Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba,

Kronxc150 bisikletimi sattım. 1000 TL yakın bütçem var.Kesinlike şehir bisikleti düşünüyorum.İkinci el almak istemiyorum başlıkta belirttiğim iki model arasın da kaldım.Yardımlarınız benim için çok değerli

Teşekkürler.

Scudo
Merhabalar;

Eşim ve benim için 2 adet bisiklet almak istiyoruz. Benim boyum 192cm, eşimin ise 170cm. Planımız, şehir içi turlar ve en fazla 20-30km.'Lik şehirlerarası turlar. Bütçemiz toplamda 1500tl gibi. Çok araştırdım ama içinden çıkılmaz bir hal aldı. Hem konuyla ilgili teknik bilgimin olmaması, hem de bütçenin kısıtlılığı beni sizin fikrinizi almaya yöneltti. Kadro boyu seçimi, marka, fiyat gibi açılardan bakarsak, tavsiye edebileceğiniz model-marka nedir?

özelden mesaj attım.. selamlar..

Yeni konu açıp forumda kirlilik yaratmak istemedim arama bölümüne "city sport 40" yazıp gözüme kestirdiğim konulardan birine girdim.
Sorum şu olacak Ankara'dan konyaya gideceğim gelecek hafta. Konyadaki bir bisikletçiyi arayıp olabilecek fiyatı sordum. nakitte 800, taksitle 850 tl'ye verebileceklerini söyledi. Yani taksite bir indirim söz konusu değil. İnternette ararken N11'de indirim çekleriyle taksitli (9 taksit) 794 TL'ye gelecek şekilde buldum. Diyelim ki ben internetten sipariş ettim gelen bisiklette sıkıntı çıktı, buradaki servis en küçük bir sorunu dahi halletmek zorunda değil mi sonuçta kapalı kutuda gelecek bisiklet. Mağaza n11.com üzerinde yıldız mağaza konumunda. Bildiğim kadarıyla bu etiketi sorunsuz ve çok sayıda satış yapan mağazalar alıyor(bundan tam emin değilim.)

Taksitli almak benim işime gelecek, 9 taksit de benim için ilaç gibi olur. Sizce aradaki 55 TL farkı verip Konya'daki bir mağazadan taksitle almak mı yoksa internet üzerinden alıp, götürüp servise kurdurtmak mı? İnternetten sık alışveriş yapan biriyim ama konu bisiklet olunca niyeyse kararsız kaldım :)

Arkadaşlar merhaba, daha önceden konu açmıştım ama şimdi fikirlerim tamamen değiştiği için yeni önerilere açığın. Haftalardır araştırıyorum hala bir sonuca varamadım, 6 sene Trek 3900 MTB Disc kullandım, çok güzel anılarım oldu. Atlayıp zıplamayı, dağda taşta çamurda sürmeyi çok severim ama büyüdükçe bisiklete olan ihtiyacım değişti. Artık okula veya herhangi bir yere bisikletle gittiğim ve daha sade, düz yollarda da tur yapmayı istediğim için beklentim hem biraz hız yapabileyim hem de gerektiğinde bozuk yollarda, taş toprakta güvenle süreyim. Sizce bu sportive 330 nasıl bir bisiklet? Beklentime cevap verir mi? Ön amortisor olmaması bir dezavantaj mı bu konuda? Fiyatına göre donanımı çok iyi geldi bana, kadro rengi de çok çok iyi olmasa da beğendim diyebilirim. Beni aydınlatırsanız sevinirim: Limitim 2bin liraya kadar çıkabilir. Ek olarak, ghost cross 1800 ve 5100 modellerine alternetif olarak bakıyorum.

(link)
(link)
(link)

ben de bu modele bakıyordum bildiğiniz gibi. ben de şehir içi kullanım için alacağım, bozuk yollarda da süreceğim. buna rağmen git gide yol bisikletine kaydım ve son olarak yol bisikletinde karar kıldım. bunu dememin sebebi, yol bisikleti incecik 700x23 tekerle bozuk yollarda bile gayet sorunsuz kullanılıyorsa, bu bisiklet amartisörü olmasa bile 700x35 lastikle hayli hayli her yere gider. youtube'a bakın nasıl yollarda sürüyorlar yol bisikletlerini. onları gördükten sonra dedim, meğer adana'nın yolları ne kadar güzelmiş! rahatsızlık da, bisikletin ölçüleri uyumlu olduktan kolayca aşılıyormuş. sanırım bende dropbar hastalığı denen şey başladı, ileride yol bisikleti almadığıma pişman olacağımı hissettim o yüzden kararımı değiştirdim. her yere hiç yorulmadan çabucak gitmek, yüzümde rüzgarı hissetmek istiyorum. hyrid bisikletler de güzel ama, her şeyi yapayım derken hiç bir şeyi tam yapamıyor. ben düz maşalı hyrid ararken yolda karar kıldım, siz de amortisörlü ararken düz maşalı'ya kaymışsınız. bence çok doğru bir tercih olur sizin için bu bisiklet. asıl dezavantajı ağırlık değil amortisörün, enerji absorbasyonu ki, yüzde 25'lerden bahsediyorlar ne kadar doğru bilmiyorum.

