Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Roscoe ile stoic yurtdışında hemen hemen aynı fiyata satılıyor. İkinci elde fiyatlar apayrı.

Hocam aynakol, orta göbek olarak ne kullanıyorsun, bende hollowteche geçeceğim. Karemil göbek de güzel ama ses yapması, esnemesi ayrı dert.
5100 deore var bb52 ile. Bir pul sağda bir pul solda pul dizilimi olarak. teker geri dönerken vites atıyor sanırım çok çaprazda. eğer uyarsa tek pul sağ deneyeceğim rockrider explore 540 taki gibi.

• Beğen
Tepkiler: burak002
Scudo
O fiyatta temiz, sağlam hardtail bulmak en mantıklısı.

Ben çok zorlamadan kullanırım, ara sıra 40 50 cm lik yerlerden atlarım derseniz dediğim rockrider modellerini hafif yükseltmelerle sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu bisikleti bende kullandım, kaynak noktaları falan sağlam duruyor 0 olarak tercih etmeyi düşünebilirsin. XL beden hariç.
Yükseltme olarak ne yapmam gerekir?

Yükseltme olarak ne yapmam gerekir?
ben kendi tecrübelerimle yazayım:
jant grubu ve göbekler kesinlikle(eğer kilolu veya hor kullanacaksan dayanmaz)(stok göbekten yana yüzüm gülmedi.)
530, 540v2 veya explore 500 alırsan aynakol. diğer modeller için net bir şey diyemem.

Merhabalar, katlanır Flexi 121'lerden birini elden çıkarttım. 10-15K aralığında, ağırlıkla Anadolu yakası sahilde süreceğim ama yokuş da çıkabileceğim (Tercihen 21 vites) bisiklet önerisi rica edeceğim. 10-15K ikinci el fiyatı da olabilir. Teşekkürler :)

(link)
Arkadaşlar bu markada karbon kadroya güvenilir mi

Arkadaşlar merhaba. Kendime işe gidip gelmek için bir bisiklet almak istiyorum. Yaş 38, 177 boy ve 88 kilodayım. Hem bisiklet sürmeyi sevdiğim için hem de kilo verme ve forma girme açısından faydasından dolayı almak istiyorum. Bisiklet alma kararını vermeden önce arkadaşımdan rastgele 26 jant bir demir bisiklet aldım 3 gün kullandım oldukça zevkli ben bu işe gireceğim. Fakat yaş ve kilodan olsa gerek kalçam ağrıyor ve dik sayılabilecek kısa soluklu yokuşlarda zorlanıyorum demir bisikletle.
Sanırım benim almam gereken bisiklet hafif olacak alüminyum kadran seçtim. Karbona gücüm yetmez.
Bir de yokuşlarda destek versin diye 28-36T ya da 28-34T dişli seçimi yapmam gerektiğini anladım.
Fiyat performans çarpanını da göz önünde bulundurunca ben iki model arasında kaldım.
Kron TX 150 HD 24 Vites ve Bisan TRX 8400 27 Vites.
Kronun artısı araştırdığım kadarıyla ön amortisör olması ve direksiyon yükseklik ayarı yapılabilmesi;
Bisan artısı daha hafif, daha üst segment vitesler, 27 vites, 11-34t olması...

Sizce bu bisikletler bana uygun mu, uygunsa hangisini almalıyım?

Olur ikisi de isinizi gorur. Kadro boyunu dogru secin yeter.

Merhaba kısa süre önce bir katlanır bisiklet almıştım fakat bana göre olmadığını anladım ve satmaya karar verdım

Nasıl bir bisiklet almam gerektiği konusunda hala bir fikrim yok. Dağ bisikletimi yoksa şehir bisikletimi karar veremedim hala. Katlanır olanı satıp 2. el bir bisiklet almayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok hangi bisikleti almam gerektiği konusunda. (Boyum 177 Yaşım 18 Kilom 87) Genel olarak istanbul içinde kullanmayı düşünüyorum kimi zaman ilçe değiştirmek istiyorum uzun turlar yapıp aynı zamanda hızlı gidebilicek bir bisiklet arıyorum. Dağ bisikletleri çok ilgimi çekiyor merdivenlerden inmek falan amortisorlu olmasıda hoşuma gidiyor fakat benım isteklerime uygunmu bilemiyorum. Elimdeki bisiklet Carraro Flexi 121D büyük hevesle aldım fakat hiç beklediğim gibi çıkmadı bana daha buyuk bir bisiklet gerekiyormuş onu anladım. 29 Jant Mekanık veya Hidrolik frenli En az 21 Vitesli bisiklet onerebilir misiniz? Dağ bisikleti alsam bu söylediğim gezintileri rahat yapabılır mıyım? Marka olarak Carrarodan memnunum aslında fakat hangi modeli almalıyım bilemiyorum...

