Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhabalar. Foruma Manisa'dan katılıyorum. Üniversite öğrencisiyim.
Hobi amaçlı olarak yaz-kış kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum. Çocukluğumdan beri bisiklet binmediğim için konuya biraz uzağım. Genellikle şehir içinde kullanmayı amaçladığım ama arada araziye de girebilecek bir şey aradığımdan daha önce sorduğum insanlar bana dağ bisikleti önermişti. Oturduğum yer dağın eteklerinde olduğu için hem yokuş hem de biraz gidince dağ yoluna ulaşabiliyorum, bu yüzden dağ bisikleti bana da daha mantıklı geldi.
Boyum 1.85 kilom 95. Şuan elimde biriktirmiş olduğum 700 TL var bisiklet için bu miktara yakın bir model söyleyebilirseniz sevinirim. Ayrıca başta da belirttiğim gibi konuya biraz uzağım o yüzden bakım işine veya tamir işine başta alışık olmadığımdan bana sorun çıkarmayacak ya da bakımı daha kolay bir model tercihimdir.
Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Arkadaşlar öncelikle merhaba çift olarak dağ bisikleti almaya düşünüyoruz ama çok kararsız kaldık bize yardımcı olursanız seviniriz dağ bisikleti de hangisi iyidir ne alınmadır dağ bisikletinde nelere dikkat etmeliyiz ? Yardımcı olcak arkadaşlar için şimdiden teşekkürler

Selam,
Yol bisikleti almak istiyorum. İç bacak boyum 76cm. Yol bisikletiyle ilgili internette araştırdığım kadarıyla bir kaç bisiklet seçimi yaptım.
Aero kadrolar için bozuk yollarda ve yokuş çıkarken vücudu yorduğu endurance kadroların uzun yollarda ve bozuk yollarda vücudu daha zinde tuttuğu belirtilmiş. 1-Endurance mı yoksa aero kadro mu tavsiye edersiniz?

Hafta sonları bisiklet turlarına katılmak istiyorum. Ayrıca verimli antremanlar yapabilirsem yaza duatlon ve granfondo yarışlarınada katılmak istiyorum.

(link) krank 34/50

(link) krank 36/52

(link)

(link)

(link)

2-Bu bisikletlerden hangisini seçmemi tavsiye edersiniz? veya önerebileceğiniz bir bisiklet var mı?

Arkadaşlar;

Forumda bisiklet önerileri çok eski tarihli ve karışık.
1.750-2.500 TL arasında bir MTB almayı düşünüyorum. (Belki fat bike)
Özellikle hafif ve dayanıklı olması önemli...
Gerektiğinde şehir içinde de kullanacağım.
İstanbul'un bozuk yollarında ve yoğun trafiğinde rahatlıkla kaldırıma çıkıp inebileceğim konforlu bir bisiklet olması gerekiyor.
KTM, SCOTT, CUBE, SPECİALİZED, CARRARO gibi markalardan olmasını istiyorum.

Bu konuda tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Teşekkürler.

arkadaşlar ben okula bisiklet ile gidiyorum bana 700 liraya kadar bisikelt önerisi yapabilecek varmı
yaşım:16 boy:1.80 kilo :75

Merhaba arkadaşlar. Ben uzun süredir bisiklet arayışı içerisindeyim. Bisikleti yaz tatilinde köyde kullanacağım, tatil bittikten sonra bisikleti şehirde kullanacağım yine hafta sonları piknik vb. şeylerde kullanacağım. Sizce ne tür bir bisiklet almalıyım.
Yaş 15
Boy 1.70
Kilo 55
Bütçe Max 1000 TL

Şehir-tur bisikletinden yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum.

Scott Speedster 30 - 2016
(link)

Görsel olarak çok güzel değil gibi. (veya bana öyle geliyor)

Sizce teknik özellikleri nasıl ?
(+/- yanları gibi)

Esasında 105 setli almayı düşünüyordum fakat dövizden dolayı bisiklet fiyatları uçmuş.

Yoksa 3000-3500 TL bütçe ile tamamen farklı bir marka/model mi önerirsiniz?

Biraz daha üzerine koyup 105 setli mi almak daha iyi ?

Teşekkürler.

