Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhaba,
Yaş 61, daha önce motosiklet kullanıyordum. Aktif bisiklet kullanınımı 45-50 sene öncesinde bırakmışımdır sanırım.
- Özellikle şehir içi kullanımı yoğun olacak,
- arka taşıyıcı takılabilecek (genellikle balığa giderken kullanılacak, taşıyıcıya max 4 kg balık çantası, yanlara max 1 kg kamış taşıma çantası ve kepçe takılacak), gerekirse ön tarafa da sepet benzeri bir şey kullanılabilir,
- yokuş fazlasıyla olacak, (nedeyse hiç vitesli bisiklet kullanmadım yardımcı olabilecek basit ve etkili vites sistemi iyi olurdu)
- her ne kadar gönül istese de en azından şimdilik orman içi, dağlık yollar ve uzun şehir dışı sürüsleri olamayacak,
- hızdan ziyade mümkün olduğu kadar dik oturuşlu (yeni bir operasyon geçirdim en azından yakın vadede göğüs fazla gerdirilemeyecek), rahat ve mümkün olduğu kadar keyif de verecek sürüş çok daha önemli
- rota genellikle caddebostan- pendik sahil kesimi ile mümkün olursa harem-çubuklu boğaz hatti
- başlangıç noktası bostancı civarı olduğu için rota ne taraf olursa olsun dönüşte ya da yolda mutlaka yokuş mevcut.
- boy 163 cm, iç bacak boyu 72-74 cm

Bu kullanım koşulları göz önünde bulundurularak bisiklet önerinilerinize ihtiyacım var. Dediğim gibi yeni marka ve modeller hakkında bilgim forumun okuduğum son 30-35 sayfasından ibaret.
Emekli bir insan olarak ayırabileceğim max rakam 22k olabilir amma gerekli ise (yani bana gerçekten katkısı olacak, kullanım kolaylıgı sağlayacaksa)
Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve brk34
Scudo
Carraro elite 906 güzel bisiklet ama kadrosu en küçük 48 var. Yani biraz zorlayabilir. Eğer sorun olmazsa en iyi seçenek bu olur özellik bakımından.

(link)

Yada bisan TRX 8500 CİTY. Bunun 46 kadrosu da var boyunuza uyması gerekir ama yine de deneseniz çok iyi olur.

(link)

İkisini de 22 bin TL altına bulabilirsiniz biraz araştırırsanız sitelerde yada bayilere gidip pazarlık yapabilirsiniz. Denemeden internet üzerinden sakın almayın. Dediğim gibi size en küçük kadroları bile büyük gelebilir.

Biraz daha küçük boy tam size uygun inip binmesi daha kolay Bisan trx 8300 var 45 kadro. Parça olarak biraz daha düşük ama sizin boyunuza uyması parçalardan bence çok daha önemli. Giriş seviyesinin üstünde tırmanış için güzel dişli oranları var.

(link)

(link)

Aslında katlanır bisiklet çok iyi olur ama yokuşlarda baya bir zorlar attığım bu modellere göre. Tırmanış için dişli oranları güzel bir katlanır bisiklet var mı bakmam lazım ama zamanım yok şu anda.

(link)

Eğer katlanır bisiklet ilginizi çekerse , bu konuya da bir yazın özellikle tırmanış için iyi modeller var mı diye.
Katlanır bisiklet tavsiyeleri

• Beğen
Tepkiler: SK20
Arkadaşlar selam,

Çok yeni bir bisiklet sürücüsü olarak tavsiyelerinize ihtiyaç duyuyorum. 30 yaşındayım ve hayatımda ilk kez geçen yıl tatilde bisiklet sürdüm, bu yıl tatilde de akşamları birer saat kadar sürmemizin üzerine 2 tane bisiklet almaya karar verdim. Şehir ortamında, akşamları max. birer saat eğlence amaçlı süreceğiz; onun dışında markete vs giderken de kullanmayı düşünüyoruz, bu sebeple sepeti olması artı olur diye düşünmekteyiz. Bisiklet seçimi noktasında bana yardımcı olabilir misiniz?

