(link) donanımları çok iyi.Kron 7005 alu salcona 6061 hydroformed butted alu kullanıyor.Alaşım olarak 7005 çinko oranı daha fazla.Çoğu yabancı pahalı bisiklet markalarında da 6061 alu kullanılıyor.Kron ve salcona kullanıyorum.Kron kadroda uzun ömür garantisi veriyor.Fakat şu gerçek var.Kadrolar genelde sağlamdır.Kadro eskitmek ve kırmak için çok sert darbe gelmesi lazım veya kaza.Zaten sert darbeye karşı bütün kadrolar zarar görür.Fazla zarar görmücek kadro varsa çelik kadrodur.Şu ana kadar en sağlam kadrolar çeliktir.Reynold çelik kadrolar hafif ve kalitelidir.Hala çelik kadro hayranı olanlar var.Bende seviyorum.İnce borulu kadrolar daha zarif , estetik ve sağlam duruyor.sonuçta kullanılan malzeme aluminyum.Bir söz vardır Etin ne budun ne

.Aluminyum ne kadar sağlam olurki

.Hafiflikten dolayı kullanılan malzeme aluminyumdur.Kadroda en pahalı olanlar içinde high modülüs 3k carbon kadrolarda var.Fakat karbon kadrolar zincir atlamalarında bile gözle görülmeyen kadroya zarar veriyor.Kırılgan ve en pahalı kadro karbon olduğu için çokta sağlam gözüyle bakmamak lazım.Genelde sporcuların tercihi hafiflik ve esnemesi çok az olduğu içindir.İşçiliği yüksek maliyetli olduğu için pahalı.Birde donanım ne kadar hafif olursa sağlamlıktan ödün verme durumu oluyor.Artık ömür boyu garantiye pekte iç açıcı bakmıyorum.Çünkü garanti maddeleri var.Kısacası bahane çok.Kaynak yerlerinin çatlaması durumu fabrikasyon hatasından dolayı garanti kapsamı içindedir.Bu zaten fabrikasyon kendi hataları değiştirmeleri gerekir

.Diğer yönden ben kadroyu duvara vurdum.Bisiklet yere düştü kadrosu eğildi derseniz.Bunlar kullanıcı dikkatsizliğinden kaynaklı denerek değişme olmucaktır

.Özet olarak hikaye dinlemeye gerek yok. Bütçeye göre donanımlar iyi.Xcm v3 maşa var.Kitlebilir çok iyi.Kron xc 500 alırsanız zaten değiştirmek için xct,xcm,xcr maşa alınır.Diğer maşaların fiyatları pahalıdır.Xct maşanın kron xc 500'ün üzerindeki maşadan farkı yok.Xcm ,xct ten üst sınıf v3 iyi maşa.Bisikletlerde hidrolik fren,v-fren,mekanik fren hikayesi var.Hidrolik frende kullanıyorum,V-frende.Hidrolik frenler bana göre sadece görünüş itibariyle çekici gelebilir.V-fren basit,iyi tutuş,özellikle uzun turcuların tercihidir.Hidrolik frenin bakımı zordur.Yağlama,fren kabloları havalı olduğu için dikkat etmek lazım.Yağmurlu,çamurlu yollarda tutuşu iyidir.V-frende baradine gibi kaliteli papuçlarla tutuşu yağmurlu havada gayet iyidir.Çamurlu yollarda sürdükten sonra jantın fren kısım yerlerini bezle iyi silinirse jantı çapaklardan dolayı deforme etmesini önleriz.Mekanik fren kablosu tellidir.Hd fren gibi kablosu havalı değil.Mekanik frende eller daha fazla yorulur.kişiden kişiye değişir ama yinede uzun yokuşlarda mekanik freni sert buldum.Tutuş olarak iyidir.Yinede aksesuar olarak görüyorum.Kron rubena lastikten vazgeçmiyor.Rubena lastikleri beğenmiyorum.Yanaklar çabuk deforme oluyor.Üzerindekini çıkarttım.Salcona continental güzel lastik.Her mtb 2.2 gibi kalın lastik seçiyor.Bence gereksiz.1.75 ideal buluyorum.Bülent Samsunlu'ya katılıyorum. "En iyi bisiklet senin olan bisiklettir..! ".O kadar bisiklet markası varki herkesten farklı yorum alırsın.