Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Bir an dalgın olsam, dikkatim başka yerde olsa, suçlu ben olurdum değil mi ?
Biz de araç sürücüsüyüz ama böylelerini Allah'a havale ediyorum !
👇👇👇
(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Allah yakınlarına sabır versin.

(link)

'Görmedim ' demiştir sürücü kesin.
Be sığır görmüyorsan trafikte ne işin var.
Bakmıyorsun ki göresin.
Görsende algılayamıyorsun çünkü beynin yok.

Hiç buraya yazmak istemezdim ama bugün bende uzun zaman sonra kaza yaptım. Kazanın nedeni benim mallığım ve hangi akla hizmet yolu sulayan belediye. Afyon Afium AVM'nin dönel kavşağında çimler sulandığı için yol ıslanmış bende ışıktan yeni kalkmış dönel kavşaktan Erkmen yoluna dönecektim. Kavşağa girdikten sonra ıslaklığı geç farkettim o yüzden bisiklet altımdan kaydı. Asfalt kolumu ve diz kapağımı zımparaladı başka bir hasar yok bende.Kavşağa girmeden ışıkta beklerken belediye otobüsü şoförü bana baktıydı. Onun nazarı değdi herhalde :)
Işin kötü yanı STI kol yamuldu ve çizildi. Çiziğe yapacak bir şey yok ama yamulmuş STI kol nasıl düzelecek yardım ederseniz sevinirim.
Bide gidon bandı yırtıldı sizce üzerine siyah elektrik bandı çeksem iş yapar mı yoksa gidon bandını değiştireyim mi?
Bide unutmadan bisikletin maşası karbon sizce böyle bir kazadan zarar almış mıdır kazadan sonra 15 km eve ulaşmak için sürdüm.

Dosyalar

• IMG-20220719-WA0015.jpg
    IMG-20220719-WA0015.jpg
    71,1 KB · Okunma: 146
  • IMG-20220719-WA0013.jpg
    IMG-20220719-WA0013.jpg
    64,9 KB · Okunma: 147
  • IMG-20220719-WA0014.jpg
    IMG-20220719-WA0014.jpg
    67,9 KB · Okunma: 141
  • IMG-20220719-WA0016.jpg
    IMG-20220719-WA0016.jpg
    81,5 KB · Okunma: 134
  • IMG-20220719-WA0017.jpg
    IMG-20220719-WA0017.jpg
    76,9 KB · Okunma: 128
  • IMG-20220719-WA0007.jpg
    IMG-20220719-WA0007.jpg
    65,9 KB · Okunma: 129
  • IMG_20220719_123226.jpg
    IMG_20220719_123226.jpg
    77,5 KB · Okunma: 124
  • IMG-20220719-WA0018.jpg
    IMG-20220719-WA0018.jpg
    82,5 KB · Okunma: 117
  • IMG-20220719-WA0008.jpg
    IMG-20220719-WA0008.jpg
    68,3 KB · Okunma: 101
  • IMG-20220719-WA0005.jpg
    IMG-20220719-WA0005.jpg
    72,5 KB · Okunma: 95
  • IMG-20220719-WA0006.jpg
    IMG-20220719-WA0006.jpg
    72,7 KB · Okunma: 93
  • IMG-20220719-WA0011.jpg
    IMG-20220719-WA0011.jpg
    76,3 KB · Okunma: 90
  • IMG-20220719-WA0012.jpg
    IMG-20220719-WA0012.jpg
    101,6 KB · Okunma: 82
  • IMG-20220719-WA0009.jpg
    IMG-20220719-WA0009.jpg
    75,7 KB · Okunma: 80
  • IMG-20220719-WA0010.jpg
    IMG-20220719-WA0010.jpg
    64,5 KB · Okunma: 78
  • IMG-20220719-WA0003.jpg
    IMG-20220719-WA0003.jpg
    68,2 KB · Okunma: 73
  • IMG-20220719-WA0004.jpg
    IMG-20220719-WA0004.jpg
    58,7 KB · Okunma: 70
Hiç buraya yazmak istemezdim ama bugün bende uzun zaman sonra kaza yaptım. Kazanın nedeni benim mallığım ve hangi akla hizmet yolu sulayan belediye. Afyon Afium AVM'nin dönel kavşağında çimler sulandığı için yol ıslanmış bende ışıktan yeni kalkmış dönel kavşaktan Erkmen yoluna dönecektim. Kavşağa girdikten sonra ıslaklığı geç farkettim o yüzden bisiklet altımdan kaydı. Asfalt kolumu ve diz kapağımı zımparaladı başka bir hasar yok bende.Kavşağa girmeden ışıkta beklerken belediye otobüsü şoförü bana baktıydı. Onun nazarı değdi herhalde :)
Işin kötü yanı STI kol yamuldu ve çizildi. Çiziğe yapacak bir şey yok ama yamulmuş STI kol nasıl düzelecek yardım ederseniz sevinirim.
Bide gidon bandı yırtıldı sizce üzerine siyah elektrik bandı çeksem iş yapar mı yoksa gidon bandını değiştireyim mi?
Bide unutmadan bisikletin maşası karbon sizce böyle bir kazadan zarar almış mıdır kazadan sonra 15 km eve ulaşmak için sürdüm.

