Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Arkadaşlar selamlar, 1 senedir aktif turlara katılıyorum tamamen amatör yerel bi grup.
Şehir bisikleti var onunla sürüyorum. Yol bisikleti gidonları ve duruşu sebebiyle çok hoşuma gidiyor o yüzden bir yol bisikleti ya da gravel bisiklet ( gravel ağır basıyor) almayı düşünüyorum.
Çok uzun mesafeler sürmeyi düşünmüyorum en fazla bir günde 80km o da nadiren. Genelde 30km en fazla tur mesafesi. Gravel ve yol arasındaki farklar benim kullanım amacım göze alınınca çok etkili mi ve ben yokuş yukarı sürmeyi seviyorum o yüzden gravel tercihim kötü bir tercih mi olur?
Aynı zamanda bisiklet tavsiyelerinizi de bekliyorum
Boy 170 cm
Kilo 60kg
Bütçem 40.000 TL

Scudo
Arkadaşlar selamlar, 1 senedir aktif turlara katılıyorum tamamen amatör yerel bi grup.
Şehir bisikleti var onunla sürüyorum. Yol bisikleti gidonları ve duruşu sebebiyle çok hoşuma gidiyor o yüzden bir yol bisikleti ya da gravel bisiklet ( gravel ağır basıyor) almayı düşünüyorum.
Çok uzun mesafeler sürmeyi düşünmüyorum en fazla bir günde 80km o da nadiren. Genelde 30km en fazla tur mesafesi. Gravel ve yol arasındaki farklar benim kullanım amacım göze alınınca çok etkili mi ve ben yokuş yukarı sürmeyi seviyorum o yüzden gravel tercihim kötü bir tercih mi olur?
Aynı zamanda bisiklet tavsiyelerinizi de bekliyorum
Boy 170 cm
Kilo 60kg
Bütçem 40.000 TL
Şehir bisikletinizin dişli oranları kaç ön en küçük ve arka en büyük? ve bu oranlardan memnun musunuz tırmanışlarda? İkinci el almayı düşünür müsünüz? Düşünürseniz başka illerden gidip alabilir misiniz yoksa sadece İzmir mi

Şehir bisikletinizin dişli oranları kaç ön en küçük ve arka en büyük? ve bu oranlardan memnun musunuz tırmanışlarda? İkinci el almayı düşünür müsünüz? Düşünürseniz başka illerden gidip alabilir misiniz yoksa sadece İzmir mi
Dişli oranlarını bilmiyorum açıkçası, basit yokuşlar çıktım ama iyiydi, carraro sportive 227 27 vites bendeki şu an. Ve ikinci el olur tabi ki

Dişli oranlarını bilmiyorum açıkçası, basit yokuşlar çıktım ama iyiydi, carraro sportive 227 27 vites bendeki şu an. Ve ikinci el olur tabi ki
Şu ilana bir bakın. Satıcı 52 kadro yazmış ama öyle bir kadro boyu görünmüyor sitesinde. 50 ve 53 kadrosu var. Size 50 kadrosu olur muhtemelen ama 53se bile gidip bi deneyebilirsiniz.

(link)

1742612256355.png

(link)

Bu olmazsa Rc520 Small kadro da olur. Sıfırı 38 bin ama Small boyu kalmamış.

İkinci elini düşünürsen.

(link)

Şu ilana bir bakın. Satıcı 52 kadro yazmış ama öyle bir kadro boyu görünmüyor sitesinde. 50 ve 53 kadrosu var. Size 50 kadrosu olur muhtemelen ama 53se bile gidip bi deneyebilirsiniz.

(link)

325674 dosyayı görüntüle

(link)

Bu olmazsa Rc520 Small kadro da olur. Sıfırı 38 bin ama Small boyu kalmamış.

İkinci elini düşünürsen.

