Scudo Sports

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

gözünüzün önünden ayırmayın bisikletinizi kilit falan hikaye adamlar makasla çat diye kırıp açıyorlar

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Scudo
U kilitler iyi bir çözüm ancak onlar da durduramaz hırsızı sadece çalma süresinin arttırır,ayrıca agır olmaları ve kısa olması da dezavantajları

• Beğen
Asil bu hirsizliklar neden bu kadar artti toplumsal cok buyuk bir faciaya dogru gidiyoz kimsede ne haya ne utanma kaldi su mubarek Ramazan ayinda bile herkez asikare yeyip iciyor sanki musluman ulkedi deilde parisde yasiyoruz

@Seyha07
Kimin nerede ne yiyeceği sizi ilgilendirmez. Belki onu yapanlar müslüman değil belki inançlı bile değil. Siz oruç tutuyorsunuz diye insanlar buna özen göstermek zorunda değil. Orucun bizlere öğrettiği zaten bu. Olay sadece aç kalmak değil mideni yemekten gözünü haramdan dilini kötü sözden kalbini fesattan koruyabilmek. Kusura bakmayın da herkes Allah rızası için kendi hesabına tutuyor. Ben tutuyorum onlar tutmuyor asikare yiyip içiyor diyemezsiniz. İsteyen istediğini istediği yerde yer içer. Müslüman ülke diyorsunuz burası şeriat ülkesi değil. Çoğunluğunun müslüman olduğu çok dinli farklı dinlere ırklara inançlara mensup insanların yaşadığı medeni bir ülke. İslam dini hoşgörü dinidir, oruç tutmaya teşvik etmek için öğüt verebilirsiniz. Ama siz oruçlusunuz diye milletin yemek yemesine utanmazlık diyemezsiniz.

@Seyha07
Orucu çok yanlış anlamışsınız hadi toplanın bir ay bütün ülke bişey yemiyoru değil o. Sene 2018 dünya küreselleşti sınırlar sadece haritalarda belki bir kasabada yaşıyorsunuz bilemem ama orda bile tutmayan yemiycek diye birşey yok biri bişey yerken canınız çekiyorsa tutmayın daha iyi. Ülkenin dini müslümanlık değil. Öyle olsa tutmayana ceza olsa gizli gizli yerdi herkes evet. Ama ne herkes müslüman ne dindar ne de ülke şeriatla yönetiliyor. Müslümanım diyen çok hırsız var buda ayrı bir olay. Ha bisiklet çalanın elini kolunu çapraz keselim dersen katılırım zira başka birşey bu kadar etkili olmaz. Bisiklet çalıp hapise girenini duyan varsa yazsın lütfen.

@BurakLEE

U kilitten şaşmayın derim. Grade, almax vb. kaliteli zincir+kale yatay asma kilit de mis gibi olur. İnşaat makası ile kesilemeyen her türlü kilit işini görür. Spiralle hepsi kesiliyor sonuçta, spiral kullanmak da hırsızın işine gelmez, çok dikkat çeker.

Kesinlikle katılıyorum o zaman namaz kılanlar da kılmayanlara utanmaz desin, hacca gidenler gitmeyenlere hayasız desin, kurban kesen kesmeyenlere münafık desin, oruç tutan tutmayana utanmaz desin. Her kul kendi borcundan sorumludur, vereceği hesap Allah'a dır. Ondan ötesine hesap sormak da hakaret etmek de düşmez. Herkes kendi işine gücüne baksın.

• Beğen
Tepkiler: onrgrbuz
Burda ben kimseden hesap sormuyorum sadece toplumsal konuya degindim tabikide herkezin inanci kendine her koyun bile kendi bacagindan asilacak onemli olanda o zaten daha cok sey yazarim ama neyse

Konu içinde muhtemelen adı geçmiştir ama ne kadar çok güvenlik o kadar çok ağırlık.

Kadroda taşımak zor geliyorsa Hiplok markasının giyilebilir kilitleri ideal :)
(link)

• Beğen
@uussff O kilit gerçekten sağlammış hocam, zaten elle bükülmelerde falan çin kilidini tokatladı.
Şöyle birşey var; o inşaat demir kesme aletinin parçalayamayacağı decathlon, aliexpress kilidi yok.
Çünkü ciddi anlamda tuttuğunu koparan bir alet, inşaatlarda kocaman demirleri-çelikleri zorlanmadan kesebiliyorlar.

@esenturk Kilit sağlammış demekki, ben sadece o aletin gücünden bahsettim. İnşaat sektöründe olanlar az-çok bilirler; o alet kocaman inşaat demirlerini kesebiliyor.

@TORUKOJİN

Hocam o kilitteki orme celik, demir testeresiyle ve demir makasiyla rahatlikla acilir.