Çok geçmiş olsun. STI kolun lastiğini topuza doğru gerdirin, altında alyan var, onu gevşetip eski konumuna getirebilirsiniz.
Gidon bandı ise tamamen estetik düşüncenize bağlı. çok bir hasar yok gibi.

Çok geçmiş olsun. STI kolun lastiğini topuza doğru gerdirin, altında alyan var, onu gevşetip eski konumuna getirebilirsiniz.
Gidon bandı ise tamamen estetik düşüncenize bağlı. çok bir hasar yok gibi.
Sağolun hocam müsait olunca kolu düzelteceğim gravel modda takılıyor şuan :) gidon bandına ise bir kat elektrik bandı çekeyim de yırtılma devam etmesin.
Peki sizce maşada hasar var mıdır karbon yandan darbe alınca çok kolay kırılıyor galiba

Sağolun hocam müsait olunca kolu düzelteceğim gravel modda takılıyor şuan :) gidon bandına ise bir kat elektrik bandı çekeyim de yırtılma devam etmesin.
Peki sizce maşada hasar var mıdır karbon yandan darbe alınca çok kolay kırılıyor galiba
fotoğraflarda görünende bir hasar yok gibi duruyor. boyaya zarar vermiş yüzey çiziklerinden herhangi bir dayanıklılık sorunu olacağını sanmıyorum. ama forum içerisinde buna benden daha doğru yanıt verecek, daha bilgili üyeler mevcut. onların cevaplaması daha doğru olacaktır.

Bi hevesle bisiklet sürmeye başladım. 2 aydır günlük 10,20,30 diyerekten 70km e kadar çıktım. Bugün de mutlu bir şekilde 40km lik turumu yapıyordum. En güvenli şekilde yolun en kenarlarıdan ilerlerken bir taksi bilerek kolumdan çarptı ve düştüm. Dizlerim kolum kanlar içerisinde. Üstüne bir de kaçtı şerefsiz. Ne yapmalıyım bıraksam mı bisiklet serüvenimi bilemiyorum :(

(link)

ARKADAŞIMIZ DENGESİNİ KAYBETTİ”
Olayın şokunu yaşayan Sanşan’ın arkadaşı Tolga Zengin, “Arkadaşımız en arkada olduğu için ona çarptı. Kamyonun bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşımız dengesini kaybetti” diye konuştu.

(link)

ARKADAŞIMIZ DENGESİNİ KAYBETTİ”
Olayın şokunu yaşayan Sanşan’ın arkadaşı Tolga Zengin, “Arkadaşımız en arkada olduğu için ona çarptı. Kamyonun bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşımız dengesini kaybetti” diye konuştu.
Vefat eden arkadaş düştükten sonra kamyon çarpsa anlarımda, direk kamyon arkadan gelip çarpınca nasıl suçsuz oluyor acaba. Çarpana kadar kamyon şoförü nereye bakıyormuş ki? Arkadaşının açıklamasıda kaza kadar üzücü olmuş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
ARKADAŞI KAZAYI ANLATTI

Lojistik firmasında muhasebe uzmanı olduğu öğrenilen Cenk Sanşan'ın arkadaşı Tolga Zengin profesyonel bisikletçi olduklarını söyledi.

