Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@TuTKuN önerin için teşekkür ederim mosso marka hiç düşünmemiştim. Peki sedona 410 önerir misin ?

Scudo
giant escape 3 çok şık ve şuan 1450 tl ye indirimli satılıyor. Siz olsanız 350 tl farkla escape 3 mü alırsınız yoksa yine indirimli güzel görünümlü salcano city wind 40 ı 1099 tl ye mi alırsınız. Salcanonunda anladığım kadarı ile fena donanımı yok ancak giantta bir dünya markası. Kararsız kaldım ve açıkçası fazla bir fark yoksa city wind 40 ı almayı düşünüyorum ama escape 3 te çok çekici....

@caglarec2268 bende bisan pragma var full shimano 380 e birakirim tabi babamin yeni bisiklet karari degismezse :) bu da link (link)

@cekocu20 sedona sram kullanıyo mossonunki shimano kullananmadan söylemek hata olur. Bence iki ay daha bekle 1000 lira daha koy kenara güzel bisiklete yatırım yap dostum

Arkadaşlar ilk kez bisikletim olacak ve şehir içi kullanacağım.Yaşadığım yerde yollar biraz bozuk ve tümsekli.Uygun şehir içi bayan bisikleti olarak ne alabilirim kaliteli.Bütçem max.1000 tl olabilir

Merhabalar foruma yeni üye oldum siz değerli kullanıcılardan bilgi almak istiyorum.
3000-3500 tl arası yol bisikleti alacağım yapabileceğim en iyi seçim hangisi olur sizce hem ağırlık hem performans olarak ? Görüşlerinizi bekliyorum saygılar.

(link)
(link)

Ben bisikletle ara sıra uzun yol yapıcağım. (ayda 1 den fazla yapmayabilirim ) .
Ama bizim evin dibinde orman var çılgınlık yapıp oraya bisikletle girmeyi deneyebilirim :)
Sizce dağ bisikletiyle uzun yol yapılırmı çok mu yorucu olur ? (30 50 km lik yollar )

Merhaba,

Pedallamaya yeni başlayacak biri olarak, giriş seviyesi dağ bisikleti almak istiyorum. Mosso Wildfire HYD 26 hakkında (18" kadro, hidrolik disk fren ve kilitlenebilir maşa, 14.5 kg) yorumlarınızı öğrenmek istedim.

Teşekkürler.

Slm arkadaşlar yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum ancak kadro boyu konusunda kararsızım benim boyum alçak ancak bacaklarımın boyu boyuma göre uzun olduğu ve gelişme çağında olduğum için büyük kadro mu tercih etmeliyim?Yaş 14
Boy:162 cm
Bacak boyu(ayakkabısız) 75 cm kadro boyunu kaç cm almalıyım boyuma göre bacaklarım uzun olduğu için öne yatarken sıkıntı çıkarmı bide kadro boyu hesaplama sitesine bacak boyu yazarken ayakkabı ile mi ölçmeliyiz bir de yol bisikletleri 2017de çok zamlanır mı dolar malum...

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet cevap yok mu arkadaşlar

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba
öncelikle bu ıkı modeli gözüme kestirdim sızce bu iki ürünün donanımları kalitesi bu fiyatları hak ediyor mu bu çok önemli, tavsiye eder misiniz...bu fiyat aralığında daha ıyı donanımlara sahip sehir bisikletleri tavsiyelerinizi de belirtmenizi rica ediyorum..

(link)

(link)

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve hepinize merhabalar.Bisiklet konusunda pek tecrübeli olmadığımı şimdiden belirtmek istiyorum uzun zamandır araştırıp okuyup (bu forumdan veya diğer forumlardan) takipte olduğum bisiklet seçimi konusunda btwin rockrider 540 ve 500s e kaldım.Bazıları çift süspansiyon önerirken bazıları hadtail diyor:
-Çift süspansiyonla merdivenlerden oturarak rahatlıkla inerken hardtailde kaldırımdan inerken bile ayağa kalkmak zorundasın..
-hardtail al düz yolda çok rahat seni yormaz..
-çift süspansiyon alma arkadaki o yaylı şey çok ağırlık yapar ve seni yorar...vs gibi birçok tartışma var
Bende bunlardan hareketle şu şekilde yapabilirm diye düşündüm: Ya çift süspansiyon alıp arkadaki amortisörü kilitlenebilen bi amortisörle değiştirmek ya da hardtail alıp kilitlenebilen süspansiyonlu sele borusu almak..
Sizler tecrübeli olarak bu iki bisiklet için ve bu fikirler için artı eksileri paylaşırsanız sevinirim. Tabi yakın alternatifler de(diğer markalardan da) önerirseniz açık olduğumu ifade etmek isterim.Şimdiden teşekkürler.

bi arkadaşım satmaya niyetlendi eski ve baya yol yapılmış ama fiyat olarak bana çok uygun geldi 600 liraya bırakıcak düşünceleriniz nelerdir tanıyan varmıdır bu modeli

