Scudo Sports

Bisiklet sporu yapanların egoları neden tavan yapar?

Valla bende yapiyorum bunu,gencim,bakiyorum amcalar yol bisikletiyle 2 km ilerdeki rampayi tirmaniyorlar,asilip yetisiyorum selam cakip geciyorum.Sanirsin magnumdan katırt sesi geldi oyle bir haz (yolcuyum gardaş mtbler uzak dursun) :D

Scudo
Kisiliksizligin harici birde adrenalin durumu var. Yanlis anlamayin ama adrenalin belli bir seviye ye gelince birak etrafimdaki diger bisiklet suruculerini kendimi bile goremez oluyorum. O halde iken selam vermedigim insanlardan da ozur diliyorum

Antalya'da da MTB'liler selam vermiyorlar(Bende de MTB var). 2 aydır dağlar iyice bunaltıcı olduğundan, şehir içinde, deniz kenarında pedallıyorum. Yolcu arkadaşlarla çoğu zaman selamlaşıyoruz ama MTB'liler bi' acayip. Yüksek kadansta pedallıyorum; son vitese atmış, yanımdan yardırıp geçiyor. 300 metre sonra nefes aldığı yeri değişmiş bir şekilde, sağ tarafta tin tin giderken görüyorum. Geçiyorum, 5 dakika sonra tekrar yardırıp geliyor.:) Değişik bir kafaları var.

@Cem Unden 'in değindiği kadın bisikletçi arkadaşlara diyecek tek kelimem yok. Ya uzaktan bakınca sapık gibi falan görünüyoruz ya da kendilerini prenses falan sanıyorlar. Yok böyle bir kendini beğenmişlik.

Dipnot: Bazen çok yorulmuş oluyorum ve kafam öne düşmüş oluyor. Bisikletçi arkadaşları son anda görüyorum, selam veremediklerim için affola.

Valla ben yol bisikleti kullaniyorum, genelde de gordugum her arkadastan selamimi esirgememeye calisiyorum.
Gecen dolmabahcenin onunde lastik patladi hava da sicak, cevirdim bisikleti soktum tekerlegi yama yapmaya calisiyorum. Mtbli bir arkadas geldi "abi bi ihtiyac var mi" dedi. Kanka suyum yok dedim, gitti benzinlikten aldi getirdi. Sagolsun. Hepimizin birbirine ihtiyaci var.
Aga bir de ben 41 yasindayim. Yol bos oldumu 35, trafik oldu mu 25'in altina dusmemeye calisirim. Bisikletimin sadece masasi karbon ve grupsetim claris'in bir alti shimano 2200.
Bazi denk geliyoruz "yol"cu arkadaslarla, grupsete jantsetine falan boyle alayci asagilayici bakislar, onunla nasil gidiyosun tarzinda yaklasimlar. Neden spd kullanmiyorsun gibi sorgulayici ifadeler. Ya ben mutluyum be aga, gidiyoruz da iste, bi iddiamiz da yok. Herkes kardesimiz dagcisi da yolcusu da. Sende var olanlara sahip olmayanlari neden asagiliyor ve senin sahip olamadiklarina ulasmis olanlari neden ilahlastiriyorsun? Lan bin git pedalla iste. Nedir bu kendini asma hirsi. Yarisci miyiz biz?
Usagi olmusuz kapitalist tuketim kulturunun, hep daha iyisi, hep daha iyisi, sonu var mi aga bu islerin, var mi dibini bulan? Var desin biri, yakarim bu gezegeni.
O yuzden iste, sahip oldugunla mutlu olmak demek kendinle barisik olmaktir. Rahmetli babamin 124'u vardi. Benim mercedesim bu derdi. Tingir mingir giderdik iste, ben cocuktum o zaman daha. Sahip olabildigimiz oydu. En degerlimizdi.
Ilk yol bisikletimi 1992'de almistim bianchi caurus 837... O bisikleti alabilmek icin o zama 4 ay hammallik yapmistim. Her gun gider bakardim vitrine, orada duruyor mu diye. Durdugunu gorunce rahat rahat uykuya dalar ve insallah yarin da satilmaz diye dua eder yatardim. Bi tane gelmişti koca balıkesire be aga. Sonunda aldim. Seni daha ailen krese bile yazdirmamisken balikesirden edirneye o bisikletle giderdim ogrenciligimde. Ne pedli tayt, ne kask, ne shimano bilmemne grupset, ne bilmemne marka canta, ne forma ne teri ucuran tshirt... Ahanda boyle at seyi gibi bir pompa yanimda, cogunuz bilmez sicak yama presi cantamda kütük gibi, giderdim bir sekilde. Ulasirdim hedefime.
Karbonlusu da karbonsuzu da, yollusu da daglisi da, hepsi kardesimdir, yeterki iki tekerlek uzerinde pedallasin, hepsini sirtimda tasirim. Ama aga bana deme be stravada onu yaptim, gidon bogazim soyle sele borum boyle. Ezmeye calisma beni. Suskunum, susarim, utanirim bazen, ama anlatmaya basladim ezerim, fena ezerim, sana karbonunla, 105inle, gironla, mavicinle basarilar dilerim. Umarim bir gun keyifle bakina bakina pedallamayi ogrenirsin.

