Scudo Sports

Bisiklet Lisansı

Scudo
Benim de lisansım var ama çekiniyorum açıkçası ya takarsa bir polis/jandarma dışarda olmama... Aktif bisiklet lisansı olup da daha ne almamız gerekiyor bireysel antrenmanlarımızı yapmak için? Valilik ya da kaymakamlıktan izin belgesine mi başvurmamız gerekiyor?

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Metehanr Normalde o şekilde olması lazımdı ama dün kaymakamlık bana gençlik ve spor bakanlığına yaz dedi. Oraya yazdım ama bugün aranıp bize değil direk kuruma yazın dediler fakat e devlet başlıkları seçmeden dilekçe yazmaya izin vermediği için yazamadım. E devlet üzerinde doğru adres yok maalesef bunun için. Bugün tekrar kaymakamlığa gsb konunun muhatabı biz değiliz dediği için talebimin tekrardan gözden geçirilmesini rica ederim diye yazı yazdım. Cevap bekliyorum, son dönemde herkes bu şekilde izin aldığı için red sayıları artıyor. Bu şekilde de olmazsa ne yapacağız bilmiyorum açıkçası.

@Metehanr Normalde o şekilde olması lazımdı ama dün kaymakamlık bana gençlik ve spor bakanlığına yaz dedi. Oraya yazdım ama bugün aranıp bize değil direk kuruma yazın dediler fakat e devlet başlıkları seçmeden dilekçe yazmaya izin vermediği için yazamadım. E devlet üzerinde doğru adres yok maalesef bunun için. Bugün tekrar kaymakamlığa gsb konunun muhatabı biz değiliz dediği için talebimin tekrardan gözden geçirilmesini rica ederim diye yazı yazdım. Cevap bekliyorum, son dönemde herkes bu şekilde izin aldığı için red sayıları artıyor. Bu şekilde de olmazsa ne yapacağız bilmiyorum açıkçası.

Cimere yazdınız mı hiç bu konu acaba?

Hep böyle otoriteler tarafından flu bırakılınca yanlışlar ortaya çıkıyor. Herşey yoruma gerek olmayacak şekilde net, kurallı olsa keşke...

@Metehanr İyi günler. Cumartesi-Pazar günleri Covid sokağa çıkma yasaklarına rağmen bisiklet ile spor yapmamıza mani herhangi bir durum söz konusu mu? Bisikletle sabah 2-3 saatlik antremanlara bisiklet lisansımı yanımda taşımak şartıyla çıkabilir miyim? 24.02.2021 tarihindeki sorum.

Merhaba Sayın Başvuru Sahibi;

Bakanlığımız bünyesinde yer alan federasyonların yarışma takvimlerine göre gelecek sporcuların izin talep yazılarına istinaden alınan Valilik Oluru ile antrenman izni verilebilmektedir.

Bu kapsamda ilgili federasyonunuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilerinize rica ederimm.

Bu da cevabı.

@Metehanr İyi günler. Cumartesi-Pazar günleri Covid sokağa çıkma yasaklarına rağmen bisiklet ile spor yapmamıza mani herhangi bir durum söz konusu mu? Bisikletle sabah 2-3 saatlik antremanlara bisiklet lisansımı yanımda taşımak şartıyla çıkabilir miyim? 24.02.2021 tarihindeki sorum.

Merhaba Sayın Başvuru Sahibi;

Bakanlığımız bünyesinde yer alan federasyonların yarışma takvimlerine göre gelecek sporcuların izin talep yazılarına istinaden alınan Valilik Oluru ile antrenman izni verilebilmektedir.

Bu kapsamda ilgili federasyonunuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilerinize rica ederimm.

Bu da cevabı.

Çok teşekkür ederim. Bu mesajınız gayet aydınlatıcı bilgi sağladı. Özetle; tek başına lisans yeterli değil. Dilekçe ile valilik ya da kaymakamlığa başvurup "olur" alınması gerekiyor...

Zor valla...

