Scudo Sports

bisiklet lastiklerini parlatmak

arkadaşlar bence parlatıcı süt veya arap sabunu kullanın pril çatlatıyo lastikleri

Scudo
kesınlıkle bısıklet lasıtıgını parlatmaak ıcın bıldımız colayı coca cola lastıge dokun onun asıdı mukemmel paraltıo

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
wd-40 sıkın lastiğin üzerine :)

çamurlu daha bir güzel oluyor şehirde hava için binmediğinde anlaşılıyor.Hakkını verip yollara çıkmışın anlamına geliyor

Bildiğim kadarı ile bu tür kimyasal şeyler (Şampuan,pril,arap sabunu) lastik için çok zararlı. Bir tanıdığım lastik fabrikasında uzun yıllar çalıştı o dedi. Ben arabalar için üretilen lastik temizlik,bakım,koruyucu var ondan aldım çok hoşuma gitti. Migrostan aldım.

MARKASI: Arexons

@snoopist

evet dostum kesinlikle arap sabunu :) bende arap sabununu tek geçerim ekonomiklik ve bulunma kolaylığı bakımından

Arkadaşlar merhaba ..

Buraya yorum yazmadan önce her kafadan bir ses cıkar dedim durdum ve okudum.Kimse uyguladıgını yazmamış. Bunların hepsi kulakdan duyma uydurmalar.Ben gerek arabamın gerek bisikletimin temizligine gercekten önem veren bir insanım.Neyse cok uzatmadan konuya geciyorum...

Gerek bisiklette gerek otomobilinizde yıkama islemine baslamadan önce arab sabununu elinizle veya bir süngerle lastige yaydırıyorsunuz.Sonra bu sabunlar hic yokmus gibi süngerle yıkıyorsunuz bol sulu. Daha sonra SÜNGERE ARAP SABUNU SÜRÜP SUYA BATIRIP CIKARIYORSUNUZ YUMUSAYAN BU SABUNU LASTİKLERİNİZE BASTIRA BASTIRA DAİRESEL HAREKETLER İLE YEDİRİYORSUNUZ KÖÜPK KALMAYACAK SEKİLDE SONRADA KURUMUAYA BIRAKIYORSUNUZ

YADA ''teampasha''nın DEDİGİ GİBİ LASTİK PARLATICI SÜT İLE SİLİYORSUNUZ

OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

SİZDE TEŞEKKÜR BUTONUNA TIKLARSANIZ SEVİNİRİM HAYIRLI PEDALLAR

@m9e10r11

Ben denedim !!
wd 40

Arap sabunuyla lastiklerinizi silerseniz yağmurda köpürmeye başlar benden söylemesi!! :D:D Şaka bi yana, lastik parlatmak için kullanılan pril, kola, arap sabunu, vs.. gibi maddelerin lastikleri kuruttuğu, kimyasal bileşiğini bozduğu ve zarar görmesine neden olduğunu okumuştum. Bu işlem için bence en sağlıklısı otomobil lastikleri için kullanılan bakım ve parlatma sütleridir. Ben Arexons kullanıyorum gayet memnunum, tavsiye ederim

ben arabayı yıkadıkdan sonra arap sabunuyla kolayı camsil şişesinde (suyu püskürten zımbırtıya) karıştırıorum tekere püskürtüp bi süngerle tekere biraz dağıtıyorum araba yıkamacısında görmüştüm böle temizliolardı hemen denedim çok iyi parlıo ama bisiklette hiç denemedim

bence en ssaglıklısı arap sabunu ama ben parlatmaya gerek duymuorm

Aslında neden parlatmaya ihtiyaç duyuyorsunuz denmemeli. Çünkü şehir içinde pırıl pırıl bisikletinizle gezerken lastikler çok mat kalıyor. Lastikler parladığında ise gayet hoş bir görüntü ortaya çıkıyor. Bende parlatırım ama kışın pek tercih etmem malum yağmur, çamur... Ama yazın şehir içinde parlak lastikle dolaşmak gerçekten harika. Ayrıca şu süngerli ayakkabı parlatıcıları zarar vermeden parlatıyor. Kirlendiğinde tüğ bırakmayan bezle silindiğinde 5 veya 6 silişe kadar dayanıyor. Toz tutmaması ayrı bir güzelliği.

bisiklet dediğinin lastiği çamurlu olur ,çamur bisikletin süsüdür ;)

Herhangibir ucuz şampuan. Litrelik olanlar 3 TL gibi sanırım hem zararasız hemde amaca uygun. Lastikleri uygulamadan önce temizlemeye gerek yok bez ya da süngeri ıslatıp bir kaç damla şampuan ile silmeniz yeterli.

@miwok_07

Sanırım gaz yağı tiner gibi ilk önce parlaklık verir sonra solgun bir renge döner hem gaz yağı lastiğin yapısını bozar...En iyisi lastiği parlatmak için parlatma sütüdür diye düşünüyorum...

iyi pedallar...:)

Geri