Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Çok geçmiş olsun , trafikte araçlardan mümkün mertebe uzak olmak en doğrusu. Kendimiz de araç kullanıyoruz ama bisiklet/motosikletleri görmek pek kolay değil. O yüzden bisiklet sürenler olarak öncelikle çok farkedilmediğimizi bilerek sürersek daha az risk almış oluruz.

Scudo
Aslında hırslı , kom peşinde koşan bir arkadaş da değil. Bir an önce eve gideyim derdine düştüğü için olanlar oldu. Bugün ameliyata girecek .Doktor ameliyat demiş. Olmasa da olur ama ileride çok başın ağrır deyince ameliyata karar vermiş. Geçmiş olsun diyoruz , ziyaretine gideceğiz bugün. Sağlıcakla kalın. Saygılar...

Çok geçmiş olsun İsmail abi. Allah acil şifalar versin. Umarım tez zamanda ayağa kalkar, eski sağlığına kavuşur.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Diyecek bir şey yok 😡😡bir can daha gitti, Allah rahmet eylesin, birgün burda haber olmaktan korkuyorum artık

(link)

Kaza haberi değil ama bu da kaza kadar vahim. Geçenlerde bu mecrada da kulaklarını çınlattığımız Giant Cheerio, yolda "en saf ve temiz duyguların insanı Anadolu köylüsü" tarafından tacize uğramış. Kendi anlatımıyla dinleyelim:

(link)

Kaza haberi değil ama bu da kaza kadar vahim. Geçenlerde bu mecrada da kulaklarını çınlattığımız Giant Cheerio, yolda "en saf ve temiz duyguların insanı Anadolu köylüsü" tarafından tacize uğramış. Kendi anlatımıyla dinleyelim:

(link)
Anadolu irfanı işte. Ulkemizde yalniz gezmek isteyen kadin turistlere birkac bolum Müge Anlı izletmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: bekirs07
Anadolu irfanı işte. Ulkemizde yalniz gezmek isteyen kadin turistlere birkac bolum Müge Anlı izletmek lazım.
Yaşamaması gereken birşey ama ülkedeki bazı zihniyetler yalnız başına gezen/tura çıkan kadınları cinsel obje olarak görüyor. Allah'tan kadın bu ilk değil Almanya, Fransa, Hollanda vs ülkelerde de oldu demişte bir nebze geriye kalan Türk erkeklerinin imajı kurtulmuş.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela

(link)
Heryerde başıma geliyor demiş kadıncağız.

Her yerde başıma geliyor dediği, "Naber fıstık? Yorulmuşsundur, bisikleti arkaya at sonra bişeyler içeriz ne dersin?" tipi şeyler. Asılma yani. Türkiye'de ağaç altında tecavüze uğrama ihtimali Avrupa'ya kıyasla daha yüksek. Wikipedia'daki 2018 verileriyle hazırlanmış tecavüz haritası:

Comprehensive_Scale_of_Rape_%282018%29_-_LRW-SCALE-11.svg

(link)

bende neye hayret ediyorum biliyormusunuz. ne yapsakta kendi insanımızı kötüleyecek bişeyler paylaşsak. sanki tecavüze uğrayanların başında bir istatistikçi var not tutuyormuş gibi güya belge sunuyorsunuz. Kardeşim medeni dediğiniz ülkelerin geçmişi hep kan sömürü doludur. Son birkaç yıla bakın mallarını paralarını çaldıkları sömürdükleri milletlerin insanlarını denizlerde suriyede filistinde ırakta cezayirde aklına gelecek heryerde öldüren gene bu medeni dediğiniz ülkelerdir. kardeşim bu yaklaşımlarınız avrupalı gördüğünüzde sizde ezikliğe yol açar. Doğu insanı batıdan daha iyidir. Bu ispata muhtaç yaklaşımlara şüphe ile bakıyorum açıkçası.

bende neye hayret ediyorum biliyormusunuz. ne yapsakta kendi insanımızı kötüleyecek bişeyler paylaşsak. sanki tecavüze uğrayanların başında bir istatistikçi var not tutuyormuş gibi güya belge sunuyorsunuz. Kardeşim medeni dediğiniz ülkelerin geçmişi hep kan sömürü doludur. Son birkaç yıla bakın mallarını paralarını çaldıkları sömürdükleri milletlerin insanlarını denizlerde suriyede filistinde ırakta cezayirde aklına gelecek heryerde öldüren gene bu medeni dediğiniz ülkelerdir. kardeşim bu yaklaşımlarınız avrupalı gördüğünüzde sizde ezikliğe yol açar. Doğu insanı batıdan daha iyidir. Bu ispata muhtaç yaklaşımlara şüphe ile bakıyorum açıkçası.