Balık tutmak ile ilgili bir yasak yok. :koptum: Allah bereket versin ekimden bu yana ortalamaya vursam 2500 üzeri 3000 km ye yakın bisiklet sürüşüm oldu. Amatör Balıkçılık belgem var. Turna balığı sezonunu açmanın zamanı geldi.:)
Bisikletle alakalı yasak ve uygulamaları basiretsizlik ve boş cahillik olarak görüyorum. Alınan Covid 19 tedbirleri kapsamında bisiklet hariç tüm yasaklara uydum. Sizlere naçizane tavsiyem söz konusu daha sağlıklı bir toplum olmaksa hiç kimseye bulaşmadan pedallamaya devam.:harika: İşgüzar ve artniyetliler hariç çoğumuza da memur arkadaşlar zorluk çıkartmadılar.
Bisiklet üzerinde uygulamaya denk gelirsem balıkçılık belgemi göstereyim bari. Deli diye salarlar. :koptum:

Son düzenleme:
Geçen gün benim fotoğrafımı çekti polisler bisiklet üzerinde. İş için izin belgem var, durdursalar gösterirdim. İşe gidiyordum zaten ama iş kıyafetim yoktu üstümde.

Enteresan.

sabah çevirmeye giren yada sıkıntı yaşayan oldumu

Ferdi sporcu lisans alma proseduru nedir paylasabilir misiniz?
Bilgi açısından , video da anlatmıştım..
sabah çevirmeye giren yada sıkıntı yaşayan oldumu

Geçen hafta pazar günüydü , iki kontrol noktasından selam vererek geçtim.Bir çok da bisikletli arkadaş gördüm lara-kundu yolunda.Ferdi lisansım hep yanımda ama görevli memurlar bisikletliye birşey demiyor buralarda.

Kahramanmaraş GSİM'deki arkadaşı aradım, arkadaş valilikten görüş yazısı beklediklerini söyledi. Muhtemelen Pazartesi günü dilekçe ile başvuracağım. Sonucunu da burada paylaşırım.

Genelde bisiklet lisansını hafta sonu yasağında bisiklet sürebilmek için kullanmayı tartışıyoruz. Ramazan geldi hoş geldi. Adana'da ben yedi buçukta iftar yapıp 8'de bitirsem biraz da dinlensem dışarı bisiklet sürmek için çıksam her türlü 9'u geçecek dönüşüm. Acaba sizce bu lisansı akşam 9'dan sonra bisiklet sürebilmek için kullanmak mümkün mü?

Genelde bisiklet lisansını hafta sonu yasağında bisiklet sürebilmek için kullanmayı tartışıyoruz. Ramazan geldi hoş geldi. Adana'da ben yedi buçukta iftar yapıp 8'de bitirsem biraz da dinlensem dışarı bisiklet sürmek için çıksam her türlü 9'u geçecek dönüşüm. Acaba sizce bu lisansı akşam 9'dan sonra bisiklet sürebilmek için kullanmak mümkün mü?
Alınacak izne bağlı. Zaten yarın vereceğim dilekçeyi de bu yönde yazdım, 21.00 - 02.00 arası için.

Ben ebaşvuru onayımı aldım lisans sonrası :) bugün 101 km sürüşümü yaptım yanımdaki 3 arkadaş lisans bile olmadan çıkmış helal olsun şanslılarmış durdurmadılar 😅

Bende bugün Başakşehir de 2-3 saat sürüş yaptım 3 kez polislerle karşılaştım bişi diyen olmadı. Çünkü sokaklar yasak yokmuş gibi kalabalık bende anlamadım

Ben ebaşvuru onayımı aldım lisans sonrası :) bugün 101 km sürüşümü yaptım yanımdaki 3 arkadaş lisans bile olmadan çıkmış helal olsun şanslılarmış durdurmadılar 😅

Tekerinize taş değmesin. :) Ama bilmediğim için soruyorum; Ne için ve nasıl e-başvuru yaptınız? Biraz bahseder misiniz rica etsem?

Dün güneşi görünce ben de çıktım. 1.5 saat dolaştım evden pek uzaklaşmadan. 2 tane motorlu trafikçi ile karşılaştım, karşılıklı selamlaştık sıkıntı olmadı.

Geri