Scudo Sports

Bisiklet kazası - Araba çarptı

Scudo
Kamera kayıtları olmazsa bile araba sürücüsünün söylediklerini okursak, çarpışmanın olduğunu inkar etmiyor, bu halde en azından iki şeyde suçlu gibi gözüküyor:

1) Araba sürücüsünün "hayır o bana çarptı" iddiası biraz garip gözüküyor. Bisiklet hasarı sağ arka göbekten almış, araba ön taraftan hasar görmüş.
2) araba sürücüsü söylüyor ki, kendisi inmemek kararı vermiş, muhattap olmak istememiş ve kaza yerinden gitmiş. Demek ki, kaza olduktan sonra olay yerini kendi kafasına göre terk etmiş.

Araba sürücüsü hiçbir şekilde uzlaşmak istemezse, yasal yollara devam edin. Araba sürücüsünün durumu pek haklı gözükmüyor. Birinci suç isbatlanmazsa bile ikinciden kurtulacağını sanmıyorum.
Araba sürücüsünün söylediği sizin bisiklet yolundan gitmeli olduğunuz halde araba yolunda gitmeniz iddiası onu kurtarmıyor, olay yerini istediği gibi terk etme hakkı vermiyor.

@Ahmet.Uzun Çok geçmiş olsun, size bir şey olmaması yönünden sevindim fakat olan malınjza olmuş 2. Sayfayı da okudum gerisini okumayacağım okudukça insanın asabı bozuluyor. Hadi kaba kuvvet uygulanmasın diyorum ama polislerin ve mercilere ulaşana kadar hem maddi hem de manevi olarak insan etkileniyor. Allah yardımcınız olsun, metanetinizi korumaya bakın. Bir anlık öfke sadece o an içindir ileriyi düşünmek gerek. Afedersiniz ama kazma sürücülerden ve çok ama çok üzülerek söylüyorum ülkemiz de yaşamak ne kadar mantıklı, şahsen devlrt tarafından haksızlığa uğradım/uğradık hakkımızı almak için aylarca makheme başında ve maddi olarak eksiye girmek koşuluğyla oluyor bu işler anca. Şu sıralar başka bir ülkede yaşasam nasıl olurdu diye düşünüyorum.

@Metilmavisi

bisiklete çarpıp kaçın..
araçtan inmeye bile zahmet etmeyin..
sonra gelip burada yalan yanlış beyanlarda bulunun iftira atın!!!

ben Ahmet'in yerinde olsaydım buradaki açıklamaları da mahkemeye kanıt olarak gösterirdim
ve hakimin şu soruları sormasını isterdim;

- olay yerinden kaçarken ve arabadan hiç inmediğiniz halde bu şahitleri nasıl buldunuz?
- yakın çevrenizden birilerini "yalancı şahit" olarak mı gösteriyorsunuz?
- kontrolsüz U dönüşü yapmışsınız, bir kazaya neden olmuşsunuz.. neden kaçtınız???
- her zaman bu şekilde çarpıp kaçıyor musunuz?
- araçta 4 kişisiniz.. bir bisiklet sürücüsü ile iletişim kurmaktan mı korktunuz?
- araçta bayan var nasıl bir savunma şeklidir?
- çarptığınız bisiklet sürücü de bayan olsaydı konu kilit miydi?

bence bu arkadaştan acilen özür dileyip konuyu tatlıya bağlayın.. çünkü çarpıp kaçmak başlı başına bir suç!!!

dostum aracına zarar verecektin aynalarını kırıp farlarını parçalayacaktın malesef türkiyede sistem böyle işliyor,bir araçta bana carpıp öldürecekti o korku ile plaka alamadım ama plaka alsaydım o aracı yakacaktım.

Olayın detayına, hukuki boyutuna, her iki tarafın yasal haklarına dair dil dökmeden önce şunu söylemek lazım bence; biz olaydan veya yasal sürecin sonunda çıkacak karardan "dersimizi" alalım tamam da, siz insanlıktan nasibinizi nasıl alacaksınız ben onu merak ediyorum asıl?

Geçmiş olsun Ahmet Uzun bey, umarım böyle bir şeyi tekrar yaşamazsınız.

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Sanırım olay artık kapandı, araç sürücüsü suçlu olduğunu kabul etti ve benim isteğimle bisikletimin hasarını bir hayır kurumuna bağışlayacak. Sanırım artık herhangi bir kazadan sonra kaçmak gibi bir eğilimde bulunmayacaktır.