MarkaScott
Kullanım AlanıYOL
KadroSpeedster Aero / D.Butted 6061 Alloy / Road geometry / Integrated Headtube
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)54cm
Kadro Boyu (üretim)XS,S,M,L,XL,XXL
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı20
Amortisör / MaşaSpeedster Carbon/Alloy 1 1/8" Alloy steerer
Fren SistemiTektro SCBR-525 Catridge Pads
Ayna KolShimano Tiagra Compact FC-4700 Hyperdrive 50x34 T
Vites KollarıShimano Tiagra ST-4700 Dual control 20 Speed
Arka AktarıcıShimano Tiagra RD-4700-GS 20 Speed
Ön AktarıcıShimano Tiagra FD-4700
RubleShimano CS-HG 500 10 Speed 11-32 T
ZincirKMC X10
Jant Seti/ÇemberiSyncros Race 27 Aero Profile 20 Front / 24 Rear
Jant Ön GöbekFormula Team 20 H
Jant Arka GöbekFormula Team 24 H
Jant TelleriHTI - Standard Black 2mm
GidonSyncros RR2.0 Anatomic 31.8mm
Gidon BoğazıJD ST92A Alloy 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
ElcikSyncros
PedalYok
Sele BorusuSyncros RR2.5 31.6/300mm
Sele KelepçesiAlloy
Ön Dış LastikKenda Kontender 700x25C
Arka Dış LastikKenda Kontender 700x25C
Ağırlık9.16kg

0.jpg 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

• Beğen
Tepkiler: Semih34
1 yıldırdan beri carraro sportive 225 kullanıyorum.Sadece bir kere yarış bisikleti kullandım ve adeta aşık oldum.Bende yol-yarış bisikletine geçmeye karar verdim.Ama hangi bisikleti alacağıma karar veremiyorum max 2500 tl bütçem var ve 2500 tl ' ye en iyi ne alınabilir ? Şimdiden ayıracağınız zaman için teşekkür ederim

Arkadaşlar BMX'e başlamayı düşünüyorum ve bir çok sorum var saha stabil olması açısından bu dalda bilgili ve tecrübeli bir arkadaş varsa WhatsApp üzerinden iletişime geçerse sevinirim.
05374462515

Arkadaşlar 1500 tl butce ıle bır dag bısıkletı almayı dusunuyorum tercıhımı Gıanttan yana kullanacagım boyum 1,82.sızlerınde tavsıyesını almak ıstedım asagıdakı ıkı bısıklet arasında kaldım ve 27,5 jant ıle 29 jant cok fark eder mı ? sımdıden herkese tesekkurler.

(link)

(link)big_345057587njs.jpg big_3450455576x5.jpg

Arkadaşlar herkese merhaba foruma kayıt olduğum günden beri (6 Kasım 2016) hem bisikletleri inceledim hemde para biriktirdim. Yaklaşık 1 haftadır MTB arıyordum forumda
gezerken gözüme BMX takıldı. Araştırdım 3 gün boyunca ve BMX almaya karar verdim tabi sorularım var.

1)Street BMX almayı düşünüyorum sokakta ve skate parkta süreceğim. Ama şöyle birşey var en yakın skate park 9 km yakınımızda bu bisiklet ile oraya gitme çok mu sıkıntı olur.

2)Nerden alabilirim İstanbul Avcılar'da oturuyorum. İnternetten de olabilir.

3)Minibüs bisikleti içeri alırmı onun içinde para ödeyeceğim. (Almaz diye düşünüyorum ama sorayım dedim.)

4)Tavsiye ettiğiniz bir model varmı. Bütçe Max 1300 bu bütçeye ekipmanlar da dahil. Eğer bu fiyata sağlam birşey yok derseniz biraz daha bekleyebilirim veya pederden borç alabilirim.

5) 2. el BMX almak mantıklımı mantıklı ise verdiğim bütçeye göre hangi modelleri bulabilirim.

6) Yaş 15 Boy 170 Kilo 55 ve 1 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum (Aktif olarak 2 aydır)

Bisiklet (BMX) konusunda çok az bilgim var. WhatsApp üzerinden yardımcı olacak varsa numaramı pm ile verebilirim

Abilerim bisikletim çalınmıştı yeni bir bisiklet almaya karar verdim öncellikle max bütçem 1160 lira ama bu biraz oynayabilir.Seçim olarak dağ bisikletini seçtim ama genede bu fiyata diğer dağ bisikletlerine göre daha hızlı gidebileceğim ve diğerleri kadar sağlam bisiklet olan varsa önerebilirsiniz yoksa genede güzel bir dağ bisikleti önerebilirsiniz.

