Scudo Sports

Bisiklet seçimi için yardım

iyi günlerde kullanın hayırlı olsun ..

Scudo
58cm kadro 29 inç olandan almak istiyoruz 186 boy için idealmidir arkadaşıma alacaz ilk bisiklet olacak

Merida 20v kullanıcısı olarak dilerseniz yardımcı olabilirim. Öncelikle jant boyu 28" zaten 29" bildiğim kadarıyla mtb lerde lastik çapından ötürü 29" olarak anılıyor lakin kullanılan jant 28" miş. Şahsen boyum 1,89 ve iç bacak boyum 82 cm ve ben 55cm lik kadro boyu kullanıyorum kısaca sadece boyunuz değil iç bacak boyunuzda önemli.
Bu bisikleti tercih etmiş olmamın ilk sebebi maddi 2. si ise uzın turlarda kullanma planlarım olduğundan v fren desteğinin yanı sıra istediğim zaman disk fren takılabiliyor diye biliyorum çünkü aynısının 20d versiyonda mevcut ve kadro üstünde kaliper yuvasına benzer delikler gördüm ama kesin emin değilim. Ağırlığı tam olarak 13,6 kg lakin ileride sabit maşaya geçerseniz (örneğin Rst-m7) direk 12kg a kadar düşürebilirsiniz ki bu oldukça iyi bir değer. Tabi aynı fiyat aralığında giant roam 3 ve canondale quick 6 yada göz atmanızı tavsiye ederim. Bende bu 3 bisiklet arasında kaldım ama indirimle diğer ikisine göre 300 tl daha uygundu merida 20v.
Kötü yanlarına gelirsek kesinlikle maşası tamam giriş seviyesi için hassasiyeti çok kötü değil ama 2.5kg dan bahsediyoruz gerçi merida crossway 100 ve 300 de de aynı maşalar kullanılıyor ama crossway 100 den crossway xt ye kadar olan serinin tümünde aynı kadrolar kullanıldığından ileride yapacağınız güncellemelere örneğin rock shox paragon'u hakeden bir kadronuz oluyor. Sonuçta 4000-5000 tl lik bisikşetlerle aynı kadrolara sahip
İşte tamda bu yüzden eğer çıkabilirim derseniz crossway 100 alıp zamanla tercihinize göre güncelleme yapmanızı önerebilirim.

Merida 20v kullanıcısı olarak dilerseniz yardımcı olabilirim. Öncelikle jant boyu 28" zaten 29" bildiğim kadarıyla mtb lerde lastik çapından ötürü 29" olarak anılıyor lakin kullanılan jant 28" miş. Şahsen boyum 1,89 ve iç bacak boyum 82 cm ve ben 55cm lik kadro boyu kullanıyorum kısaca sadece boyunuz değil iç bacak boyunuzda önemli.
Bu bisikleti tercih etmiş olmamın ilk sebebi maddi 2. si ise uzın turlarda kullanma planlarım olduğundan v fren desteğinin yanı sıra istediğim zaman disk fren takılabiliyor diye biliyorum çünkü aynısının 20d versiyonda mevcut ve kadro üstünde kaliper yuvasına benzer delikler gördüm ama kesin emin değilim. Ağırlığı tam olarak 13,6 kg lakin ileride sabit maşaya geçerseniz (örneğin Rst-m7) direk 12kg a kadar düşürebilirsiniz ki bu oldukça iyi bir değer. Tabi aynı fiyat aralığında giant roam 3 ve canondale quick 6 yada göz atmanızı tavsiye ederim. Bende bu 3 bisiklet arasında kaldım ama indirimle diğer ikisine göre 300 tl daha uygundu merida 20v.
Kötü yanlarına gelirsek kesinlikle maşası tamam giriş seviyesi için hassasiyeti çok kötü değil ama 2.5kg dan bahsediyoruz gerçi merida crossway 100 ve 300 de de aynı maşalar kullanılıyor ama crossway 100 den crossway xt ye kadar olan serinin tümünde aynı kadrolar kullanıldığından ileride yapacağınız güncellemelere örneğin rock shox paragon'u hakeden bir kadronuz oluyor. Sonuçta 4000-5000 tl lik bisikşetlerle aynı kadrolara sahip
İşte tamda bu yüzden eğer çıkabilirim derseniz crossway 100 alıp zamanla tercihinize göre güncelleme yapmanızı önerebilirim.

