@Murat B.
Cevap için teşekkürler arkadaşların gönderdiği bilgilendirici yazıları okuyacağım. Anasayfada Bursa Osmangaziden merhaba yazısı var orada ilk gönderide bisikletimin resmi var koltuk falan herşey görünüyor boyum da 1.78 göz kararı bir şey söyleyebilecekseniz bakabilirsiniz. Koltuğu hemen hemen en yüksekte kullanıyorum.
@AykutÇ.
Cevap için teşekkür ederim. Yazılar uzun yazılar en kısa zamanda okuyacağım şöyle bir göz attım bazı şeyleri bilinçsiz olarak doğru yapıyormuşum ama hatalı yaptıklarımda var galiba. Siz bu bilgilere hakim birisi olarka kısaca ben günlük aktivitemden bahsedeyim siz de uygunsanız en önemli hatamı söylerseniz sevinirim.
Anasayfada Bursa Osmangaziden merhaba yazısı var orada ilk gönderide bisikletimin resmi var koltuk falan herşey görünüyor boyum da 1.78 göz kararı bir şey söyleyebilecekseniz ayarlarına bakabilirsiniz. Koltuğu hemen hemen en yüksekte kullanıyorum.
Aşağıda vereceğim bazı değerler Assize AS8000 KM sayacımın verileridir.
Günlük en az 20 km 5-10 derece eğimli bir yolda 15-40Kmh/s hız ile kullanıyorum.
Vites olarak minimum 10-12.viteste kullanıyorum. Ayak topu ile basıyorum pedala.
Rpm olarak yorulup bırakmadıkça 100'ün altına düşmüyorum 200 küsürlere kadar gidyor 250'yi geçmemiştir sanırım pek dikkat etmedim.
Ortalama Hızım 20-22 Kmh/s Maksimum hızım 40 küsür birşeyler oluyor.
Diyet yaparken bisiklete biniyorum çok az yiyorum çok su tüketiyorum.
Ortalama tur süremi hatırlamıyorum ne desem yalan olur bugün bakabilirim belki. En az 1.5-2 saat biniyorumdur.
50 Km normal devirde yere göre 1 ila 21 vites aralığında kullandığımdansa 20 Km yüksek devirde kullandığıma daha çok kalori yakıyorum. Gerçi o cihazdaki kalori olayını da anlayamadım tam. 50 Km'de 80 kalori yaktığımı, 20 km de yüksek devirde 60 kalori yaktığımı söylüyor doğru mudur acaba bilginiz var mı?
@ouzoo
Cevap için teşekkürler sele hemen hemen en yüksekte boyum 1.78 ama arkadaşın verdiği yazılara göre daha ince ayar yapıcam inşallah
@mete semiz
Teşekkür ederim bu şekilde diyeti 3.kez yapıyorum. Daha önce de bu şekilde diyet ve bisiklet sürerek 1 ayda 15 kilo gibi kilo verdim. Uzun sürede kilomu korudum ancak okul zamanı hareketsizlik ve stres, dışardan yemek, ekmekle yemeyince doymama durumlarından dolayı, çok fazla evde yemek yapmaya vakit ayıramadığımdan dolayı okul dönemi boyunca verdiğim tüm kiloları alıyordum. En stresli son okul dönemini geçen hafta bitirdim. Bu zamana kadar ki çıktığım en çok kiloya ulaştım. 92.5 kiloydum. Bisiketle beraber diyete başladım. 5 günde 3.5 kilo verdim. Ama dün de arkadaşın işinde çalıştığım halde iş sonrası yediğim yemekle kilomda ne artı ne de eksi oynama olmadı. (Yemeği fazla kaçırmıştım çünkü özel bir yemekti yanında bolca ekmek de yedim). 6 günde 3.5 kilo vermiş gibi oldum sayılır.
@Ali Uzel
Cevap için teşekkürler hurafesinden ziyade artık hatalı kullanmaktan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Ben de daha dikkatli olucam.
@Tuncer I.
Anlıyorum teşekkür ederim artık daha dikkatli kullanacağım. Gerekli ayarları yapacağım. Hatalı olanlardan vazgeçmeye çalışacağım.
@suat akman
Daha önce sırf diz kapaklarına zarar veriyor dedikleri için yerde dizkapakları üzerinde yapılan bir sporu terk ettim çünkü diz kapaklarına zararlı olduğunu öğrendim ama bisikleti terk etmeyi düşünmüyorum. Sadece varsa hatalı yaptıklarımı düzeltip daha dikkatli kullanmayı düşünüyorum.
@SEYFULLAH MEHMET SÜER
Bayağı bilgilendiğim bir soru oldu önemli yazılr paylaştı arkadaşlar onlara bakarak doğru ayarlarımı bulup daha özenli kullanacağım bisikleti. Koltuk ayarımın iyi olduğunu düşünüyorum ama yine de duruma göre bakıcam.
@dogukan demirbek
Cevap için teşekkürler benim hatam sanırım sürekli yüksek vitesle kullanmam varsa başka hatalarımda düzeltip daha dikkatli kullanacağım.
@Antares
Bakalım hatalarımın ne olduğunun farkına varıp sonra teker teker düzelteceğim. Sağlık her şeyden önemli.
@Abdullah Cimis
Teşekkür ederim bu bilgiyi de göz önüne alacağım.
@Antares
Bende şükür şimdilik bir sorun yok ama daha dikkatli kullacağım önerilen ayarları yapacağımdan artık eminim