Bütçe noktasında bisiklet başına 20.000 TL'yi aşmayalım istiyoruz, ama bu bütçe bizim ihtiyaçlarımız için fazla da olabilir az da olabilir, o yüzden her şeyi sizlere bırakmış durumdayım. :)

Bu arada boylar 181 ve 164 cm.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar selam,

Çok yeni bir bisiklet sürücüsü olarak tavsiyelerinize ihtiyaç duyuyorum. 30 yaşındayım ve hayatımda ilk kez geçen yıl tatilde bisiklet sürdüm, bu yıl tatilde de akşamları birer saat kadar sürmemizin üzerine 2 tane bisiklet almaya karar verdim. Şehir ortamında, akşamları max. birer saat eğlence amaçlı süreceğiz; onun dışında markete vs giderken de kullanmayı düşünüyoruz, bu sebeple sepeti olması artı olur diye düşünmekteyiz. Bisiklet seçimi noktasında bana yardımcı olabilir misiniz?

Bütçe noktasında bisiklet başına 20.000 TL'yi aşmayalım istiyoruz, ama bu bütçe bizim ihtiyaçlarımız için fazla da olabilir az da olabilir, o yüzden her şeyi sizlere bırakmış durumdayım. :)

Direkt bir üstteki mesajımdaki bisikletler size olur. Doğru kadrosunu seçin yeter.

Ön sepet ayrı takabilirsiniz.

Yada Carraronun böyle bir modeli var önü sepetli ama bagajı yok. Değişik bi tasarım güzel bisiklet ama amortisörlü değil. Yollar çok bozuk derseniz amortisörlü alın.

(link)

Arka bagajı olan bisikletlere böyle bi sele de takılabilir.

(link)

Kadro boyu için bu tablodan yararlanın. Şehir/Trekking kısmına bakacaksınız. Spesifik beğendiğiniz model olursa ayrı olarak bakarız kadro boyuna.

1756062348968.png

• Beğen
Tepkiler: shady
Hocam hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Carraro benim de dikkatimi çekti aslında, hatta aşağıda paylaştığım modelini tasarım olarak da bayağı bir beğendik. Siz ne dersiniz?

carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/juliet-28-28-21-v-vb/

Aynı modelin 26 inch jantlısı da var fakat 26-28 jant boyutu nasıl bir fark yaratır pek bilgimiz yok.

carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/juliet-26-26-21-v-vb/

Saygılar. :)

Hocam hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Carraro benim de dikkatimi çekti aslında, hatta aşağıda paylaştığım modelini tasarım olarak da bayağı bir beğendik. Siz ne dersiniz?

Aynı modelin 26 inch jantlısı da var fakat 26-28 jant boyutu nasıl bir fark yaratır pek bilgimiz yok.

Giriş seviyesinde carraro çok güzel bı marka. MTB bisikletim güncel fiyatı 11 bin lira, 8 senedir hiçbir yeri bozulmadı. Sadece arka göbekte sorun oldu. O da her yerden zıpladığım için

• Beğen

Tek 43 kadrosu varmış. 164 olan hanginiz ise ona bundan bir tane alın eğer beğendiyseniz. Bir deneyin. Eğer hoşunuza giderse ve kadro boyu sorun olmazsa 2.sini öyle alın(Bence kadro çok küçük kalır 181 için). Ben bu tarz bisikletleri pek sevmiyorum. Yürüyen aksamları da giriş seviyesi yukarıda attığım diğer bisikletlere göre ama sahilde gezmesi şehir içinde bisiklet yolunda dolaşması zevkli olabilir. 28" yani daha büyük jantlı olanı sürmesi daha rahat olur bozuk yollarda vs.
(link) 43(46 da olabilir. Deneseniz iyi olur) kadro 162 boy için.

(link)52 kadro 181 boy için güzel bi ikili olabilir ama illaki bisikletin üzerinde sepet kendiliğinden gelsin diyorsanız kısa olanınız için kendi attığınız juliet olabilir.

• Beğen
Teşekkürler, başlangıç için sizlerin de dediği gibi bir tane Carraro alıp deniyor olacağız.

Teşekkürler, başlangıç için sizlerin de dediği gibi bir tane Carraro alıp deniyor olacağız.
Sitesi üzerinde görünen fiyatlardan daha uyguna bulabilirsiniz internet üzerinde. Bayilerle konuşup pazarlık da yapabilirsinz.
Tüm parayı bisikletlere yatırmayın. Şehir içinde trafikte kullanacaksanız kask, özellikle gündüz sürseniz bile arka ışık, akşam sürerseniz de ön ışık da alın. Akşam sürüşleri için reflektör yelek tavsiye ederim. Ufak sele altı çanta, yama seti ve taşınabilir pompa da taşımak faydalı olur.

