Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Scudo
Bugün yaklaşık yarım saat önce neredeyse düz denecek bir yolda küçük bir çocukla çarpıştım. Yolda ilerlerken önünden de bir araba gidiyordu. Araba geçtikten sonra çocuk yola çıktı ve beni görmedi. Ben çocuğu gördüm ama duramadım ve çarpıştık. Bisikletten ileriye doğru sırtüstü düştüm. Çocuk da yere yığıldı bisikletler de çocuğun üstüne düştü. Direkt çocuğun yanına gittim yaralanıp yaralanmadığına baktım, çocuğu ve bisikletleri yolun kenarına koydum o sırada oradan geçen bir kadın da bize yardım etti. Çocuğun arkadaşından çocuğun ailesini çağırmasını istedim. Suluğumdaki soğuk suyu çocuğun ağrıyan yerlerine döktüm.

Çocuğun abisi gelince birlikte yürüyerek gittiler. Bende bisikletime biner giderim diyordum fakat hem ön jantın yamulmuş hemde maşa geriye doğru gelmişti. Yürüyerek eve kadar gittim mecburen.

Bu kazada benimde hata payım büyük. Evet fazla hızlı gitmiyordum ama fazla büyük olmayan sokakta daha dikkatli olmalıydım. Sonuçta motorlu bir taşıt gibi fazla ses çıkarmıyoruz ve görünürlüğümüz çok daha az.

Bunun dışında eğer sokakta bisiklet süren bir çocuk görürseniz etrafınıza daha fazla dikkat edin çünkü çocuklar genelde arkadaşlarıyla sürüyor.

Ön jantın resimleri:
IMG20220704164134_01.jpg
IMG20220704164120_01.jpg
IMG20220704164057_01.jpg

Bugün yaklaşık yarım saat önce neredeyse düz denecek bir yolda küçük bir çocukla çarpıştım. Yolda ilerlerken önünden de bir araba gidiyordu. Araba geçtikten sonra çocuk yola çıktı ve beni görmedi. Ben çocuğu gördüm ama duramadım ve çarpıştık. Bisikletten ileriye doğru sırtüstü düştüm. Çocuk da yere yığıldı bisikletler de çocuğun üstüne düştü. Direkt çocuğun yanına gittim yaralanıp yaralanmadığına baktım, çocuğu ve bisikletleri yolun kenarına koydum o sırada oradan geçen bir kadın da bize yardım etti. Çocuğun arkadaşından çocuğun ailesini çağırmasını istedim. Suluğumdaki soğuk suyu çocuğun ağrıyan yerlerine döktüm.

Çocuğun abisi gelince birlikte yürüyerek gittiler. Bende bisikletime biner giderim diyordum fakat hem ön jantın yamulmuş hemde maşa geriye doğru gelmişti. Yürüyerek eve kadar gittim mecburen.

Bu kazada benimde hata payım büyük. Evet fazla hızlı gitmiyordum ama fazla büyük olmayan sokakta daha dikkatli olmalıydım. Sonuçta motorlu bir taşıt gibi fazla ses çıkarmıyoruz ve görünürlüğümüz çok daha az.

Bunun dışında eğer sokakta bisiklet süren bir çocuk görürseniz etrafınıza daha fazla dikkat edin çünkü çocuklar genelde arkadaşlarıyla sürüyor.

Ön jantın resimleri:
290907 dosyayı görüntüle
290908 dosyayı görüntüle
290909 dosyayı görüntüle
büyük geçmiş olsun. daha fena şeyler de olabilirdi yine Allah korumuş. ara sokaklarda aşırı dikkatli sürmek lazım. çocuklar da tıpkı büyükler gibi bisikleti görse daha yok sayabiliyor. ben de 40-45 gün önce benzer bir kaza geçirdim. tek fark bir çocuğa değil kaldırım kenarına konan banka çarptım. tamamen benim dikkatsizliğim tamamen benim dalgınlığım sonucu 20 km hızla(tahmin) çarpınca benim de ön jant yamuldu ve maşa aynı sizdeki gibi içeriye doğru büküldü. yüzükoyun yere düştüm dudağım içerden patladı ellerimi de eldiven korudu. o zamandan beri devam eden gögüs ağrım var sanırım kaburgada da çatlak oldu ama umursamadım pek fazla.
hep düşündüm ya bank değil de bir insana çarpsaydım diye. çok kötü şeyler geldi aklıma. dediğim gibi sizin de aslında benim de yine şansımız yaver gitmiş.
o olaydan sonra da 1999 yılında küçük bir çocukken kullanmaya başladığım emektar castelloma veda ettim. carraro sportive 220 ile şehir/tur bisikletine geçiş yaptım.
(gerçi sonra 55liraya eski castellomu da tamir ettirip(35 akort-jantdüzeltme 20 maşa düzeltme) temize çıkarttım.)
l