Leopold Afrika'da insanları öldürdü diye Belçika bugün psikopatlarla mı dolu ?
Hitler milyonlarca insanın öldürdü diye Almanya'da gece sokaklarda kadınlar yürüyemiyor mu ?
Mussolini gibi bir manyağı tüm İtalyan'lara mı mal edeceğiz ?
Tarihlerinde kötü olaylar olması bu halkları günümüzde kötü yapmaz ve tüm Avrupa ülkeleri de sömürgeci değil.
Bugünün şartlarında Avrupa ülkeleri çok daga güvenli ve yaşanabilir durumda. Bunun sebebi de eğitim seviyesinin yükselmesi ile birlikte sorgulama, olayları değerlendirme, ahlaki gelişimin artması vs. gibi olumlu sonuçlar.
Ayrıca günümüzde Avrupa'nın mültecilere karşı olan politikalarının yumuşak bile olduğunu düşünüyorum. İtalya ne yapmış ta her gelen mülteciyi almak zorunda ? Hiç sömürgecilik geçmisi olmayan ülkeler bile mülteci doldu. Geçenlerde İskandinav ülkelerinden bir siyasinin konuşmasını dinledim. Her şeyi veriyoruz ama adapte edemiyoruz, çalışmıyorlar ve sisteme yük olarak yaşıyorlar diyor. Benim çocuğum benim doğduğum kadar güvenli bir ülkede değil diyor. Hiçbir şey diyemeyeceğimiz kadar temiz geçmişe sahip ve güvenli avrupa ülkeleri de var.

Doğu toplumlarında ahlaki anlayışının çok gelişmiş olduğu örnekler mevcut ama hangi doğudan bahsediyorsunuz ? Irk, din, kültür ve tarih farklılıkları doğu tanımına sığmaz. Bir kadının bisiklet ile Kırgızistan'tan geçmesi ile Afganistan'dan geçmesi arasında çok ciddi farklılıklar var bana göre. Birinde cinsellik tabuyken, diğerinde değil mesela.
Yaklaşık 6 aylık bir gemi stajından 1 ay önce geldim. Gemiyle gittiğim ülkeler arasında ahlaki sıralama yapacak olursam; Singapur > Taiwan > Rusya > Lübnan > Çin > Arabistan > Libya > Mısır > Bangladeş
Bunların arasında analiz yapacak olsak çok tuhaf sonuçlar çıkıyor.
Taiwan dediğimiz ülke Çinden kaçan sağcılar tarafından kuruluyor. İnanılmaz derecede saygılı ve yardımsever insanlardı. Bir an olsun tedirginlik hissetmedim.
Singapur yine aynı keza. Geneli Çin'lilerden oluşan çok milletli küçük ve kısa tarihli bir ülke.
Çin ile aynı milletten olan bu iki ülkenin arasında yaklaşık 100 yıllık bir ayrılık süreci var.
Lübnan ile Mısır arasında neden bu kadar fark var mesela ? Lübnan savaş, hükümet, hizbullah vs gibi sorunlardan dolayı oldukça karışık bir halde ama insanları olabildiğince yardımsever davrandılar. Mısırda ise daha istikrarlı bir ortam varken insanlığımı sorgulayacağım anlar yaşadım. Ağızlardan haramın düşmediği konuşmalardan sonra 3x fiyatlara ürün satılıyor ve rüşvetler alınıyordu.
Bangladeş'te demirde tahliye yaparken ise güvertede bile tedirğin olduğum anlar oluyordu. Olabildiğince iyi davrandığımız ve bizden yana bir sorun olmadığı halde işi zora sürerek keyfi isteklerini gerçekleştirdiler, rüşvet aldılar vs.

İnsanlar bazı toplumlar ve ülkeler hakkında boşuna bazı düşüncelere kapılmıyorlar. Bu düşüncelerin hepsi aslında sonuç.

