Scudo Sports

Bisiklet sporu yapanların egoları neden tavan yapar?

Adam'ın gösterecek bir şeyi yok.Tek varlığı aldığı karbon bisiklet olunca aynen Ferrari süren bir kıro tribine giriyor bu kadar net.Alçakgönüllü olabilmek zor zanaat.Bostancı sahil bunun örnekleri ile dolu.

Scudo
insanlar ne yaptıklarının farkında değiller. herkes üst seviye bisiklet kullanmak ister. imkanlar elvermez tabiki her zamanki gibi.
ego olayıda zaten milleti başka yerlere gotürür. empati kurmayı bilmiyoruz. zaten bu toplum boyle giderse içinde patlayacak.
adam diyor niye bisiklet aldın motor alsaydın. zevk meselesi . bunu diyen denyolarda genelde en lüks sigarayı içen. son model telefonu kullanmak için elinden geleni yapan ama asgari ücret maaşı alan kişi her zaman gozumde. diyorum benim felsefem bu. felsefeni si... diyorlar. sabah trafiğinde son model şahiniyle (diğer kuş türevi araçlarda dahil )yanından geçerken küfrediyor tabiki. okumuş cahhillere bişey demiyorum onlar kendi çaplarında takılıyorlar.

gelelim esas konuya :

en alt seviyeden başlamak insana daha çok zevk verir ilerde . başka bir ornek veriyim . bilgisayarda oyun oynarken size direk size son bolümden oynatsalar oyundan bişey anlamassınız ancak ilk bolümden başlarsanız daha çok zevk alırsınız. tecrübeleriniz artar. ayrıntılarına kadar oğrenirsiniz.bisiklette boyle biişeydir.

@furkan.zaman bugün çalıştığım yerin güvenliği 130 140 kirayamı ne bisiklet aldı markayı eminim kimse duymamıştır. Alü kadrolu, ilk etapda başladığım zaman aklıma geldi. En etkilediğim kısım ise, boyuna uygun olmayışını fark etmem, üstüne neden bu tarz bisikletlerle hala tur yapılmaz algısı olması. Bisiklet oldukca sağlam. Ulan böyle bişi olsaydı çok efsane tur bisikleti yapardım geçirdim içimden.(niye surly?) tüketim çılgınlığı başka bişideğil. Yoksa çoğu türk turcular farkında yabancıların tur bisikletlerinin çok vasat olduklarını... Neyse zevk meselesi, kimisi sıfır düşüncesiyle keyif alır, kimisi nasıl duruyorum la, acep şu nasıl oldu düşünceleriyle alışveriş yapa durur..

Çevremdeki bisiklet süren arkadaşlar genelde içine kapanık, asosyal, hayattan bezmiş, kafa dinlemeye çalışıyorlar. Birbirimize benziyoruz. Sıkıntılarımız dertlerimiz aynı. Zaten kafalar uyuşmuyorsa hadi hayırlı yolculuklar. Biz egolardan bencillikten kaçıp huzur arıyoruz.
Aramızda egoları tavan yapmış arkadaşlar olabilir ama genelde ben onlardan uzağım onlar da benden

En çok da (uyuz) olduğum şey. Şu bütçe meselesi
"1500-2500tl bütçem var ne alayım" o fiyata hangisi alırsan al iyidir kalitelidir. Hava için mi soruyor anlamadım.

Ama bu her tür forumda mevcut laptap 5000tl bütçe var ne alsam.

Sen sabır ver yarabbim.

Bende 5 tl bütçe var bi istediğim gibi pedal bulamadım. Üstünde gelenler ayağımdan kayıyor topuğa dayanıyor.

vatandaşın 500 liralık bisikletle gittiği yolu 5000 liralık bisikletle gidemeyen bir çok kişi vardır
Herzaman önce insan

Aklıma gelmişken bisiklet kullanmayan insanların önünden 100 milyarlık bisikletle geçseniz onların umrunda bile olmaz ve onların gözünde beş kuruş etmez dönüp bakmazlar bile sözüm sadece hava atma çabasında olanlara

Aslında onlaRada anlayış göstermek lazım.
Neden mi?
Ben ne zaman bisikleti duşarı çıkarmak istesem annem ve çevremdeki herkes oğlum dikkatli ol. Hayatım dikkatli sür şeklinde uyarılarda bulunuyor. Ne kadar içleride rahat olmasa da destekliyolar beni.
Onların değerlendirmeleri yaptığım yol ve bisikletin üzerimdeki güzelliklerinden ziyade mutlu olmam. Rahatlıyor olmam. Bisikleti değil bana değer vermeleri :)
Ee şimdi egosu olan arkadaşların hepsi bu klasmanda demiyorum ama, altında yatan sebebler hep bir eksikliğin dışa vurumu.
Yoksa çok güzel bir insan vardı geçen hafta veledromda, kuzenim bi iki tur atıyordu, sürüş şeklini frk edip, uyarmış, şöyle pedal çevirmelisin diye.
Ve gördüm ki ne kıyafetine ne bisikletine bakıyor, vs.
Bazende kızmayıp neden diye düşünmek gerek bence :)

