Scudo Sports

Bisiklet sporu göbek eritir mi?

@Volkan Kozinoğlu
yaptığınız çok yanlış, direk kas yıkımı ve üzerine yağlanma yapiyorsunuz. Bu şekilde 1 ay daha devam ederseniz, kas kütleniz azalıp yağ kütleniz artacaktır. Bu da harcadığınız kaloriyi düşürecek, su içsem yarıyor moduna girmiş olacaksanız. Düzgün beslenmeyle yavaş yavaş kas yerine yağdan verip sağlıklı zayıflama yapmak en iyisi.

Scudo
Hızlı cevap için sağolun hocam gerçekden düzenli hayatın rolü büyük bisiklete binene kadar vücudun direnç ve gücünü hergün eşit sanardım ama bisiklete bindim bineli birbirini izleyen hergünün birbirinden farklı olduğunu aynı yolu veya yokuşu hep farklı sürelerde bitirdiğimi bazen zorlanarak bazen normal bazende resmen sanki doping falan almışçasına hep yüklenerek ayakda çok aşırı enerjik bi sürüşle arabalara bile rampa yukarı kafa tutarcasına tamamlıyorum. Az uyku uyuduğum günün ertesi günü bile bayağı zorlanarak yolu tamamladığımı bununda düzensiz hayatın performansa kötü yönde etkisinin olduğunu bende keşfettim.

• Beğen
Tepkiler: uğursprint
genelde 70 80 km lik turlar yapıyorum, dikkatimi çeken alt göbek eriyor, beslenmeninde etkisi büyük tabi.

@Volkan Kozinoğlu

2 günde 2 kilo verilmez. ya tartı bozuktur ya da 55 kilo iken yemek yiyip su içip tartılmışsınızdır. 53 iken de susuz ve aç olarak tartılmış olabilirsiniz.

kilo verme(yağdan) konusu da yukarıda da belirtildiği gibi düzenli egzersiz ve bilinçli beslenme ile uzun vadede gerçekleşecek bir olaydır. bugünden yarına göbek eritilmez. ve 1 ayda arnold olunmaz :D

En iyi öneriyi yaptığıma inanıyorum çünkü kendim farkında olmadan yaptım ve şu anda vücut şekillendi derler ya kalıbım ortaya çıkmaya başladı...

+Yokuş herzaman çıkma yorgun durumdayken hiç zorlama evden ilk çıkışta yokuş güzel gider sonrasındada bir güzel iniş oooh mis kendini uçuyo gibi hissedersin..
Daha sonra başla düz yolda pedallamaya en az 15 Km öneririm...
MapMyRide diye bir site vardı oraya üye ol .. Bölgeni seç ve rotanı belirle tahmini olarakta mesafe gösteriyor. Haritada rotanı çiz bi 12-13 km lik rota yeter bence. 1 saat lik bir şehir içi turu olur senin için ve hem az yorulmuş hemde kalori yakmış olursunuz ama unutulmayacak tek şey göbek erimesini istiyorsanız spor yapılacak tamamda yemeklerde karbonhidrat kesilecek yani ekmek yoooooookk, yerine de bol protein yani göğüs fileto al hocam bak böyle bir uygulama ile haftanın 2 günü tavuk göğsü yani fileto alın yeterli protein alınır.. Ekmek var ama az var yani 1 dilim 1 tabak yeter 2 saat sonra bidaha yersin ama az yemek bol sofra mantığı olsun... Antrenmanı düzenli yapın aynı rotayı değil farklı şeyler deneyin + Duble yol olmadığı için korkmayın bela sizi bulacaksa buluyor yani burası türkiye duble yolda giderken hızlı gittiği için bana laf atamayanlar çift şerit yolda küfüründen tut elle tacize kadar her bi haltı yiyorlar keşke dursalarda çantakı pompayı ön cama sallasam kaçsam :D Neyse asıl konu bu değil...
Ben önerilerimi aktardım ve şöyle söyliyim Fileto yemiyorum, bol yemek az sofra mantığım var göbek öncesine göre indi ama 3 ayda :) sen 1 ayda olmasını istiyorsun hocam...

