Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Scudo
Çocuğun bisiklet yolunda motorsiklet ile kaza yapıp hayatını kaybetmesinemi üzülürsün,vincin kontrolsüz dönüş yapmasınamı kızarsın!

Bu ‘kaza’ ancak Türkiye’de olur
Konya’da bisiklet yolunda motosikletiyle seyir halinde olan Mahmut Efe Vural (15), sürücüsü fabrikaya girmek için manevra yapan vince çarpınca yaşamını yitirdi.
resimid_232483431_23248343.jpg

(link)

Çocuğun bisiklet yolunda motorsiklet ile kaza yapıp hayatını kaybetmesinemi üzülürsün,vincin kontrolsüz dönüş yapmasınamı kızarsın!

Konya’da bisiklet yolunda motosikletiyle seyir halinde olan Mahmut Efe Vural (15), sürücüsü fabrikaya girmek için manevra yapan vince çarpınca yaşamını yitirdi.

(link)
Bazen çuvaldızı kendimize batırmak gerekir

1687546608515.png

Bazen çuvaldızı kendimize batırmak gerekir

306184 dosyayı görüntüle
Olaydaki herşey yanlış,bisiklet yolunda motorsikletle ne işin var,madem motora biniyon kask neden yok,en önemlisi motorda ne işin var be çocuk daha 15 yaşındasın sen! vinç sürücüsüne zaten ne desem boş! katil

Denetim ve cezai yaptırım olmadıkça bu tarz durumlar hep yaşanacaktır. Avcılar sahiline motorsiklet ile girilmesi yasak olmasına rağmen motorcular cirit atıyor, kalkış yarışı yapıyorlar, ön kaldırıp egsoz bağırtıyorlar vs. Zabıta ve güvenlik uyarıp gidiyor. Polis zaten karışmıyor.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Olaydaki herşey yanlış,bisiklet yolunda motorsikletle ne işin var,madem motora biniyon kask neden yok,en önemlisi motorda ne işin var be çocuk daha 15 yaşındasın sen! vinç sürücüsüne zaten ne desem boş! katil
Evet, bu aklıma gelmedi yazacaktım ama siz yazmışsınız zaten. Gayet hatalar çok

İki gün önce düz yolda giderken hızlı bir şekilde ara sokaktan viraj alarak gelen çocuk geldi yandan bana çarptı ve yine kask vs hiç bir şey yoktu. Neyse ki çok yavaş gidiyordum. Bu konuda ebeveynleri suçluyorum.

(link)
Kocaman vinci görmedin mi ? Motorsikletle son sürat gidilir mi ? Bisikletle bile korkuyorum . Yavaşlıyorum. Bu Genç Osman cad üzerinde genelde yol veriyorlar bakıyorlar. Ölüm çok ani ve basit. İbareye dikkat " vince çarpan ".

İki gün önce düz yolda giderken hızlı bir şekilde ara sokaktan viraj alarak gelen çocuk geldi yandan bana çarptı ve yine kask vs hiç bir şey yoktu. Neyse ki çok yavaş gidiyordum. Bu konuda ebeveynleri suçluyorum.
Ben genelde kızıyorum, bir şey diyemiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Kazaya karışan arkadaşlara geçmiş olsun. Umarım durumları iyidir.
(link)

Kazaya karışan arkadaşlara geçmiş olsun. Umarım durumları iyidir.

Arkadaşlar sanıyorum ki grup sürüşündeymişler farkedilmemeleri çok zor. Çok geçmiş olsun.

Sürekli kullandığım rota işten eve giderken ama ekstra tedbirli olsak da hafta içi çok yoğun ve hızlı araç trafiği var. Her seferinde korka korka sürüyorum ve sürekli arkayı kontrol ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Arkadaşlar sanıyorum ki grup sürüşündeymişler farkedilmemeleri çok zor. Çok geçmiş olsun.

Sürekli kullandığım rota işten eve giderken ama ekstra tedbirli olsak da hafta içi çok yoğun ve hızlı araç trafiği var. Her seferinde korka korka sürüyorum ve sürekli arkayı kontrol ediyorum.
Hafta içi yoğunluğu gerçektende Bisiklet kullananlar için sıkıntılı, taşıtlar zaten umursamıyor. Hafta içi çok daha dikkatli olmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Hafta içi yoğunluğu gerçektende Bisiklet kullananlar için sıkıntılı, taşıtlar zaten umursamıyor. Hafta içi çok daha dikkatli olmak lazım.

Bu arada yanda bisiklet yolu da var. Normalde taşıt yolunda da olmamamız gerekiyor. İşin içinde kaza tutanağı da olabilir şu saatten sonra.

Bisiklet yollarına bu yüzden karşıyım. O bisiklet yolundan sürekli olarak geçtiğinizde ya cam kırıklarında lastik patlatırsınız, ya çimler sulandığı için kayar düşersiniz, ya da bisiklet yolunda mangal yapanlar tarafından küfür yersiniz. Sürekli başımıza geliyordu. Yola çıksan suçlusun. Böyle bisiklet yolu olacaksa hiç olmasın daha iyi.

Bisiklet yollarına bu yüzden karşıyım. O bisiklet yolundan sürekli olarak geçtiğinizde ya cam kırıklarında lastik patlatırsınız, ya çimler sulandığı için kayar düşersiniz, ya da bisiklet yolunda mangal yapanlar tarafından küfür yersiniz. Sürekli başımıza geliyordu. Yola çıksan suçlusun. Böyle bisiklet yolu olacaksa hiç olmasın daha iyi.
Kesinlikle katılıyorum. Bu yazdıklarına ek olarak da sürekli olan bir yol değil.Sürekli in,çık,in,çık. Maşa mı dayanır ona,kadro mu,vites ayarı mı. Yaralı arkadaşlara ve yanındaki diğer bisiklet sürücülerine de geçmiş olsun,Allah şifa versin diyorum

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
Bu arada yanda bisiklet yolu da var. Normalde taşıt yolunda da olmamamız gerekiyor. İşin içinde kaza tutanağı da olabilir şu saatten sonra.
İşin içinde zaten taksici var. Dediğiniz gibi karşı tarafı suçlu duruma düşürmek için elinden geleni yapar.

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
Karayolları Kanunu;

"Bisiklet yolu : (Değişik:24/12/2020-7261/22 md.) Bisiklet ve elektrikli skuter sürüşüne ayrılan, taşıt yolu ve yaya alanları ile kesişim noktaları hariç diğer araç ve yaya trafiğine kapalı yoldur."

Ama o mavi renkli "bisiklet yolu" dedikleri bölge yayaya kapalı değil, hatta üzerinde otobüs durakları da mevcut. Bu tanıma göre orası bisiklet yolu niteliklerini sağlamıyor. Israrla bisiklet yolu varken karayolunda ne işiniz vardı diyenlere, bu cevap verilebilir.

kaza olan güzergahdan her gün geçiyorum. ara ara benim de atıştığım sürücüler oluyor. bana bura bisiklet yolu mu kardeşim gibi serzenişte bulunanlara ben lisanslı sporcuyum her yolda gidebilirim gibi uyduruk bir cevap veriyorum. karşı taraf bir şey diyemiyor :)

Geri