büyük geçmiş olsun. daha fena şeyler de olabilirdi yine Allah korumuş. ara sokaklarda aşırı dikkatli sürmek lazım. çocuklar da tıpkı büyükler gibi bisikleti görse daha yok sayabiliyor. ben de 40-45 gün önce benzer bir kaza geçirdim. tek fark bir çocuğa değil kaldırım kenarına konan banka çarptım. tamamen benim dikkatsizliğim tamamen benim dalgınlığım sonucu 20 km hızla(tahmin) çarpınca benim de ön jant yamuldu ve maşa aynı sizdeki gibi içeriye doğru büküldü. yüzükoyun yere düştüm dudağım içerden patladı ellerimi de eldiven korudu. o zamandan beri devam eden gögüs ağrım var sanırım kaburgada da çatlak oldu ama umursamadım pek fazla.
hep düşündüm ya bank değil de bir insana çarpsaydım diye. çok kötü şeyler geldi aklıma. dediğim gibi sizin de aslında benim de yine şansımız yaver gitmiş.
o olaydan sonra da 1999 yılında küçük bir çocukken kullanmaya başladığım emektar castelloma veda ettim. carraro sportive 220 ile şehir/tur bisikletine geçiş yaptım.
(gerçi sonra 55liraya eski castellomu da tamir ettirip(35 akort-jantdüzeltme 20 maşa düzeltme) temize çıkarttım.)
l

Geçmiş olsun hocam. Ne kadar süre önce bisikleti tamir ettirdiniz? Birde profil fotoğrafınızdaki karakter hangi seriden çok hoşuma gitti.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun hocam. Ne kadar süre önce bisikleti tamir ettirdiniz? Birde profil fotoğrafınızdaki karakter hangi seriden çok hoşuma gitti.
15 gün önce filan yeni bisikletimi aldıktan sonra onu da temize çıkartmak istedim. maşa düz çelik maşa olduğu için biraz zorlama ile düzeldi. eski bisikletler günümüzdekilere göre çok daha kaliteli sanırım. ben maşanın değişmesi gerekir diye düşünürken sadece yamukluğu düzeldi ve halloldu. jantın yamukluğu için de akort dediğim gibi 35 tl tuttu.(bisikletin kazadan baya önceki bir resmini ekledim. tamamen çelik olmasına rağmen 14-15 kg civarında olması da ayrı bir dikkate değer kısım)(çocukken çok aktif kullanmamıştım tabii daha çok 2018 den itibaren kullandım)

profildeki karakter kuroshitsuji isimli animeden en en eeen sevdiğim karakter. alois trancy.
mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. alois 2. sezon dahil oluyor hikayeye ama emin olun ilk sezon da çok güzel. victoria dönemi ingilteresinde geçen bir hi,kaye
IMG_20220120_123500.jpg
IMG_20220415_112048.jpg

15 gün önce filan yeni bisikletimi aldıktan sonra onu da temize çıkartmak istedim. maşa düz çelik maşa olduğu için biraz zorlama ile düzeldi. eski bisikletler günümüzdekilere göre çok daha kaliteli sanırım. ben maşanın değişmesi gerekir diye düşünürken sadece yamukluğu düzeldi ve halloldu. jantın yamukluğu için de akort dediğim gibi 35 tl tuttu.(bisikletin kazadan baya önceki bir resmini ekledim. tamamen çelik olmasına rağmen 14-15 kg civarında olması da ayrı bir dikkate değer kısım)(çocukken çok aktif kullanmamıştım tabii daha çok 2018 den itibaren kullandım)

profildeki karakter kuroshitsuji isimli animeden en en eeen sevdiğim karakter. alois trancy.
mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. alois 2. sezon dahil oluyor hikayeye ama emin olun ilk sezon da çok güzel. victoria dönemi ingilteresinde geçen bir hi,kaye
290915 dosyayı görüntüle290916 dosyayı görüntüle

Sağolun hocam. Yakın zamanda umarım bende bisikletimi yaptırırım.