(link)
Çok teşekkür ederim inceleyecğim

Merhaba, uzun süredir bisiklet sürmüyorum, giriş seviye gravel bir bisikletle giriş yapmayı düşünüyorum Lapierre Crosshill 2.0 gözüme takıldı ne düşünürsünüz hakkında. Farklı önerileriniz varsa açığım, boyum 1,77 S beden yeterli olur mu, pek bilgili değilim bu konuda. Son olarak İstanbul anadolu yakası için önerebileceğiniz güzel bir mağaza var mı, İnternetten satın alsam bisiklet nasıl geliyor, biraz fazla soru sordum ama gerçekten hiçbir bilgim yok :)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Merhaba,dağ bisikleti almak istiyorum 2 model arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim 🙂carraro big 2912sx ve specialized rockhopper comp 29

Merhaba, uzun süredir bisiklet sürmüyorum, giriş seviye gravel bir bisikletle giriş yapmayı düşünüyorum Lapierre Crosshill 2.0 gözüme takıldı ne düşünürsünüz hakkında. Farklı önerileriniz varsa açığım, boyum 1,77 S beden yeterli olur mu, pek bilgili değilim bu konuda. Son olarak İstanbul anadolu yakası için önerebileceğiniz güzel bir mağaza var mı, İnternetten satın alsam bisiklet nasıl geliyor, biraz fazla soru sordum ama gerçekten hiçbir bilgim yok :)

benimde baktığım bisiklet ama 3.0 ı görünce aradaki farkı karşılayıp 3.0'ı alma imkanınız var ise bence farka kesinlikle değer.

Merhaba,dağ bisikleti almak istiyorum 2 model arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim 🙂carraro big 2912sx ve specialized rockhopper comp 29
Carraro big 2912 SX modelinde birçok kişi jantlarda sorun olduğunu söylemişti, 24 telli olduğu için bana da pek dayanıklı gelmedi. Onun haricinde Carraro Big 912D modeline kesinlikle bakmanızı öneririm. Bu arada Specialized rockhopper comp un bir sürü modeli var link falan atabilirseniz çok iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Carraro big 2912 SX modelinde birçok kişi jantlarda sorun olduğunu söylemişti, 24 telli olduğu için bana da pek dayanıklı gelmedi. Onun haricinde Carraro Big 912D modeline kesinlikle bakmanızı öneririm. Bu arada Specialized rockhopper comp un bir sürü modeli var link falan atabilirseniz çok iyi olur.
Teşekkürler, ahttps://aktifpedal.com/specialized-rockhopper-comp-29-2025-sp1524550

F

Fitbike 1,0 kullandım geçmişte. Max 25 mm lastik destekliyor. Bozuk asfaltta sorun oluyordu. Konfor ciddi anlamda düşüyor. Ben o bisikleti sadece kaymak gibi dümdüz asfaltta kullanınca keyif alıyordum. Yazdığın asfaltn durumuna göre onu tercih etmezdim kesinlikle.

Mosso'yu alırsan 40 mm lastik ile gelecek ve konfor olarak çok rahat edeceksin. İstersen yine ince lastik takabilirsin isteğe göre sana kalmış. Mosso diğerlerine göre daha ağır ama kullanacağın mesafe çok uzun olmadığı için sorun olmaz zaten kullandıkça performansın artacak. Ayrıca mosso bisiketin vites parçaları daha kaliteli. Arka göbek quick release özellikli. Mosso bisikletin jantları çok eski tip ve arka vidalı. Lastiğin falan patlarsa iki tane 15 anahtar lazım olacak sökmek için.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, biraz daha bakındığımda fitbike modelinin bana uygun olmadığına karar verdim. Şu an güncel olarak Mosso 2321 (9000tl) Bisan TRX 8100 (9000tl) ve çok temiz 2. el salcano city 21V arasındayım (5000tl). Açıkçası fiyat farkından dolayı salcano olana biraz daha yakınım sahibi neredeyse hiç kullanmamış. Diğer ikisiyle arada kayda değer bir fark var mıdır sizce?

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, biraz daha bakındığımda fitbike modelinin bana uygun olmadığına karar verdim. Şu an güncel olarak Mosso 2321 (9000tl) Bisan TRX 8100 (9000tl) ve çok temiz 2. el salcano city 21V arasındayım (5000tl). Açıkçası fiyat farkından dolayı salcano olana biraz daha yakınım sahibi neredeyse hiç kullanmamış. Diğer ikisiyle arada kayda değer bir fark var mıdır sizce?
Ben olsam kesinlikle bunların arasından mossoyu alırdım. Amortisör yok ve düz maşa. Bu sayede diğerlerinden daha hafif. Ayrıca mossoda altus arka aktarıcı var ve diğerlerinden daha üst seviye.

