Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Teşekkür ederim.

halen bakıyorum cumartesi kesin alıcam bişeyler. bike&outdoor daki kişilerin yardımcı olabileceğini düşünüyorum

Haluk bey,
şimdi yazdıklarınıza göre 650B ve 759 a baktım da 659B çok şekil güzel şık ve dediğiniz gibi de konforlu görünüyor :) cumartesi magaza açıksa eger gidip bakıcam. hangisi daha iyiyse ondan alcam inşallah

bisiklet almak ne kadar zormuş ya :(

Scudo
bende bisiklet almayı düşünüyorum sedona 711 yada 721 alıcağım kısmetse

Merhaba Arkadşlar
Ben bisiklete çok uzun bir aradan sonra başlayacağım bunu için sizden bisiklet tavsiyesi istiyorum
Yardımcı olursanız sevinirim
Benim kafama şu iki model yattı ama size sormak istiyorum (bütçem 1000TL civarı)
(link)
(link)
bide hangi modeli niye seçmeliyim sebebiyle beraber yazarsanız sevinirim

Bisikleti sanırım genelde şehiriçinde kullanacaksınız. Life modelini önerebilirim, daha önce Hasan Söylemez tarafından Türkiye turunda test edilmiş bir bisiklet. Diğeri hakkında bir bilgim yok fakat Life için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=75681

Arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır bisikletten uzağım baya değişiklikler olmuş bisiklet dünyasında =) Size bir kaç sorum olacak sizce ? gerekli bilgileri forumdan öğrendim ama kafama takılan şeyler oldu.
*frenler V mi hidrolik disk mi olmalı
* şehir içi kullanacağım için dağ bisikleti de olurmu yani kalın lastikli olan yoksa düz lastikli olanlarımı tercih etmeliyim.
* model konusunda bi çok model var sizin önereceğiniz model varmı.
* bide ben 110 Kg hem spor hem zayıflamak amaçlı bir bisiklet almak istiyorum bu sorun teşkil edermi ?
*önden süspansiyonlu tercih etmeyi düşünüyorum sele altı süspansiyon pek istemiyorum kg ma göre sele altında olan süspansiyonlardan mı tercih etmeliyim.
balktığım 3 model arasında kaldım bunlar sizce uygunmudur değilse ne tercih etmeliyim.

Aslında araştırmalarıma göre şehir bisikletlerinde düz tekerlekli modeller tercih edin diyorlar ve düşük vites. böyle bir kaç modelde var.

Şehir içinde kullanacaksanız bence dağ bisikleti yerine şehir bisikletlerine bakın. Ayrıca fren olarak şehir içinde hidrolik gereksizdir. En iyisi v-fren. Ben senelerce şehir içinde dağ bisikleti kullandım. Şuanki araştırmalarıma göre Salcano city sport 30 veya 40 almayı düşünüyorum. Maşası kilitlemeli , lastikleri ince ve asfalta uygun.

şehir bisikleti daha uygun sizin için.
önde ve arkada süspansiyona gerek yok.
hidrolik frenin tutuşu daha iyidir ama v frenin mekanizması daha basit, bir sorun çıkarsa kendi başınıza halletme imkanınız daha fazla ayrıca ağırlık olarak daha avantajlı.
bütçenize göre salcano, sedona ya da merida'nın modellerine bakabilirsiniz. daha yüksek rakamlara çıkabilecekseniz scott var, cannondale var, var da var :)

naçizane kişisel görüşlerimdir

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
Merhabalar,
Forumda yeniyim, hepinize selamlarımı yolluyorum.
Şimdiye kadar aralıklı olarak şehir bisikletiyle 40-50 km lik turlar yapıyordum, artık yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki Merida bisikleti gidip mağazada da gördüm. Sizlerin görüşünü de alabilir miyim? Modelin 2012? olması beni düşündürüyor. Onun dışında Ultegra setli olması artı gibi geldi.
Fiyat performans olarak önerebileceğiniz benzer modeller var mı?

çok hoş duruyor gerçekten.yol bisikletinden pek anlamam ama donanımı az çok biliyorum gayet yeterli bir donanım var bana göre.
2012 olması bence sizi düşündürmesin.eğer çizik çarık vs yoksa bence hiç bir sıkıntı yok.
ama tavsiyem önce bu modelin 2013 yılına bakmanız olucak kadroda her hangi bir yenileme veya değişim varmı diye.
bana kalırsa bu çook yeni bir kadro en azından öyle görünüyor.

Merhaba!

Adım Levent. 29 yaşındayım. Aranıza yeni katıldım. Hem günlük işe gidiş ve dönüş için hemde kısmet olursa turlara katılmak amaçlı bisiklet bakıyorum. Bisiklet hevesimi kalıcı bir spor haline getirmek istiyorum. Fakat yorumlara baktığımda birinin iyi dediğine diğeri kötü diyor. Bu yüzden kafam oldukça karıştı :( Şu ana kadar incelediğim birkaç model var.

Salcano Astro 270sv 27 vites 26" 670 TL (Özellik olarak daha iyi gibi geldi. Kadro Boyu 18" yazıyor. Bana uyar mı?)
Ümit Evolution
Kron xc 250
Salcano 210v

Aralarında seçim yapamadım. Fikirlerinizi rica ediyorum. Ben 178 boy ve 98 kilodayım. :( Sizce bisiklet konusunda sıkıntı çeker miyim? Yardımlarınız için teşekkürler...

@Levent Doğan

Şuna bir bakın > (link)

Ama asla kron veya ümiti almayın seçeneklerinizin arasındaki linkteki kron güzel ama...

@Levent Doğan

ümit ve kron diğerlerine göre zayıf. ilk tercih astro 270sv, ikinci tercih astro 210v mantıklı. ama bütçeyi zorlamayayım diyorsan astro 210v olabilir. zira bende var. gayet yeterli.

ümit i kaldır çöpe at.xc250 varken 210 alınmaz.
1.kron xc250
2.astro diyorum.

@burak özgüng

xc250 iki astronun da gerisinde.

@burak özgüng

kulaktan dolma bilgilerle konuşan bir arkadaş daha. ne diyim. Allah yardımcınız olsun ;)

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
öncelikle bütçeniz max. ne kadar, bilmiyorum ama, şehir içinde ve turlarda kullanacaksanız carraro sportive serisi öneririm. 224 modeli fiyat olarak daha uygundur.mtb almak istiyorsanız ayrı tabii.

Önerileriniz için teşekkürler. Şehir içi ve hatta kısmet olursa ileride şehir dışı turlara katılmak istiyorum. İlla mtb olsun demiyorum tabiki. Mtb turlarda çok mu zorlar? Salcano 210v ile 270sv arasında fiyat farı yok sanırim. 270sv hepsiburada da 670tl.
Carraro da güzel durutor :)

Geri