(link)

Yakınlarınızda varsa Decathlonda ör&arka sepet dahil tüm aksesuarları bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: sakin74
Arkadaşlar selam,

Arkadaşların tavsiyelerine ek olarak ''katlanır bisiklet'' de düşünebilirsiniz.Yer kaplamazlar,arabaya eve sığdırması kolay,pratik.Fıtı fıtı binmelik.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Merhaba. Kız arkadaşıma bisiklet arayışındayız. Bulunduğumuz şehirden dolayı kadro deneme şansımız olmuyor. Başka şehirlerde bakındık, orada da istediğimiz bisikletler yoktu.

Sportif amaçla kullanmak için gravel ya da trekking bisiklet düşünüyoruz. Aslen gravel düşündük ama gravellerin genelde küçük kadro üretimi yok. 1,67 boy, 71cm iç bacak boyu var. Carraro sportive 220 46 kadroyu sürebildi ama hafif büyük geldi. Bianchi New Tourer 43 kadro kısa deneme şansımız oldu ama oldu. Carraro G2 düşünüyorduk ama en küçük kadro boyunun bile olacağından şüpheliyim. Önerileriniz ne olur?

Merhaba. Kız arkadaşıma bisiklet arayışındayız. Bulunduğumuz şehirden dolayı kadro deneme şansımız olmuyor. Başka şehirlerde bakındık, orada da istediğimiz bisikletler yoktu.

Sportif amaçla kullanmak için gravel ya da trekking bisiklet düşünüyoruz. Aslen gravel düşündük ama gravellerin genelde küçük kadro üretimi yok. 1,67 boy, 71cm iç bacak boyu var. Carraro sportive 220 46 kadroyu sürebildi ama hafif büyük geldi. Bianchi New Tourer 43 kadro kısa deneme şansımız oldu ama oldu. Carraro G2 düşünüyorduk ama en küçük kadro boyunun bile olacağından şüpheliyim. Önerileriniz ne olur?
Önce ne tarz bisiklet istediğinize karar verin. Gravel ve trekking/şehir bisikleti çok farklı tarzlar. Sizde ne tip bir bisiklet var? Aynı tarz alırsanız daha iyi olur. 10-15 sayfa gerisinden de bir okuyun. Bütçeyi de belirtin ekipman hariç sadece bisiklet için.

• Beğen
Tepkiler: sakin74
Önce ne tarz bisiklet istediğinize karar verin. Gravel ve trekking/şehir bisikleti çok farklı tarzlar. Sizde ne tip bir bisiklet var? Aynı tarz alırsanız daha iyi olur. 10-15 sayfa gerisinden de bir okuyun. Bütçeyi de belirtin ekipman hariç sadece bisiklet için.

Bende trekking bisikleti var. Bisan TRX8500. İlk başta trekking bakmıştık daha tur odaklı oluruz diye ama ben de gravel düşündüğümden ona da bisiklet düşündüm. Öncelik gravel ancak kadro boyu bulamadık. Eğer gravel bu boyda mümkün değilse trekking'e yöneleceğiz. Bulduğum en küçük kadro gravel 48. Ekipmanları aldık, kask çanta vs. Gravel için 60k, trekking için 30k bandında düşünüyoruz. Bulunduğumuz şehir çok engebeli olduğu için seçeceğimiz modelin yokuş tırmanma performansı önemli olacak.

Bende trekking bisikleti var. Bisan TRX8500. İlk başta trekking bakmıştık daha tur odaklı oluruz diye ama ben de gravel düşündüğümden ona da bisiklet düşündüm. Öncelik gravel ancak kadro boyu bulamadık. Eğer gravel bu boyda mümkün değilse trekking'e yöneleceğiz. Bulduğum en küçük kadro gravel 48. Ekipmanları aldık, kask çanta vs. Gravel için 60k, trekking için 30k bandında düşünüyoruz. Bulunduğumuz şehir çok engebeli olduğu için seçeceğimiz modelin yokuş tırmanma performansı önemli olacak.
45 kadro via nirone 7 GRX(400, 600 yada 820) en iyi seçenek olur.

