Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
T2 kullanıyorum.Boyum 173 cm ve 52 kadro.İç bacak boyunuzu ölçün.Tahminim 52 ya da 54'ün size uygun olduğu.56 kadro büyük gelecektir.

İc bacak boyum 76 sizce 52 mi almaliyim

@zemoss satınaldığınız yere ve buraya sorarken bacak iç boyunuzu da belirtirseniz arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir. kadro boyu seçiminde en belirleyici ölçü bacak içi boyudur.

@zemoss 54 kadroda ayakta durduğumda, üst boruda tam bacak arama gelen noktanın yerden yüksekliği 82 cm'di yanlış hatırlamıyorsam. 56 size kesinlikle olmaz, 54 kadro ya da 52 ikisini de deneyin.
Yalnız benim boyum 1.78 cm, 54 kadroda gidon yerden sanki çok yüksek kalıyordu, yani sportif pozisyon alamıyordum. Boğazı aşağıya indirmiştim biraz. Siz tur amaçlı kullanacaksanız bu çok da sorun olmaz.

Kardeşim 56 kesinlikle büyük hatta 54 bile büyük gelecektir
Benim boyum 181 bacak içi 83 ben 52 beden t3 kullandım ve gayet rahattı
Bisiklet üzerinde ayakta durarak denemelisin üst boru bacak aranın 1/2 cm altında kalmalı

Merhaba bir süredir okula gidip gelmek için bisiklet kullanıyordum ama artık turlara da katılmak istiyorum. Şimdi beni idare edebilecek bir bisiklet almak istiyorum bütçem 1200 tl civarı. Çoğunlukla şehir içi kullanacağım gibi. Bana bisiklet önerebilir misiniz? Öncelikle hafif olsun istiyorum, hidrolik disk mi, mekanik mi, v fren mi kararsızım, kilitli maşa vb çok bilgim yok. İleride pişman olmayacağım bir tur bisikleti istiyorum sıfır ya da 2.el olabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sedona 410 düz maşa 10.5kg şehir içi biçilmiş kaftan ben kullanıyorum istediğiniz fiyata uygun tavsiye ederim bende kullanıyorum :)

Basligi okuyup alttaki yoruma bakmadan dedim ki, simdi pes pese 410 onerileri gelecek :)
Sonra baktim ki ilk yorumdan gelmis bile :)
Ben de 410 diyorum. Bu bisikleti bu kadar ovduk, seneye fiyati 1800 falan olursa şaşırmayın millet. Zaten dolar da hazir ucmusken...

@Kuzey Ege
Ben de 410 almak istiyorum. 1800 olursa naparım ben. Allah korusun

Mosso Wildfire 29 Hyd modeline ben de talibim. Konu açıp da kirliliğe sebep olmak istemem. Tecrübe etmiş arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse minnettar olurum.

@Ş. EREN ben konuyu actiktan sonra aldım mossoyu. Bisiklet genel olarak iyi ancak çok atik sayılmaz. Fiyatina göre çok iyi. Gönderilen lastik başka marka ve alt kalite çıktı. Servisi aradim. Geri dönüş yapacaklarını söylediler. Bekliyorum hala.. Özetle alınabilecek güzel bir bisiklet

@sami_fen

Cevap için minnettarım. Eğer zahmet olmayacaksa birkaç sorum olacak. Öncelikle fazlasıyla kilolu biriyim ve ilk kıstasım benim tartabilmesi. 124 kilodan bahsediyorum bu arada. Öyle aman aman seri bir bisiklet düşlemiyorum ancak yaşadığım yer fazlasıyla yokuşlu ve dört mevsim yağmurlu bir iklimimiz var. Ayrıca yollarımız da pek iyi sayılmaz. 29" jantları ve 15 kiloluk ağırlığı ile yokuş yukarı performansı nasıl olur? Bisikletin üzerindeki fren sistemi yağmurlu, çamurlu günlerde nasıl bir performans verir? Bununla beraber irtibat kurduğum satıcılara ölçülerimi verdiğimde farklı cevaplar aldım, bu konuda da yardım edebilirseniz çok sevinirim. Boyum 1.82 metre ve satıcılardan biri 18" kadronun uygunluğundan bahsederken bir diğeri 20" kadro almamı salık verdi. Bisikleti nereden aldığınızı da paylaşırsanız çok sevinirim. Ben aşağıdakilerden birinden sipariş etmeyi düşünüyorum nitekim yaşadığım şehirde satışı yok, netten alacağım. İşte bunlarda linkleri:

(link)

(link)

(link)

Uzunca bir süredir bisiklet arıyorum. Büyük ihtimalle bu bisikleti alacağım ancak bisikleti çıplak gözle görme şansım yok. Sizden gelecek yardımla kararımı netleştireceğim.

arka ruble 14-28 yerine 28 lik dişli daha büyük olsaydı rampalarda daha rahat tırmanış yapılabilirdi maşa kilitli değil tırmanışlarda bitazda bundan dolayı zorluyor. ama alıştktan sonra yinede tırmanış yapılıyor.

@tanchu

Maşa kilitli hocam. Bisikletin görsellerinde özellikle kilidin resmi paylaşılmış ve bisikletin özelliklerinin açıklandığı kısımda da ingilizce bir ibare var.

bende mekanik disklisi var baktım şimdi hidrolik olanda kilit var.

Bu tarz bir sürü konu var, forumda biraz gezinirseniz sorularınıza cevap bulabileceğinize eminim.

Geri