Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Salcano 290 Astro 29" disk fren buldum. 10 aylık bisiklet. 550 tl istiyor. 1 yıllık garantisi ve bir adet bakım kuponu mevcut. 17" kadro boyu varmış. Yeterli olur mu? Bu bisiklet nasıl?
Yanında verdikleri
-VDO A4 Alman Malı Su Geçirmez KM Kronometre ( anlık hız, gezi mesafesi, toplam mesafe, saat, su geçirmez, uyku modu, otomatik başlama ve durma, kolay takılır mıknatıs, pil değiştirirken bilgi koruma )
19-Sele altı Kasalı Su Geçirmez Fosforlu Çanta
20-Alyan anahtar seti
21-Termostatlı Matara (Soğuk-Sıcak 2 Saat muhafaza eder)
22-Şifreli 1 cm'lik Kilit
23-Kırmızı aydınlatmalı, 4 fonksiyonlu arka Reflektör
24-Zil
25-Reflektörlü Çamurluklar

Yalnız bu modelin kadrosu arkaya doğru eğimli mi bana mı öyle geldi. Örnek foto buldum
http://img818.imageshack.us/img818/4680/wb84.jpg

Scudo
Merhaba

Bütçeniz eğer 700 TL civarında ise Carraronun bu fiyat aralığında biraz sizinde pazarlık yeteneğinize kalmış bisikletleri var.

Ben size 770 TL ye aldığım (10 taksit) Carraro CRS 600 ü önerebilirim.

Başınızı çok ağrıtmak istemiyorum ama bir iki bisiklet buldum 2. el Kron xc250 çok mu kötü? Nette biraz araştırdım. Maşası sıkıntılı deniliyor. Çok mu kalitesiz? Buna daha sonradan kilitli maşa takılabilir mi? Bütçe olarak şu anda çok uygun geldi.

Bu birincisi[ 400TL i
(link)

Bu da ikincisi 400 TL
(link)

Bu da Salcano astro 270sv 400 TL
(link)

Bir de sıfır kron xc150 ve salcano ng650 buldum 460 TL.

Bu kadar çok soru sorduğum için kusuruma bakmayın... Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

aynakol maşa ve genel kozmetiğinden dolayı salcano astro bana biraz hırpalanmış gibi geldi. kronlarda yakın çekim fotoğraflar yok ama sanırım fazla kullanılmamış bisikletler ikisi de. net bi bütçe belirtirseniz daha yardımcı olabilirim.bir de bu bisikleti gördüm ilginizi çekerse https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=112776

• Beğen
Tepkiler: Levent Doğan
@Levent Doğan

Hocam bu gönderine bakarak söyleyebilirim ki senin için doğru olan bisikleti çok yanlış yerde arıyorsun.

MTB adı üstünde dağ bisikleti ve arazide kullanılmak için tasarlanmış bir bisiklet.. Madem şehir içinde bazende yol yapmak için bisiklet alıcaksın neden mtb alıyorsun.. Ben bir MTB kullanıcısı olarak sizin gibi insanlar mtb alıp sonra "mtb hamallık" diyince kızıyorum gerçekten.. MTB kullanıyorum ve gayet memnunum çünkü bisiklete binmek beni en çok arazide mutlu ediyor.

Sizin kullanış amacınız belli bence bu amacı dışına çıkmayan bir bisiklet türü almalısınız bkz; Şehir/Tur bisikletleri

Bu mesajın üstüne mtb almakta ısrarcıysanız yada "ben de arazi turu yaparım" diyorsanız seve seve yardımcı olurum

Verebileceğiniz en yüksek meblağ ne kadar hocam? Ona göre şehir/tur bisikleti önereceğim.

Bu forumun doluya-boşa MTB önerme hastalığı da bezdirdi cidden. :) İlk mesajı okuyup biri de demiyor ki "MTB'yi ne yapacaksınız?". Şehirde hafif ve atik bir bisiklet, gerektiğinde turlarda sizi yormayacak bir bisiklet; şehir/tur bisikleti. Bu kadar basit.

@Serdar Sarı
Haklısınız tabiki. Bisiklet sürmek kimse için hammallık olmamalı. Ayrıca arazide sürmenin tadı bambaşka :) Çoğu zaman şehirde kullanacağım ama fırsatım olduğunda tabi ki de araziye seve seve çıkarım. Şehir bisikletini aldığımda araziye hiçbir sekilde çıkamayacağım. Ama mtb ye yol lastiği takıp yolda kullanabilirim. Düşüncem yanlışsa lütfen belirtin.
@ahmetcan44
Bu aralar ekonomik durumum fazla müsait değil. Başlangıç olarak mümkün olduğunca maliyetleri düşük tutmaya çalışıyorum. 500 TL civarı en fazla diyelim. Ayrıca acemiliğimi atıp kondisyonumu kazandıktan ve biraz da kilo verdikten sonra iyi bir model almak daha mantıklı olur diye düşündüm. Hem maddi sıkıntım olmaz hem de ihtiyaçlarımı daha net belirlemis olurum. Ona göre ve de sizin yardımlarınızla bisiklet seçimimi yaparım. Tabi bu fikrim tartışmaya açık. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Bu arada boyum 1.76 kilom 98. Kilom biraz fazla farkındayım :( Bir sorun olur mu?

