Kadir KARADEMİR
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 932
- İsim
- Kadir KARADEMİR
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Selam,Tekerinize taş değmesin.Ama bilmediğim için soruyorum; Ne için ve nasıl e-başvuru yaptınız? Biraz bahseder misiniz rica etsem?
Aslında şu şekilde de bir yanılgı var. Hiç lisansı olmayan ile vize yeniletenlerin işlemleri farklı. İlk kez lisans alanlardan doktor raporu istenirken; vize için sağlık beyanı yeterli oluyor.bugün sağlık ocağına gittim lisans için gerekli olan sağlık raporu almak için
kardiyoloji muayenesi olduktan sonra verebilirim dedi ; ayrıca sağlık ocağı için bile 182'den randevu almam gerekiyormuş.
Forumdaki çoğu arkadaşın kardiyoloji muayenesi olmadan sağlık raporu aldığını belirttiğimde ise; o zaman sizde aile hekiminizi değiştirin diye akıl vermez mı !
aslında kim doğruyu yapıyor ?
soru bu
Ben dilekçe ile başvurdum, dönüş yapmalarını bekliyorum. Siz de bulunduğunuz ildeki GSİM'ye antrenman yapmak istediğiniz günler, saat ve konum sınırlarını belirten bir dilekçe ile başvurabilirsiniz.Ramazan ayı boyunca gündüz saatlerinde yorucu bisiklet antrenmanlarına çıkamayacağım. Bu yüzden akşam vakti havaların da ısınmasıyla iftar ve sahur arası antrenmanlarımı yapma kararı aldım. İftar ve sahur arasında izin girişiminde bulunup başarılı olan var mı forumda? Ne gibi yerlere müracaat etmek gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
bugün sağlık ocağına gittim lisans için gerekli olan sağlık raporu almak için
kardiyoloji muayenesi olduktan sonra verebilirim dedi ; ayrıca sağlık ocağı için bile 182'den randevu almam gerekiyormuş.
Forumdaki çoğu arkadaşın kardiyoloji muayenesi olmadan sağlık raporu aldığını belirttiğimde ise; o zaman sizde aile hekiminizi değiştirin diye akıl vermez mı !
soru bu
bugün sağlık ocağına gittim lisans için gerekli olan sağlık raporu almak için
soru bu
@peace2000 Hocam sağlık ocağına gitmeden evvel E-devlet üzerinden "Spor Bilgi Sistemi" diye aratarak "Sağlık bilgi sistemi"ne erişmeniz ve oradan "Sağlık Raporu" talebinde bulunmanız gerekiyor. Bunun üzerine Aile Hekiminiz geçmiş sağlık verilerinize dayanarak "spor yapabilir" raporu veriyor. Bunun için öyle kardiyoloji incelemesine vs gerek yok. Zaten riski isteyerek alan sizsiniz. Bence gereksiz işi uzatma yoluna gitmiş.
Yine sağlık ocağına gidiyoruz yani birşey değişmedi. Aile hekimi yine kardiyo incelemesi istese isteyebilir.@makaram Sağlık Raporu için Sevk e bastığınızda hemen altta isteğiniz oluşmuş olarak görünüyor. Aile hekiminiz sisteme girdiğinde talebinize ulaşabiliyor. Siz de fiilen aile hekiminize gidip raporunuzu alabiliyorsunuz. Ancak bazen doktorlar ileri tetkikler için hastaneye sevk de edebiliyor.
ben aile hekimime gittim ben sporcu doktoru değilim veremem dedi yan kapıdaki doktora girdim hemen verdiaile hekiminiz doğru olanı yapmış. sporcu lisansı bu şekilde alınıyor. Ben işimi layıkıyla yapıyorum siz illa sağlığınızı riske atmak isterseniz özgürsünüz demiş.
@Metehanr Normalde o şekilde olması lazımdı ama dün kaymakamlık bana gençlik ve spor bakanlığına yaz dedi. Oraya yazdım ama bugün aranıp bize değil direk kuruma yazın dediler fakat e devlet başlıkları seçmeden dilekçe yazmaya izin vermediği için yazamadım. E devlet üzerinde doğru adres yok maalesef bunun için. Bugün tekrar kaymakamlığa gsb konunun muhatabı biz değiliz dediği için talebimin tekrardan gözden geçirilmesini rica ederim diye yazı yazdım. Cevap bekliyorum, son dönemde herkes bu şekilde izin aldığı için red sayıları artıyor. Bu şekilde de olmazsa ne yapacağız bilmiyorum açıkçası.
Geçmiş olsun sağlık herşeyden önce tabiki,ben dediğiniz gibi gsb ye mail attım cevap gelmedi,diğer taraftan e devlet üzerinden valiliğe veya kaymakamlığa kesinlikle dilekçe yazamıyorsun sanırım sistemi kapatmışlar.Çarşamba günü başvuru kabul edilmiştir şeklinde dönüş aldım ancak kardeşim covid 19 pozitif olduğu için karantinaya girmek zorunda kaldım. Benim yazdığım şekilde dilekçe yazan bir kaç kişinin red aldığını söylediler grubumuzda.