necmeddin
Acemi Balıkçı
- Tepki
- 12.459
- İsim
- necmeddin
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Maskesiz bisiklet kullanmaktan ceza nedir açıklayabilir misiniz. Çünkü bisiklet kullanırken etrafımızda sosyal mesafe içerisinde hiç kimse olmuyor ve rahat nefes alıp vermek için de maskeyi açmak gerekiyorBu konu yoruma açık ama ben kendi tecrübemi anlatayım daha önce de yazmıştım
260384 dosyayı görüntüle
Valilik tüm İstanbul geneline ekteki yazıyı gönderdi , yazıya göre 20 yaş altı gibi başlasa da bakanlığın ilan ettiği yarışlara katılmak İçin lisanslı sporcuların antrenman yapması durumunda yasaklardan muaf gibi bir genelleme var . Polisler bunu biliyor o yüzden özellikle istanbul da çok irdeleyen yok çünkü çoğu polis lisans nedir onu bilmiyor. Bu nedenle hiç durdurmuyorlar bile , ben aylık ilçe spor müdürlüğünden ilave yazı alıyorum en azından daha resmî görünsün diye 260386 dosyayı görüntüle
Her imza alışımda ilçe spor müdürü diyor ki gerek yok buna lisansı göster ve şu tarihteki yarışa katılmak üzere antrenman yapıyorum de diyor .şunu da ekleyim daha 3 aydır polis durdurmadı ne lisans ne belge gösterdim sadece bir kez maskesiz bisiklet kullanmaktan ceza yedim
Açıklayamam çünkü ben de anlamadım bisiklet üzerindeyken maske kullanmıyorum buff ım var durduğumda yukarı kaldırıyorum,fakat memur arkadaş bisikleti kullanırken de maske takmam gerektiğini söyledi.Maskesiz bisiklet kullanmaktan ceza nedir açıklayabilir misiniz. Çünkü bisiklet kullanırken etrafımızda sosyal mesafe içerisinde hiç kimse olmuyor ve rahat nefes alıp vermek için de maskeyi açmak gerekiyor![]()
Ceza tutanağında ceza nedeni sadece "maske takmamak" yazıyorsa itiraz için yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda varsa bir avukat arkadaşınızı çağırıp "bisikletle antrenman esnasında maske takmamak" gerekçesiyle ceza yazıldığı konusunda tutanak tutun. Polis de avukat arkadaşınız da siz de imzalayın ve iptali için tutanakla dava açın. Sadece maske takmamak gerekçesiyle tutanak tutulduysa hakim bu kez bisiklet üzerinde olduğunuzu nereden bileyim diye itiraz edebilir. Avukat arkadaşınızla tutacağınız tutanak bu ihtimali ortadan kaldırır.Açıklayamam çünkü ben de anlamadım bisiklet üzerindeyken maske kullanmıyorum buff ım var durduğumda yukarı kaldırıyorum,fakat memur arkadaş bisikleti kullanırken de maske takmam gerektiğini söyledi.
Bu arada gelen bir ceza yok gelirse itiraz edeceğim
Çok direttik bisiklet üzerinde olduğumuzu yazın diye ama yazacak yer yok dediler , isterseniz imzalamayın dediler , nihayetinde ceza gelmedi henüz cimer e de yazdım onlarda itiraz edebilirsiniz diye döndü . İçimden bir ses ceza gelmeyecek diyor , polisler yazmamak İçin uğraştı ama bizim grubu araba ile geçen bi komiser görmüş o anons geçtirmiş güzergahta ki memurların hepsi sizi bekliyor mutlaka ceza yazın demiş .Ceza tutanağında ceza nedeni sadece "maske takmamak" yazıyorsa itiraz için yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda varsa bir avukat arkadaşınızı çağırıp "bisikletle antrenman esnasında maske takmamak" gerekçesiyle ceza yazıldığı konusunda tutanak tutun. Polis de avukat arkadaşınız da siz de imzalayın ve iptali için tutanakla dava açın. Sadece maske takmamak gerekçesiyle tutanak tutulduysa hakim bu kez bisiklet üzerinde olduğunuzu nereden bileyim diye itiraz edebilir. Avukat arkadaşınızla tutacağınız tutanak bu ihtimali ortadan kaldırır.
Ceza yazacaksa benim de kendimi savunmam için tutanak tutmam gerekir. Aksi takdirde bisiklet üzerinde olduğumu ispat edemem. Ortamda avukat bulunursa haklarınız konusunda daha rahat edersiniz. Başıma gelmedi ama kafamda böyle bir senaryo oluşturup avukat arkadaşımı dahi aradım bilgisi olsun diye.Çok direttik bisiklet üzerinde olduğumuzu yazın diye ama yazacak yer yok dediler , isterseniz imzalamayın dediler , nihayetinde ceza gelmedi henüz cimer e de yazdım onlarda itiraz edebilirsiniz diye döndü . İçimden bir ses ceza gelmeyecek diyor , polisler yazmamak İçin uğraştı ama bizim grubu araba ile geçen bi komiser görmüş o anons geçtirmiş güzergahta ki memurların hepsi sizi bekliyor mutlaka ceza yazın demiş .