Bu arada eğer sabit maşa derseniz kesinlikle canondale quick 6 yı öneririm. İşin aslı benzer fiyatlara daha üst düzey donanımlara sahip yerli üreticiler bulabilirsiniz lakin bence binanın temeli gibi bisikletin temeli de kadro olduğu düşüncesindeyim. Elinizde yeterince İyi kadro mevcutsa zamanla istediğiniz güncellemeyi yapabilirsiniz. Sonuçta bütün donanımlar kullanımla eskiyerek yıpranıcak ve değişim dönemleri gelicektir. Ama iyi bir kadronuz varsa yıllarca sizi üzmeden hizmet edecektir

Selamlar arkadaşlar. Bodrumda yaşıyorum. Dağ bisikleti almaya karar verdim. Boy 1.92 kilo 100. Çoğu internet sitesinde kadro boyu seçeneği bulunmuyor ve coğunlukla 18 inc olanlar satışta. biraz önce bulduğum internet sitesinde nihayet kadro boyuma göre filtreleme yapabildim ve 21 inc (53 cm) kadro boyu, bianchi RCX 529 29 inc jant 24 vites bisiklet ile Carraro Force 291 29 inc jant 21 vites bisikleti buldum. Fiyatlar hemen hemen aynı hangisini tavsiye edersiniz yada başka marka önerirseniz sevinirim. Bütcem en fazla 1200 tl 2016-08-20_132420.jpg

Neredeyse özellikleri aynı ancak Carraro'da suntour maşa var,Bianchi zoom kullanıyor.Vites takımları neredeyse aynı ama bianchi 24 vites.Başka bi fark yok

carraro biraz daha iyi bana göre. Tabi hiç kullanmışlığım yok

@dodurgalı_06
İlgilendiğiniz için teşekkürler. Anladığım Kadarı ile siz Kron kullanıyorsunuz, bu marka nasıldır.

ben memnunum xc250 kullanıyorum tek değiştirmek istediğim zoom maşa.Bisiklet gayet rahat maşa hariç.

Merhaba arkdaslar 197 boyundayim 22 23 inç bisiklet kadrosu galiba turkiyede yok bulamadım merida nin crosway 300 tipi kadrosu 54 cm sizce olurmu bu alanda yeniyim pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim ayrıca fiyatı 3600 tl civarinda bu fiyata daha iyi şehir bisikleti önerisi olan varmi yoksa bu iyimidir şimdiden cok tesskurlerScreenshot_20180423-120116.png

selamlar arkadaşlar yaşım 15 boyum biraz küçük bence uzun yol yapıyorum bilecik pelitözü bazen bilecik yenişehir anladınız bir yol bisikleti düşünüyorum şuan kullandığım bisiklet yapım aşamasında kadro hatalı bir bianchi adrenalin geçtiğimiz günlerde kaza sonucu gidon ön maşa lastik tarafından kadrom koptu neyse salcano xrs060 17 inch kadrolu modelinden almak istiyorum bacak boyum 67 cm bacak uzunluğum var kol uzunluğum ise 41 cm sizce 17 inch kadrolu xrs060 bana olurmu şimdiden teşekkür ederim.

@yasemin arcan
Bu sorular mutlaka sorulmuştur ya... Bulamadım.
1. Neden yol bisikletlerinde bu farkla karşılaşmıyoruz?
2. Bir kadın man, bir erkek lady sürse niçin memnun kalmazlar?
(Ablama 2. el bir trekking alacağım. Malum piyasada lady daha az dolaşıyor.)

