Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Aslında bu bir kaza gönderisi değil. bu sabah 5.30'da soğanlı saldırıya uğradık, bu onun gönderisi. 5.30da Bostancıda peloton olarak hareket ettikten yalnızca bir kaç dakika sonra iki kendini bilmez tüm pelotona parça parça sürekli soğan fırlattı, kimini kaskından, kimini sırtından vurdu. ya bu arkadaşlar korkup düşse ve bir sürü insanın kaza yapmasına istemeden sebep olsaydı ne olacaktı?

Öncelikle geçmiş olsun, ucuz atlatılmış. Daha büyük kaza ve sakatlıklara sebep olabilirdi.

Olayın yaşandığı yere yakın mobesa var mıdır acaba?
Polis/savcılığa şikayet edip incelenmesi istenebilir. Plaka olmasa da, giriş çıkış yerlerinden tespit edilebilirler. Hem fiziki saldırıdani hem de plakasız araç kullanımından ceza alabilirler...

Scudo
Aslında bu bir kaza gönderisi değil. bu sabah 5.30'da soğanlı saldırıya uğradık, bu onun gönderisi. 5.30da Bostancıda peloton olarak hareket ettikten yalnızca bir kaç dakika sonra iki kendini bilmez tüm pelotona parça parça sürekli soğan fırlattı, kimini kaskından, kimini sırtından vurdu. ya bu arkadaşlar korkup düşse ve bir sürü insanın kaza yapmasına istemeden sebep olsaydı ne olacaktı?

Olaya bak ya soğan attıklarına göre kesin pazarcı yada manav bunlar,trajikomikmi deseem herifler cehaletten geberip gidecek mi deseem,kafanızda kaskları görünce sizi uzaylı zannedip soğan fırlatmışta olabilir cahiller! Çünkü vakti zamanında bende meyve suyu kutusuyla saldırıya uğramıştım! Neyseki kimseye birşey olmamış.

Son günlerde işe bisiklet ile gidiyorum. Araç sürücüleri o kadar körler ki , bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Karşı şeritten gelirken adam park yeri boş diye direk seni görmeden dalıyor. Dün resmen biçiliyordum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Işığım reflektörüm hiç bir şeyim yok çünkü param yetmiyor kaza riskim çok yüksek bu yüzden hep hızlı sürüyorum ani haraket yapmamaya çalışıyorum ama bisiklet kazalarının hepsinin istisna elbet vardır) araba sürücüleri yüzündendir

Işığım reflektörüm hiç bir şeyim yok çünkü param yetmiyor kaza riskim çok yüksek bu yüzden hep hızlı sürüyorum ani haraket yapmamaya çalışıyorum ama bisiklet kazalarının hepsinin istisna elbet vardır) araba sürücüleri yüzündendir
İlk başladığımda bende öyle sürüyordum desem yeridir. Ama şuan hayattaysam hem kaskım hem de alın yazısı sayesindedir diye düşünüyorum. 2017 yılında çok acayip rotalarda mtb ile indim oralarda kaza geçirsem ölme veya felç kalma oranım çok yüksektir. Parkuru tamamladım düze indik giderken ortalama hızda ön fren sıkışması sonucu bir tane 50-70cm boyunda eski telekom direklerinden olan kütüğe çarptım (bir bölümü ayıran dubalar gibiydi) sadece çarptığımı yerden kalktığımı hatırlıyorum o dönem bir çok kişini dalga geçtiği 50 liralık köpük kask yere düşme ile 5-6 parçaya ayrılmış anlımda ufak bir kaç çizikle yerdeydim. Kaskınız olmasa bile hızlı sürmek bence ikinci hata. Umarım kazasız belasız sürüşleriniz olur. Motor eğitim kurslarının birisinde KASK : Kaza Anında Seni Korur şeklinde bilgilendirme vardı.