@Kuzey Ege aga en guzeli bisikletle gezmek zaten. Spor icin her gun sirinevler arnavutkoy yapiyorum ama sahilde gezmenin yada bilmedigim yerlere gitmenin zevki hic bi seyde yok.

@Cem Unden gunahlari cikardik ya daha kimseye selam vermeyiz ;)

Bisikletçilerin durumunu ego olarak tanımlamak yanlış olur. Tüm bireysel sporlarda sporcuların ileri derecede bir öz güveni vardır ve bu gereklidir. Çünkü itici güç bu öz güvenin getirdiği güdülenme ve motivasyondur. Bireysel sporlar dışındaki sporları ele alırsak, örneğin bir futbolcu en ufak bir darbede kendini yere atıp ağlamaya ve tiyatral yönünü sergilemeye başlar. Çünkü onun yere düşmesi sadece zaman kazanmaktır, hedefinden uzaklaşmaz, ayağa kalkmadan oyun devam etmeyecektir. Bireysel sporlarda ise bir atlet ya da bir bisikletçi düştüğü zaman hemen kalkıp yarışa dahil olmaya çalışır, çünkü onu sırtlayan yoktur ve de yaptığı tiyatral şovdan nemalanma şansı yoktur. Mücadele tüm hızıyla sürmektedir! Mücadele etmek ve kendine güvenmek zorundadır. Bu nedenle tüm bisikletçilerin(bireysel spor yapanların) ÖZ GÜVENİ yüksektir.

Genelleme yapmadan konusun belki o arkasinda bisiklet takili olan lamborghinin surucusu hayatini vererek calismis veya aklini kullanarak calismistir. Yada tam tersi baba parasidir. Bunu bilemezsiniz. Kendi parasiysa ego yapmasi gayet dogal. Bunu ben yaptim ben kazandim demesi.

Belki o karbon bisikleti olan adam sana selam vermeyen adam "gulumseyen adam" hiz veya zaman denemesindeydi. Belki o bisikletini ve ekipmanini yaz boyunca ek is yaparak almis birisiydi. Belki sana bakip gulerken aklindan ben buraya kadar nasil geldim sorusu geciyordu . Calisip ego yapmasi dogal seni kucuk gormesi. cunku sen zevk icin biniyorsun ama onun belki bir hedefi var. Ve insanlarada benim hedefim vari dolayli yoldan soyleyebilmesi olabilecek en dogal sey.

Yada belki tam tersidir belki cidden hayvanin tekidir. Ama sizin adamin durumunu bilmeden yorum yapmaniz dogru degil.

Sen boyle dusundun fakat o elindeki 1000+ liralik taksitle veya nakit vererek aldigin telefonu otururken masaya koyuyormusun koymuyormusun :)

Mesele selam vermemek değil ki. Bunu bir baskı unsuru haline getirip burada kimsenin özür dilemesine gerek yok. Herkes kendi yaptığını en incesine kadar muhakeme etme yeteneğine sahiptir. Bu selam meselesine bu kadar takılmayın. Çok iyi niyetli olup selam veremeyen, aklı o anda meşgul olan insanlar olabilir veya başka sebepten. Önemli olan kibirden dolayı bu davranışı yapmayanlar hakkında söylenenler.

