Mersin'de benim bildiğim kadarıyla 3 adet elle tutulur bisiklet mağazası var. Birisi bir alışveriş mağazasındaki firma. İsim vermemden zarar gelmez sanırım. Nitekim haklarında olumsuz birşey yazmayacağım. Tam tersine, yaptığım 2-3 alışverişte oldukça memnun kaldım. Decathlon.
Diğer bir mağaza, siteye sponsor olan Delta bisikletin şubesi. Açılalı çok olmadı. En son 2 ay önce falan uğradım sanırım. Açılalı 2-3 hafta olmuştu. Esnaf arkadaşların ilgisi oldukça iyiydi ama malesef bilgi olarak kendilerini geliştirmeleri gereken bir konumda idiler. Şu an ne durumdalar bilmiyorum. O tarafa yolum düşmedi. Şöyle ki yol bisikleti olarak elinizde ne var dediğimde bir türlü derdimi anlatamadım. Alakasız bisikletler gösterdiler. Dropbar diyorum, yarış bisikleti, yarış gidonu vs ama yok. İlla düz gidon gösterdiler. Belki de ben anlatamadım derdimi. Ama ilgi ve alakaları iyiydi. Siteden bisikletleri gösterdiler, istediğini beğen, getirtelim falan dediler ama sitede de dropbarlı bisiklet göremedim. Fazla zamanımda yoktu, ayrıldım mecburen.
Onun dışında başka bir firma var. Daha eski bir firma. Askerlik şubesinin oralarda. 1-2 alışveriş yaptım onlardan ama mecburiyetten. O zaman Detachlonu henüz keşfetmemiştim. Delta'nın şubesi de açılmamıştı. İlgi alaka sıfıra yakındı. Sorduğum sorulara zorla verilen cevaplar, gitsen de bizde rahat rahat otursak tarzında hareketler. Yaptığım 300 TL'lik aksesuar alışverişinde, ödemeyi nakit yapacağımı belirtip pazarlık yapmak istedim. İndirim istedim. Aldığım cevap buzz gibi "Bizde indirim yok, bizde pazarlık yok" El mecbur aldım artık. Başka dükkan olsa direk ürünleri bırakıp oraya gideceğim yani. Bilmiyorum belki de sorun bendedir. Bisiklet camiasında yeniyim. Hele ki o zamanlar oldukça yeniydim. Bisiklet adına ilk alışverişimdi. Belki ben yanlış girdim olaya. Ama şu ana kadar çeşitli alanlarda o kadar alışveriş yaptım, bu kadar asık surat, bu kadar ilgisizlik, bu kadar "gitsen de otursak" duruşu sergileyen bir esnaf görmedim hiç. Belki ben her iki seferde de çok kötü günlerinde denk geldim bilemiyorum, ama forumda da, Mersinde de düşüncelerimizi paylaştığımız bisiklet severler genel olarak aynı görüşteydiler.
Delta bisikletin şubesinin son durumu şu an nasıl bilmiyorum ama Mersinde alışveriş yapacak olursam şu an ilk tercihim Detachlon olacak. Sanırım bir Triban 3 alacağım Ekim ayı gibi. Pazarlık yapma özürlüsü olduğumdan dolayı da bana daha cazip geliyor orası.
Eğer durumu biraz daha düzeltmişse, Delta bisiklet de ilk tercihim olabilir. Uğrayacağım inşallah bisikleti alacağımda oraya da. Ama o diğer firma. Son seçeneğim olacak ve umarım ellerine düşmem diyorum.