.Arkadaşlar Merhaba :) Fuji Touring 2017 almayı düşünüyorum. 1.72 BOYUN 77 cm bacak genişliğim var.Normalde üzerime oturan kadro boyu kaç acaba bana söylenen 52 ama bu bisiklet türlerinde 52 cm yok maalesef 54 veya 49 seçmem gerek 54'ün kadrosunun yere ayağıma bastığımda kasıklarıma vuracağını düşünüyorum ama sizin tecrübelerinizi almak istedim.Yakın bi zamanda çıkacağım uzun tur için kullanıcam

02-IMG_1850.jpg

Arkadaşlar bu kadro hakkında fazla bir bilgi yok kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi

ARkadaşlar hi-ten kasalı bir market bisikleti (amotiörsüz) ile 3 yıldır yazları haftada bir kaç kez işe gidip gelirken kullanıyorum. 120 kiloyum 1.74 boyum var hayatıma hareket olması için önemlidydi ama BİSİKLETIM ÇALINDI! Çalınmadan önce 26X1/3/8 lastik takıp mutlu mutlu kullanıyordum.günde 7 km gidiş (7de dönüş) olacak şekilde kullanıyorum.
Beklentim beni şehiriçinde asfaltta yormayacak bir bisiklet ihtiyacım var. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tavsiyeleri lütfen bu çünkü ... gibi sebebini belirtere yazarsanız sevinirim. Ben nacizane bütçeme uygun bunları buldum.

Ümit Bisiklet 28 Jant 21 2863 Magnetic Dağ Bisikleti
(link)

CLAUD BUTLER Explorer
(link)

Corelli Pierre 1.0
(link)
(link)

salcano city explorer
(link)

Arkadaşlar merhaba, yeni bir bisiklet almak istiyorum. Bisiklet almadaki amacım hem işe gidip gelmek hemde spora vakit bulamadığım için bunu bisikletle telafi etmek. Bütcem 2000 lira civarında. İş yerim ve evimin arası 15 km git gel 30 km ve bunu günlük yapıcam yani bana dayanıklı hızlı ve uzun süre sorun çıkarmıycak bir bisiklet lazım. Aynı zamanda güreşciyim kondisyon konusunda herhangi bir sıkıntım yok ama bayadır araştırmama rağmen nasıl bir bisklet almam gerektiğine karar veremedim. Şehir/tur bisikleti tarzı hibrit bir şey düşünüyorum ama görüşlerinize göre düşüncelerim değişebilir. Yardımcı olursanız sevinirim. 1.78 boyunda 78 kiloyum

Hepinize merhabalar :)
2 arkadaş olarak bisiklet almak istiyoruz. Hafta sonları belgrad tarafında sürmek, hafta içi vaktimiz olursa şehir içinde sürmek istiyoruz. Bu yüzden MTB tercih etmeye karar verdik. Bütçemiz 700-1000TL aralığında fakat çokta çıkmak istemiyoruz.

İlk önce Btwin 340 modelini düşündük fakat baktığımızda beğenmedik. Daha sonra Salcano NG650 modeline baktık o da aklımızda fakat Kron daha çok aklımıza yattı.

Bütçemize en uygun olarak Kron XC 100 modelini beğendik. 2016 Kron XC 150 yerine gelen model. 800-850TL civarında bulunabiliyor.

(link)

Donanımlardan çok anlamıyoruz ikimizde. Aklımızda şu an dediğim gibi bu model var. Kötü olarak değerlendirebileceğim yanı pedallar plastik, fakat değiştirebiliriz diye düşünüyorum.
Screen Shot 2017-04-08 at 19.29.38.png
Bunun dışında şu marka/model daha iyidir şu yüzden diyebileceğiniz bisikletlerde varsa bakmak isteriz mutlaka. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler :)

Arkadaşlar malum yaz geldi ben de yazın sürmek için bisiklet arıyorum
bütçem : 500 tl ekipmanlar hariç.
boy : 163 cm
kilo : 56 civarı

max. 30-40 km'lik küçük turlar yaparım . güzel bir şehir bisikleti önerir misiniz ? 0 - 2. el farketmez fakat 0 tercihimdir

Ben bisiklet almak istiyorum KRON TX 150 ? 1238TL fiyata değer mi ? Okulum la evım arası 5-6 km. ve sürekli sürüş yapacağım , gezeceğim Merkez 8 km gidip gelirim vs..
bisikletin linki : (link) upload_2017-4-8_21-11-26.pngupload_2017-4-8_21-11-26.png upload_2017-4-8_21-11-26.png upload_2017-4-8_21-11-26.png

Geri