Son düzenleme:
@orijin Hakkımda epey yanlış çıkarımların olmuş. Bu konulardaki görüşümü en özet haliyle kavratmaya çalışayım. Avrupa özentisi değilim. (Burada çok kötü şartlarda bir hayatı olmadıkça) sırf daha iyi maddiyat için Avrupa ülkelerine giden insanları yanlış bulan biriyimdir. Çünkü "makbul Avrupa ülkeleri, ve bu ülkelerde değil de 'boktan' ülkelerde doğan, bu ülkelere yamanma çabasında şanssız insanlar" portresine +1 olmak bu. Bir dilin (ingilizce'nin) "dünya'nın ortak dili" olarak kabullendirilmeye çalışılmasına karşı biriyim. Gözümde her dil eşittir, aynı kıymettedir. Dünya tarihindeki talancı, işgalci devletlerin farkındayım ve bunu suç olarak görüyorum, onaylamıyorum. (örnek verecek olursam, Kuzey Amerika kızılderililerin vatanıdır gözümde). Ama sırf doğduğu devlet zamanında suç işledi diye bir insana seçmediği bişeyden dolayı düşmanlık gütmem, değersizlik yüklemem. Ordusu güçlü olanın savaş suçu işlemesini normal karşılayan biri de değilim. Misal, şu an bir ülkenin önderliğinde A.B.D-İngiltere-İsrail tahakkümüne başkaldırı niteliğinde bir ittifak oluşsa ve 3. dünya savaşı çıksa, bu tahakküme direnme uğrunda ittifak güçlerinden ölen her kişi gözümde şehittir, dünya'nın adaletli bir yer olması adına kendini feda etmiş insandır.

Ve tecavüze gelelim. Bi kere en başta şu var. Türkiye'de Avrupa ülkelerinden farklı olarak, yazılı olmayan bir toplum kuralı vardır: Cinsellik, evlilik dışında, yasaktır. Yaşanması doğal karşılanmaz. Sırf bu kural bir kadının Türkiye'de Avrupa'ya kıyasla tecavüze uğrama ihtimalini arttırıyor. Bahsettiğim yazılı olmayan kuraldan dolayı, abazalık fazla bu ülkede. Buna ek olarak, toplumda oturmuş bir "rıza" kavramı yok. Bişey yaparken karşıdakinin rızası var mı yok mu, bunu düşünmek toplumun genelinde yok. Babadan çocuğa kusursuz şekilde geçen bir ahlak yoksunluğu var. Hak yemek var. Hakkı yenenin enayiliğiyle kalması var. Ortak atm sırası varken, bir atm'nin boşalan yerine geçip ortak sıradakilerin hakkını yemeye çalışan insan oranı az nedense Avrupa'da. (Almanya ve İsveç'te yaşayan 2 tanıdığımdan alıyorum bu doneleri). Birini sırf avrupa'da doğmuş diye yüceltecek değilim. Neyse onu söylüyorum. Sonuç olarak, "zaten baldırı çıplak bişey, 5 dakika kenarda işimi göreyim ne olacak" diyecek erkek oranı bu ülkede daha fazla.

Alıntı yapan arkadaşlara ayrı cevap değilim. Dünyanın hali ortada ve vicdanlarda tartilmis. Bu güzide forumda nerdeyse her koşulda ulkemiz vatandaşlarını kucumseme ve alt seviyede gösterme fikrini uyduruk verilerle ve şahsi goruslerle bunların desteklenmeye calisilmasi fikrini kabul etmediğini karşıt fikirde olan arkadaşlarıma da saygiyla bildiririm. Forumun genel politikasi dışında görüşlerin beyan edildiği düşünülüyorsa bu editin görev kapsamındadır. Selamlar saygilar

Alıntı yapan arkadaşlara ayrı cevap değilim. Dünyanın hali ortada ve vicdanlarda tartilmis. Bu güzide forumda nerdeyse her koşulda ulkemiz vatandaşlarını kucumseme ve alt seviyede gösterme fikrini uyduruk verilerle ve şahsi goruslerle bunların desteklenmeye calisilmasi fikrini kabul etmediğini karşıt fikirde olan arkadaşlarıma da saygiyla bildiririm. Forumun genel politikasi dışında görüşlerin beyan edildiği düşünülüyorsa bu editin görev kapsamındadır. Selamlar saygilar

Reis önce kendi dilini doğru konuşmayı doğru yazmayı öğren de sonra vatan millet sakarya moduna geç istersen. Uyduruk olmayan veriler varsa elinde, paylaş da biz de faydalanalım.

...Doğu insanı batıdan daha iyidir...

