Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Herkese merhabalar, lise zamanından beri bisiklet kullanmayan birisi olarak hem spor amaçlı hem de mahalle içinde gezebilecek bir bisiklet istiyorum. 24 yaşındayım, boy 1.78, kilo 115 (hedef 85), iç bacak uzunluğu 75cm. En büyük problemim mahallemizin yokuşlarla dolu olması. Bu yokuşları çıkabilecek bir bisiklete ihtiyacım var. Yoksa bisiklet sürmekten çok bisikleti yanımda sürmek ile geçecek zamanım.

Bütçe 600 dolar(16bin tl)'yi geçmeyecek şekilde olursa süper olur. 10bin-16bin tl diyebiliriz. Sizce dağ bisikleti mi almalıyım? Hangi markalar modeller öneririsiniz?

Not: Nisan ayından beri bu forumu takip ediyorum. Bu yılın başında bisiklet aramaya başlamıştım. Bir kaç ay bakındıktan sonra emin olamadığımdan pes etmiştim. Hem bir hobi ihtiyacından hem de spor yapmak istediğimden arayışıma tekrar başladım. Umarım ihtiyacım olan bisikleti beraber bulabiliriz.

Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Tırmanış için en iyi seçenek hafif ve dişli oranları iyi bir yol bisikleti olur ama daha önce yol bisikleti sürmediyseniz ya da esneklik konusunda sıkıntılarınız varsa yol bisikletinde alışma süreci biraz uzun olabilir.

Onun haricinde 11-36 dişli deore setli 52 kadro bu şehir bisikleti size uyar diye düşünüyorum 15400 TL.
(link)

Scudo
daha önce yol bisikleti sürmediyseniz ya da esneklik konusunda sıkıntılarınız varsa yol bisikletinde alışma süreci biraz uzun olabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Acaba ne gibi zorlukları oluyor yol bisikletinin? Kilom bu zorluklara bir etmen mi? Çocukluğumdan beri bir çok spor yaptım ancak son zamanlarda zorlu üniversite yıllarından dolayı pek aktif değildim. İllaki zorluklar yaşayacağım ama olabildiğince komforlu olması beni daha çok motive eder. Ondan dolayı bu soru benim için önemli.

Acaba ne gibi zorlukları oluyor yol bisikletinin? Kilom bu zorluklara bir etmen mi? Çocukluğumdan beri bir çok spor yaptım ancak son zamanlarda zorlu üniversite yıllarından dolayı pek aktif değildim. İllaki zorluklar yaşayacağım ama olabildiğince komforlu olması beni daha çok motive eder. Ondan dolayı bu soru benim için önemli.
Konforlu olsun istiyorsanız yol bisikleti almayın :) Şehir ve dağ bisikleti oturuş pozisyonu daha dik olduğu için daha rahat olur. Yol bisikletinde öne eğilerek sürmek zorundasınız. Dediğim gibi esneklik probleminiz varsa alışması uzun sürebilir ama en zevklisi de bana göre yol bisikletidir. Tabii tekerleri de daha incedir o yüzden bozuk yola pek gelemez.

• Beğen
Tepkiler: KaraMuratBenim
Konforlu olsun istiyorsanız yol bisikleti almayın :) Şehir ve dağ bisikleti oturuş pozisyonu daha dik olduğu için daha rahat olur. Yol bisikletinde öne eğilerek sürmek zorundasınız. Dediğim gibi esneklik probleminiz varsa alışması uzun sürebilir ama en zevklisi de bana göre yol bisikletidir. Tabii tekerleri de daha incedir o yüzden bozuk yola pek gelemez.
Bana dağ bisikleti daha iyi olur o zaman. Yol bisikletinde rahat edebileceğimi düşünmüyorum.

Bana dağ bisikleti daha iyi olur o zaman. Yol bisikletinde rahat edebileceğimi düşünmüyorum.