Ayrıca salcanoyu kesinlikle almazdım. Ön amortisör zoom marka. Bu amortisör o kadar kötü ki hiç olmasa daha iyi. Bir bisiklette zoom parça varsa almayın mecbur değilseniz.

• Beğen
Tepkiler: yigitcand
Teşekkürler, ahttps://aktifpedal.com/specialized-rockhopper-comp-29-2025-sp1524550
Fren ve aktarıcı konusunda Carraro bir tık daha iyi. Tabii, Specialized de değerlendirilebilir; şahsen görünüş olarak Specialized daha sağlam duruyor. İkisi de güzel, ama sert kullanımda Carraro'nun jantlarına dikkat etmek lazım.
Ben Specialized derdim. Fren gibi parçalar sonradan çok daha iyisi ile değiştirilebilir.

• Beğen
Tepkiler: mert1

Ne kadar specialized daha iyi veya büyük marka olsa da buradaki modelin fiyatının yüksek olmasının tek sebebi markanın satıyor olması. Arkadaşın bir önceki söylediği model 912D donanım olarak çok daha üst seviyede. Sokma mil jant göbekleri, konik maşa, 12li vites sistemi, daha üst frenler gibi. Vites, fren, jant bir şekilde yükseltilebilecek şeyler ama diyelim ki yükselttiniz ve 1 yıl sonra satmak istediğinizde o yükseltmek için harcadığınız paranın çok bir anlamı olmuyor satarken yani 15harcadıysanız baz fiyatın üzerine 15 koyup satayım olmuyor onu demek istiyorum. Şahsen kadro boyu size uyuyorsa bence carraro 912D daha iyi bir seçenek.
(link)

• Beğen
Tepkiler: mert1 ve burak002
Teşekkür ederim,fren falan çok önemli değil değiştiririm ileride suanlik yeter diye düşünüyorum ,yakın bir zamanda satmam büyük ihtimalle , benim için önemli olan sağlamlık değişebilecek parçalar önemli degil

Teşekkür ederim,fren falan çok önemli değil değiştiririm ileride suanlik yeter diye düşünüyorum ,yakın bir zamanda satmam büyük ihtimalle , benim için önemli olan sağlamlık değişebilecek parçalar önemli degil
Sağlamlık olarak düşünüyorsanız 2912 SX modelini eleyin. 912D parça sağlamlığı olarak rockhopperden biraz daha iyi. Kadro sağlamlığına gelince, son zamanlarda Carraro çok iyi kadrolar üretmeye başladı, kadro olarak ikisi de sağlamdır. Genel olarak 912D biraz daha önde.

• Beğen
Cannondale Caad13 105 Di2 bisiklet için yorumunuz ne olur. Bu paraya değer mi. Yoksa buna bu parayı vermek yerine onereceginiz bisiklet olur mu. Aslında di2 istemiyorum ama di2 olmayanda grup seti bozmuslar sanirim

Selamlar,
Yol bisikletine başlamak istiyorum. Bisikleti nerden alabilirim? Önerdiğiniz bir marka var mı? Corelli ve Mosso markası hakkında ne düşünüyorsunuz? Bike Store’dan almak istiyorum bisikleti. Görüşlerinizi merak ediyorum. Önerdiğiniz bisiklet varsa söyleyebilirsiniz. Boy 172 kilo 75 Teşekkürler

Selamlar,
Yol bisikletine başlamak istiyorum. Bisikleti nerden alabilirim? Önerdiğiniz bir marka var mı? Corelli ve Mosso markası hakkında ne düşünüyorsunuz? Bike Store’dan almak istiyorum bisikleti. Görüşlerinizi merak ediyorum. Önerdiğiniz bisiklet varsa söyleyebilirsiniz. Boy 172 kilo 75 Teşekkürler
her şeyin başı verebileceğiniz miktara göre değişiyor. yol bisikleti içinse şöyle birşey var ekstra. kask, gözlük, eldiven, suluk, pedal, forma,tayt, ayakkabı, vs. derken bi 10 bine yakın ayrı harcama gerekebilir.

• Beğen
her şeyin başı verebileceğiniz miktara göre değişiyor. yol bisikleti içinse şöyle birşey var ekstra. kask, gözlük, eldiven, suluk, pedal, forma,tayt, ayakkabı, vs. derken bi 10 bine yakın ayrı harcama gerekebilir.
10k ucuz gibi geldi nedense

Geri