Bisiklet seçimi için yardım

KeremSARİ

Üye
Kayıt
16 Haziran 2018
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
30
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
İki bisiklet arasında kaldım önerilerinizi bekliyorum
1. salcano xrs001 uci tiagra
2. merida reacto 400
hangisini almak daha mantıklı acaba?
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@TolgaGungormus 27.5 ile daha rahat edersin.

@Yusufx1 hepsinin farklı kadro ölçülü çeşitleri var. Boyuna göre uygununu almalısın.

1-Salcano Hector
2-Salcano Excel
3-Bianchi Wind 08
4-Kron xc150

bunların arasında ilk üç 400-500 TL civarı ama kron 1000 küsür.

Bütçen 400-500 ise asfaltta süreceksen excel al derim. Diğer amortisörlüler ağır olur. Amörtisörüde iyi mi değil mi bilmiyorum. ŞOK markette tam hatırlayamadım ama 350-380 tl civarı excel e benzeyen bir bisiklet satılıyor. Ona da bakabilirsin.

Bütçen 1000 civarı ise ona göre farklı modellere bak derim. Abim'e Mosso legarda 1824 aldık 1100 tl ye. Memnun olduğunu belirtti. Bence de fiyat performans olarak iyi.

@Fatih Yasin Söndüren zipp tarzı dediğiniz jantlar derken profilli jantlardan bahsediyorsunuz sanırım. Doğru mudur? Jant değişiminde sıkıntı yaşamazsınız. Ama jant markalarını iyi araştırmak ve kullanıcı yorumlarını okumak gerekir. Benim gördüğüm bir kaç inceleme konusunda jant değiştiren forum üyeleri vardı. Konularına bir göz atın derim.

(link)

(link)
 
Kayıt
3 Mayıs 2016
Mesaj
374
Tepki
232
Şehir
izmir
Bisiklet
Salcano
@enes_vl evet hocam planet x zipp cosmic jantları gibi clincher jant deniyor sanırım iç lastikli olanından almak istiyorum hayırlısınla ama bir yazı okudum aero bisikletiniz yoksa bu tarz jantlar dezavantaj bile sağlayabilirmiş bu bahsettiğim jantlar aero tarzı jantlar sanırım uyumlu olmuyormuş adamın makalesinden doğru anladıysam tabi dolasıyla bende aero kadrolu bir bisiklet arayışına girdim para biriktiriyorum :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Fatih Yasin Söndüren İnşAllah alırsınız hayırlısıyla. Peki yarış düşünceniz falan var mı? Ben hiç kullanmadım. Kullanan arkadaşlar forumda var. Yol bisikleti de kullanmadım henüz. En yakın zamanda geçmek istiyorum. O yüzden nasıl bir etkisi olduğunu bilmiyorum. Sadece yol bisikletlerini araştırırken öğrendiğim bilgiler var. Üst düzey jantlar baya pahalı oluyor ve rüzgarlı havalarda profilli jantların bisiklet kontrolünü zorlaştırdığını söyleyenlerde var. Rüzgardan etkilenmesi profil kalınlığına göre de değişecektir elbet. Kullanmış kişilerin tecrübesi daha yararlı olur. Son olarak baştaki sorumun cevabını merak ediyorum gerçekten. Zira yarış düşünceniz yoksa aero bisiklet gereksiz olabilir. Kullanış amacına uygun bisiklet en iyi bisiklettir.
 
