istiyorum.Boyum 1.90a yakın olduğu için boy seçiminide nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.Bütçem:500-750 arası.Acil yardımlarınızı bekliyorum

İç bacak boyuna göre tablolar var.Bu tablolardan yardım alarak kadroyu doğru seçmek önemli.Kadro boyu doğru olursa diğer ayarlar kolay yapılıyor.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dağ bisikleti almaya karar verdim eskiden market bisikleti vardı 2. El sattım şimdi size birkaç sorum var .

1. Olarak aklımda 3 model marka var
a. Mosso Wildfire
b. Kron Xc 150
c. Salcano Ng650

Kron xc 150 ile tx 150 farkı nedir ?

2. Olarak ben bu bisikletlerle 60-70 km yapmak istiyorum yolda kalmak istemiyorum . Yolda vitesi bozulursa nasıl yapıyorsunuz .

Bu bisikletlerde en kalitelisi hangisidir ?

Marka açısından değil malzeme kadro , vites açısından .

Merhabalar
Ben şuan boluda okuyorum.Bisiklet almak istiyorum.Bildiğiniz gibi gerek yol olsun gerek dağ koşşuları olsun boluda çok güzel mekanlar var.İkisindede rahat kullanabiliceğim bir bisiklet almak istiyorum.Boyum 1.90a yakın olduğu için boy seçiminide nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.Bütçem maksimum 1000tl.Acil yardımlarınızı bekliyorum

Herkese Merhaba Arkadaşlar.Artık Bana Eski Bisikletimin Yetmediğini Anladım.Bianchi Rcx 229.Aklımda Yarışlara Katılmak Var.2500-3000 TL Arası Hafif,Donanımı iyi Mtblere Bakıyorum.Aklımda Salcano İgman Slx var.Sizin Bu Bütçe Arası Mtb Önerileriniz Nelerdir.İkinci El Düşünmüyorum.

merhaba arkadaşlar, forumdaki birçok konuda adı geçen klişe kişi olan "çocukluğumdan sonra ilk defa bisiklete tekrar heves salan" bir insanım :)
son iki gündür hemen hemen forumda bisiklet seçimiyle ilgili her konuyu okumuş bulunmaktayım. tecrübeli arkadaşlarımız sayesinde vites seçiminden lastik seçimine, bisiklet almam gereken yerlerden (kesinlikle bayiiden ) kordon boyu seçiminin nasıl yapılması gerektiğine kadar birçok konuda az da olsa bilgi sahibi oldum.

bisiklet kullanma amacım ilk etapta yaşadığım site içerisindeki büyük parkurda kullanmak ve sonrasında yaşadığım yerlerde parklarda ve parkurlarda eşimle gezinti amaçlı kullanmak,
fakat hevesim kırılmaz ise alacağım bisiklet ile ileride gezilere ve turlara da katılmak, tatile vs giderken bisikletleri alıp bulunduğum yerlerdeki görülecek yerleri bisiklet ile gezmek istiyorum
yani bisikleti ilk başlarda basit amaçlarda kullanmak için olsa da ileride daha güzel amaçlar için de kullanmak istediğim için bütçe oalrak çıkabileceğim kadar çıkmak istiyorum. bütçe olarak 2 bisiklet için 2500-3000 olarak düşünüyorum

kararımı 2 tane modele kadar indirsem de sizlerin de fikirlerini almak istiyorum, farklı modellere ve markalara da açığım

Sedona 410 vs Carraro 225
Sedona 420 vs Carraro 227

fiyatlar biraz farklı tabii ki, ikinci gruba kadar bütçe olarak çıkabilir miyim bilmiyorum ama yarın veya sonraki gün gidip tüm modellere binip içime sinme durumlarına da bakıcam ama dediğim gibi fikirleriniz benim için çok önemli,

şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@savuk (link) göre kadro belirleyin derim. Benim boyum 1.78 Cube bisiklet aldım 53 kadro normalde 56 almam gerekiyor.Bacak ölçüm 75-76.Eğer ölçülerin çok üstünde aldığınızda sağlık sıkıntısı olur bisikletten aniden inmeniz gerektiğinde.

@freestyler selamlar 1 yıl carraro big 727 kullandım hiç sıkıntı yaratmadı desem yalan olmaz kesinlikle tavsi ederim 225 yerine 227 alın çünkü 27 vites idealdir pişman olmazsınız.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@fmbayindir Youtube'da Trek fx7.3 ice escape 1'in karşılaştırıldığı bir videoda Trek 11,3 Escape 1 ise 11,8 yada 11,9 kg çıkmıştı

@SkyWalker Merhaba, benim boyum 1,89 ve iç bacak boyum 82cm. Kross bisikletlerde 55cm'lik kadro bana tam uyuyor sanırım sizede 55 yada 56cm'lk bir kadro uyabilir ama iç bacak boyunuzda önemli. Eğer iç bacak boyunuzu nasıl ölçeceğinizi bilmiyorsanız internette nasıl ölçüldüğünü gösteren bir çok video ve görsel bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: fmbayindir
@grean
@grean bacak ölçüsü konusunda da bir karışıklık var. Kullanıcı yorumlarına baktığımızda zaten verilen tabloların çoğu uymuyor. Bir de forumda okuduğum mesajlara göre, aynı ölçülere sahip kullanıcılar birbirlerinden çok farklı ölçüler tercih etmişler, galiba gerçekten uygun olmasından başka kişisel tercih de kadro boyu meselesini çok etkiliyor.

Siz acaba bana hangi kadro boyunu tavsiye ederdiniz, 48 mi 52 mi, ya da daha farklı bir boy mu?
Boy 175, iç bacak boyu 80. (Boyum sizden kısa ama iç bacak boyu böyle çıkıyor, anatomik olarak bir gariplik var mı bilemiyorum doğrusu.)
Eğer katkısı olacaksa düşündüğüm bisiklet de şu:
(link)

@freestyler ölçülerinizi yazarsanız sevinirim, benim deneme imkanım yok belki bana da katkınız olur.

Arkadaşlar 2.200 e veriyor. Spd pedal varmış. Sizce daha iyi bir bisiklet bulunabilir mi? Yoksa kaçırma mı dersiniz?

(link)

@freestyler ölçülerimiz çok yakın.
Özellikle sedona deneme şansınız olursa sonucu paylaşırsanız çok sevinirim, ben de sedona düşünüyorum.
İnternette bir sitede 48 ve 52 cm var, rastgele seçim yapmadan sizden haber bekleyeceğim.
Şimdiden teşekkürler.

Geri