Şu anda izlediğim bir anime var ondan sonra bu animeyede başlarım büyük ihtimalle.

Sağolun hocam. Yakın zamanda umarım bende bisikletimi yaptırırım.

Şu anda izlediğim bir anime var ondan sonra bu animeye de başlarım büyük ihtimalle.
sizin jant benimkinden daha kötü gibi duruyor. değiştirilmesi gerekmez umarım. maşayı da bisikletçi düzeltmeyi deneyecektir. umarım o da hallolur.

sizin şu an izlediğiniz hangi anime sorabilir miyim? bu kuroshitsuji içinde çok fazla kutsal olan ve olmayan nedir? tanrısallık iyi midir? iyilik iyi midir? gibi sorular da barındıran bir anime eminim çok seveceksiniz
alois'in olduğu sezon ise ne diyebilirim ki! hikaye olarak ilk sezon kadar değil ama özellikle alois'in hikayesi beni çok derinden etkilemişti. hatta bir seçim hakkın var anime dünyasından birini gerçek dünyaya getireceksin deseler alois'i seçebilirim.onunla yaşamak... ehem neyse :D

Ön jantın resimleri:
290907 dosyayı görüntüle
290908 dosyayı görüntüle
290909 dosyayı görüntüle
Her gün böyle kazalar atlatıyorum veletler yüzünden, hepsinin aklı bir karış hava da. Durup durur iken ya önüne kırarlar yada önüne hariç başka her yere bakarlar. Kazaların çoğu suçlusu veletler. Bisiklet yolundan gitmeleri yasaklanması lazım veletlerin.

• Beğen
Tepkiler: Narcostic
@Eray BAYĞAR Geçmiş olsun. Dikkatimi çekti bisikletin ayna gibi parlak çemberlere sahip bir klasik sanırım. Bu başlığa fotoları bekleriz. Çelik çember kolay düzeltilir, o bakımdan rahat ol.

sizin jant benimkinden daha kötü gibi duruyor. değiştirilmesi gerekmez umarım. maşayı da bisikletçi düzeltmeyi deneyecektir. umarım o da hallolur.

sizin şu an izlediğiniz hangi anime sorabilir miyim? bu kuroshitsuji içinde çok fazla kutsal olan ve olmayan nedir? tanrısallık iyi midir? iyilik iyi midir? gibi sorular da barındıran bir anime eminim çok seveceksiniz
alois'in olduğu sezon ise ne diyebilirim ki! hikaye olarak ilk sezon kadar değil ama özellikle alois'in hikayesi beni çok derinden etkilemişti. hatta bir seçim hakkın var anime dünyasından birini gerçek dünyaya getireceksin deseler alois'i seçebilirim.onunla yaşamak... ehem neyse :D
Şu an monogatari serisini izliyorum. İçinde bazen felsefik konularda içeriyor fakat izleyeceksiniz baştan uyarayım animenin neredeyse yarısı fanservis.

Siz böyle anlatınca izleme isteğim arttı 😁 ilk sezon 24 bölüm imiş. Fazla uzun değil. belki monogatari'ye ara verip ona başlarım.

Her gün böyle kazalar atlatıyorum veletler yüzünden, hepsinin aklı bir karış hava da. Durup durur iken ya önüne kırarlar yada önüne hariç başka her yere bakarlar. Kazaların çoğu suçlusu veletler. Bisiklet yolundan gitmeleri yasaklanması lazım veletlerin.

Hocam genelde aileler bisikleti karne hediyesi veya alayım biraz sürsün hevesini alsın diye düşündügü için bireylerin çocuklarının da böyle olması oldukça normal. Burada suç bence ailelerin ve yetersiz bilgilendirmenin. Aileler bisiklet nedir, nasıl ve nerede kullanılmalıdır gibi şeyleri araştırmadığı dolayısıyla bunları bilmediği için de çocuklarda genelde bunlardan bi'haber oluyor. Mesela ben YouTube 'da karşıma çıkan bir video sayesinde farklı bisiklet türleri olduğunu ve yolda bisiklet sürülebileceğini öğrenmiştim. Mesela lise 1 de trafik dersi veriliyor. kitap içerisinde bisiklet ve motorsiklere ayrılmış 3 sayfa var. Bu 3 sayfada genel olarak bilgiler verilse de yetersiz. En azından liselerde farklı üniversitelerin bisiklet gruplarından insanlar gelmeli ve hem üniversite hemde bisiklet ile alakalı seminerler düzenlenmeli. Ben bu konuda okulumdan istek de bulunmuştum fakat herhangi bir geri dönüş alamadım. Bu yapılması zor bir şey değil. Umarım ilerleyen yıllarda bisikletle alakalı çalışmalar artar.
@Eray BAYĞAR Geçmiş olsun. Dikkatimi çekti bisikletin ayna gibi parlak çemberlere sahip bir klasik sanırım. Bu başlığa fotoları bekleriz. Çelik çember kolay düzeltilir, o bakımdan rahat ol.
Sağolun hocam. Düzeltirir düzeltirmez başlığa foto atarım artık 😁👍