@UPCycling
Merhaba . Aksine yol bisikletinde de var Bayan kadrolari yada lady diye tabir edilen geometrilere sahip yol bisikletleri

@UPCycling
Merhaba . Aksine yol bisikletinde de var Bayan kadrolari yada lady diye tabir edilen geometrilere sahip yol bisikletleri

Merhaba;

Uzun zaman sonra bisiklet kullanmaya başlamak istedim kurlar artınca bir planı sorgular oldum ama spor ve gezi amaçlı bir noktadan başlamam gerektiğine kanaat getirdim.

Son 2-3 sene hariç farklı sporlarla uğraştım şimdi iş gereği kilo almış ve hamlamış durumda olduğumdan aşağıdaki şekilde bir plan ile ilerleme kararı aldım yardımlarınızı olursa sevinirim.

İstanbuldayım fakat birkaç ay sonra sürekli Bodrumda olacağım bu zaman zarfında ist. evde de trainer ile çalışabilirim diye düşündüm.

Bir süredir yaptığım araştırmalar sonucunda (doğru yanşış tartışılabilir) nedense Lapierre 300 fdj ve Ribble CGR ye karar kıldım. (karar olmasa da birbirimizden elektirik aldık) :)

Alternatifler:

1- Kurlardan dolayı maliyeti daha a olan bir bisiklet + trainer ile bir süre ağırlıklı evde ve istanbulde antrenman yapmak.

2- İdeal bisiklet için planlama yapmak. (kurların düşmesi duası vs. )

Bu iki alternatif de önerebilecğiniz bisikletler ne olur özellikle 1. alternatif daha ağır basıyor. 2.el de olabilir ama temiz ve güven kısmı büyük bir sorunsal...

Boy: 172
Kilo: 85
Sanırım kadro S olur. (Bacak boyu 75)
Hedef : Spor ağırlıklı keyif alınacak uzun sürüşler ( bu sebeğle endurance kadro baktım hep)
Bütçe: 3000 - 4000TL

şimdiden teşekkürler.

@borahan

Dusuk faiz yuksek kur uygulamasi devam ettikce kurlar kademeli olarak hep artacaktır o sebeple ne kadar erken alirsaniz o kadar kardasiniz diye dusunuyorum. Simdiden hayirli olsun

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@UPCycling

Yol bisikletlerinde de kadın-erkek ayrımı var çoğu markanın. Kadım ve erkek modellerinin temel farkı ise kadınların erkeklerden daha uzun olan üst gövdesine göre uyarlanmış geometrilere sahip olmaları.

Bizim kadın modeli diye bildiğimiz üst borusu çok dik şekilde aşağıya eğimli modeller ise aslında kadınların etekle daha konforlu olmaları için tasarlanmış modeller.

Dolayısıyla ikinci sorunun cevabı bisiklet üstündeki rahatlık ve bike-fit olarak cevaplanabilir sanırım. Doğru ayarlarla bir erkek, kadın modeli sürebilir, bir kadın da erkek modeli sürebilir gayet. Ya da kişinin anatomisi hangisine uygunsa o modeli sürebilir de denebilir.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Bianchi aspid 29 mu yoksa bianchi rcx 226 mı almalıyım?

Aspid 29:
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″
MAŞAALÜMİNYUM TAÇLI 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY TY300
ÖN VİTESSHIMANO TZ30
KRANK TAKIMIÇELİK 42X34X24T
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ21 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO EF41 3X7
FRENALÜMİNYUM V-FREN
LASTİKCHAOYANG 29X2.10 CELESTE BIANCHI LOGO
JANTBIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELEDDK JELLİ

RCX 226:

