Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba Arkadaslar,bisiklet alacagim ve kararsiz kaldim sizce tercihim ne dogrultuda olmadiri;

Carraro CRS 620
Carraro CRP 700
Carraro F540
Kron xc300
Sedona 721
Ghost Se1150

Hepsi hidrolik frendir sizce saglimlik ileride yukseltmeyi dusundugumde elimden rahat cikarabilecegim hangisidir?

Herkese iyi Calismalar..

Scudo
CRP 700'ü nereden bulduğunu sorabilir miyim? Bi ara ben de bakıyodum ama eski model olduğu için hiçbir yerde bulamamıştım. Fiyatına göre aksamı iyidir eski model olduğu için. Yeni modellerde aynı fiyata daha düşük seri komponentlere sahip bisikletler bulabilirsin. Eski model olduğu için elden çıkarması göreceli olarak zor olabilir. Listendeki diğer carraro'lara ve kron'a tercih ederim. Sedona için bi şey diyemeyeceğim Ghost ise dünya piyasasında adını duyurmuş marka. Tabi fiyatlar da doğru orantılı olarak tuzlu oluyor. Ghost alırken verdiğin parayı kadroya vereceğini unutma. Aynı fiyata Carraro'nun Salcano'nun Kron'un daha üst seri vites-fren komponentlerine sahip modellerini bulabilirsin.

Crp 700 internetten birinde buldum fiyat olarak 800tl yazmis gordugum kadariyla da bisiklet saglam duruyor cizik darbe yok,ayni fiyat araligibda ghost sedona da buldum fakat bunlar arasinda kararsiz kaldim sunu da soylemek isterim baktigim bisikletler 2.el ve temiz duruyor,aklim kron xc300 modeline gidiyor ama donanimsal olarak crp 700 daha iyi gibi geldi..Kararsiz kaldim sizlere sormak istedim..

Arkadaşlar mosso 735 105 set bisikleti 2300e bıraktılar ancak starrims jantseti ve ritchey gidon,gidon boğazı,sele beni düşündürüyor onun yerine ikinci el sora setli r500 jantlı sedona 640mı alsam fiyatı 1450 sedonanın ve kargo eklenecek üstüne mosso aynı şehirde

@arjin74 hocam sen aşmışsın gidon sele jant ben onlara bakacak kadar olamadım henüz vites fren setlerine bakıyorum sadece
@Jeraziah hocam kron'u boşver hem kadro hem aksam olarak bence geri kalıyo carraro'yla ghost arasında ise kadro olarak ghost ön plana çıkıyor ancak giriş seviyesi vites fren grubu ekliyorlar. çok ince eleyip sık dokumuyosan carraro işini görür gibime geliyo. carrarodaki aksamı ghost'a taksan 2500-3000'den aşağı satılmaz. bi de merak ettiğim konu ghost hd mi md mi. uygun fiyata hd bulmak çok zor.

Evet onu farkettim ghost sadece kadro bazli ve kullanmis oldugu aksam giris seviyesi,carraro crp700 modelinde kullanilan aksamlar shimano alvio,gonul ghosttan yana ama malzeme olarak dusundugumuzda digeri daha cazip geliyor soylemis oldugum ghost se1150 hd frene sahip

S.a arkadaşlar araniza yeni katıldım herkes gibi bende bi çıkmaza girdim secim için bir pro deyilim tabi sadece işe gidip gelmek için 4_5 km lik mesafe bisiklet almak icin bilgisi olan arkadaşlardan yardim ıstiyorum yollarda yokus yok cok az genelde düz benim boyum 170 kilo 80 sehir bisikleti almak ıstiyorum 750 ile 1500 arasi yardimlarinizi bekliyorum tsklr

@Kaplan53
Şehir-tur bisikletlerine bakmalısınız. Carraro, Bianchi, Kron, Ghost iyi markalardır
Carraro 224,225 gibi modelleri işini görecektir. İyi forumlar

Peki boy kilo fark edermi bisiklet almam icin

Kron xc 300 V Fren ve Kron XC 250 V Fren arasında kaldım kararsızım 1 ay içinde satın alıcam tavsiye verir misiniz ?

Arkadaşlar merhaba..Genelde turlarda ve şehirler arası yollarda kullanmak ,bazen de doğadaki gezilerde kullanmak üzere bisiklet bakıyorum.Araştırdığım kadarıyla disk fren önerilmiyor.Disk fren alınacaksa da HD frenin iyi olduğu söyleniyor,ancak yolda herhangi bir arıza olması halinde sorun yaşanacağını öğrendim.Amortisörlü olması tur bisikletlerinde pek önerilmiyor,amartisörde alınacaksa kilitlenebilen amortisör tavsiye ediliyor bildiğim kadarıyla..Aşağıda linkleri bulunan bisikletlerden hangisini önerirsiniz yada aşağıdakiler dışında önerebileceğiniz marka ve modeller olursa sevinirim..Şimdiden teşekkür ederim

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

@kaptan156 300 250'nin bi tık üstü alacaksan onu al. her bi tık artışta fiyat iki tık artıyo genelde. ya da bana öyle geliyo :)

@Kaplan53 eder bacak boyunuza göre kadro seçmeniz gerekiyor eğer kadro ufak gelirse seleyi yükseltmeniz gerekir seleyi çok yükseltirseniz kadroyu çatlatma ihtimali var. öte yandan kadro büyük olursa seleyi indiremeyebilirsiniz. standart olan kadro boyu 18" ancak benim bacak boyum vücuduma oranla uzun olduğu için 18 pek iyi gelmiyo 20" daha ideal benim için. en iyi yöntem kağıt üstünde incelemek değil de bisiklet üstünde test etmek. kilo konusunda bi bilgim yok belki kilo fazlalığı göbekleri zorlayabilir

@kaptan156 tşklr geriye sadece bisiklet secmek kaldı en zoruda bu benim için formu çok dolaştım ama kesin bir algıya ulaşamadım hangisi diye biraz daha beklesem mi diye düşünüyorum yorumlara bakarak bir kanıya varamadım

@kuşlar gibi özgür kardeş yaş 31 boy 170 kilo 80kg 5km lik işe gidiş mesafem var yollar temiz düz beni yormicak 750-1500 tl arası arıyorum şuan aklımda birkac tane varama karar veremedim

@Kaplan53 Size Carraro Sportive serisine bakmanızı öneririm. Bu konuda forumda çok sayıda konu var, selamlar.

(link) bunu düşünüyorum sizce işimi görürmü

Geri