Xrs 300 kardo açılarınından dolayı daha çok drop bar takılmış bir city bike'ı andırır. Aktarma olarak düşük donanıma sahiptir. Elleriniz benimkiler gibi büyük ise tutma barları küçük gelecektir.Ayrıca fren kollarıda sanki kırılacakmış gibi görünür. Tektro marka fren kolu takıldığında kavrama yüzeyi 2 kat arttığı için, yavaş hızda kontrolda ve fren kolu kavrama açıları değiştiği için ani ve etkin frenlemede bariz iyileşme sağlanabilir. (Tektro 50 lira civarıdır)
Vites sisteminin konumu çoğu kullanıcıya ters gelir. STI sistem takmaya kalkarsanız, bu iyileştirmeyi yapmak nerdeyse bu bisikletin bedeli kadar para harcamanızı gerektirdiğinden hiç akıl kar'ı değildir., İllkaki bu modeli alacaksanız , ya bu şekilde kullanacaksınız , ya da her ne kadar alışması ilk başta zor görünsede, alışınca avuç içi ve parmaklarınızla çok akıcı kullanabileceğiniz orjinal vites kollarını bu şekilde montajlayacaksınız.Şahsen ben Retro shifter benzeri bir vites kolu bulamayınca bu şekilde yaptım ve bu şekilde kullanmaya o kadar alıştım ki eski haline getirdiğimde kullanamıyorum.
Sonuçta xrs 300 öyle ahım şahım bir bisiklet değildir.Marka takıntınız varsa , hele hele kendiniz bir takım ayar ve tamirat yapamacak ve teknik servisten medet ummayı düşünüyorsanız kesinlikle uzak durmanız , sizin için daha iyi olur.Teknik servis hizmeti nerdeyse en kötü markadır. Kullanıcısı çoğu zaman kendi çözümünü kendisi bulur. Bu durumda ya bunları bilip bu modeli alacaksınız, ya da bütçenizi biraz daha yükseltip , en azında temiz 2. el carraro D'ambiez 915-d veya 916'lara bakın.