İki uçtan birini tercih etmenize gerek yok. İhtiyaç tarifinize uyan sınıf hibrit/trekking.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

ve benzerleri.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
A

Attığım linkteki bisiklete bakmadın mı? Baktıysan beğenmedin mi?
Baktım ama yol bisikletinden bahsettiğimiz için bisikletin yol bisikleti olduğunu sandım. Şehir bisikleti olduğunu yeni farkettim. Tekrar bakıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Süspansiyon istiyor musunuz ilk önce buna karar vermeniz gerekiyor bence ?

@Spartiat Arkadaşlar carraro sportive 327 12 bin TL ye buldum bir bisikletçide istanbulda. Alayım mı? 6 taksit. House of bikeda da aşağı yukarı aynı fiyat. Arkadaşa da aynısından, yada benzeri mosso varmış, 12. 500'e, 12 ye bırakacak onu da ona alacağız, diğer arkadaşa da daha uygun bişey bakacaz. IMG_20231014_193936.jpg

@Spartiat Arkadaşlar carraro sportive 327 12 bin TL ye buldum bir bisikletçide istanbulda. Alayım mı? 6 taksit. House of bikeda da aşağı yukarı aynı fiyat. Arkadaşa da aynısından, yada benzeri mosso varmış, 12. 500'e, 12 ye bırakacak onu da ona alacağız, diğer arkadaşa da daha uygun bişey bakacaz. 310479 dosyayı görüntüle
Zaten liste fiyatı 11.900 TL 12ye her yerden bulunabilir ancak deneyerek alabilmek mantıklı.

Sportive 328 var

Dosyalar

• Screenshot_20231014_203208_trendyol.com.jpg
    Screenshot_20231014_203208_trendyol.com.jpg
    39,8 KB · Okunma: 26
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
Cevabınız için teşekkür ederim.

kadro boyu oluyorsa rengi güzel bu modelin. alınır bence taksitmiş birde. göbekleride bir üst model

• Beğen
Tepkiler: KaraMuratBenim
@Spartiat Arkadaşlar carraro sportive 327 12 bin TL ye buldum bir bisikletçide istanbulda. Alayım mı? 6 taksit. House of bikeda da aşağı yukarı aynı fiyat. Arkadaşa da aynısından, yada benzeri mosso varmış, 12. 500'e, 12 ye bırakacak onu da ona alacağız, diğer arkadaşa da daha uygun bişey bakacaz. 310479 dosyayı görüntüle

Kaç kadro 327?
Mosso'nun tam modeli belli mi?

Sportive 328 var

327 ve 328 aynı fiyata alınabiliyorsa 328 1500 lira daha ucuza alınabiliyor, aradaki tek fark olan disk fren bedava geliyor demektir. 327 liste fiyatından bir bu kadar aşağıya alınabiliyor mu diye bakınmak lazım.

@Spartiat, 327 kadro 52, boyuma göre o uygun dedi, üstüne oturdum. Mosso modelini yarın sorarım. Hepsiburadada Sportive 327 10.800, o daha iyi gibi.

Dosyalar

• Screenshot_20231015_010626_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_20231015_010626_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    47,6 KB · Okunma: 14
@Spartiat Barış bey son olarak Sportive 327 almak üzereydim fakat başka bir model gördüm: Bisan TRX 8400 HD. N11'de 8.600 TL onu mu alsam acaba? 24 vites bu. Süspansiyonlu tavsiye etmiyordunuz, süspansiyonlu legarde modelini de tavsiye etmiştiniz 8400 dü fiyatı N11 de.

@Spartiat Barış bey son olarak Sportive 327 almak üzereydim fakat başka bir model gördüm: Bisan TRX 8400 HD. N11'de 8.600 TL onu mu alsam acaba? 24 vites bu. Süspansiyonlu tavsiye etmiyordunuz, süspansiyonlu legarde modelini de tavsiye etmiştiniz 8400 dü fiyatı N11 de.