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA:26″ ZOOM CH-327E 1.1/8″ AMORTİSÖRLÜ
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX35
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX50
KRANK TAKIMI:SHIMANO TY301 42X34X24
VİTES KOLU:SHIMANO EF51 3X7
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 26X2.10 56-559 SİYAH
JANT:26″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:DDK

ggg.png

herkese iyi günler 2 tane ikinci el bisiklet buldum hangisini alacagıma karar veremedim yardımcı olur musunuz. 1 tanesi Amörtisörlü/Disk fren/shimano21vites/garantili/2-3kezkullanılmış ümit mirage 700 tl

öbürü İdeal marka bisiklet az kullanılmış disk fren 26 jant 1 sene once alınmış 40 45 km falan kullanılmış.aksesuarlı bi şey

fffff.png

Merhaba değerli forum üyeleri.
Ben bir hukuk fakültesi öğrencisiyim. Bu yaz çalışıp biriktireceğim parayla kendime güzel bir bisiklet almak istiyorum. Ancak bu konuda bazı kararsızlıklarım var. Aslında kafamda bir tür var ama yine de konuyu bilenlere danışmadan hareket etmek istemiyorum. Aklımdan geçen FAT BIKE adı verilen kalın tekerli bisikletler ama bazı soru ve sıkıntılarım var. Şöyle ki;
İlk olarak ben bu bisikleti hem bir ulaşım aracı hem de bir spor aracı olarak almak istiyorum. Yani bisikletimle bazen kısa bazen uzun mesafe yolu alacağım ancak bunlar çoğunlukla ulaşım için olabileceği gibi bazen de spor amaçlı olacak. Aslında kafamda önde bir sepeti olsa iyi olur mu diye düşünmekteyim. Ancak bir fat bike da sepetin nasıl duracağını ya da sepetin fat bike da olmayacağını düşünüyorum bu konuda görüşlerinizi istiyorum.
ikinci olarak aslında kafamda fat bike almaya iten bir nedeni size anlatacağım; ben adana da yaşıyorum genel olarak kentsel sorunlar nedeniyle hepimiz biliyoruz ki kaldırımlar ve yollar dümdüz değil devamlı bir engebe falan oluyor. Bazen bazı bölümle kum çakıl ve bunun gibi malzemelerden geçilmiyor. bende bu yüzden fat bike almak istiyorum. Sizce iyi düşünüyor muyum?
üçüncü olarak kafamı kurcalayan bisiklet alırken 2. el bisiklet mi yoksa 0 bir bisikletmi almalıyım.
dördüncü olarak kafamı meşgul eden düşünce ise bu fat bike türünün bildiğim kadarıyla herhangi bir çamurluk ekipmanı yok. Bu ekipmanı kendimiz taktırabiliyor muyuz.
Beşinci olarak aldığım bisiklete telefon tutma aparatı falan da almak istiyorum yani bisiklet üstünde bir parça modifikasyon yapmak istiyorum.
Aslında ben fat bike ı görüntüsü sebebiyle ve duruşunda ki karizmatiklik sebebiyle istiyorum. Yani bir fat bike alıp yolda gitmek büyük bir haz verse gerek. Ancak hep aklımda bir yanda acaba yanlış karar alıyor olabilir miyim? i düşünmek aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.
Uzun lafın kısası aklımdaki ikileme bir çözüm bulamıyorum. Aslında %90 kararım fat bike ancak bununla ilgili bazı ikilemlerim var. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

@WarriorLawyer

915y8fu3cdL._SX355_.jpg

Bu tarz bisiklet ile uzun yol zor olur diye düşünüyorum. Tabi uzun derken ne kadar uzun orası da önemli.

Bu bisikletlerin arabadaki karşılığı:

canavar-kamyonet.jpg

Evet cidden havası vardır elbet, ezer geçerim gibi :) Ama bu size performans ve hız açısından geri dönecek mecburen. Ekstra efor sarf etmeniz vb.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Uzun yoldan kastım 2 km ila 15 km arası falan. Tamam efor sarfettiriyor ama burdan okuduğum kadarıyla keyifli ve hız yönünden az da olsa eksikleri varmış ama buna değen bir keyif ve tarzı yok mu sizcede?

Geri