Ben birşey tavsiye edemeyeceğim. Çünkü bende bisiklet araştırması yapıyorum. Bende bu bisikleti bayağı merak ediyorum. Almayı düşünüyorum fakat bunu mu alsam yada sedona 320 veya 340 hangisi daha mantıklı olur karar veremedim. Kullananlar yorum yazarsa benimde bir başlık açıp forumda daha fazla kirlenmeye sebep olmamış olurum.

Çok fazla engebe, çukur yoksa taşlı, kumlu, çakıllı yollara her türlü girersiniz ben yol bisikleti ile giriyorum sıkıntı yok. Kendisi tam bir şehir-tur bisikleti katalog fotoğrafında pek güzel görünmüyor ama renkleri canlı.

Fotolar için teşekkür ederim, iki bisikleti de yakından görüp son kararımı vereceğim. (Carraro vs Ghost 5100) MTB yanım ağır basar mı bilemeyeceğim şuanda :)

Merhaba konuya geç cevap oldu biraz ama ben geçen hafta xrs700 ile kron rc1000'i yakından gördüm kadro ve işçilik olarak kronn ön plandaydı salcano bana biraz kaba geldi sonuç olarak kron aldım keyifle biniyorum umarım bir faydası olmuştur.

benim nacizane görüşüm;
carraro sportive 227 sahibiyim..
ben de sizin gibi sahilde sürüyorum genelde..
bi kaç kere maşayı gidondan kilitledim ve unuttum..
sahil yolundaki kaldırımlardan iniş çıkışlarda
ve hafif çukurlarda çok rahatsız oldum ve maşayı tekrar amortisör konumuna almak zorunda kaldım..
evet amortisör ağırlaştırıyor bisikleti ama konfor daha önemli bence..
marka fanatikliğini sevmem..
carraro güzel bisiklet..
kaliteli..
yalnız ağır..
yaklaşık 15.5 kg falan şu an benim bisikletim..
bahsettiğiniz 330 1700 TL civarıydı sanırım..
bence o kadar paraya gerek yok..
b arkadaşım sedona 345 aldı 1500 TLye..
alivio setli..
benim bisikletten daha hafif..
haa diyceksin ki sen kaça aldın?
1320 TL den 1050 TL'ye düştü yaşar abi açılış indirimi diye öyle aldım..
saygılarımla..
umarım yanlış anlaşılmamışımdır..

Çok teşekkür ederim yorumların için. Ben de amortisorlü bir modelde karar kılmak üzereyim, merida crossway 100 veya ghost cross 1800 arasında gidip geliyorum. Son kararı bayide vereceğim.

Merhabalar,
Bende yaklaşık 2 ay önce Salcano xrs300 aldım. Heves ettik hatta arkadaşımla beraber 2 adet aldık. Bisikletler kargodan geldi. Yetkili servise götürtük montajı yapılacak ve ilk bakımı yapılacak montajı yapan arkadaş hem ilgisiz hem agresifti 5 dk da parçalarını takıp granti belgelerini imzalayıp bizi yolladı. Yağmur yağdığı için test etme şansımız olmadı. Daha sonra kullanınca gördüm ki vitesler çok çok kötü yokuşları asla çıkamazsın bisikletim 1. vitese geçmiyor sürekli atıyordu ayarlarını kendim yaptım. Fren sistemi desen o da çok kötü onlarında ayarlarını kendim yaptım. Ama başlangıç olarak alınabilir. Şuan 150 km kadar yol yaptım düz yolda güzel bir sorun yaşamıyorum. Başlangıç olarak her zaman ucuz bütçeyi sarsmayacak birşey almak her zaman daha iyidir. İnternette bir çok ilan var adam 9000 TL verip en kalitelisini almış 1 hafta kullanmadan satıyor sağlık probleminden dolayı. Bisiklet kullandıkça kendini geliştirip kendine uygun daha iyi bisiklet alınabilir.

Acaba kullanılan grupseti yazar mısınız ? Sitesinde yazmıyor galiba ? Düşük fiyatlı yol bisikleti arayan bir arkadaşım var onun için soruyorum kazasız sürüşler dilerim.

Benimde çok fazla bilgim yok daha yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum bende ama bu yardımcı olur sanırım

Genel Özellikler
Tip Yarış Bisikleti
Kadro Hı-Ten Kadro
Kadro Tipi Çelik
Süspansiyon Hı-Ten Maşa
Süspansiyon Tipi Yok
Jant Salcano Race 02 700C Tekerlek Seti
Jant Ebat 28
Lastik Salcano XRS Serisi 700C x 23 Lastik
Vites Shimano A050 / RD2300 14 Vites
Vites Sayısı 14
Fren Caliper Fren
Fren Tipi V-Brake
Gidon Zoom Ahead Alüminyum Gidon Boğazı

Dostum bu bisikleti alırsın biraz sıkıntı çekersin ilk başlarda grubun arkasında kalırsın, yokuşlarda geride kalırsın. Kendini zorlarsan çok fena kondisyon yaparsın, bunu yaparken kendine dikkat ederek yapman gerekecek. Çünkü dizini dağıtabilir kısa bir süre bisiklete binemeyebilirsin ama ilerde sağlam bisiklet aldın mı kimsede seni tutamaz.

Geri