Dün akşam sürüşe çıktım, yolda bir çok bisikletçiyle karşılaştım ve selamlaştım. Işıkta beklediğim sırada arkamdan ani bir fren sesi (bisiklet freni) yanımdan geçip yola atladı. Trafiğin aktığı yöndeki araçlardan biriyle küçük bir teması oldu dengesi toplayıp oralı bile olmadan basıp gözden kayboldu. Arkadaş Allah'a emanet sözünün yaşayan örneğiydi. Siyah giyim, kask yerine kulaklık da cabası. Dün rotamın bir bölümünde lüks sitelerin olduğu bir bölümden geçerken 3 tane küçük köpeğin saldırısına uğradım, semtin lükslüğü arttıkça sokak köpeklerinin cinsleri de artıyor galiba. Hatta birisi pedalı ısırdı, alanın tırmanış olması sebebi ile yavaş çıkıyordum durdum, saldırıya savunma ile karşılık verinde bende onları kovaladım. Birisi bildiğimiz tüylü terrier diğer ikiside Chihuahua. Arkadaşımda da terrier olandan 2 tane var her evine gittiğimizde kapıda bir bacaktan dizden ısırır sonra geldiği gibi gider. Köpeklerden 2 km kadar sonra bildiğimiz sokak köpeklerinden vardı onlarda tam tersi kuyruk sallayıp gittiler. Manisa'da olduğum dönemde de bir köpek kovalamacası sonrası ayağımı pedaldan çıkaramayıp yan tarafa devrilmiştim. Artık şehir için trafiğin, insanların ve ara sokakların çok olduğu yerlerde genelde bir ayağım kilitsiz şekilde sürüyorum.

Dosyalar

• Maltese terrier.jpeg
    Maltese terrier.jpeg
    58 KB · Okunma: 21
  • Chihuahua.jpg
    Chihuahua.jpg
    34,2 KB · Okunma: 22
Herkese İyi Günler Dilerim...

Konuya Uygun Başlık Bulamadım (Hala Kendime Gelemedim) Yaklaşık 20 ila 30 Kilometre/Saat (KMH) Giderken Kaldırıma Çıktım Ve Duracaktım fakat Bir anda Bisiklet, Beni Bir at gibi Üzerinden attı 2-3 takla attığımı Hatırlıyorum Gerisi Net değil (İyi ki Kafamda Kask Vardı Yoksa ne olacağını hiç Düşünemiyorum bile) Evet Kanamam Vardı Fakat Eve Vardım ve Hemen Yazma İhtiyacı hissettim.

Olay Dün Aldığım (Siparişim gelen) Marka modele gerek yok Boynuzlu (Barendli) Aldım (Şehir için) Nasıl Oldu İse O hızda İken Hurda Toplayan bir Kişinin Yüküne Dolanmış (Ne olduğunu ben Gopro Kameradan Gördüğüm Kadarıyla öyle) Ve beni Fırlatmış (3-4 dedim ama yokuş aşağı olsa Yolun sonuna Kadar sürermiş)

Buradaki asıl sorun Benim Hızım, Kişi veya Yolu Yapanın bir sorunu (Suçu yok kesinlikle) Hatamı kabul ettim Fakat Ben Şahsen Eğer Çok ihtiyacınız Yok ise Yeni Deneyemilediğim Bilgi Olan 740mm Üzeri Gidon ve Büyük boynuzlu elcik almamanızdır

Geçmiş olsun.740 mm ve üzeri gidon gidonlar bildiğim kadarıyla tırmamış ve inişlerde (dağ ve tepeler) için ideal şehirde sıkıntı.

İzmirde bi kaç tip var böyle gidon bisiklet yolunu gasp etmiş sahibi kişneyen atın jokeyi gibi tamamen yolu kaplıyarak utanmadan bakarak sürüyor geçicek yer yok.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Ben son bir ayda iki hafif kaza atlattım. İlkinde birden önüme, yola atlayan yayaya çarptım. Herife kafa atmış gibi oldum. İkincisinde sokak ortasında u dönüşü yapmaya çalışan bir araç çarptı. İkisinde de yavaştım ve ciddi bir yaralanma olmadı. Nasıl kaçınılabilirdi bilmiyorum. Bir kısım görmüyor, çünkü bakmıyor. Sağını solunu kontrol etmiyor. Sinyal kullanmıyor. Kavşakta ışık ihlali yapan çok. Kuryeler hiçbir ışıkta durmuyor. Bir de Ankara'da kırmızı ışıkta sağa dönebileceğini düşünen denyolar var. Çoğunun elinde telefon var. Allah'a emanet gidiyoruz.

Herkese İyi Günler Dilerim...

Konuya Uygun Başlık Bulamadım (Hala Kendime Gelemedim) Yaklaşık 20 ila 30 Kilometre/Saat (KMH) Giderken Kaldırıma Çıktım Ve Duracaktım fakat Bir anda Bisiklet, Beni Bir at gibi Üzerinden attı 2-3 takla attığımı Hatırlıyorum Gerisi Net değil (İyi ki Kafamda Kask Vardı Yoksa ne olacağını hiç Düşünemiyorum bile) Evet Kanamam Vardı Fakat Eve Vardım ve Hemen Yazma İhtiyacı hissettim.