Tayt hava gecirdiginden beyne oksijen gitmesine ragmen kalan oksijenin bi kismi poponun yercekimi direncini azaltiyor

Bisiklet sürüyor musun? Cevabın evet ise, konu kapanmıştır. He bir de bisiklet sürerken yeni insanlar tanımak, gurup sürüşleri yapmak istiyorsan ve bunu başarabiliyorsan eğer, bu sana yeter de artar bile.

Bisiklet sürdüğün kişi veya kişilerin egosu tavan yapmış, yok efendim birisi bize aşağıdan diğeri yukarıdan bakmış, bunlar boş işler. İnsanların ne düşündükleri beni hiç ilgilendirmiyor, önemli olan benim kendi adıma ne düşündüğüm.

İyi geceler

Geçenlerde İzmir Alsancak tarafında ışıklarda bir karbon yol bisiklet yanaştı yanıma, kırmızıda bekliyordum. Kafa selamı verdim hiç oralı olmadı, hatta sanki hiç görmemiş gibi gözlerini kaçırdı. Bende tayt yok, 90 model 16 kg rijit mtbye iş ayakkabılarıyla binince normal tabi... Profesyonel değiliz ya :) Bende tebessüm ettim, çok şükür dedim mal, mülk yüzünden karakterimiz değişmedi diye... Sarı ışık yandığında çok prof bir pozisyonda sanki veledrom'da zamana karşı sürecek gibi bir pozisyon aldı. Ve yeşil yandı, kalktı. Bende fırsat vermeden arkasında kaldım, rüzgarından çıkmadım. Düz yolda gücümden dolayı benim avantajım vardı, yaklaşık 30-35kg daha ağır olduğumu düşünüyorum. Ama kafaya koymuştum bir kere düz yolda değil, rampada hayatı sorgulatacaktım ona. Alsancaktan çıkılan rampaya kadar kuyruğundan ayrılmadım. Rampa gelince de arkamı kontrol edip atağımı yaptım. Herhalde hiç tahmin etmiyordu, ne de olsa bisiklet değildi altımdaki ona göre. Ama oldu işte rampayı önce çıktım, sonrasında da aerodinamik pozisyonda hızımı korumaya çalıştım. Amacım en azından sabah gazetesinin karşısındaki yol ayrımına kadar geçilmemekti, bir ders vermekti. Ve verdim de. Arkamdan gelemedi, o bisikletin hakkını veremedi.

Diyeceğim o ki herşeyden önce insanız, karşımızdaki insanları da malına mülküne parasına göre değil, insan olduğu için değer vermeyi, insan yerine koymayı öğrenmeliyiz...

Ve eğer bir gün benimde karbon bisikletim olup insanlara tepeden burun kıvırarak bakacaksam olmasın arkadaş, o bisiklet bana nasip olmasın...

Havalı yada egolu birisinin havalı yada egolu olduğunu yalnızca havalı yada egolu biri anlayabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

genelleme iyi bişi değildir, ben her turda altında 500tl lik olsun yada 5000-10.000 tl lik olsun selam vermeyen bir çok kişi ile karşılaşıyorum, çok önemli mi tınnn... bazen dağ bisikletlilerin arkasına takılırım grup olmak için bazende yol (kadronun ve gücümün izin verdiği kadar) ...

maksat kapışmak değil yolcular için grupça belli bir performansta güzel turlar yapmak, turcular için konaklamalı uzun uzun yollar yapmak, dağcılar için güzel patikalarda gezinmek iniş yapmak vs...

öyle şehir içinde sahilde süslü püslü bisiklete binip pro gözüküyor diye insanları yargılamak hiç mantıklı değil, sözde egoist gözüken biri aynı şekilde sizin için eziklik kompleksi olan biriymiş diye düşünebilir herşeyi mala paraya yormayalım , selam vermedi diye düşman mı olmak lazım banane vermezse vermesin, verenle kanka mı oluyorum sanki...

asgari ücret fiyatına bir fitness kullanıyorum, kenara biriktirdiğim bütçe ile asgari ücretin 4 katı fiyatına karbon almayı düşünüyorum malum aksesuar sporu bu bir ton da onlara para harcamayı düşünüyorum ama telefonum 2012 model android 4.1 kullanıyorum, şehirde ister keyfime keder 10km ile gezerim ister grupça veya tek performans turu atarım, karşıma çıkanların selamına karşılık oldu da 1-2 kişiye selam vermezsem karbon bisikletim var diye egoist mi olacağım... vay arkadaş siz kendi kendinizi ötekileştirin ne diyim...

