Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

"Bu şekilde neredeyse kaza süsü - senaryosu üzerinden youtube etkileşimi elde etmeye çalıştığınızı düşünüyorum."

Hakikaten şunu düşünebildiniz öyle mi ?

3 şeritli yolda emniyet şeridi yoksa sağ şeritten gitmek benim hakkım, burada bomboş olan son 2 şeridi kullanması gereken arkadaşın özellikle beni silme geçme isteğini vurgulamak istedim.

Bu arada geçen bir video daha yükledim, sola sinyal vererek yolun sağında duran bir araç videosu.
Onu da 3-5 izlenme için yükledim.

Umarım bu tarz bir taciz yaşamazsınız sürüşlerinizde dileğiyle iyi geceler.
1-) Evet hakikaten bunu düşündüm. Düz bir şekilde giderken aracın yaklaştığını duyup, hissedince gidonunu araca doğru kırıyorsun. Tehlike hisseden sürücü bunun tam tersi yöne gider.
2-) Şeridi bitiren düz beyaz çizginin sağında gayet kocaman boş bir alan var. Oradan gidebilirdin.
3-) Geçen yüklediğin videoları izlemedim. İzlemeyeceğim.
4-) Akşam 6 sonrası yaptığım günlük kahve sürüşlerimde tam iş dağılma saati trafikte sürüyorum. 500-600 kilometrelik Strava geçmişinle bana trafik tacizi, kazası lakırdısı yapmazsan sevinirim. 2 belediye otobüsü arasında orta beyaz çizgi üzerinde kalmak veya yokuş aşağı 60 kmh üzerinde giderken biri önüne geçip fren yapması gibi aksiyonları yaşadıktan sonra birlikte bu konuları konuşabiliriz.

1658867670541.png

Sidik yarıştırmıyorum. Benim işediğim noktaya siz bisikletinize biner gidersiniz.

Strava kaydı atmadan önce izin istersen iyi olur. Yaşımdan önce bu spora vermiş olduğum emeğe saygı duy lütfen.

Bu arada; Bisikletten düşmek ve bisiklet ile kaza yapmak arasında Dünya kadar fark var. Öncelikle kafalarımıza bunu iyi oturtmamız gerekli.

Scudo
Gecmis olsun gecen hafta ben de tamamen kendi dalginligimdan 2 kez dustum. Ustelik 5 dk arayla. Daha oncede 3-4 sefer dusmustum. Eskiden bisiklet vs cizilince kozmetik olarak uzuluyordum ama artik takmiyorum. Yanlis anlasilmasin bisikletin bakimlarini gayet guzel periyodik yaparim ama artik kaza sebepli kozmetik kusurlari gormuyorum. Dizim ve bacaklarimdaki yara izlerini de gururla tasiyorum 😂 Bunlarin hepsini bir deneyim tecrube olarak gormelte yarar var. Son olarak ben de 1 senedir gidon bandim yirtik geziyorum 😅
Hiç buraya yazmak istemezdim ama bugün bende uzun zaman sonra kaza yaptım. Kazanın nedeni benim mallığım ve hangi akla hizmet yolu sulayan belediye. Afyon Afium AVM'nin dönel kavşağında çimler sulandığı için yol ıslanmış bende ışıktan yeni kalkmış dönel kavşaktan Erkmen yoluna dönecektim. Kavşağa girdikten sonra ıslaklığı geç farkettim o yüzden bisiklet altımdan kaydı. Asfalt kolumu ve diz kapağımı zımparaladı başka bir hasar yok bende.Kavşağa girmeden ışıkta beklerken belediye otobüsü şoförü bana baktıydı. Onun nazarı değdi herhalde :)
Işin kötü yanı STI kol yamuldu ve çizildi. Çiziğe yapacak bir şey yok ama yamulmuş STI kol nasıl düzelecek yardım ederseniz sevinirim.
Bide gidon bandı yırtıldı sizce üzerine siyah elektrik bandı çeksem iş yapar mı yoksa gidon bandını değiştireyim mi?
Bide unutmadan bisikletin maşası karbon sizce böyle bir kazadan zarar almış mıdır kazadan sonra 15 km eve ulaşmak için sürdüm.