Eşyanın hakikati diye bir unsur var. Siz eşyaya şahsiyetinizi yüklerseniz, onunla karakter bina ederseniz ve kibirli iseniz elbette başkalarını hor göreceksiniz. O yüzden sevgili arkadaşlar selam vermeme hususunda herkesi bir tutmayalım birde selam veremediğiniz zamanlar içinde özür dilemeyi bırakın. Bu mesele başka mecralara meyillendi çünkü.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
vallahi en iyisi tek başına tura çıkmak. antrenmanda moral çok önemli. böyle egoist insanlarla moralimi bozup antrenmanımı zehir etmek istemem. hem müzik eşliğinde içsel dünyama dönmek daha güzel oluyo yokuş çıkarken. asosyallikte biryandan güzel bişey aslında :)

kesinlikle mükemmel bir konu..
bisiklet dışında bütün herşeyde var ki bu çoğu kişi söylemiş zaten:)
ben aynı zamanda 3dsmax (3 boyutlu çizim proğramı) kullanıyorum yaklaşık 2 yıl oldu sektöre gireli öğrenme aşamasında olduğum günlerde hiç bir kimse ne bilgi ne bir arşiv paylaşımı yapmazdı sanki ekmeğine taş koyacağımı düşünürdü bizim bu çizim sektöründe insanların ekmeğine taş koyacağını düşündüğü için böyle oluyor ama bisiklet bir hobi tutku keyif ve zevk meselesi bu biraz garipsenesi bir durum :)
babamın bir sözü vardı cebinde paran varsa omzun dik göğüs gere gere yürürsün paran yoka başın önde masum masum yürürsün derdi bu da buna benziyor yani insanlar parası var carbon bike aldıklarında sanki bi özgüven bi milli sporcu bi şampiyon olacak edası var lan altı üstü bi tur yapacaksın ama anlamıyorlar gelde anlat onlara bunu :) ha KTM ye binmişsin ha sedona ha carraro bence işini bilen adam her türlü istediğini istediği bisikletle yapar her şey para değil biraz cesaret biraz özgüven ve birazda pratik zeka olay tamamdır. ;)

Burda bile var burda burda

Bisiklet çelik kadro adamın parası gözü zevki onu almak istemiş. Soruyo nasıldır. Cevap geliyor. "Kadro çelik olduğu için yorum bile yapmıyorum" diyo. Sanki kendi Aliminyum robot anne babadan dünyaya geldi ya.

Bu ego herkesin içinde var kimse inkâr etmesin. Forumda her hangi bir konu içerisinde "market bisikleti" diye (halen mantığını anlamadığım) aşağılayıcı ifadeyi kullanan bir sürü farklı üye var. Selam verdi, selam aldı tartışmasına da gerek yok. Bisiklet sürmek basit haliyle zevkli, onu bunu eleştirerek aldığınız zevkten mahrum kalmayın.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzjzF50vtj7e3ThCT-8TMZIJAJ94uKqkI8NrnaBg5lAwCqpNOR1A

Bisikletçi ile bisiklet arasındaki ilişki bir aşk. Örneğin ben kendi bisikletime başkasını bindirmem bile. Başkasının bisikleti içinde böyle bir teklifte bulunmam

Market bisikleti dedikleri heralde Migrosta filan satılan bisikletlere istinaden deniyor. Çünkü o fiyatlardan bisiklet ( 199 Tl ) bisikleçilerde hiç görmedim. Hatta beyaz eşyacılrda bile bianchi ler filan var. Bi yerlerde ucuza yaptırıp satıyorlar heralde. Ama hep MtB yapıyorlar hiç şehir yada yola rastlamadım marketlerde.

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
@scitakoglu
B.eşyacılardaki bianchi doğru yani orjinal salcano ve bianchi nin satış noktalarına bakarsan b.eşya firmaları vardır

@Taxonera
Onlarda 600 700 lerden başlıyor ve çok güzel modeller var yol yok ama güzel şehirler var. Zaten onlar genelde accel bayii. Ama marketlerdeki kim üretiyor bilmiyorum.

Çok uzaklar bakmaya gerek yok aslında. Bütçesi düşük olan arkadaşların(500 lira altı) ilanlarına millet yardımcı olmak için değil akıl vermek için yazıyor. Onu geçtim, daha kullanmadığı bisikleti öneriyor. Olmadı, ya sen alma üstüne bi şu kadar koy(en az yarısı kadar) şunu al diyor.
Ben 150 liralık bisikletle öğrenciyken istanbul izmit- kocaelide bi çok yere gittim- izmit hendek yaptım. Ve bugun neyden ne şekilde haz alacağımı kestirip, işin içine daha çok girip kendimi keşfettim.
Bi başka değinmek istediğim konu ise, birilerine bisikleti aşılamak istiyorsak, önce içinizdeki duvarları kırmalıyız. Başladığımız noktayı unutmamalıyız.

@huseyinbozan eline sağlık , çok doğru yazdıkların . forumda parası ve bilgisi olanların bir kısmı , bu spora yeni başlamış olanları spordan soğutuyorlar. Adeta ebeveyn gibi o olmaz bu olmaz triplerine giriyorlar :)

Geri