Önerilerinize açığım Teşekkürler

İyi forumlar, 2012 yılından beri kullandığım 26 inç jant ve 20 inç kadro boylu kron xc250 dağ bisikletim var. Yakın zamanda gravel bir bisiklet almak istiyorum. Bianchi via nirone 7 grx ile Carraro G4 arasında kaldım. Boyum 188 cm ve yanlış ölçmediysem iç bacak boyum 88 cm. artı eksi 2-3 cm fark edebilir ölçümde. 26 inç jantlı ve 20 inç kadro boylu kron dağ bisikletim bence bana küçük geliyor. ama bunu bile bile hem fırsat olmaması hem de maddiyatta dolayı 13 yıldır kullanmaktayım. Gravel için hangi kadro boyunu tercih etmeliyim. şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar 30k Bandında bir bisiklet alacağım elektrikli alacağım ne almalıyım sizce hız limitini kaldırmak istiyorum ayrıca parmak gazı taktırmayı düşünüyorum boyum 1.87 kilom 103 cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Scott Scale 965 Mtb var. 700x38 gravel lastiği taktım. Bar ends ekledim. En son sürüşümde 51 kilometre, 1100 irtifa kazancını ortalama 16.1 k/s ile tamamladım. Nabzım ortalama 134 idi. Yol çoğunlukla soğuk asfalttı.

Gravel alıp almama konusunda çok kararsızım. Birden fazla yapay zeka ile sohbette hepsi de gravele gerek yok dedi.

Sizce bir gravel almalı mıyım? İki bisiklet için yerim yok. Gravel alırsam Mtb’ yi satacağım. Ne önerirsiniz.

Scott Scale 965 Mtb var. 700x38 gravel lastiği taktım. Bar ends ekledim. En son sürüşümde 51 kilometre, 1100 irtifa kazancını ortalama 16.1 k/s ile tamamladım. Nabzım ortalama 134 idi. Yol çoğunlukla soğuk asfalttı.

Gravel alıp almama konusunda çok kararsızım. Birden fazla yapay zeka ile sohbette hepsi de gravele gerek yok dedi.

Sizce bir gravel almalı mıyım? İki bisiklet için yerim yok. Gravel alırsam Mtb’ yi satacağım. Ne önerirsiniz.
Hep böyle soğuk asfaltta vs sürüyorsan bence al

• Beğen
Tepkiler: munel

Çoğunluk asfalt ama arada toprak ise gravel

Full toprak ise MTB

Full asfalt Yol bisikleti

Bu sizin kullanımınıza bağlıdır. Ne uygunsa onu alın

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve munel
Selamlar,iyi günler dilerim.
Ben bu hobiyi kendi çapımda yapıyordum ama artık daha uzun mesafeler katetmek istiyorum. Okuduğum öğrendiğim kadarıyla endurance kadro karbon bir bisiklet daha konforlu ev kullanışlı oluyor eğer yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
173 boy 80 kilo birisiyim bütçem 40000 TL ye varabilir. İkinci elde tercih edebilirim. Bu özelliklerde önerilerde bulunursanız iyi olur.
Teşekkür ediyorum şimdiden.

Çok güzel fiyatlar bunlar, vb3'te disk fren yok görünüyor ama diğer ebikelarda var.

Dosyalar

• s-7ebc51fcde1efec2129a00b7a203a76a93aff369.jpg
    s-7ebc51fcde1efec2129a00b7a203a76a93aff369.jpg
    105,2 KB · Okunma: 35
İyi forumlar, 10-15 bin bütçe ile giriş seviyesi bir dağ bisikleti arıyorum. Kron xc75, xc100, Salcano ng750 bu modellerin hidrolik disklilerini araştırıyordum başka önerileriniz var mı ? Hangisini tercih etmeliyim ? En son 6-7 yıl önce bisiklet sürdüm. Öğrenciyim, ileride bakım onarımı da maliyetli olmasın istiyorum. Hidrolik diskli bisiklet ileride çok masraflı olur mu ? Daha çok okula gidip gelmek için kullanacağım, kaldırımda süreceğim, çok düz değil kaldırımlar.

Merhaba, herkese iyi forumlar. 30k ya kadar bütçem var. Ömürlük bir bisiklet arıyorum. Dağ bisikleti olacak. Ama uzun yoldada kullanacağım. Arada bir de araziye çıkıyorum. Hem sağlam, hem uzun yola hem dağa gidecek, hem de konforlu bisiklet arıyorum (yani bu paraya olabildiğince :D). Carraro daytona 930 ve Salcano insomnia 29 modellerine baktım. Kafam çok karıştı karar veremedim. Başka bir bisikletde olur. Her türlü fikire açığım. Nedenleriyle birlikte önerirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Maddi imkanınız el veriyorsa bence mantıklı, genellikle düz yolda sürüyorsanız dağ bisikletinin zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: munel
Merhabalar, 15k bütçe ile şehir içinde sürebileceğim bir bisiklet arıyorum ayda 1 vs. de dağda kullanım için 2 türlü yüz üstü bırakmasa idare etse kafi. Bu paraya ne kadar olursa diyeyim daha doğrusu. Önerilerinizi bekliyorum(her türlü öneriye açığım) çünkü hiç bir bilgim yok bisikletler ile alakalı :D

Önde iki tekerli bir model arıyorum annem için; araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. Bilgisi olan var mı?
Burhaniye'de görmüş ondan istiyorum diyor 😂

Geri