Scudo Sports

Bisiklet Lisansı

Hafta Sonu için Kaymakam'dan izin almış bizim grubun başkanı. 11:30-17:00 arasına izin vermiş Kaymakam. Hastalığım biraz düzelince antrenmanlara çıkacağım.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Scudo
Tekerinize taş değmesin. :) Ama bilmediğim için soruyorum; Ne için ve nasıl e-başvuru yaptınız? Biraz bahseder misiniz rica etsem?
Selam,
Hafta sonu yasaklarından muaf olmak için e başvuru üzerinden izmir valiliği veya kaymakamlıklara lisans belgemin resmini ekleyerek dilekçe yazdım onay geldi yani hafta sonu polis durdurursa resmi bir iznim var yasaklardan muafım tabi tamamen onaylayan memurun insiyatifine kaldığınızı belirtmek isterim aynı gün benimle birlikte başvuran aynı dilekçe konusu ile herkes ret yedi bir şanslı benmişim :) deneyin ama çokta abartmayın bizim izinler de iptal olmasın :)

Bugün gaza geldim. Önce sağlık ocağına sonra İl Gençlik Spor'a gittim. Lisansımı aldım ama adamın ilk sözü "Hafta sonu yasaklarında işe yaramıyor haberiniz olsun." oldu.

Son düzenleme:
İki gündür yasaklı günler için e devlet üzerinden yaptığım dilekçe girişimleri sürekli sonuçsuz kaldı,artık denemiyeceğim,sistem sürekli formu hatalı doldurdunuz deyip kabul etmiyor.Anladığım kadarıyla sistemi ayarlayıp bu şekilde bir ibare veriyor sürekli,başka arkadaşlar deniyor onlarada aynı ibare çıkıyormuş.

iyicene eve hapsolduk bende bu ara tansiyon yükselmesi ve böbrek taşı dökmesi oldu ben bunu tamamen hareketsizlik ve evde kapanmaya bağlıyorum kimbilir ne insanların sağlıyı bozuldu

bugün sağlık ocağına gittim lisans için gerekli olan sağlık raporu almak için

kardiyoloji muayenesi olduktan sonra verebilirim dedi ; ayrıca sağlık ocağı için bile 182'den randevu almam gerekiyormuş.

Forumdaki çoğu arkadaşın kardiyoloji muayenesi olmadan sağlık raporu aldığını belirttiğimde ise; o zaman sizde aile hekiminizi değiştirin diye akıl vermez mı !

aslında kim doğruyu yapıyor ?

soru bu

kardiyoloji muayenesi olduktan sonra verebilirim dedi ; ayrıca sağlık ocağı için bile 182'den randevu almam gerekiyormuş.

Forumdaki çoğu arkadaşın kardiyoloji muayenesi olmadan sağlık raporu aldığını belirttiğimde ise; o zaman sizde aile hekiminizi değiştirin diye akıl vermez mı !

soru bu
Aslında şu şekilde de bir yanılgı var. Hiç lisansı olmayan ile vize yeniletenlerin işlemleri farklı. İlk kez lisans alanlardan doktor raporu istenirken; vize için sağlık beyanı yeterli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@peace2000 Hocam sağlık ocağına gitmeden evvel E-devlet üzerinden "Spor Bilgi Sistemi" diye aratarak "Sağlık bilgi sistemi"ne erişmeniz ve oradan "Sağlık Raporu" talebinde bulunmanız gerekiyor. Bunun üzerine Aile Hekiminiz geçmiş sağlık verilerinize dayanarak "spor yapabilir" raporu veriyor. Bunun için öyle kardiyoloji incelemesine vs gerek yok. Zaten riski isteyerek alan sizsiniz. Bence gereksiz işi uzatma yoluna gitmiş.