@Gökberk Kabacı

Link için teşekkür ederim ama bütçemi biraz aşıyor maalesef :( Üstteki mesajda da belirttiğim gibi başlangıç için düşük maliyetli ama fazla sorun çıkarmayacak bir model bakıyorum.

(link)

50 lira da bonus var kartınız uygunsa. Ya da bonus kartı olan biriyle anlaşıp, bonus tutarını düşerek 520 liraya da alabilirsiniz. Sonuçta bonuslar farklı şekillerde daha değerli olarak kullanılabiliyorlar, iki taraf da kazanır.

@ahmetcan44
Bisiklet çok güzel duruyor. Peki şehir bisikletleri kış aylarında kullanılabiliyor mu? İnce tekerlekli olması beni biraz düşündürdü açıkçası. Ben bu konuda çok amatörüm. Bu yüzden yanlış bir şey söylersem düzeltin lütfen. İnce tekerlek kışın yağmurlu havalarda yol tutuşu nasıl olur? Yeri geldiğinde hafif bozuk yollardan veya kaldırım inip çıkma gibi durumlar olabilir mi yoksa aman aman çok dikkatli mi olmam gerekiyor? Çok narin çok kırılgan görünüyor :) Şehirlerarası turlara da katılabilir miyim? Katılsam bile sanırım ana yoldan sapıp koy yollarına fala giremem sanırım.

Bu bir iki soruya da netlik kazandırabilirsem kafama yattı aslında. Hemen sipariş verebilirim. Tek eksiğim tur atabileceğim bir iki arkadaş bulmak kaldı :) Manevra kabiliyeti mtb deki gibi mi yoksa daha mı hantal.

Bugün yiba çarşısına gittim. Salcano city sport a baktım. Gerçekten harika bisikletmiş. Yanında bir iki marka daha gösterdiler. Biri bianchi neo full shimano deore marka vites 800 TL dedi. Bir de carraro sportive 221 gösterdi. Nakit olursa 630 Tl olir dedi. Hepsi de çok güzel duruyordu Aşık oldum resmen :))
Salcano city sport 21 vs ye de pesin alıram 675 tl dedi yanında kilit, camurluk ve pompa veriyormus.

Ama canımı sıkan bisey var. Bisiklet 18" üzerinde ayakta durduğumda kadro ayıptır söylemesi bacak arama sürtüyor. Oturarak deneyemedi ama muhtemelen sele en alt seviyede kullanmam gerekecek ve ayaklarım tam yere deymeyecek. Sordum bir kücüğü 16" varmış oda küçük olur dediler. Onlarda olmadığı içın deneyemedim. Sizin fikriniz nedir bu konuda. Ne yapmalıyım. Almalımıyım?

Levent Bey, 21 VS modelini 520 veya 570 TL'ye almak varken, 675 lira vermeyeceksiniz, değil mi? :)

(link)

21 VS'nin 2013 modeli olan City Sport 50'nin fiyatını görüyorsunuz. n11 50 lira çek dağıtmıştı. Donanım Haber'den tedarik edebilirsiniz. 625 liraya gelir. 21 VS isterseniz Hepsiburada fiyatı da belli. Bacak aranıza değiyorsa küçük kalmıştır. Bir küçüğünü almanız lazım. Dangalaklar o anda ellerinde olanı satmak için küçük olur diyorlar size, takılmayın. Boyunuz ve bacak boyunuzu yazarsanız daha iyi olur. Testisleri saymadan ölçeceksiniz.

Lastikler o kadar da ince değil. 700x32 veya 700x35-37 falan olur genelde. Kışın da yazın da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lastiklerin de birçok çeşidi var. Zor yol koşulları için, performans için, 4 mevsim için; bütçenize göre ileride değiştirebilirsiniz türünü ve kalınlığını.

@ahmetcan44

Tabiki 675 lira vermeye niyetim yok :) Ama aklımda bianchi ve carraro kalmadı değil hani. Yanlış ölçmediysem 74cm -/+1 tutuyor. Hepsiburada da gördüğüm kadarıyla kadro boyu ver renk tercihi yok.

Carraro da uygun bir seçenek. 21 VS (yeni adıyla City Sport 50)'nin muadili. Fakat ondan biraz pahalı. Hepsi çok şık modeller. Tabi ufak bir tavsiye; 24 vitesli modellere çıkabilirseniz, mutlaka tercih edin. Yokuşlarda daha fazla vites, size rahatlık olarak geri dönecektir. Yalnız 18'lik kadronun size tam olmadığı belli. İleride sorun çıkarabilir, dikkatli bir seçim yapmaya gayret edin.

@ahmetcan44

Salcanoda 18" den aşağı bulamıyorum. Standart herhalde :( Carraro sportive 221 17" sanırım

Geri