TRX 8400 (link) modeli bu fiyata olsaymış çok iyiydi ama (link)modeli de iyi. Bunu bilmeyenler 3x7 Tourney zannedip neden Tourney aldın diyebilir ama bundaki Tourney TX800, yaklaşık olarak eski Altus'ların dengi. Güncel serilerin giriş modeli. TRX 800 yaklaşık olarak Legarda 2324 MDM H'ye denk. Bisan'da 11-32, Mosso'da 12-32 ruble var, ben 11-32'yi tercih ederdim. Bisan'daki sele de az daha iyidir diye düşünüyorum, Mosso seleleri çok kötü. Jant Mosso'da daha iyi. Lastik olarak Bisan'da Mitas/CST yazmışlar, Mosso'da CST. Bisan CST ile gelirse Mitas ile gelmesinden iyi.
N11'deki süspansiyonlu Legarda 2324 MSM H ise o da iyi. 2324 MSM V ise fiyat kıyaslamasında TRX 8400 daha iyi.
Süspansiyonu tavsiye etmemek değil de kişi kullanım koşullarına göre süspansiyon gerekip gerekmediğine kendisi karar vermeli.

@Spartiat Barış bey valla daha çok kafam karıştı. Çok ayrıntı var. Sizce bu üç modelden veya başka bir model daha varsa hangisini alayım? Süspansiyon düşünmüyorum. V fren önceliğim. 12 Bine kadar bütçe var. Teşekkür ederim

@Spartiat Barış bey valla daha çok kafam karıştı. Çok ayrıntı var. Sizce bu üç modelden veya başka bir model daha varsa hangisini alayım? Süspansiyon düşünmüyorum. V fren önceliğim. 12 Bine kadar bütçe var. Teşekkür ederim

Hangi üç model? Carraro Sportive 327, Bisan TRX 8400 Tourney ve Mosso Legarda 2324 MSMV mi? Yeni modeller eklendikçe onları da yorumluyorum. Karışıklık doğuyorsa HD frenli 8400'ü, süspaniyonlu Legarda'yı seçenekler arasına katmamak lazım. Bir diğer karışıklık sebebi de site site fiyat takibi yapmadığımdan sadece resmi sitelere bakarak öneriyorum, ama başka sitelerde bir üst model resmi sitedeki bir alt modelin fiyatına bulunabiliyor. O zaman da onu alacağına bunu al, aynı modelin V frenlisi HD frenliyle aynı fiyat olduğunda HD frenlisini almak lazım diye yorumlayınca karışıyor olabilir.

Bütçe içinde düz maşalı ve V frenli olarak alınabilecek en iyi model (link)
Ama bunun fiyatına HD frenlisi alınabiliyorsa, 2000 lira ucuza süspansiyonlusu alınabiliyorsa o kararı alıcı vermeli. Mesela HouseOfBike'ta (link) 11900 lirayken (link) daha pahalı HD frenine, hem 36 telli hem daha iyi jantlarına rağmen (lastiği daha kötü tabii) 800 lira daha ucuz olduğunda insanın aklı ister istemez ona kayıyor, çünkü normalde daha pahalı liste fiyatına sahip/daha pahalı olması gereken ürünü iyi fiyata almak da önemli. Burada istenen özelliklerle cazip fiyat arasındaki dengeyi ürünü alıp kullanacak olan kişi daha iyi kurabilir. Örneğin tüm tamir işlerini bisikletçiye yaptıracak olan birisi V frenden vazgeçebilir, o zaman ileride ikinci elde daha iyi fiyat bulacak HD frenli modeli ucuza almış olmak tercih edilebilir. Uygun kadroyu bulmak, uygun taksitli yerden almak gibi yine kullanıcıya bağlı başka değişkenler de var.

Merhaba, 6000-8000 arası önerebileceğiniz bir şehir bisikleti modeli var mı? Yolların çoğunda arnavut kaldırımı yok, genel olarak anayol/bulvar tarzı temiz yollarda sürülecek. Ayrıca 19 yaşında 1.80 boyunda 80 kg biri hangi kadro boyunu kullanmalı?

Geri