@Adil ÜNALDI Size gerçekten diyecek laf bulamıyorum, yaşınıza saygımdan bir şey demim diyorum halen daha ukalaca cevaplar veriyorsunuz.

Neyse sizi egonuz ile baş başa bırakayım.

Bu arada forumda da benden daha çok mesaj ve tepki almışsınız.
Forum ile alakalı da önerileriniz var mı ?

Ekran görüntüsü 2022-07-26 234409.png

• Muhteşem
Tepkiler: Adil ÜNALDI
@Adil ÜNALDI Size gerçekten diyecek laf bulamıyorum, yaşınıza saygımdan bir şey demim diyorum halen daha ukalaca cevaplar veriyorsunuz.

Neyse sizi egonuz ile baş başa bırakayım.

Bu arada forumda da benden daha çok mesaj ve tepki almışsınız.
Forum ile alakalı da önerileriniz var mı ?

292087 dosyayı görüntüle
Estağfurullah benim ne haddime! Sizin bisiklete başlangıcınız 1993, benim 2017. Ben öyle bir hadsizlik yapmam. ☺

Estağfurullah benim ne haddime! Sizin bisiklete başlangıcınız 1993, benim 2017. Ben öyle bir hadsizlik yapmam. ☺

Sizin gibileri hep olacaktır ama esas önemli olan nokta sizin gibilerin ciddiye alınıp alınmaması 👌

Ekran görüntüsü 2022-07-26 235000.png

• Muhteşem
Tepkiler: Adil ÜNALDI
ciddiyet sağlayacak kadar süre ve tempoda sürüş yapamayacağın için

Sizin kadar tempo ve sürüş yapamayabilirim ama sizin kadar egolu olmayı da Allah nasip etmedi bu yaşıma kadar, etmez de...

Bana yazarak vakit kaybetmeyin çıkın 2 km daha yapın çişiniz gelmiştir belki :)

Merhabalar,

Kaza değil de az kalsın kazaya sebep olacak bir olay !
3 şeritli yol, sol 2 şerit bomboş, ben sağ şeridin kenarından gidiyorum ve TOFAŞK'ÇI arkadaş !!!
Aynasının rüzgarını hissettirince nasıl bir haz yaşadı çok merak ediyorum !!!
(link)
geçmiş olsun hocam Allah beterinden saklasın 3 sene önce akşam üstü mudanya dönüşünden sol şeritten üstüme atılan benzin bidonu geldi aklıma ve aynı marka araç vardı ne yazık ki araç kalitesi düşünce insan kalitesi de düşüyor bu gibi şeylerden inanılmaz haz alıyorlar nedenini anlayamadığım bir şekilde

Bugün bende ufak bir kaza yaşadım, yol dan saatte 15km ile gider iken önüme bir çocuk atladı ailesinden kopup, ciddi bir hasar bulunmuyor ama şu çocuklardan artık gına geldi aileler o kadar vurdum duymaz ki, motorsiklet,bisiklet ve araçların geçtiği yola çocuklarını salıyorlar sonra uğraş dur. Gerizekalıların dediklerine bak *Sen çok hızlı gidiyordun* saatte 15km/h şehir içi hızlı oluyormuş cahil embesiller. Çevredekiler toplandı kaza anında sağolsunlar herkes beni haklı buldu ve beni savundular