Geçtiğimiz senelerde bu veletlerden birisi kendi kaldırımından atlayıp arabama doğru (90 derecelik dik açıyla yandan), bodoslama geldi. Ben o sırada durmak üzereyim. Ben çocuğu fark ettim ama gaza bassam yeterli mesafe yok, frene basmamın anlamı yok çünkü doğrudan yolcu kapısına doğru geliyor :). Son anda beni fark edip frene asıldı, sağ sol yapıp son anda aracıma paralel kendini toplayıp hafif sıyrık ve çarpma ile yere aracımın yanına yığıldı. :) Araçtan indim. Çocuğun yanına gittim. İlk sözüm "korkma" oldu. :) Çocuğu kontrol ettim, onda da bisikletinde de bir şey yoktu. Sağının solunu kontrol ettim, kaldırdım, bisikletine baktım ve "bisiklet sürüyorsan gözlerini dört açmalısın" dedim. "Abi çok özür dilerim" dedi... Belli ki korkmuş. Başını okşadım, korkma bir şey olmaz. Caddelere çıkma, hadi git dedim. Sonra aracıma baktım, çok hafif bir çizik gördüm yolcu ön ve arka kapıda. Önemsemedim. Çocukların tecrübe ve dikkatleri üzgünüm ki bizler gibi çalışmıyor.

Hafta sonu 4 kişi 2 gün 360 km süren şahane bir tur yaptık. Dağ geçitleri, ormanlar, hayvanlar, muhabbet, konakladığımız yer hepsi fevkalade idi.

2. gün geçeceğimiz üç tünelden ilki Boyabat'ı Sinop'a bağlayan, adını Ahmet Muhip Dıranas'tan alan ve 1200 metre yükseklikte bulunup 2 kilometre uzunluğunda olan Dıranas Tüneli idi (bkz: Pazar günü çektiğim fotoğraf).

GOPR5343.JPG

Tüneldeki yolun dar, işlek ve uzun olması, tünelin hemen girişinde bulunan ve kışları karla mücadelede kullanılan istasyondan yardım isteme fikrini ortaya çıkardı. Girişteki butona 2-3 defa basmamıza rağmen istasyondan bir cevap alamadık fakat @Rhodiumm butonun yanındaki sabit telefonu kullanarak bize eskortluk edecek Toyota Hilux'u ayarladı (şoförü araca geçerken her ne kadar söylense de).

Arkamızda dörtlüleri yanan KGM aracına rağmen, tünelin içinde sabırsız birisi arkadan bu aracı sollamaya çalıştı ve karşı şeritten gelenlerle neredeyse kafa kafaya geldi.
Bunu da görmüş olduk... Eskort olmasa neler olabilirdi insanın gözünde canlandırası dahi gelmiyor...

Fakat bu olayın ardından 3. tünelde, Gerze'nin çıkışında daha kötü bir tecrübe yaşadık.

4 kişi ışıklarımız yanmasına rağmen ve tünel çift şerit ve iki şeridin de boş olmasına rağmen kafamı arkaya çevirdiğimde neredeyse ezileceğimizi gördüm ve yanımızdan silme geçen 34 plakalı Fluence'a tüneli inleterek bağırdık ve el kol yaptık.

Bu -20 IQlu yaratık, tünelin çıkışında sağa çekip arabadan inerek küfürler etmeye başladı. Yanında eşi ve çocuğu olduğu için oralı olmadık ve devam ettik fakat aklımızda "bu sinirle arkadan gelip biçer mi" düşüncelerine daldık. Neyse ki yanımızdan geçerken sadece söylenmekle yetindi.