Ramazan ayı boyunca gündüz saatlerinde yorucu bisiklet antrenmanlarına çıkamayacağım. Bu yüzden akşam vakti havaların da ısınmasıyla iftar ve sahur arası antrenmanlarımı yapma kararı aldım. İftar ve sahur arasında izin girişiminde bulunup başarılı olan var mı forumda? Ne gibi yerlere müracaat etmek gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.

Ramazan ayı boyunca gündüz saatlerinde yorucu bisiklet antrenmanlarına çıkamayacağım. Bu yüzden akşam vakti havaların da ısınmasıyla iftar ve sahur arası antrenmanlarımı yapma kararı aldım. İftar ve sahur arasında izin girişiminde bulunup başarılı olan var mı forumda? Ne gibi yerlere müracaat etmek gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Ben dilekçe ile başvurdum, dönüş yapmalarını bekliyorum. Siz de bulunduğunuz ildeki GSİM'ye antrenman yapmak istediğiniz günler, saat ve konum sınırlarını belirten bir dilekçe ile başvurabilirsiniz.

@undefined hocam aile hekimlerinin geri çevirmesinin sebebi nedir acaba suistimal edilen bir durum mu var?
@amasseia devlet hastanesi ücret mi talep ediyor?

soru bu

Kalpte ritim bozukluğu gibi bir sorun falan varsa bisiklet sporu tehlikeli olabiliyor. Ben raporu en son, Covid'den önce almıştım. Doktor bana "Etkinliğini kaçırma diye raporu veriyorum ama kesinlikle ilk fırsatta kalbine bir baktır." demişti. Doğrusu ne, ya da prosedür ne bilmiyorum ama benim yorumum doktorların gereğinden fazla tedbirli olması, yetersiz seviyede tedbirli olmasından daha mantıklı tercih diye düşünüyorum.

soru bu

aile hekiminiz doğru olanı yapmış. sporcu lisansı bu şekilde alınıyor. Ben işimi layıkıyla yapıyorum siz illa sağlığınızı riske atmak isterseniz özgürsünüz demiş.

@peace2000 Hocam sağlık ocağına gitmeden evvel E-devlet üzerinden "Spor Bilgi Sistemi" diye aratarak "Sağlık bilgi sistemi"ne erişmeniz ve oradan "Sağlık Raporu" talebinde bulunmanız gerekiyor. Bunun üzerine Aile Hekiminiz geçmiş sağlık verilerinize dayanarak "spor yapabilir" raporu veriyor. Bunun için öyle kardiyoloji incelemesine vs gerek yok. Zaten riski isteyerek alan sizsiniz. Bence gereksiz işi uzatma yoluna gitmiş.

İlgili yere girdim aşağıdaki 3 seçenek var.

1618385698745.png

1. daha önce alınmış raporu görüntülüyor.
2. 24 saat geçerli şöyle bir onay veriyorsunuz
1618385742996.png
3. sağlık raporu için sevk oluşturuyorsunuz. herhangi bir ildeki sağlık kuruluşundan alabilirsiniz diyor. bu kısmı tam olarak anlamadım. sistem onaylayınca 1. ekrana mı düşecek yoksa benim fiilen gidip bir yerden mi almam lazım?

@makaram Sağlık Raporu için Sevk e bastığınızda hemen altta isteğiniz oluşmuş olarak görünüyor. Aile hekiminiz sisteme girdiğinde talebinize ulaşabiliyor. Siz de fiilen aile hekiminize gidip raporunuzu alabiliyorsunuz. Ancak bazen doktorlar ileri tetkikler için hastaneye sevk de edebiliyor.