Dosyalar

• IMG_20220731_201850.jpg
    IMG_20220731_201850.jpg
    34,2 KB · Okunma: 57
Bugün bende ufak bir kaza yaşadım, yol dan saatte 15km ile gider iken önüme bir çocuk atladı ailesinden kopup, ciddi bir hasar bulunmuyor ama şu çocuklardan artık gına geldi aileler o kadar vurdum duymaz ki, motorsiklet,bisiklet ve araçların geçtiği yola çocuklarını salıyorlar sonra uğraş dur. Gerizekalıların dediklerine bak *Sen çok hızlı gidiyordun* saatte 15km/h şehir içi hızlı oluyormuş cahil embesiller. Çevredekiler toplandı kaza anında sağolsunlar herkes beni haklı buldu ve beni savundular
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Abi yok ya anlatamıyorsun işte bu zir cahil millete. Bende şimdi bisiklet yolunda aheste aheste gidiyorum. Yolun yayalar için ayrılan kısmı bomboş, insanların hepsi Davar gibi bisiklet yolundan yürüyor. Bi tanesine abartısız 50 metre kala zile asildim ama yok herif gözümün içine baka baka devam ediyor. Bende bir güzel dokundurdum koluna, sert sert bakıyor. Yani çok gıcık bir durum ama elden bişey gelmiyor. Şeytan diyor git gidona tır kornası taktır,k.clarinin dibinde asıl diyor.

Geçmiş olsun hocam

• Beğen
Bende bugün ufak çaplı kaza yaşadım.Trafiği takip ederken önümdeki aracın önünde baska bir araç yola çıkmak için bekliyordu.Önümdeki yanlış bir şekilde aniden durdu ve yerin ıslak olmasıyla ön tekerim kitlendi ve düştüm (yoldaki suyun sabunlu veya başka maddeli olduğunu düşünüyorum).Bende bir sorun olmadı ancak yol bisikleti sürenlere tavsiyem lastikler ince olduğu için -kaygan zeminde- düşme olasılığınız biraz yüksek, dikkat etmek gerek.İyi sürüşler!

• Beğen
Tepkiler: Fota
Bu sabah 07:00 - 07:15 civarın Narcity inişinden sonra, minibüs yolunun üstünden geçen köprüde bir arkadaş kaza yapmıştı. Yanında 3 arkadaşı daha vardı ve ambulans gelmişti. Yanında durup ihtiyacı olup olmadığını sorduk, Bizim yapabileceğimiz birşey olmadığı için devam ettik yolumuza.

Umarım ciddi birşeyleri yoktur.

Geçmiş olsun..

• Beğen
Bisikletiyle gezen çocuk tırın altında kaldı!
(link)

Maalesef genç kardeşimizin durumu kritik Umarım bir an önce sağlıklı yaşamına döner.🙁🙁

Bu sabah 07:00 - 07:15 civarın Narcity inişinden sonra, minibüs yolunun üstünden geçen köprüde bir arkadaş kaza yapmıştı. Yanında 3 arkadaşı daha vardı ve ambulans gelmişti. Yanında durup ihtiyacı olup olmadığını sorduk, Bizim yapabileceğimiz birşey olmadığı için devam ettik yolumuza.

Umarım ciddi birşeyleri yoktur.
Kendisi iyi ufak tefek ağrıları var bisikleti malesef kırılmış , kullanılmaz halde .
Anadolu yakasında oturanlar tanır vargren takımı kaptanı Serhat

Bende bugün ufak çaplı kaza yaşadım.Trafiği takip ederken önümdeki aracın önünde baska bir araç yola çıkmak için bekliyordu.Önümdeki yanlış bir şekilde aniden durdu ve yerin ıslak olmasıyla ön tekerim kitlendi ve düştüm (yoldaki suyun sabunlu veya başka maddeli olduğunu düşünüyorum).Bende bir sorun olmadı ancak yol bisikleti sürenlere tavsiyem lastikler ince olduğu için -kaygan zeminde- düşme olasılığınız biraz yüksek, dikkat etmek gerek.İyi sürüşler!
Aynısı yağmurda başıma geldi. Ben lastiklerime çok güvenirim ama arabalar hidrolik fren, yetişemiyorsunuz.

Geri