Değildir. Kendine, başkasına, diğer canlılara, ülkesine, işine saygılı, kısaca "iyi" insan Dünya'nın her yerinde iyidir. Güncel durumda bu kriterlere uyan insan sayısı Batı'da daha yüksektir.

Kimsenin kendi insanını yermeye çalışmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Bunu yapan bir yerde sıra beklerken, bir araç alıp satarken, herhangi bir esnaftan mal ya da hizmet alırken, metrodan otobüsten inerken, arabayla trafikteyken ne görüyorsa onu söylüyordur.

İyi insan ülkemizde soyu tükenme tehlikesi altında olan, korunması gereken türdür.

Geçenlerde İskandinav ülkelerinden bir siyasinin konuşmasını dinledim. Her şeyi veriyoruz ama adapte edemiyoruz, çalışmıyorlar ve sisteme yük olarak yaşıyorlar diyor. Benim çocuğum benim doğduğum kadar güvenli bir ülkede değil diyor. Hiçbir şey diyemeyeceğimiz kadar temiz geçmişe sahip ve güvenli avrupa ülkeleri de var.
Bu konuda doğru söylemiş kim dedi ise. Norveçte yaşıyorum burada adapte olamayan (çalışmak istemeyen) ülke sıralamasında Somali, Irak, Afganistan vs gibi hep orta doğu ülkeleri vatandaşları. Çalıştığım iş yerine 3 haftadır işçi bulma kurumundan iş hayatına adapte olsun diye (16 senedir Norveç'teymiş halen adapte olamamış :) ) somali'li bayan geliyor. 3 hafta dediğime bakma işyerine 3 haftada daha 4 kere geldi. 5 çocuğu var her gün birisi hasta diyerek işe gelmiyor. 5 çocuk daha yapacakmış.. Eee nasıl olsa her çocuk başına iyi para alıyor, her doğumdan sonrada yaklaşık 2 sene çalışma gibi derdi yok maaş tıkır tıkır hesabına yatıyor. 10 çocukta 20 sene çalışmış gibi emekliliğe kazanım sağlıyor. Artı bayanlara yıpranma payı olarak ek ücret ve çalışma yılıda veriyor devlet.

Hiç bir işe yaramazlar sonrada çocuklarını okula yollayınca müslümanlıkları akıllarına gelir kantinde neden domuz ürünü satılıyor diye isyan çıkarırlar. Resmen dağdan gelip bağdakini kovacaklar. Ama çalışmamak için her türlü çakallığı yaparlarken hiç birinin aklına müslümanlık gelmez.

Bunlar gibi niceleri var. Sonra gelde ülkenin yerlisinden yabancıları sevmesini bekle..

Son düzenleme:
Doğu insanı batıdan daha iyidir.
Yaşıtınız bir vatandaş olarak,gerek hayat tecrübem gerekse bu güne kadarki gözlemlerim bu tezinize şiddetle itiraz etme mecburiyeti doğuruyor bende,ben yaşadığım memlekete bakarım ülkemiz üzerinden bakarsak maalesef insanımız özellikle son 20 yılda inanılmaz bir dejenerasyona uğradı,son derece kaba ahlaksız ve çirkef bir tür çıktı ortaya,bunlar trafikte markette hergün karşımıza çıkıyor,olayı siyasallaştırmayayım diyorum ama maalesef iktidar partisi yanlısı özellikle maddi olarak sonradan palazlanan modeller gün geçmiyorki yeni skandallara imza atmasınlar,bkz dilanpolat olayı buna en yakın örnektir,sosyal medyada yaptıkları görgüsüzlükler acayiplikler bazı cahil kesimler tarafından prim gördü ve bu insanlar ikitidarında gücünü arkalarına alarak (eski içişleri bakanı ile olan ilişkileri) son derece enteresan seviyelere çıktılar ama sonra bombaları patladı.
Bizim insanımız üzgünüm ama ahlak kavramını yitirdi,yakınen tanıdığım sözde dinibütün bazı insanlar arkanızı döndüğünüz an sizden puan alıyorlar,müteahhiti desen demirden çalar galericisi ikiye monte edilmiş aracı kazasız diye satar,din iman felsefesiyle belli bir kesimi istedikleri gibi yönetiyorlar deniz feneri mevzusuda buna örnektir.
Biz metroya bedava binmek için çitlerden atlarız adamlar bozuk gişelerden geçerken parasını gişelere bırakır,ölmüş babasının maaşını alabilmek için kağıt üzerinde boşanan çiftlerde rekor sayıya ulaşmışız,kadının 3 katlı evi var yeşil kart almak için haftalarca uğraşıyor demiyor ki benim ihtiyacım yok olan alsın,araçla sellektör yapmak avrupada seni gördüm buyur yol senin demek bizde sellektör yapan karşısındakini durdurmak için yapıyor,yazılacak o kadar çok örnek varki...sebeplerden biride ekonomik yokluk insanlarda tahammül seviyesini aşşağılara çekti patlamaya hazır bomba herkes.