Kazayı anlatan Zengin, kamyoncunun bir suçu olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Kamyon geliyordu. Ben en önde gidiyordum. arkadaşlarım arkamdaydı. Ezilen arkadaş en arkadaydı. Kamyon buradan geçerken çarptı altına aldı. Kamyonun bir suçu yok. Zaten yol çok dar. Arkadaşta dengesini kaybetti. Kamyon geçsin diye kenardan gidiyorduk. Arkada ne olduğunu görmedik, en arkadaydı arkadaşımız. Kamyonun bir suçu yok. Kamyon düz yolunda gidiyordu, bizde düz yolumuzda gidiyorduk. Arkadaş dengesini kaybederek kamyonun altında kaldı" dedi.
(link)

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
ARKADAŞI KAZAYI ANLATTI

Lojistik firmasında muhasebe uzmanı olduğu öğrenilen Cenk Sanşan'ın arkadaşı Tolga Zengin profesyonel bisikletçi olduklarını söyledi.

Kazayı anlatan Zengin, kamyoncunun bir suçu olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Kamyon geliyordu. Ben en önde gidiyordum. arkadaşlarım arkamdaydı. Ezilen arkadaş en arkadaydı. Kamyon buradan geçerken çarptı altına aldı. Kamyonun bir suçu yok. Zaten yol çok dar. Arkadaşta dengesini kaybetti. Kamyon geçsin diye kenardan gidiyorduk. Arkada ne olduğunu görmedik, en arkadaydı arkadaşımız. Kamyonun bir suçu yok. Kamyon düz yolunda gidiyordu, bizde düz yolumuzda gidiyorduk. Arkadaş dengesini kaybederek kamyonun altında kaldı" dedi.
(link)
Nasıl kamyonun suçu yok diyebiliyor ya. Yol dar kamyon geniş ve bile bile dibinden geçiyor ve suçlu bisikletli oluyor ve bunu bir bisikletçi söylüyor. Yol genişleyene kadar yavaşlayıp, mesafesini koruyup takip etmesi gerekiyordu.

Nasıl kamyonun suçu yok diyebiliyor ya. Yol dar kamyon geniş ve bile bile dibinden geçiyor ve suçlu bisikletli oluyor ve bunu bir bisikletçi söylüyor. Yol genişleyene kadar yavaşlayıp, mesafesini koruyup takip etmesi gerekiyordu.
Şok halinde söylemiş olabilir

• Beğen
Tepkiler: ysfnrsntrk
Şok halinde söylemiş olabilir
Olabilir, 2. arkadaş ne söyledi onu da merak ettim. Keşke ekonomi elverse; herkes çift go pro veya kask üstü 360 derece kameralar ile güvenlik amaçlı kayıtlar alabilse.
Olabilir, 2. arkadaş ne söyledi onu da merak ettim. Keşke ekonomi elverse; herkes çift go pro veya kask üstü 360 derece kameralar ile güvenlik amaçlı kayıtlar alabilse.
2. arkadaş ne demiş diye baktım ama olay baya eski olmasına rağmen göremedim.

Bal gibide kamyon suçlu. Bisikletli arkadaş o kadar bilgisiz ki biz diyor 50 cm lik dar yerden gidiyoruz. O yol senin de hakkın eğer bir başka yol yok ise ! Kamyon sürücüsü de sizi görünce yavaşlamak zorunda. Eğer sizi geçmek isterse yol müsahitliğine göre en az 1.5 metre öteden gitmeli ! Bu çocuk tamamen aman bize bir şey demesinler biz dar yoldan gittik kimseyi engellemedik , o arkadaşta 50 cm lik yola sığamadı panik oldu vs kaza yaptı mantığı ile konuşuyor. Çocuk ya şokta , yada tam bir geri zekalı ! Aşırı gıcık oldum. Allah arkadaşa rahmet etsin. Geri de kalanlara sabır versin.

O yüzden hep derim, dünyaya tek geldim, tek sürerim Allah rahmet eylesin.