RC500 S kadrosuna 700x35 gravel lastik takıp gravel gibi kullanılabilir.
(link)

Bunun 46 kadrosu olabilir. Tırmanışta daha iyi RC500'e göre. Jantları da daha uygun bozuk yollara.
(link)

Hiç birini denemeden almayın derim.

Amortisörlü şehir/trekking olarak newtourer cues yada tx500 cues bakabilirsiniz 18kadro(450h) olabilir alternatif.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: howardroark
45 kadro via nirone 7 GRX(400, 600 yada 820) en iyi seçenek olur.

RC500 S kadrosuna 700x35 gravel lastik takıp gravel gibi kullanılabilir.

Bunun 46 kadrosu olabilir. Tırmanışta daha iyi RC500'e göre. Jantları da daha uygun bozuk yollara.

Hiç birini denemeden almayın derim.

Amortisörlü şehir/trekking olarak newtourer cues yada tx500 cues bakabilirsiniz 18kadro(450h) olabilir alternatif.

Çok teşekkürler öneriler için. Nirone 7 GRX400 bizim de düşündüğümüz bir modeldi, İstanbul'da denemeyi düşünüyoruz gittiğimizde. RC500 S ve Lapierre hiç düşünmemiştik seçenek olabilir. Decathlon'un GRVL 520'si güzel görünüyor ama s kadro üretilmiyor sanırım, m var en küçük.

Bianchi newtourer denedik 43 kadro ve güzel. Eğer gravellerde aradığımızı bulamazsak veya olmazsa yöneleceğimiz bisiklet büyük ihtimalle bu olur.

Merhaba,
Forumda yeniyim. 13 yaşında 160 cm boyunda kızımın bisikletini değiştireceğiz. Eskisini Decathlondan fazla düşünmeden almıştık. Yaşadığımız yer (Zonguldak) yolları dar ve sürekli yokuşları olan bir şehir. Bu nedenle akşamları bisikletini sahil gibi düz yerler götürüp kullandırıyorum. Belki bisiklet tutkunları hoş karşılamayacak ama bisikletiyle Zonguldak trafiğine çıkmasına içim razı gelmediği için bu şekilde devam etmeyi planlıyorum. Bu nedenle en büyük önceliklerden birisi hafiflik. Bisikletlerin ağırlıkları da genelde yazmıyor.
Birkaç model beğendik - fikir belirtirseniz minnettar oluruz
Carraro spotive 325
CArraro Juliet 26
Carraro Sportive 226
Mosso Legarda 2221
Carraro Elite 805

Bütçemiz 15.20.000 civarı

Bir de bişey soracağım - Kadınlar hep kadın modeline mi biniyor yoksa erkek modellerine de biniyorlar mı. Yani ikisinin ortası gibi görünen - orta çubuğu biraz daha aşağıda modeller de bizim için seçenek olur mu? Çünkü sadece kız modelleri sınırlı sayıda.
Genelde Carraro baktım. Seçenek derya deniz - bilgi sınırlı olunca en azından marka ismini sınırlayayım dedim. Öneriniz başka markalar olursa tamamen açığız
Epey bir kafa karışıklığından sonra Pedalturk sitesinden Mosso Legarda PRO-X24 MSM H Şehir Bisikleti Mavi - 51 cm bisikleti aldık. Umarım çocuk beğenir. İlgilenen, bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Selamlar,
Aslında hevesinizi kırmak istemem ama bahsettiğiniz modellerde şunu alın diyebileceğim bir kadro yok. Kimi aleminyum yazmasına karşın demir aksam sebebiyle ağır, kimi de vites sistemi yahut fren mekanizması sebebiyle bazı dezavantajları olabilyor. Kızı olupta ''kardeş şunu al ben memnunum'' diyen biri çıksaydı iyiydi ama 1 aylık sürede o da çıkmamış. Boy bacak oranına göre ( kaç cm daha uzar bilemiyorum) ilerde de kullanabileceği bir bisiklete odaklansanız çok daha iyi olur. Ben Kron ve Biachi modellerine baktım ama kron'da erkek bisikleti çokça bianchi ise fiyatları uçmuş. Gönül isterki Trek, Giant, Scot, GT, Amoeba gibi markaları alın ama malum bütçe ile zor oluyor. 15K civarı mutlaka ağır ve istenmeyen komponent olacağı için çevreniz müsaitse 2. el iyi bir markanın modelini almanız (güvenilir site ve kişiyi bulmak kaydıyla) avantajlı olacaktır. 30-35 bin lik ürünü 15-20 ye alma şansınız var.
Erkek modelleri elemeyin zira kullanan çok bayan tanıdığım var. Sadece uygun seleyi seçmeniz gerekiyor.
Vites sistemi Shimano Altus tan aşağı olmamalı.
Fren bakım ve masraf açısından mekanik veya hidrolik olmasın, V-Break ayar ve parça değişimi kolay oluyor.
Ön-Arka jant göbekleri mutlaka rulman sistemli olmalı (shimano olmamalı) çünkü bilyeler deforme olunca jant yatağını deforme edip sağlam masraf çıkarıyor.