Hatta arkadasin elindeki kerpetenlede acilir, yan keskiylede. Tamamina degil ufak ufak 4-5 hamlede kismen kesmeyi denese direk kopar. O gordugum kadariyla tamamini kesmeye calisiyor ondan kerpetenle beceremiyor. Birde elindeki kerpeten eski gibi, ucu korelmis olabilir..

Hocam zaten elle acilan kilit yerine ip baglayalim daha iyi, en azindan hafif :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onguard Brute 8000 26cm, birde onguard 8003 aldim oda 23cm. Tabela olan direklere baglamak icin yeterli bir uzunluklar bence. 8000 2.1kg bu arada ama 8003 u net olcemedim çünkü tarti 2kg nin altini olcemiyor. Bayada saglam urunler.

Sonradan uzulmektense tasirim kilidi yapacak birsey yok.. Zaten sadece binmeye ciktigimda hic kilit almiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Thulkor ve Seyha07
@uussff İşin ilginç tarafı diğer elle açılan kilit çin malı olmasına rağmen çok pahalı bir kilit, o kadar kolay açılan bir kilit zaten bisikleti markete giderken bile korumaz.

En iyisi ağırlığa takılmayıp sağlam bir kilit almak, hatta özel bir maddeden kesilmeyen bir zincirle 'kale kilit' ikilisini hiçkimse açamaz.

@uussff İşin ilginç tarafı diğer elle açılan kilit çin malı olmasına rağmen çok pahalı bir kilit, o kadar kolay açılan bir kilit zaten bisikleti markete giderken bile korumaz.

En iyisi ağırlığa takılmayıp sağlam bir kilit almak, hatta özel bir maddeden kesilmeyen bir zincirle 'kale kilit' ikilisini hiçkimse açamaz.

BELLİ BİR UĞRAŞ SONUNDA AÇILMAYACAK KİLİT YOK. Kalabalık içerisinde güvenlik kameralarının önünde bile çalınabilir. Kimse napıyorsun diye sormaz, insanların çoğu bisiklet hırsızlığı konusunda farkındalığa sahip değil. İSTERSENİZ SOSYAL DENEY YAPIN KENDİ BİSİKLETİNİZİ KALABALIK BİR YERDE ÇALMAYA ÇALIŞIN. Sizi engellemeye çalışanların yüzdesi çok düşük çıkacaktır.
En çok çalınma ihtimali sürekli aynı yere kilitliyorsanız o zaman olacaktır. Gözüne kestiren bir hırsız başka bir gün, daha uygun zamanda gelip almayı deneyebilir.
Bisiklet hırsızlığı dünkü sektör değil 100 yıla yakın mazisi var. Dolayısıyla işin erbapları yılların deneyimine sahip diyebiliriz. Bisiklet Hırsızları filmini izlemenizi tavsiye ediyorum.
Bisikletinizi evinizde saklayın, mutlaka bir yer bulunur evde. Her gün aynı yere parkettiğinizde çalınması sizin hatanız. Kısa süreli parklarda çalınması ise sadece sizin şanssızlığınızdır. Bu parklar için kullanacağınız kilit hafif ve el çabukluğuyla etkisiz hale getirilcek kadar basit olmasın yeterli olacaktır.
Bin liralık motosiklet kilitlerinden bahsedenler var siz o şekilde ağaca bağlasanız ağacı keser alırlar, direği sökerler, uyuz olup bisikletinize zarar verirler vb. Ne yapıyoruz uzun süreli-kısa süreli ve sürekli aynı yere parklardan vazgeçiyoruz. Kısa süreli herhangi yeni bir yere park edebiliyoruz. Çok dandik kilit olmaması şartıyla. Yine de çalınmama garantisi yok.
Siz hep farklı yerlere parketseniz bile sizin için yeni olan o yerde her hafta bir bisiklet çalınıyor olabilir. Bu ihtimalide aklımızda tutuyoruz.
Bunları yazıyorum ama yıllar önce çok basit hatamla bisikletimi çaldırdım . Hani şu 10 kiralık kilitten kullanıp gece dışarda bırakmıştım. Yani düşününce çaldırmamak zor bişey değil. Hırsıza davetiye çıkarmayın, bisikletinizi gümüş tepsiyle sunmayın yeticektir.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Seyha07
@TORUKOJİN aynen katiliyorum soyledinize onguart 8000 aldim bir tane 16 milim celik halat kayar pimli kilit birfr zencir kesilmeyenden

@MossoM ancak bukadar guzel ozetlenirdi haklisin

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TORUKOJİN

Hocam zincir anca gece kilitlemeye uygun, tasimaya kalksaniz sadece zincir 6-7kg gelir. Uzun bir u kilitle basimin agrinayacagini düşünüyorum.
Gunduz insan icinde zaten spiral calistiramaz.

• Beğen
Geri