Olay Dün Aldığım (Siparişim gelen) Marka modele gerek yok Boynuzlu (Barendli) Aldım (Şehir için) Nasıl Oldu İse O hızda İken Hurda Toplayan bir Kişinin Yüküne Dolanmış (Ne olduğunu ben Gopro Kameradan Gördüğüm Kadarıyla öyle) Ve beni Fırlatmış (3-4 dedim ama yokuş aşağı olsa Yolun sonuna Kadar sürermiş)

Buradaki asıl sorun Benim Hızım, Kişi veya Yolu Yapanın bir sorunu (Suçu yok kesinlikle) Hatamı kabul ettim Fakat Ben Şahsen Eğer Çok ihtiyacınız Yok ise Yeni Deneyemilediğim Bilgi Olan 740mm Üzeri Gidon ve Büyük boynuzlu elcik almamanızdır
Geçmiş olsun,
Model olarak eski olan mtb bisikletimde 58cm Gidon var.
11 yaş daha yeni olanında ise 66cm lik Gidon var.

66cm lik Gidonu kaç defa kesmeyi düşündüm, yapma etme dediler. Alışırsın dediler. Alıştım.

Ormanda patikalarda, ağaçlık ya da çalılık dar yollarda hiç de ideal değil çok geniş olan Gidonlar. Mecburen elciklerden de tutmak zorunda olunacağı için manevra kabiliyetini de azaltıyor.

Boynuz diye tabir edilen, barend ya da barendli elcikler de aslında çok efektif değiller. Şehir içinde binişlerde yol bisikletine hoodlardan tutuşsa benzer bir tutuş sağlıyor bu da bazen rampa çıkarken gidondan daha çok ya da rahat destek almayı sağlıyor (ya da o hissiyatı veriyor) ama gene idéal bir mtb parkurunda boynuz/barend kullanmak demek, her bir çalı grubunun yanından geçerken kendileri ile "abi nereye gidiyorsun dur hele" tadında ilişki yaşamaya mecbur kalmak anlamına geliyor. 😁

Bu sabah istanbulda, sahil yolunda maltepe civarında malum siyah-beyaz köpek yine bir arkadaşımızın bacağını ısırmıştı.. bacakta hem önde hem arka tarafta diş izleri vardı ve kanlar içindeydi.. sürüşü yarıda kesip hasteneye geçiyordu kendisi..
o civarda sürüş yapanların dikkatine…

Bu sabah istanbulda, sahil yolunda maltepe civarında malum siyah-beyaz köpek yine bir arkadaşımızın bacağını ısırmıştı.. bacakta hem önde hem arka tarafta diş izleri vardı ve kanlar içindeydi.. sürüşü yarıda kesip hasteneye geçiyordu kendisi..
Sürekli oradaysa güzergahı kullananların yanlarında köpek kovucu bulundurmasında fayda olur.

Öncelikle herkese İyi Günler ve Bayramlar dilerim..

Burak Uğurlu (Forum Bağımlısı) Pedaldaş arkadaşımın Dediği De doğru ama bu benim Turda Kullandığım bisikletim Biraz Kısa Olsun diye 740mm aldım (MTB ise 800mm) Sorun o değil Bisikletin Elcik kısmındaki Boynuzu (Barendi) Bir şeye Takılmış ve Bisiklet asılı Kalmış Ben ise Fırlamışım (GoPro da Öyle gözüküyor Bir Bez Çanta Gb. bir şeyin Tutamaç Kısmına Benziyor)

Bu kazada Böyle Bir şey yaşayan Oldu mu ? Böyle bir şeyi Ne Okudum Ne duymuştum :) Galiba İlk kez benim başıma Gelmiş ve Şansıma Bisiklette Çizik Bile Yok (Ben Harebe oldum Şu anda O ayrı :) )

• Beğen
Hocam bu köpek saldırgan bir kopekse belediyeyi arayın gelsinler. Önceden de böyle saldırganlıklari varsa,daha fazla insanın canını yakmadan toplasin belediye. Önlü arkalı hangi ara fırsat bulup isirmis şaşırdım.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Hafta sonu 4 kişi 2 gün 360 km süren şahane bir tur yaptık. Dağ geçitleri, ormanlar, hayvanlar, muhabbet, konakladığımız yer hepsi fevkalade idi.

2. gün geçeceğimiz üç tünelden ilki Boyabat'ı Sinop'a bağlayan, adını Ahmet Muhip Dıranas'tan alan ve 1200 metre yükseklikte bulunup 2 kilometre uzunluğunda olan Dıranas Tüneli idi (bkz: Pazar günü çektiğim fotoğraf).