Hızlı olmaz yavaşyavaş olsun diyorsan hayatına bak antrenman sonucu hem bacak kası hemde göbek derdin olmaz...
Ama hızlı olsun ben zorları mkendimi diyorsan fazlasıda zarar hastanelik olabilirsin... Yani aç kalacam ben yokuş çıkacam derken laktik asit birikir birikir hop kalırsın orda gidemezsin hastanede 1 seruma düzelirsin ama bir anlamı olmaz yani spor eziyet olsun diye değil zamana yayarak geliştireceksin kendini hem daha fazla zevk hemde daha yararlı bir iş bu son dediğim

iyi pedallar ...

ben kendimden örnek verecek olursam. Bisiklet kullanarak değil ama, 1 saat fitness ve 1 saat koşu ile 4 ayda 1-2 kg arası kas kazanıp 15 kg civarı yağ yakımı gerçekleştirdim ve karnım 10cm falan azaldı. Aynı şekilde kalçadan da verdim. Bunun yanında yediklerime de dikkat ettim tabi. Ama devamını getiremedim, şuanda 3 kilo fazlam oldu bu son iyi durumdan sonra korumaya çalışıyorum. Yaklaşık 1.5 senedir sadece 3kg aldım ve malesef şuanda almaya devam ediyorum; çünkü kardiyo çalışmalarımı yapmıyorum.

Ama beslenmeye dikkat edip, bölgesel olarak fitness çalışırsanız karnınız siz istemeseniz de incelip şekillenir; ancak bu öyle herkesin yapabileceği bir şey değil. Bunun için 1-istek, 2-irade, 3-disiplin, 4- konsantrasyon gerek. Bu dört ana başlıktan sonra antreman ve beslenme ile hedefe kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kısacası olay bisiklette değil kardiyoda. Siz bu işi isterseniz bisiklet ile yaparsınız isterseniz koşarak yaparsınız isterseniz olduğunuz yerde bütün gün zıplayarak yaparsınız bu size kalmış. Eğer bu işi bisiklet ile yapacaksanız ister yokuş çıkın ister düz yolda gidin hiç fark etmez. Önemli olan ne kadar kalori yaktığınızdır ve bununla doğru orantılı olarak ne kadar kalori aldığınızda bir o kadar önemlidir. Beslenme olayı zaten apayrı bir tez konusudur. Siz bütün gün 100km yolda yapsanız, nabzınız %80-90larda da atsa yaktığınızdan fazlasını yerseniz, heleki metabolizması zayıf biriyseniz vay halinize :)

Ben sporu çok seven biri olarak istediğim kas kütlesini ve yağ yakımını zaman içerisinde inişli çıkışlı olarak yapıyorum. Yeri geliyor göbeğim çıkıyor sonra 4 madde ipi eline alıyor ve hoop göbek gidiyor, kaslar meydana çıkıyr. Sonra 4 maddeden birinden fire veriyorum hooop göbek geri geliyor :), yanlış anlaşılma olmasın diye söylüyorum ben bile karın kası çıkaracak kadar uzun vadeli bu 4 maddeye bağlı kalamadım. Bu kadar tecrübelerimden sonra fit insanlara çok saygı duymaya başladım. Çünkü gerçekten zor iş.

göbek eritmeyi düşünenlere sabır diliyorum ve bununla birlikte hiç bir zaman aceleci davranmamanızı tavsiye ediyorum. Birde etrafınızdaki sizi yıldırmaya çalışan insanları da pek umarsamamanızı öneriyorum, kolay gelsin :)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Volkan Kozinoğlu
doğru kilo olarak eksilmişsin ama bu yağ olarak değil,su olarak gitmiş.Sporsuz yapılan diyetlerde ciddi oranda kas kaybı yaşanır kilo verseniz bile sarkık deriye sahip olursunuz :)

Alt göbek çok güzel eriyor pedallamak ile. Tabi ki dizi yukarı iyice çekmek kaydı ile..

Arkadaşlar gitmemekte ısrar eden alt göbeğim var spor salonunda çalışmak yerine bisiklet ve doğa yürüyüşleri ile vücudun şekle girmesi mümkün müdür? Spor salonunda 30 kg vermiştim daha da inemiyorum 100 kiloyum. Lütfen tavsiye veriniz.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Düzenli bisiklet sürmek karin alti yağlarınızı eritir ama ordaki yağı kasa çeviremez. Bir diyetisyen yardimiyla bisiklet sürün, faydası mutlak olacaktır kilo verme konusunda.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Spor salonunda yük altına girmektense uzun ve orta tempolu bisiklet sürüşleri yağ yakmak içi daha faydalı olacaktır. İnternette egzersiz yoğunluğuna göre kasların kullandığı yakıt türlerinin oranlarına ait grafikler bulabilirsin.