İnsanların ne maddi durumları ne meslekleri ne de tahsilleri kendilerini başkalarının üstünde görmelerine sebep değildir. Yalnız bahsedilen ego sorunu sadece pahalı bisikletlere sahip sporcular da değil insanların genelinde görülebilen bir problem. Trafikte yayalar, motorsiklet, otomobil veya kamyonet kullanıcıları birbiriyle selamlaşıp kaynaşıyor da bisikletliler mi ego yapıp tribe bağlıyorlar? Yine en iyisi bizim grup bence, motorlu taşıt kullananlar tam sıkıntılı parası olan ayrı olmayan ayrı manyak herkes kendini tatmin peşinde.

Selam almama olayını asla tasnif etmiyorum ama örneğin ben 98 model tur bisikletimle dolanırken pek selam verip laflamaya çalışan olmuyor, yol bisikletiyle tam takım giderken bir sürü selam veren laf atan vs. hepsine karşılık verip bir el sallıyorum ama dururken denk geliyor bazen, bir başlıyorlar soru yağmuruna, benim şu forumdan kaç ayda öğrendiğim bilgileri 2dk da indirmek istiyorlar. Daha da doymayıp geyiğe saranlar var.

Geçenlerde 60km felan sürdüm terlemişim hava da soğuyor eve gelmeden 2 km lik yokuşun başında 10-15sn durdum, birisi selam verdi bende aldım, karşılık verince dur dur diye işaret edip koşarak geldi yanıma, sorular bitmek bilmiyor, bisiklet fiyatlarından girdik bisiklet türleri, teker kalınlığı, kadro ağırlığı, boyası, freni, kaç vites, kıç ağrısı, aydınlatma, kaç yapıyor, almanyadan getirtirim ben aslında, sen bunu satsan kaça verirsin.... daha neler neler, arkadaş bir fabrikada çalışıyormuş üzerinde de iş elbiseleri vardı hakir gördüğümü felan düşünmesin diye kendisi bitirene kadar saygıyla karşılık verdim sonunda beni baya bi oyaladığını kendisi de söyleyip helallik istedi, ben de ne demek kardeşim helal olsun diyip yoluma devam ettim ama terim soğumuş yorgunluk çökmüş hava da iyice kararmış, o yokuş bitmedi resmen, gecikmemde de vardır bir hayır dedim ama bir el sallayıp duymamış gibi kaçsamıydım acaba diye de sordum kendime.

Yani demem o ki tam takım yol alan bazı arkadaşlar belkide sporuna konsantre olmuş, dikkatinin dağılıp bölünmesini istemiyordur, belki de fark etmemiştir bile sizi. Hemen egolu, kendini beğenmiş vs. sıfatlar yapıştırıp kendinizi üzmeyin, hele haddini bildirmek için filmlere konu olacak yarışlara da hiç tutuşmayın bence.

Bisiklet ve ego deyince aklıma " bursanın ilk 2016 xtr setli bisikleti xxxx e hayırlı olsun" başlıklı fotoğraf geliyor. Bursalılar anlamıştır sanırım. O whistle bisikleti bir kere dahi yere temas ederken görmedim, sürekli kırmızı seat aracın üstünde.
Yolda selam veren vermeyen konusunda ise tempolu bir şekilde yol bisikleti süren kişiler büyük ihtimalle antrenmanda veya o an yüksek nabızda bisiklet sürüyor ve zaten yol bisikleti ergonomisinden dolayı el kaldırmak zor olduğundan selam vermek için kafa sallar(kafası ile selam verir) veya selam vermez. Şahsen ben karşıdan gelene bir kere bakarım ve onunda baktığını hissedersem kafamı sallarım selam vermeyenlere aldırış etmem. Büyütülecek mevzu değildir benim için.
Fakat bir yerde karşılaştığınızda bakışlarıyla ezen, konuşunca insanı daha da sinir eden tipler vardır, onları direkt orada sözlerimle bozarım. Zaten böyle tipler 2 3 grup sürüşünden sonra grup içinde de yalnız kalırlar ve grubu bırakırlar herkes rahat eder.

Geri