Bi hevesle bisiklet sürmeye başladım. 2 aydır günlük 10,20,30 diyerekten 70km e kadar çıktım. Bugün de mutlu bir şekilde 40km lik turumu yapıyordum. En güvenli şekilde yolun en kenarlarıdan ilerlerken bir taksi bilerek kolumdan çarptı ve düştüm. Dizlerim kolum kanlar içerisinde. Üstüne bir de kaçtı şerefsiz. Ne yapmalıyım bıraksam mı bisiklet serüvenimi bilemiyorum :(
Cevre de işyeri kamerası yada mobese kamerası vs yok mu bakın, olayın tarihi saati aklinizdaysa,esnaftan rica edin bakiverin. Plakası vs belli olursa gidip şikayetçi olun. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama kesinlikle ya bayan yada ihtiyar bir şofördur.

Cevre de işyeri kamerası yada mobese kamerası vs yok mu bakın, olayın tarihi saati aklinizdaysa,esnaftan rica edin bakiverin. Plakası vs belli olursa gidip şikayetçi olun. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama kesinlikle ya bayan yada ihtiyar bir şofördur.

Ee bütün kadınların ve ihtiyarların günahını aldın reis

Ee bütün kadınların ve ihtiyarların günahını aldın reis
2007 de ehliyetimi aldım. Otomobilden, tırına, iş makinasına kadar,her sınıf ehliyetim mevcut. Hayatım boyunca kaza riskini bana en çok yaşatanlar, trafikte beni en çok gerenler bu dediğim iki grup maalesef. Bak çok geriye gitmiyorum. Dün Kırşehir - Ortaköy Yolunda seyir halinde gidiyorum,yol tek şerit ve gidiş geliş, yolda saman yüklü bir traktör sol kısma park etmiş,sadece traktörun sol taraftaki lastikleri çizgi dışına azıcık taşmış yani yolun içine girmiş,oran orantı yapayım şeridin 10 da birini kaplamış traktör. Karşıdan gelen Passatin içinde ki bayan sürücü benim seridime öyle bir girdi ki nerdeyse kafa kafaya girecektik. Halbuki şeridini ortalayip devam etse hiçbir sıkıntı yok. Bende o can havliyle nerdeyse sağa yanasacam diye tekeri micira kaptiriyordum zor toparladim. Aracımda eşim var, bebeğim var. Bu ve bunun gibi hodukler yüzünden canımızdan mi olalım. Maalesef bayanlar ve ihtiyarlar trafikte çok sıkıntılı.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Dizlik ve dirseklik takılı olsaydı muhtemelen bir şey olmadan atlatacağınız bir kaza. Bir çok kez yazılmasına rağmen, bisiklet türleri arasında kabaca mtb/yol/city, düşme durumunda en fazla hasara yol açacak bisiklet olan yol bisikletinde ne HİKMETSE en az önlem alınıyor. Ormanda dirseklik, dizlik, ne varsa takılıyor, arkadaş yola gelince cıbıl bacaklar, cıbıl kollar, kafada bir kask, muhteşem gözlükler, eldiven, tamam bitti...

Ben yol bisikletinde dirseklik takmadan çıkmamaya başladım, dizlik bile düşünüyorum. Düşme anında ilk temas %80 dirsekler. Bir düşünün...

Dizlik ve dirseklik takılı olsaydı muhtemelen bir şey olmadan atlatacağınız bir kaza. Bir çok kez yazılmasına rağmen, bisiklet türleri arasında kabaca mtb/yol/city, düşme durumunda en fazla hasara yol açacak bisiklet olan yol bisikletinde ne HİKMETSE en az önlem alınıyor. Ormanda dirseklik, dizlik, ne varsa takılıyor, arkadaş yola gelince cıbıl bacaklar, cıbıl kollar, kafada bir kask, muhteşem gözlükler, eldiven, tamam bitti...

Ben yol bisikletinde dirseklik takmadan çıkmamaya başladım, dizlik bile düşünüyorum. Düşme anında ilk temas %80 dirsekler. Bir düşünün...

Kol, bacak dirseği ve sol ayna siparişi verdim hocam. O tecrübeyi yaşadım artık. Rotaları mümkünse alt geçit olmayan yerleri seçeceğim.

Maalesef tam kaza yaptığım yer köprüdeydi.

Geri