Scudo Sports

Bisiklet kurdun yaptığını yapabilir mi?

Karamsar olmayı sevmesemde bir gerçeği de vurgulamadan geçemeyeceğim: Toplumsal açıdan baktığımızda , "Kollektik" yada "Critıcal Mass" tarzında eylemsellikler çok katmanlı engeller nedeniyle yurdum insanına bir kaç beden bol gelmekte.
Hele ki "Biat" kültürünün anonimleştiği son yıllarda organize olmak gerçekten çok yıpratıcı.
Öyle bir insan tipi isteniyor,toplum öyle güdülüyor ki popüler ve postmodern kültür nedeniyle çoğunluk olduğunun bile farkında olmayan,yoksul ama lüks yaşam hayalleri satılan insanlardan oluşan bir güruh sozkonusu...
Sadece tüketim ve sembolik ikonlarla kendini avutan, modernliği hımbıllık sanan, obez ama arabasının sağlığını,çevreyi,ekonomiyi bozduğunu göremeyen insan yığınları..Buna bizim feodal "At,Avrat,Silah" söylemini de ekleyince yerimizde sayıyoruz.At dünyanın hiçbiryerinde arabayla aldatılmadı buradaki gibi.Atalarımıza da ihanet ettik...
Işte yükselen kültürün özeti : "Havalı bir araba,Dayatılan Güzel/Yakışıklı kriterine uygun bir partner ve Kendini güvende hissettirecek bir silah"...
Nüfus artıyor,genç popülasyonu devasa ama gidişat "Bisiklet Kültürü" oluşturmak anlamında çok sancılı olacak.Çünkü çok geç kalındı.Şehir planlamacılar,belediyeler,müteahhitler,sektör lobileri,yan sanayiler v.b.köşe başını tutup dört teker üzerinden okuyor herşeyi.
Önce biz kendi aramızda birlik olalım.Dernek,sivil toplum,şenlik,festival,tur,granfondo v.b. her oluşumda egolarımızdan sıyrılmaya çalışalım ki bir şeyler değişsin..Ne demişti bir üstad: Gelecek uzun sürer...
Herkese- ve özellikle dünyayı daha yaşanır hale getirmek isteyenlere- iyi akşamlar...

• Beğen
Tepkiler: Desert Fox
Scudo
@cazci güzel yazdınız hocam bu aralar kimlik karmaşası yaşayan benim de bu sorunlardan muzdaripim.Sistem hepimizi bir kalıpa sokuyor,bizi tüketime muhtaç bırakıyor,üretim yeteneklerimizden her gün uzaklaşıyoruz bir gün markete bile gitmeden her şeyimizin önümüze konuldugu sistemlere muhtac kalacagız.Sistemi reddetmeye çalışıyorum ancak birçok insan bu sısteme uydugu için sen dışlanıyorsun sanki sorun sadece sen gibi.Evet ulaşım sıkıntısı ileride büyük sorun olacak ancak bisiklet bizim ülkemizde eşvik edilmez kş bu da araç satışlarını ve yakıt şatışlarını etkiler buralardan kazanılan paraların nerelere gittiğini biliyoruz yoksa bu ülkede uçtan uca bisiklet yolları yapılır,bilinç geliştirilir vs vs

@DESERT FOX Forumumuzun en kaliteli konu başlıklarından olan " Bisikletforum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu" nu okumarızı rica ediyorum.Birçok arkadaşımızın değerli katkıları ile çok beğenilen bir konudur..

@cazci sağolun hocam daha forumda yeni oldugum için biraz acemiyim dediğiniz başlığı inceliyor olacagaım

• Beğen
Tepkiler: cazci
Geri