İnsanların ne maddi durumları ne meslekleri ne de tahsilleri kendilerini başkalarının üstünde görmelerine sebep değildir. Yalnız bahsedilen ego sorunu sadece pahalı bisikletlere sahip sporcular da değil insanların genelinde görülebilen bir problem. Trafikte yayalar, motorsiklet, otomobil veya kamyonet kullanıcıları birbiriyle selamlaşıp kaynaşıyor da bisikletliler mi ego yapıp tribe bağlıyorlar? Yine en iyisi bizim grup bence, motorlu taşıt kullananlar tam sıkıntılı parası olan ayrı olmayan ayrı manyak herkes kendini tatmin peşinde.
Selam almama olayını asla tasnif etmiyorum ama örneğin ben 98 model tur bisikletimle dolanırken pek selam verip laflamaya çalışan olmuyor, yol bisikletiyle tam takım giderken bir sürü selam veren laf atan vs. hepsine karşılık verip bir el sallıyorum ama dururken denk geliyor bazen, bir başlıyorlar soru yağmuruna, benim şu forumdan kaç ayda öğrendiğim bilgileri 2dk da indirmek istiyorlar. Daha da doymayıp geyiğe saranlar var.
Geçenlerde 60km felan sürdüm terlemişim hava da soğuyor eve gelmeden 2 km lik yokuşun başında 10-15sn durdum, birisi selam verdi bende aldım, karşılık verince dur dur diye işaret edip koşarak geldi yanıma, sorular bitmek bilmiyor, bisiklet fiyatlarından girdik bisiklet türleri, teker kalınlığı, kadro ağırlığı, boyası, freni, kaç vites, kıç ağrısı, aydınlatma, kaç yapıyor, almanyadan getirtirim ben aslında, sen bunu satsan kaça verirsin.... daha neler neler, arkadaş bir fabrikada çalışıyormuş üzerinde de iş elbiseleri vardı hakir gördüğümü felan düşünmesin diye kendisi bitirene kadar saygıyla karşılık verdim sonunda beni baya bi oyaladığını kendisi de söyleyip helallik istedi, ben de ne demek kardeşim helal olsun diyip yoluma devam ettim ama terim soğumuş yorgunluk çökmüş hava da iyice kararmış, o yokuş bitmedi resmen, gecikmemde de vardır bir hayır dedim ama bir el sallayıp duymamış gibi kaçsamıydım acaba diye de sordum kendime.
Yani demem o ki tam takım yol alan bazı arkadaşlar belkide sporuna konsantre olmuş, dikkatinin dağılıp bölünmesini istemiyordur, belki de fark etmemiştir bile sizi. Hemen egolu, kendini beğenmiş vs. sıfatlar yapıştırıp kendinizi üzmeyin, hele haddini bildirmek için filmlere konu olacak yarışlara da hiç tutuşmayın bence.