Bilime değil, varsayıma dayanan bir görüş bu. Aksini gösteren pek çok çalışma mevcut. Kumaş maskeler, nefes almayı kışın soğuktan korusun diye giydiğimiz buff veya balaklavadan daha fazla zorlaştırmıyor. Bisiklete binerken buff taktığı için kalp krizi geçirecek olan varsa evinden hiç çıkmasın zaten. Tek başına bisiklete binene "niye maske takmıyorsun" demem ama maske takmayan 10-20 kişilik grupları anlamak mümkün değil.Sanırım korkutma amaçlı olmuş. Basit internet taramasında dahi şöyle sonuçlar çıkıyor
Maske ile spor yapılabilir mi?
Hayır, çok risklidir. Geçtiğimiz günlerde Çin’de 3 kişinin maske ile spor yaptıktan sonra hayatını kaybettiğini öğrendik. Bırakın sedanter (az spor veya hiç spor yapmadan, durağan bir yaşantı) bireyleri, profesyonel sporcuların bile zorluk yaşayacağı belirgindir. Bu zorluklar; zor nefes alma, sık ve az nefes alma sonucu kalp ritminin artması, düzensiz kalp atışı sonrası kalbin yorulması, akciğerlerin tam anlamıyla çalışamaması gibi ciddi sonuçlara yol açabilir (Genç olmanız kalp krizi geçirmeyeceğiniz anlamına gelmez).
Not: koşarken ve bisiklete binerken N95 maske takıyorum.
Tıbben doğru ve yanlışın çok tartışmalı olduğu bu hastalık için bizim doğruyu tespit etmemiz mümkün değil. Ama benim kanaatim spor yaparken hele hele grup halinde yapmıyorsanız etrafta bulaştıracak hiç kimse yokken N95 denilen sadece sağlıkçıların kullanması tavsiye edilen bir maske türünÜ kullanmak çok mantıklı değıl . Ben sürüşlerimi genelde tek yapıyorum ve rahat nefes alıp vermek açısından maske kullanmıyorumBilime değil, varsayıma dayanan bir görüş bu. Aksini gösteren pek çok çalışma mevcut. Kumaş maskeler, nefes almayı kışın soğuktan korusun diye giydiğimiz buff veya balaklavadan daha fazla zorlaştırmıyor. Bisiklete binerken buff taktığı için kalp krizi geçirecek olan varsa evinden hiç çıkmasın zaten. Tek başına bisiklete binene "niye maske takmıyorsun" demem ama maske takmayan 10-20 kişilik grupları anlamak mümkün değil.
Not: koşarken ve bisiklete binerken N95 maske takıyorum.
261699 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar yapmış olduğum başvuru reddedildi. Reddedilme gerekçesi de GSB'nin GSİM'lere ve federasyonlara gönderdiği 19 Nisan 2021 tarihli genelge.Kahramanmaraş GSİM'deki arkadaşı aradım, arkadaş valilikten görüş yazısı beklediklerini söyledi. Muhtemelen Pazartesi günü dilekçe ile başvuracağım. Sonucunu da burada paylaşırım.
Yeni ihale fikri verdin tebrikler.Bisiklet lisansı ebatları kimlik, ehliyet vb. gibi kartlardan daha büyük boyutlarda.
Hâl boyle olunca lisans ne fermuarlı cebe sığıyor ne de spor kartlık-cuzdana sığıyor.
Ben de bu yüzden federasyona "bisiklet lisans boyutlarının güncellenmesi'' konulu e-mail yazıp gönderdim.
Umarım bir güncelleme yapar ve kart boyutlarını standart kimlik, ehliyet, kredi kartı boyutlarında yeniden basarlar.
Birlikten kuvvet doğar, bu durumdan şikayetçi olanlar varsa siz de federasyona yazabilirsiniz.
Benim geçen seneden var yenilemek için tekrardan sağlık raporu isteniyormuBugün ferdi lisansımı aldım. Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde 15 dakikada hazır oldu.
Ben iş yeri hekiminden sağlık raporu aldım. Elle yazılmamış ve de ıslak imzalı olması şartmış. Hazır gaza gelmişken UCİ lisansına da başvurayım bari![]()
Onu tam olarak bilmiyorum.Benim geçen seneden var yenilemek için tekrardan sağlık raporu isteniyormu
Sporcu sağlık beyanı ile başvurup eski lisansınız + 1 foto ile hallediyorlar.Benim geçen seneden var yenilemek için tekrardan sağlık raporu isteniyormu
Sporcu sağlık beyanı ile başvurup eski lisansınız + 1 foto ile hallediyorlar.
(link)
bende almak istiyorum ama bu konuda hiçbir girişimim olmadı yardımcı olur musunuz hangi adımları izlemem gerekiyor?Sporcu sağlık beyanı ile başvurup eski lisansınız + 1 foto ile hallediyorlar.
(link)