Yaşıtınız bir vatandaş olarak,gerek hayat tecrübem gerekse bu güne kadarki gözlemlerim bu tezinize şiddetle itiraz etme mecburiyeti doğuruyor bende,ben yaşadığım memlekete bakarım ülkemiz üzerinden bakarsak maalesef insanımız özellikle son 20 yılda inanılmaz bir dejenerasyona uğradı,son derece kaba ahlaksız ve çirkef bir tür çıktı ortaya,bunlar trafikte markette hergün karşımıza çıkıyor,olayı siyasallaştırmayayım diyorum ama maalesef iktidar partisi yanlısı özellikle maddi olarak sonradan palazlanan modeller gün geçmiyorki yeni skandallara imza atmasınlar,bkz dilanpolat olayı buna en yakın örnektir,sosyal medyada yaptıkları görgüsüzlükler acayiplikler bazı cahil kesimler tarafından prim gördü ve bu insanlar ikitidarında gücünü arkalarına alarak (eski içişleri bakanı ile olan ilişkileri) son derece enteresan seviyelere çıktılar ama sonra bombaları patladı.
Bizim insanımız üzgünüm ama ahlak kavramını yitirdi,yakınen tanıdığım sözde dinibütün bazı insanlar arkanızı döndüğünüz an sizden puan alıyorlar,müteahhiti desen demirden çalar galericisi ikiye monte edilmiş aracı kazasız diye satar,din iman felsefesiyle belli bir kesimi istedikleri gibi yönetiyorlar deniz feneri mevzusuda buna örnektir.
Biz metroya bedava binmek için çitlerden atlarız adamlar bozuk gişelerden geçerken parasını gişelere bırakır,ölmüş babasının maaşını alabilmek için kağıt üzerinde boşanan çiftlerde rekor sayıya ulaşmışız,kadının 3 katlı evi var yeşil kart almak için haftalarca uğraşıyor demiyor ki benim ihtiyacım yok olan alsın,araçla sellektör yapmak avrupada seni gördüm buyur yol senin demek bizde sellektör yapan karşısındakini durdurmak için yapıyor,yazılacak o kadar çok örnek varki...sebeplerden biride ekonomik yokluk insanlarda tahammül seviyesini aşşağılara çekti patlamaya hazır bomba herkes.
2014 yılında beri takip ettiğim bisiklet foruma 2016 da üye oldum. Tek sebebi her sorunu ülkeye bağlayan insanlara cevap vermekti.

https://www.bisikletforum.com/konu/bisikletin-itibarindan-faydalaniyor-olmak.137470/post-1949440

Malesef şimdi sizin söylediklerinizin altına imza atıyorum.
Eskiden hümanistim şimdi mizantropist oldum.

Madem Doğu insanı batıdan daha iyi o halde bu "iyi insanlar" neden daha kötü insanların memleketlerine iltica etmek için hayatlarını riske atıyorlar? Her yıl şişme botlarla yapılan iltica girişimlerinde yüzlerce "melek kalpli doğulu insan" ölmüyor mu? Belki de sen bunu kendilerinde fazlasıyla mevcut olan iyiliği batılılarla paylaşmak için yaptıklarını iddia edecek kadar naif birisindir. Ya şu "ispata muhtaç yaklaşım" ifadesi...senin doğu batıdan üstündür önermen de batı doğudan üstündür önermesi kadar ispata muhtaçtır. Sen kendi tezlerine kendi ideolojine iman etmişsin; kendi düşüncelerinden de en az muarızlarınınki kadar şüphe etmeyi öğrendiğin zaman özgür bir zihne sahip olmanın ne demek olduğunu anlayacaksın.
Doğu insanı batıdan daha iyidir. Bu ispata muhtaç yaklaşımlara şüphe ile bakıyorum açıkçası.

Geri