Kayıt
3 Mayıs 2016
Mesaj
374
Tepki
232
Şehir
izmir
Bisiklet
Salcano
@enes_vl hocam dürüst olmak gerekirse yarışdan biraz ego hava karizma ayakları hemde günde 50 - 150 km bisiklet binen birisiyim şuan salcano xrs050 kullanıyorum başlangıç giriş seviyesi bisiklet fakat ege bölgesinde nerdeyse gitmediğim yer kalmadı 183 km birgünde yapabildiğim en fazla tur mesafesi 9 saatte falan yapmıştım daha da az olabilir neysecime yarış bisikleti öle bişey ki birincisi insanı kendine bağımlı kılıyor bende çok kez dağ bisikleti kullanıp yarış bisikletine geçenlerdenim bir süre sonra hızı seven birisi olduğum için dağ bisikletinin hızı kesmedi bende buradaki arkadaşlarında olumlu düşünceleri sayesinde aldım pişman mıyım hayır tabiki de asla bir kez daha dünyaya gelsem yine bisiklet çeşidi seçme şansım olsa yine yarış bisikletini seçerdim diyorum tam 1 yıldır yarış bisikleti kullanıcısıyım hem kiloma hemde sağlığıma çok ciddi katkıları oldu yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde bazende rejimi umursamayarak davrandığım zamanlarda oldu 25 kilo verdim önce ALLAHIN sonra da bisikletin sayesinde birde şu olay var yarış bisikletlerinde ne alırsanız al vites grubu olarak kadro olarak ama aluminyum kadro ama karbon kadro kesinlikle bir pedal attığınız zaman o pedala uyguladığınız kuvvetin karşılığını verdiğini hissediyorsunuz bu kesinlikle doğru bir olay ve de çabuk hızlanırsınız yarış bisikletlerinde dağ bisikletine nazaran size şahsen önerim bütçeniz ne kadar bilmiyorum 1500-2000 civarındaysa en az claris setli bisiklet almanızı tavsiye ederim diğer üst düzey bisikletleri soradır tiagradır 105 settir ultegra falan kullanma şansım olmadı karbon kadrolu bir bisiklete de binmedim nasıl bir his tecrübe bilemiyorum amma velakin benim gibi giriş seviyesi bir bisiklet alıp yarış bisikleti dünyasına adım atabilirsiniz emin olun 10 kmyi dağ bisikletiyle 30 dakika da gidiyorsanız tahmini olarak sallıyorum tabiki yarış bisikletinde 15-20 dk arasına düşer muhtemelen sizin kondisyonunuzla da alakalı tabi birde rüzgar durumu var bahsettiğiniz gibi ama ben bu rüzgar etkilenmesi çok aşırı fırtına bile varken ben kendi bisikletimde mesela hiç düşmedim ama bazen aniden çarpan rüzgarlar oluyor yer yer sizi biraz sallıyor o kadar ve de şunu okudum yine bir yerde bisikletinizin kilosu ne kadar hafif olur ise o kadar da rüzgardan etkilenmesi daha fazla olur diye biliyorum yanılıyorsam düzeltsin arkadaşlar yarış bisikletinin dezavantajlarından biri ızgaralardır ızgaralara kesinlikle dikkat etmelisiniz yoksa bir anda masanıza kadar girebilir düşersiniz jantınız lastiğinizded mahvolur patlar daha evvel başıma geldi düşmedim ama jant ayarı kaçmıştı lastik patlamıştı ızgara olan yerleri mümkünse aklınızda tutun yer yer ona göre hızlanır ya da frenlersiniz yarış bisikleti tecrübemle alakalı sormak isterseniz başka sorular cevaplayabilirim elimden geldikçe

Not: Yarışçı olmak veya yarışmalara girmek bende çok isterdim herkes gibi amma velakin böbreklerim iflas edip diyaliz hastası olduğum için giremiyorum çünkü yarışlara katılmak için sağlık raporu almak gerekiyormuş bana da vermezler diye düşündüğümden hiçbir yarışa giremedim en büyük hayalim yarışa girmektir inşallah birgün nasip olur
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Fatih Yasin Söndüren Hastalığınıza üzüldüm. Allah şifa ve kolaylık versin. Diğer taraftan bisiklet süremeyecek kadar da hasta olmadığınıza sevindim. Doktorunuzla konuşmak en iyisi. Belki belli şartlarla sağlık raporu almanızı sağlayabilir.

Yol bisikleti tercihiniz olarak da nasıl istiyorsanız öyle alın tabi. Her şeyden önce bisikletin insanın içine sinmesi lazım.