Dosyalar

• ef44483052bdde1a393181f29eee58b7.jpeg
    ef44483052bdde1a393181f29eee58b7.jpeg
    98,8 KB · Okunma: 27
Bu 3 modelden hangisi almak mantıklı?
Ortak yönleri
*2 model 24 vites/Bianchi 27 vites
*3 model Hidrolik fren
*3 model yaklaşık 14-14.5kg
Ortalama 1300-1500₺ arasi

Mosso genel görünüm güzel fakat maşa (ön süspansiyon) zoom (düşük kalite)

Carraro gördüm alıp beğenen çok maşa -Suntour
-Bianchi aynı fiyata 27 vites -Suntour maşa 14.50kg ile özellik fiyat daha iyi gibi diğerlerine göre

Aklımda Kron tx450 ve Salcano vardı gittim gordum eledim

@Brick3 sedone 420 ve salcano city sport 10 arasında kaldım. Sedone 420 eşdeğermidir göndermiş olduğum bisiklete

Merhaba arkadaşlar 1000-1500 Tl arası dağ bisikleti arıyorum şuanki görüşlerim Kron xc300 veya sedona 820 2015 sizce en uygun rahat hangisidir

Merhabalar arakadaşlar ben 14 yaşındayım İstanbul'da oturuyorum yazları köye gidiyoruz 2 ay kadar ve ben hem orda hemde köyden gelince burda süremmek için bir bisiklet arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Bütçem 1500 maks
Kilo 50 Boy 1.59
Köy çok engebeli (dağların arasında) genel olarak uzun süre kullanacağım.

Not:Bütçeye kask korumalık suluk vb. şeyler dahil değil.

Yokmu yardımcı olucak

Herkese merhaba,

Uzun bir aradan sonra bisiklet tutkumun tekrar debreşmesiyle, kısa süren bir arayışın sonunda bir tane Sedona 701 almış bulunmaktayım. Henüz 100 metre bile sürmedim ama denemelerim sırasında kafamda birkaç soru oluştu...

1-Boyum 1.73, bisiklette ise kadro boyu inç olarak yazmıyor. Small kadro yazıyor, kadro seçimim doğru mu?

2-Ön amortisör bana çok yumuşak geldi, ön frene dokunmamla dibe kadar çöküyor, bu durum normal mi? (Maşa rst 191'di yanlış hatırlamıyorsam)

3-Gidon sanki biraz alçak kalıyor, yükseltme şansım var mıdır?

Tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ederim, tavsiyelerinize açığım...

Merhaba Arkadaşlar,
Trek Emonda S5 hakkında kullanan ya da bilgisi olan varsa tecrübelerini aktarabilir mi?
Ayrıca bu bisikletin muadili olarak specialized giant markalarında yorumlarını paylaşabilirsiniz.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Evet oncekı konumu okuyan arkadaşlarımız belkı vardır ama butcemı bıraz değiştirmek zordunda kaldım.Merak eden arkadaşlarımız için sebeplerinide yazıyım :) Bidaha bidaha sizi uğraştırdıgım ıcın kusura bakmayın ilerde amsterdamdan almak isteyen arkadaşlara şimdiden yardımcı olsun bu konu
  • Cube agree gtc vol carbon alsaydım 2 yıllık bursum bısıklete yatırcaktım
  • Yanında kaskı,eldiveni,kışlık giyim,yazlık giyim,aksesurlar vs. almaya butcem yetmıcektı
  • 1 yılda bısıkletın parasını rahat rahat odemek için başka bir şey sormak isteyen olursa ozel mesaj yazabılirler :)
Şimdi asıl gelelim konumuza butceyi başlıkta yazdıgım gıbı 1 kaç araştırma yazdım farklı bısıklet tercıhı yapmak ısteyen olursa tabıki yazabilirler :)

Sensa Umbria Tiagra
sensa.jpg Kadro yapısı sanırım compact racıng sensa markasını bılmedıgım ıcın pek bısey dıyemedım zaten burda takıldım :( Fiyatı 636 euro

Afmontage: Full Shimano Tiagra 4600 3x10
Wielset: Supra RA Comp 10sp
Stuurbocht: Supra Comp Line
Stuurnok: Supra Comp Line
Zadel: Supra Comp Line
Zadelpen: Supra Base Line
Banden: Vittoria Zaffiro

Cube Attain Pro
cube attain.JPG Kadro yapısı endurance sanırım .Zaten burada takıldım endurance ıle arasında cok sey fark edermı ondan sıze sormak ıstedım :) Rengi beni benden aldı
Afmontage: Shimano Sora
Wielset: Alexrims RA 0.7
Stuurbocht: Cube CRB
Stuurnok: Cube CPS
Zadel: Cube

Trek One Series 1.2
trek.JPG
Trek in türkiyedeki fiyatlarını görünce secimlerimin arasına gırdi ama dıstan kablolama pek hosuma gıtmedı dıyebılırız bır trek için (türkiyedeki dalga konusunu saymıyorum :) )

Afmontage: Shimano Sora Mix
Wielset: Bontrager TLR
Stuurbocht: Bontrager Race
Stuurnok: Bontrager Racce
Zadel: Bontrager Paradigm

Aldıgım sıtenın lınkı: (link)

Şimdiden tekrar ve tekrar yardımcı olan arkadaşlara teşşekür ediyorum

Geri