Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@berbatine1 gitcem de salmıyorsunuz ki:p
Mosso Legarda demiştik en son vaz mı geçtiniz? Bu arada şunu da ekleyeyim 2017 modeller genelde 2016dan pahalı oluyorlar kur değiştiği için.

Scudo
Aslında road.cc de ki gibi türkiye piyasasına göre her türden her bütçeye göre bisiklet listesi hazırlayıp ana konu yapmak lazım insanlar daha kolay bilgi edinir sayfaları gezerek doğru bilgi bulmak zor

@Pamuk ben de onu düşünüyorum fakat üşeniyorum :D

@berbatine1 size bunu önermiştim zaten 1250 liraya alacaktınız yanlış mıyım?

@Mustafa Zeybek yok hocam karıştırdın ben mtb arıyordum fakat artık türe bakmayacam mtb, yol ilk sırada fakat şehirde olur mesela bu linkteki çok güzel görüntü olarak keşke birde acera olsaymış direk alırdım cidden.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@berbatine1 karıştırmışım acera istiyorsanız aklıma ilk gelen şu (link) yalnız bütçenizin üstünde. Yok arkadaş acera kalsın derseniz Rockrider 540 var. Acera için en azından 1800 lira şart.
Tavsiye olması açısından yaşadığım bir şeyi anlatayım. Okula gitmek arada sırada dağa çıkmak için bisiklet arıyordum. Baktım Kron diye bir şey var böyle şekil şukul 800 lira. Dedim alayım bunu sonra foruma girdim Kron kötü falan filan. Burada bir bisiklete 5000 lira veren manyaklar da vardı :eek: sonra tourney altus falan varmış altus daha iyiymiş falan derken bi baktım merida big nine 600 bakıyorum kendime. Kıssadan hisse 100 daha çıkayım 100 daha çıkayım demeyin :D zaten 300-500 lira ekipmana harcarsınız illa.

Altus ya da acera olmasına da takılmayın. Tamam arada fark var ama vites geçişlerinde takır tukur etmedikten sonra sıkıntı olmaz. İnsan araştırdıkça mutsuz oluyor. İnsan 6 ay bisiklet araştırır mı ya:D

@Mustafa Zeybek hoca valla ben 2 yıldır araştırıyorum :D En az acera arka değiştirici (set değil), hidrolik disk fren, gidondan kilitli maşa benim için kafidir :D Fakat düşünüyorumda dağa bayıra gideceğimi zannetmiyorum fakat ilerde ne olur bimem, mesela gruba katılırım adamlar dağa bayıra çıkar bende sümüğüm aka aka onları izlerim moralim bozulur nede olsa Mersin burası, tamam düz yolu bolda, dağı bayırıda bol.

@berbatine1 Mosso 1727 ile düz yolda da gidersin dağa da çıkarsın downhill yapmayacak olduktan sonra. Veyahut al rockrider 540 al bir çift 1,50 lastik. Dağa gideceğinde kalınları şehir sürüşünde inceleri tak kafan rahat olsun. Rockriderın kilosu Mosso 1727 ile hemen hemen aynı zaten. Ömür boyu garantisi de var. Lastikleri değiştirince ağırlığı azaltabilirsin biraz daha. Al tepe tepe kullan :D

İlla arka aktarıcının acera olmasıyla tatmin olacaksan hiç kullanmadan sök değerinden 10-15 lira aşağısına sat acera al zaten aralarında 10-20 lira var. He bir de rockrider 540 alırsan gidonları takas edebiliriz herkes değiştiriyor nedense onun gidonu :D

@Mustafa Zeybek

İlk almak istediğim bisiklet Bianchi speed 1000 idi 200 TL fiyatı vardı o zamanlar sonra forumu takip etmeye başladım 5-6 yıllık bir araştırma ile geçen sene stajda biriktirdiğim tüm parayı Merida scultura 400 e bastım dün kaskım kırıldı yeni kask alıcak para yok şimdi de :komik: ev de oturdum bisikletlere bakıyorum :kptmya: bende manyaklıktan fazlası var sanırım

@berbatine1 Buyur link altus: (link) acera:(link)

@Pamuk aynı durumdayım bütün paramı jant setine hidrolik fren sistemine gömdüm kazada çatlayan kaskın yenisini almaya param kalmadı. Kask çatlak eldiven yok gözlük yok çanta yok :agla:

@Mustafa Zeybek

Aklıma soktun şimdi eldivenlerimde parçalanmıştı optik gözlüğün çerçeveside yere sürttü yarısı eridi anlayacağın 1 ay dayanamadılar :booo: bu şekilde giderse bisikleti süremicem :)

@Mustafa Zeybek gidondan kilitli maşa şart hocam, birde decathlondaki bisikletlerin herşeyi mi ömür boyu garantili yoksa sadece kadroları mı ?

@berbatine1 kadro sele borusu gidon garantili olsa gerek. Gidondan kilit olayına takılmayın derim masadan kilitlense bile en fazla eğilip döndürüveriyorsunuz.

@Mustafa Zeybek öyle olmuyor işte hocam mesela hızını almış gidiyorsun maşada kilitli sonra yol bozuluyor hemen kilidi açıp rahatına bakıyorsun öbür tülü durup çevir olayın tadı kaçıyor :D

@berbatine1 ben yolun nerede bozulacağını bildiğimden sıkıntı çıkmıyor bana. Bir de - doğruluğunu bilmiyorum-hareket halinde maşa kilitlemenin zararlı olduğunu duydum.

Gidondan kilitliymiş maşadanmış takılmayın modeline göre 3000 liralık bisiklette dahi maşadan kilitli olabiliyor. Diğer yandan gidondan kilitli maşa için en az 1600 harcamak gerekiyor sanırım. Çok dikkat etmedim bu konuya.

Sabah açtığım konum kapandığı için biraz daha öznel sorularla yazacağım.

17 yaşında 1.71 boyundayım. Günlük spor için başlayacağım. Normalde tek başıma aktivite yapmayı hiç sevmem fakat birkaç bisiklet turlarıyla karşılaşınca ileride güzel bir etkinlik olabileceğini düşünerek araştırmaya başladım. Seçeceğim bisiklet, ekipmanlar, kullanımından önce gerçekten istiyor muyum onu öğrenmek istiyorum.

Muhtemelen başlangıç için ilçemde süreceğim fakat güvenim yok. Yolda kendimi nasıl güvene alacağım, hevesim bitecek mi, ilçe dışına çıkmaya nasıl cesaret ederim hiç bilmiyorum.

Ailemin desteğiyle haziranın sonlarında alacağım.

@Mustafa Zeybek
Cevabınız için teşekkür ederim birde şöyle bir fark var merida da slx artırıcı var deore ile slx arasındaki fark nedir ?

Geri