• Beğen
Düzenli olarak haftada üç - dört gün 25 km. ortalama hızla, 40-50 k.m. yaparsanız vücudunuzun yağ yaktığını farkedeceksiniz.
Yaşınızın 23 olduğunu görüyorum, bu çok büyük avantaj. Şimdi başlarsanız önümüzdeki yaza kadar anlamlı bir gelişme gösterebilirsiniz.Kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve Harun.
@Harun. Bey neredeyse her gün, gayet mantıklı bir soru geliyor aklınıza. :D Samimiyetle tebrik ediyorum sizi :harika:

Benim fikrim bisiklet sürerken,
-Biseps kası eriyor
-Triseps kası bir noktaya kadar gelişip güçleniyor.
-Ön kol kasları da aynı triseps gibi gelişip güçleniyor.
-Kanat kasları eriyor.
-Karın kaslarına herhangi bir getirisi-götürüsü sanırım yok.
-Sırt kasları kesinlikle güçleniyor,
-Ve omuz kasları, belki de en çok güçlenen kaslar bunlar. Çünkü gidonu tutarkenki en büyük dayanak noktamız burası :harika:

Durum bence bu denli karışık o_O:D

Kilo vermek için 25-30 km/h arası hızda, yokuşsuz bir rotada uzun mesafeler bisiklet sürünüz :harika: Kesin bilgi :eek:

Çalışmanın da bir kaç çeşidi vardı. Bilen arkadaşlar daha iyi açıklarlar. Ağırlıkla hareket ederek çalışma , hareketsiz - mesela duvara yuklenerek yada havlu cekerek vb.- yüklenerek çalışma.......

• Beğen
@alisirin Deri sarkması ihtimalim var hocam.

O konuda pek bilgim yok ama kontrollu bir şekilde yavaş kilo verirseniz önüne geçebilirsiniz bence. Bir uzmana danışmak lazım.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu Ya bana da hep öyle gelmiştir. Ben de benim bisepslerimde iş yok diye düşünürdüm. Net bilgisi olan var mı acaba ? Kabaca bi araştırdım ama bu yönde bir bilgi bulamadım.

Eğer aç karına yapıyorsan faydası oluyor 2 ayda göbeği eritmiştim. Tabi pohaça ekmek yemeyi kesmelisin :)

Gobek ve bel cevresi vucutta en son eriyen bolgedir. Yani ilk kilo alinan bolgelerdir.

Bu bolgeleri eritmek icin once cok sabir gerektirir, duzenli kardiyo calismasi ve tabiki bunun yaninda yedigine ictigine dikkat etmek gerekir.

Kimi insanda bu bolgeler daha fazla direnc gosterir.
Ayrica burayi eritmeyi basarmak bir dert, bunu muhafaza etmek ayri bir dert. Ufak bir koyvermede hemen yaglanir.

Ufak bir hatirlatma kardiyoyu abarttip saatlerce yaparsaniz kas kaybiniz artacaktir. Kas kaybini daha az yasamak ycin hitt antreman yontemini uygulayabilirsiniz. Kabaca 1-2 dk. nabzi tepe noktalarina cikarmak (kosu da depar vs.) Bisiklette deli gibi pedal cevirme gibi. Akabinde 1-2 dk. Düşük yavas tempo sonra yine yüksek nabiz... 15-20-30dk. yeterli fazlasina gerek yok.

Vucut robot degildir, yillarin birikimini kisa surede ortadan kaldiramaz o yuzden sabirli olun :)

Ekleme olarak spor salonunda yani agirlikla yapilan calismalarda kas kutlesi artmasi saglanir.
Agirliklardan ve zorlanmalardan dolayi kaslarda mikro boyutlarda yirtilmalar olmaktadir, vucutta bu yirtilan yerin uzerine kabaca yama yapar, kas hacmi buyur, gelisir, guclenir...

Ayrica kas kutlesinin kalori harcamada da etkisi vardir. Ne kadar cok kas o kadar fazladan kalori harcamasi...

Ya arkadaşlar, bu plato etkisinden nasıl kurtuluruz? ne güzel kilo veriyordum lambır lumbur. Son 1 haftadır gram oynamıyor.

Geri