Merhabalar hocam.
İki hafta önce bu modeli internettten aldım. Legarda pro x20 siyah 46 kadro. Genel itibariyle çok uzun sürüş yapmadım ancak ilk izlenimlerimi paylaşabilirim nacizane. Önceki bisikletim Carraro nun sportive 324 modeli idi. Bu bisikletle ilk olarak düz maşa deneyimim oldu. Yaklaşık 1.5 sene de şehir içi, fitness ve kısa günübirlik turlarla 1200 km kadar yol yapmışım. Yaşım 53. Sportive 324 ile ilgili en büyük sorunum vites oranlarının beni rahat ettiremiyor olmasıydı. Evet düz yolda oldukça seri bir bisiklet. Tekerleklerinin 700x38 olması ve hd fren olması benim gibi haldır huldur süren birisine oldukça güven veriyordu. Ama biraz eğim artmaya başladığı zaman her daim bir ara vites ihtiyacım oluyordu. Vitesi yüksekte tutsam bir yerden sonra bacaklarım çığlık atıyor, düşük vitese geçtiğimde ise meşhur speedy gonzales gibi kadans çıldırıp daha çok yoruluyordum. Bulunduğum şehir Isparta. Oldukça engebeli bir arazisi var. Sportive 324 ü sattıktan sonnra aklımda hep 328C modeli vardı.
Neyse lafı çok uzatmayayım. Malum ülkemizdeki fiyat algısının saçmaladığı bir zamandayız. Bütçe ve doğru zamanlama ayarlaması yaparken. Burada beraber bisiklet sürdüğümüz bir kardeşim bana Pro x20 yi öndermişti. Fiyatında indirime girmesiyle almış oldum.
Genel olarak bahsedecek olursam carraro kadar ağır (14 kg civarıydı) değil (pro x20 11.5 kg yazıyor). HD fren benim olmazsa olmazım. Bir çok kez kaza yapmaktan yada ani fren yapıp bir yerlere çarpmaktan kurtardı beni. 700x38 lastik ebadı güzel. Belki ileride 700x35 yapıp biraz daha inceltirim. Lastik kalitesi maalesef cararo ya göre kötü. Carraro da schwalbe vardı. Satana kadar bir kez patlamadı. Ama mosso da landmark adında bir lastik var. Selesi yine carraro kadar kaliteli (bir selesi (selle marka jelli bir model) var. Vites olayına gelecek olursam 2x10 bir cues sistem var. Teknik bilgileri mosso sayfasında bulabilirsiniz. Gerçektende aradığım rahat vites oranlarını bulmuş oldum. Yokuş çıkarken hiç yormadı beni. Arada derede bırakıp, bir vites düşür olmadı bir arttır ihtiyacı hissetmedim. Hepsi shimano sistem. Tıkır tıkır çalışıyorlar. Tekerlerin sokma mil olması da bir diğer güzel husus. Ama teker göbeklerinde herhangi bir marka mevcut değil maalesef. Ama şu meşhur herkesin talep edip benim sesinne dayanamadığım hub koymuşlar. Cııırrr cır ötüyor bisiklet boştayken.
Benim boyum 170 ve iç bacak boyum 74. Pro x20 nin en düşük kadro boyu olan 46 tam bana göre. Temel basit bike fit teknikleri ile ayar yapıp kullanmaya başladım. Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım. Tabi biraz daha uzun sürüşler yapınca güncelleme yaparım. Genel olarak oldukça memnunum bu marka ve modelden.
Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar. Sizin spesifik sormak istediğiniz bir husus olursa yine yardımcı olmaya çalışırım. Selamlar.