Uzun süredir kullanıyorum bisiklet. Farklı farklı bisikletler kullandım her sene, bazen senede iki tane de değiştirdiğim oldu. Bazen imkanım yoktu sıfır ederi 250 liralık bir bisiklete bindim, bazen imkanım oldu sıfır ederi 4000 liralık bisiklete bindim.
Fark sadece bisikletin akışı, vites geçişleri, ağırlığı vs. olmadı. Bisikletimin seviyesi yükseldikçe egom tatmin oldu. Egomu tatmin eden şey başkalarından daha üstün bir bisiklete sahip olmak değil sahip olduğum bisikletin değerini bilmekti.
---
Son yıllarda bisiklet kullanımı epey yaygınlaştı. Ben nedeninin asla çevreci hareket, doğaya saygı ya da buna benzer şeyler olduğunu düşünmüyorum. Bisiklet artık bir gösteriş mekanizması olduğu kanısındayım. Kimseyi zan altında bırakamam ama sırf şekil olsun diye kamuya açık alanda kitap okumak gibi bir şeye dönüştü bu. Binlerce liralık bisikletlerde dengesini sağlayamayan insanlar görür oldum. Daha beteri de dengesini sağlamasına rağmen karakter dengesini kaybeden insanlar görür oldum.
---
İki sene önce nerede olursa olsun iki bisikletli karşılaştığında hiç olmazsa başımızı sallayarak bile selamlaşırdık. Şimdilerde beni görmesine rağmen istifini bozmadan yoluna devam eden ARKADAŞLARIM var...
---
Herkes bisiklet kullansın deniliyor çoğu yerde;
Yok arkadaş herkes bisiklet kullanmasın, bisiklet sadece pedalları çevirmek değildir. Beynin ile bacakların arasında bir bağlantı yoksa sadece pedalları çeviriyorsun demektir. Ben ise yaşadığımı hissediyorum.!