Benim açımdansa sağlığıma zarar gelmedi en büyük şansım budur. Araç sürücüsünden bisikletimin hasarını başta almak istedim fakat sonrasında vazgeçtim ve böyle bir karar aldım. Ailemde olayı bisikletforum üzerinden öğrenmiş ve sonuç olarak evden bu karar çıktı. Zaten böyle karışık durumda başkasının parasını alabilir miydim bilmiyorum.

Bisikletimin arka attırıcı ve kadro kulağı kullanılmaz durumda. Vites sisteminin tırmanış için vites oranları sertti(39/25), zincir ve ruble de eskimişti. Bende yurt dışından climbing kit - büyük ruble, uzun bacak attırıcı ve zincir aldım. Kadro kulağını bisikleti aldığım yerden sipariş verdim. Jant içinse Esat ustaya gidip düzelttirmeyi düşünüyorum.

Burada yazdığım cümleler, kelimeler, açıklamalarım birebir doğrudur, hiç bir yalan ifadem yoktur. Ben bunu biliyorum ya içim rahat.

Geçmiş olsun. Canına birşey olmaması tek teselli. Kaza sırasında o anki psikolojiyle insanın aklından her türlü melanet geçiyor. Sana çarpanı dövmek, öldürmek, arabasını kırıp dökmek, yakmak gibi dürtüler ister istemez insan benliğini esir alıyor. Bu gibi durumlarda öfke kontrolü çok önemli. Haklıyken haksız konuma gelmemek için. Gerçi haklı olsak ne olacak ki, hukuk değil guguk ülkesiyiz. Hukuku tanımayan, saygı duymayan, yasaları bir iki defa delmenin önemli olmadığını söyleyen büyüklerimiz bize örnek oluyorlar.

• Beğen
Tepkiler: yelkarasi
Gecmiş oksun kardeş. Bizde sakaryada hergün ramak kala kazalar atlatarak sürüyoruz. Resmen trafikte yokuz.

Lenovo K50a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burdan bütün pedalşör dostlarıma naçizane bir yorumda bulunmak istiyorum 'sadaka verin' illa dilenciye değil durumu zorda biri olur yardıma muhtaç olur verin sonra bana hak vereceksiniz.

Çok geçmiş olsun :)

Oncelikle gecmis olsin. Eger kamera varsa bu kamera yuzde yuz senin olayini cekti dostum. Eminim. Sadece isletmeci ugrasmamak dertsiz basina dert almamak icin yok cekmedi gormez diyor. Savcilik kanaliyla kamera kayitlarini istersen hersey cozulur. Kackez denk geldim kamera orayi gormuyor diyipte kameralarin halbuki orayi armut gibi cektigini. Kesinlikle cekmistir. Suan bu taraftan uzerine git. Boyle yaparsan ancak sonuc alirsin. Sunuda belirtmeden edemeyecegim. Yazini okuyunca ilk aklima gelen keske parami ver muhabbetine girmeseymissin. O butun ciddiyeti bozmus. Neyse hayirlisi olsn takipteyiz

Yazdimda konu kapanmis bile hepsini okumamistim. O zmn gecmis olsn tekrardan. Umarim artik kimseye bisey olmaz

@Tolga Çelebi Türk polisi genci gözlük, iphone, kız peşinde, yaşlısı kiralık araba, ihale peşinde namuslusu, görev bilinci olan %1 onlar da ekmeğinin peşinde. Kaza yapmamak için uğraşmaktan başka çözüm yok. Geçmiş olsun.

@Şükrü Güllüoğlu yasadışı mı değil mi orasını bilmiyorum ama bizim burada yolun ortasından gitsem mutlaka arkadan çarparlar. ben öldükten sonra yasadışı olup olmaması beni bağlamaz. sadece sordum. olay da tatlıya bağlanmış, neden gelipte bu soruyu sordunuz şimdi?

geçmiş olsun allah korumuş

Herhangi bir sorun olursa Avukatımın no'sunu özelden atarım.Geçmiş olsun

@Metilmavisi Bisiklet değilde kamyon geliyor olsaydı dönüşe devam mı edecektiniz yine ? Meraktan soruyorum.

Düzenleme: daha önce soran olmuş zaten

Geri