@makaram Sağlık Raporu için Sevk e bastığınızda hemen altta isteğiniz oluşmuş olarak görünüyor. Aile hekiminiz sisteme girdiğinde talebinize ulaşabiliyor. Siz de fiilen aile hekiminize gidip raporunuzu alabiliyorsunuz. Ancak bazen doktorlar ileri tetkikler için hastaneye sevk de edebiliyor.
Yine sağlık ocağına gidiyoruz yani birşey değişmedi. Aile hekimi yine kardiyo incelemesi istese isteyebilir.

aile hekiminiz doğru olanı yapmış. sporcu lisansı bu şekilde alınıyor. Ben işimi layıkıyla yapıyorum siz illa sağlığınızı riske atmak isterseniz özgürsünüz demiş.
ben aile hekimime gittim ben sporcu doktoru değilim veremem dedi yan kapıdaki doktora girdim hemen verdi
izn istedik valilikten kırmızı bölge uyarısıyla reddedildi_OSMANİYE
@makaram ilçe spor müdürlüğü sağlık raporları edevletten sevk ve aile hekiminin ekranından bu sevki onaylamasıyla alınır dedi AMA bu seferlik kabul ediyoruz diye ekledi. biz gümbür pat direk doktordan almıştık

• Beğen
Tepkiler: makaram
6 Nisan'da Cimer'e (direkt GSB) bisiklet lisansı olan sporculara kısıtlama saatlerinde izin verilmesi hususunda farklı illerde, farklı uygulamaların bulunmasının sebebi için yazmıştım. Bir sürü sevk işleminden sonra nihayet cevap geldi:
Screenshot_2021-04-14-12-12-13-039.jpeg
Dün yayımlanan kısmi kapanma genelgesinde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacaklar konusunda 29. maddenin devamı yazılmamış cevapta. O da şöyleymiş:
Screenshot_2021-04-14-10-59-48-381~2.png
Yani anladığım kadarıyla illa milli sporcu olmak gerekmiyor. Herhangi bir müsabakaya katılacak sporcular da kısıtlama saatlerinde antrenmanlarını yapabilecek.

İkinci husus da cevabın son cümlesinden hareketle valiliklerin keyfî uygulamalar yapabilmesi. Nitekim aynı gün, aynı valiliğe izin için başvurduğu halde birinin onaylanıp diğerlerinin reddedilmesi de bunun örneği.

Bizde resmî yazılar genelde maalesef yoruma açık bırakıldığı için herkes farklı yorumlayabiliyor. Benim çıkardığım bu, belki siz farklı yorumlarsınız.

@Metehanr Normalde o şekilde olması lazımdı ama dün kaymakamlık bana gençlik ve spor bakanlığına yaz dedi. Oraya yazdım ama bugün aranıp bize değil direk kuruma yazın dediler fakat e devlet başlıkları seçmeden dilekçe yazmaya izin vermediği için yazamadım. E devlet üzerinde doğru adres yok maalesef bunun için. Bugün tekrar kaymakamlığa gsb konunun muhatabı biz değiliz dediği için talebimin tekrardan gözden geçirilmesini rica ederim diye yazı yazdım. Cevap bekliyorum, son dönemde herkes bu şekilde izin aldığı için red sayıları artıyor. Bu şekilde de olmazsa ne yapacağız bilmiyorum açıkçası.

Çarşamba günü başvuru kabul edilmiştir şeklinde dönüş aldım ancak kardeşim covid 19 pozitif olduğu için karantinaya girmek zorunda kaldım. Benim yazdığım şekilde dilekçe yazan bir kaç kişinin red aldığını söylediler grubumuzda.

Son düzenleme:
Çarşamba günü başvuru kabul edilmiştir şeklinde dönüş aldım ancak kardeşim covid 19 pozitif olduğu için karantinaya girmek zorunda kaldım. Benim yazdığım şekilde dilekçe yazan bir kaç kişinin red aldığını söylediler grubumuzda.
Geçmiş olsun sağlık herşeyden önce tabiki,ben dediğiniz gibi gsb ye mail attım cevap gelmedi,diğer taraftan e devlet üzerinden valiliğe veya kaymakamlığa kesinlikle dilekçe yazamıyorsun sanırım sistemi kapatmışlar.

Geri