Yol bisikletinin avantaj ve dezavantajlarını araştırdım bende. Tiagra setli(clarisin dişli oranları uymadığı için), mavic aksiyum veya shimano rs 11 jantlar(türevleri), aliminyum kadro ve karbon maşalı bir yol bisikleti benim işimi görecektir. Yollardaki çukur ve mazgallara da şimdikinden daha çok dikkat etmem gerekecek tabii. Yol bisikletinin kazanımlarını çok merak ediyorum. En yakın zamanda tecrübe etmek istiyorum. Gönlünüzce olsun her şey. Hayırlı günler.
 

BugAdam

Daimi Üye
Kayıt
1 Mayıs 2018
Mesaj
257
Tepki
182
Şehir
Ankara
İsim
Onuralp
Bisiklet
Lapierre
@TolgaGungormus Rampa farkeder mi bilemem ama özelliklere bakacak olursak genel durumda Whistle açık ara önde
 
Kayıt
7 Haziran 2018
Mesaj
10
Tepki
1
Yaş
19
Şehir
Adıyaman
İsim
ahmet kırmızı
Bisiklet
Bianchi
meraba. ben kendime gidondan kilitli ,29 jant,24 veya 27 vitesli bisiklet almayı düşünüyorum bütçem en fazla 2000 tl acaba bu fiyata bir bisiklet bulabilirmiyim. şimdiden teşekkürler:koptum:
 

acemi85

Üye
Kayıt
16 Haziran 2018
Mesaj
2
Tepki
0
Yaş
38
Şehir
Istanbul
İsim
Ufuk
Arkadaşlar merhaba.

Oğluma bisiklet aldıktan sonra kendime de onunla beraber sahilde günde 2-3 saat gezmek için bisiklet almak istiyorum. Boyum 1.80 kilom 88. 28 jant uygun olur diye düşünüyorum. Bugün 2-3 bisikletçiye gittim. Hatta Carraro Sportive 224 parasını ödedim fakat hala değiştirme şansım var. Alternatif önerisi olan var mı?
Örneğin Salcano city sport 30, Salcano city life 20 , KRON TX 450 , Mosso Legarda 1824
Hatta eşim içinde 1 tane alıcam aynı ayarda. Ona da öneride bulunabilirmisiniz?

Teşekkürler.
 

egeozay

Üye
Kayıt
9 Haziran 2018
Mesaj
55
Tepki
46
Şehir
İstanbul
İsim
Ege Özay
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bir kaç gündür kendime başlangıç şehir bisikleti araştırmaktayım. Hala çok kararsızım. Aklımda bu modeller var.
(link)
(link)
Salcano'nun vitesi olsun freni, lastiği kağıt üzerinde Sedona'dan kat kat iyi görünüyor. Sadece bisiklet alma kısmı değil ileri zamanlarda garanti, bakım vesayre düşünerek başka önerilere de açığım. Mosso Ümit Bisikletin markası olduğu için kötü diyorlar onu eledim ama düşüncelere açığım. Carraro içinde bu fiyat segmentinde tourney setten yukarısını göremedim. 2. el alma şansım yok maalesef.
 

BugAdam

Daimi Üye
Kayıt
1 Mayıs 2018
Mesaj
257
Tepki
182
Şehir
Ankara
İsim
Onuralp
Bisiklet
Lapierre
@egeozay Bakım garanti konusunda salcanoyu tamamen tavsiye eden duymadım ama gerçekten özelliğine göre iyi sayılabilecek bir fiyat etiketine sahip :harika::harika:

@acemi85 Öncelikle oldukça bozuk yollarda sürmeyecekseniz düz maşa bir bisiklet tercih etmelisiniz. O fiyat bandında Salcano city wind serisi harika olur. :srnsml:
 

hasan35

Üye
Kayıt
17 Haziran 2018
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
21
Şehir
İzmir
İsim
Hasan T
Bisiklet
Bianchi
Bianchi slr 500 almayı düşünüyorum yol bisikleti olarak ama toplumda bianchi algısı olduğu için arkadaşlarım pek sıcak bakmıyor önerilerinizi bekliyorum.
 

efe.kemal5

Üye
Kayıt
23 Mart 2018
Mesaj
2
Tepki
0
Yaş
35
Şehir
Aksaray
İsim
Kemal Kahveci
Merhaba Arkadaşlar,

3 bisiklet arasında kaldım. Veya sizin önerebileceğiniz bir bisiklet var mı? Desteklerinizi rica ederim.