Sıfır alacaksanız 15K civarı Kron modellerine bakın ama şansımı denerim iyi de pazarlığım var derseniz Trek 6000 serisini alabilirsiniz.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Mosso Legarda PRO-X24 MSM H Şehir Bisikletini aldık. Aslında Pedalturkte kargo dahil 17660 TL fiyatı ile Bisan TRX 8500 Trekking Bisikleti bana en mantıklı seçenek gibi göründü ama çocuk rengini beğenmedi. Sanırım fiyatı da uygun.

Epey bir kafa karışıklığından sonra Pedalturk sitesinden Mosso Legarda PRO-X24 MSM H Şehir Bisikleti Mavi - 51 cm bisikleti aldık. Umarım çocuk beğenir. İlgilenen, bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Ben sizin mesajınızı görmemişim. Bisikleti çoktan almışsınız sanırım hayırlı olsun. Aslında kadın ve erkek bisikleti diye ayrı bisikletler yok. İki tarafta iki taraf için üretilmiş bisikletlere binebilir ama kadınlar için üretilen modeller daha rahat binilip inilsin bacaklarına çok kaldırmak zorunda kalmasın(Yaşlılar için mesela yada kadınlar etek giyebileceği için bir yerleri görünmesin) diye üretilmiş modeller.

Legarda pro x24 msm-h güzel seçim olmuş hayırlı olsun ama 51 kadro bence büyük olmuş. İleride boyu uzar diye öyle aldınız muhtemelen ama bence keşke 46 alsaymışsınız. Yani ilerde 170 olsa da kullanırdı sorun olmazdı.

Bisan TRX 8300 45 kadro tam boyuna göre olurmuş, özellik bakımında da güzel bir bisiklet. Kızların daha rahat binebilmesi için de iyi.

(link)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Legarda pro x24 msm-h güzel seçim olmuş hayırlı olsun ama 51 kadro bence büyük olmuş. İleride boyu uzar diye öyle aldınız muhtemelen ama bence keşke 46 alsaymışsınız. Yani ilerde 170 olsa da kullanırdı sorun olmazdı.
Ben yazacaktım, sen yazmışsın :harika:

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Merhaba arkafaslar...Tunceli Nazimiye ilçesinde ogretmenlik yapiyorum..okula gidip gelirken ve dağlık bölgede sürüş yapabilecegim,asfalt ve azda olsa patikaya görebileceğim bir bisiklet arıyorum....Ayaklarım çok zayıf beni zorlamayacaksın 30-35 civarı yardımcı okurmusunuz...

Merhaba arkafaslar...Tunceli Nazimiye ilçesinde ogretmenlik yapiyorum..okula gidip gelirken ve dağlık bölgede sürüş yapabilecegim,asfalt ve azda olsa patikaya görebileceğim bir bisiklet arıyorum....Ayaklarım çok zayıf beni zorlamayacaksın 30-35 civarı yardımcı okurmusunuz...
Daha dün 25 bine bulunabiliyordu ama indirimler bitmiş sanırım. Çevrenizdeki kron bayiilerini arayıp pazarlık deneyebilirsiniz gerekirse. Dişli oranları tırmanış için gayet güzel. kadro boyunu doğru seçin.

(link)

(link)

Geri