290924 dosyayı görüntüle

Tüneldeki yolun dar, işlek ve uzun olması, tünelin hemen girişinde bulunan ve kışları karla mücadelede kullanılan istasyondan yardım isteme fikrini ortaya çıkardı. Girişteki butona 2-3 defa basmamıza rağmen istasyondan bir cevap alamadık fakat @Rhodiumm butonun yanındaki sabit telefonu kullanarak bize eskortluk edecek Toyota Hilux'u ayarladı (şoförü araca geçerken her ne kadar söylense de).

Arkamızda dörtlüleri yanan KGM aracına rağmen, tünelin içinde sabırsız birisi arkadan bu aracı sollamaya çalıştı ve karşı şeritten gelenlerle neredeyse kafa kafaya geldi.
Bunu da görmüş olduk... Eskort olmasa neler olabilirdi insanın gözünde canlandırası dahi gelmiyor...

Fakat bu olayın ardından 3. tünelde, Gerze'nin çıkışında daha kötü bir tecrübe yaşadık.

4 kişi ışıklarımız yanmasına rağmen ve tünel çift şerit ve iki şeridin de boş olmasına rağmen kafamı arkaya çevirdiğimde neredeyse ezileceğimizi gördüm ve yanımızdan silme geçen 34 plakalı Fluence'a tüneli inleterek bağırdık ve el kol yaptık.

Bu -20 IQlu yaratık, tünelin çıkışında sağa çekip arabadan inerek küfürler etmeye başladı. Yanında eşi ve çocuğu olduğu için oralı olmadık ve devam ettik fakat aklımızda "bu sinirle arkadan gelip biçer mi" düşüncelerine daldık. Neyse ki yanımızdan geçerken sadece söylenmekle yetindi.

Fakat tünelde bizi neredeyse canımızdan edecek şekilde araç süren ve suçlu olduğu hâlde 4 iri yarı adama arabadan inerek meydan okuma cesaretini bunlar nereden buluyor? Bu iş nasıl oluyor?

İçimizden birimiz durup kendini kaybetse ve kavga etse, arabadan bıçak/silah çıksa, eşi ve çocuğu travma yaşasa, biz yaralandığımızla veya ezildiğimizle kalsak veya adamı komaya soksak... Hepsi bir anlık öfke patlamasına bağlı. İnsan hayatı bu memlekette neden bu kadar ucuz?
Bıçaklamadığımız için cesareti buluyor. Soksan en ince alyanı karnına bir kere, bak bakalım bir daha araçtan iniyor mu veya bisikletli ile tartışıyor mu.

Bıçaklamadığımız için cesareti buluyor. Soksan en ince alyanı karnına bir kere, bak bakalım bir daha araçtan iniyor mu veya bisikletli ile tartışıyor mu.

Böyle denyolar cebinde silah taşıyor be abi, daha geçen gün adamın azını yüzünü kırmak için üstüne yürüdüm tam boğazını sıkacak iken cebinden glock benzer bir silah çıkardı.
Bunun gibilerini süresiz ceza verilmesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ali Eren
Böyle denyolar cebinde silah taşıyor be abi, daha geçen gün adamın azını yüzünü kırmak için üstüne yürüdüm tam boğazını sıkacak iken cebinden glock benzer bir silah çıkardı.
Bunun gibilerini süresiz ceza verilmesi gerekiyor.
Zaten cebindeki bıçak ya da silaha güvenmese arabadan inmeyi bırakın, arabayı durdurmaz bile. Aksi takdirde ahmak olması lazım.

• Beğen
Zaten cebindeki bıçak ya da silaha güvenmese arabadan inmeyi bırakın, arabayı durdurmaz bile. Aksi takdirde ahmak olması lazım.
Evet, cebinde ki silaha güvenip erkek olanlar işte bunlar. İşin komik yanı bunu bana yapan bir sürücü değil yaya idi. Yanın da karısı kızı olup ta silah çekmesi ilginç lakin sonra öğrendim ki silah çeken şahıs madde ve alkol kullanıcısıymış.

Bu adam şanslıymış. Nazillide bir kadın böyle bir kazada ölmüştü.

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Bugün Adapazarı'nda yerde bir çocuk yatıyordu, trafiği yavaşlatmamak adına seri geçtim ama hala etkisindeyim. Kask çok ama çok önemli. Bakkala giderken bile takılmalı.

• Beğen
Geri