(link)
(link)
(link)
 
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
17
Tepki
13
Şehir
Ankara
Merhaba.

Hikayeyi anlatayım; bisiklet almak istiyorum. :) Ankara'da Yiba Çarşısı'na gidip biraz piyasa araştırması yaptım. Beğendiğim modeller şunlardı:

  • Bianchi NTH 7 (2200 TL)
  • Mosso Black Edition 27.5 (1750 TL)
  • Carraro Big 829 (1700 TL)
  • Carraro Daytona 2727 (1650 TL)
  • Salcano Astro 29 HD (1600 TL)

Sanırım bunların arasından da en çok Carraro Big 829'u beğendim. :)

Boyum 187 cm, iç bacak boyum ise 84 cm. 29" jantlı modellerde 19" kadro biraz büyük geldi. 27,5" jantlı modellerde 19" ile rahat ediyorum. 29" jant + 18" kadro da rahat oluyor...

Sizce yukarıdaki modellerden hangisini tercih etmeliyim? Veya bu fiyat mertebelerinde önereceğiniz başka bir model var mıdır?

Derken, bir tanıdığım elindeki iki bisikleti satmaya karar verdi. Onlar da bir arkadaşlarından almışlardı. Bisikletlerin ilk sahibi olan çift, yalnızca birkaç sefer binebilince elden çıkartmaya karar vermişler. Bizimkiler de o sırada bisiklet sevdasıyla almışlar. Şimdi onlar da yalnızca 3 kere binebilince elden çıkartmaya karar verdiler. Ben de bu sırada bisiklet sevdasıyla almak istiyorum. :) İşbu bisikletler hakkında yorumlarınızı ve biçeceğiniz adil fiyatları öğrenmek isterim. Modeller şunlar:
  • Carraro 710 CR-P
  • Ghost M 100 Miss Actinum Edition

Fotoğrafları şöyle:

90d931f4-070e-4638-8c92-836cf1aa9036.JPG

db69e6fd-0b5e-4559-a9f7-a30753f08977.JPG

4063bb4a-b27a-483c-925a-2580783f926b.JPG

6f994046-f41e-46a8-82f9-297dd002f8e3.JPG

Bu arada; zaten eşim için ikinci bir bisiklet daha almak istiyordum. "İki bisikleti ne yapacaksın?" demeyin. ;)

Şimdiden teşekkürler...
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

Emert20

Daimi Üye
Kayıt
19 Şubat 2016
Mesaj
268
Tepki
306
Yaş
26
Şehir
Denizli
İsim
Egemen
Bisiklet
Carraro
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Carraro crp700 modelini kullanıyorum iki senedir oldukça memnunum. 710 da farklı olarak arka arttırıcı ve aynakol bir üst model frenler de 700 modelinin bir altı model. Genel olarak acera kullanılıyor ve yeterli geliyor yapılan ayarlar kolay bir şekilde bozulmuyor. Fiyat olarakta 1200tl civarlarında eder sanırım. Diğer bisiklet hakkında fikrim yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35

korayg

Daimi Üye
Kayıt
12 Haziran 2017
Mesaj
235
Tepki
167
Şehir
Ankara
İsim
Koray
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Şehir - Tur
şehir içi binecekseniz böyle dağ bisikleti, amortisörlü çok yorar...
Mosso Legarda 1821 mdm ye bakın bence
Düz maşa, amortisörsüz, v-fren ve daha ince lastikliler. Dağ bisikletleri asfalt yollarda doğru seçim değil
 
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
17
Tepki
13
Şehir
Ankara
@Emert20 Teşekkürler.

@korayg Biraz dağ-tepe kullanabilirim. Yalnızca düz yolda kullanmaktan daha keyifli geliyor. Ama tabi düz yolda da kullanacağım. Amortisörün kilitli olması bu sorunu ortadan kaldırmıyor mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: Emert20

MaRZoCHi

Üye
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
44
Tepki
115
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet Hanoğlu
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Carraro Big 829 fiyatı uygun gibi geldi. Sıfır değil mi?