Fakat tünelde bizi neredeyse canımızdan edecek şekilde araç süren ve suçlu olduğu hâlde 4 iri yarı adama arabadan inerek meydan okuma cesaretini bunlar nereden buluyor? Bu iş nasıl oluyor?

İçimizden birimiz durup kendini kaybetse ve kavga etse, arabadan bıçak/silah çıksa, eşi ve çocuğu travma yaşasa, biz yaralandığımızla veya ezildiğimizle kalsak veya adamı komaya soksak... Hepsi bir anlık öfke patlamasına bağlı. İnsan hayatı bu memlekette neden bu kadar ucuz?

@Eray BAYĞAR geçmiş olsun .
@benkrennic geçmiş olsun.
Çocukların aklı bir karış havada. Kendi çocuklarıma ne kadar sürüş disiplini eğitimi verdim,onlarda doğaları gereği çocukluktan vazgeçmiyor. Çocuğun aklına güven olmuyor. Ne zaman ne yapacağı kestirilmiyor. Aklımda diye sürmezsen ummadığın yerde kaza yaptırıyor.
@sccetin geçmiş olsun. Bu kadar önleme rağmen ,ciddi kazalar atlatmışsınız. Ülkemizde bisiklet kazalarına ilişkin istatistik yapılsa %10'u kaza olarak anca nitelendirilebilir. Gerisi ya cinayet yada ağır yaralama suçu desem yanlış ifade olmaz.
Toplumumuz bozuldu. Kadınlarımız çocuklarının önünde ya darp ediliyor yada cinayete kurban gidiyor. Bu tarz psikolojik bozuklukla yetişen nesiller birer suç makinesine dönüşüyor. İstismarın bin türlüsü yapılıyor. Sağlıklı insan bulmak giderek zorlaştı.
Bisiklet sürsen bir dert sürmesen bir dert. Sevdiklerinizi kucaklamadan ve onlarla vedalaşmadan sürüşe çıkmayın vesselam.

Biraz önce arkadaşım ile bisiklet turundan geri dönüyorduk onu evine kadar bıraktım ve dönüşte ise bisiklet yolunun tam ağızında bir yaşlı çift duruyordu, yol vermediler durdum ve dedim ki. Burası ne yolu? Neden bisiklet yolunda duruyorsunuz. Bana verdiği cevap *Burası insan yolu pezevenk, siktir git* dedi bunu dedikten sonra adamı dövmek için bisikletten indim ve üstüne doğru gidip boğazını tam sıkacaktım bana çantasından kocaman bir siyah el tabancası uzatarak ana avrat sövmeye başladı ve bunu yaparken karısı ve kızı yanın da idi. Neyse sonra millet ayırdı ve en yakın polis durağına giderek şikayet ettim. Ne kadar şerefsiz karaktersiz haysiyetsiz beş para etmeyen insanlar var bu dünya da.

6.5 satır yazınızda 3 defa veletler demişsiniz. Bir iki yerde daha diyebilirdiniz aslında. Veletler derken sevecen bir tavırla demediğiniz de aşikar. Çocukları sevmeyebilirsiniz de bu da hakkınızdır elbet. Fakat, bakış açınızda bir hata var. ÇOCUKLAR, insan ya da hayvan fark etmekzin, nadir cinsler dışında, doğumdan itibaren belli bir döneme kadar ailelerinin yanında hayata hazırlanırlar. Hele ki insan türü doğumdan sonra en çok refakat ihtiyacı olan türdür. Çünkü yıllarca hiç bir halt edemeden gak guk etmek dışında bir şey yapamayız. Gelişimimiz de çok ama çok yavaş olur. Kendi kendimize yaşayabilir hale gelmemiz de sanıyorum türler arasında en uzun süren biz insanlarız.

Çocuklar genellikle mahalle aralarında, park çevrelerinde, sahil kesiminde evet bisiklet yolunun da bulunduğu alanda kendinerinin de oyun alanının bulunduğu noktalarda ki bunun sorumlusu çocuklar olamaz, gelişimini hâlâ tamamlayamamış ve o bisiklet yolunu ya da parkı oraya koyan beyinlere sormak lazım işin o kısmını.

Siz hiç bir çocuğu otobanda koşarken gördünüz mü? 2001 yılından beri yaklaşık 1.5 milyon km yol yapmış biri olarak ben cevap vereyim, otobanda karşıdan karşıya koşan 100 kişi gördüysem bunun belki 1 tanesi çocuktur. O da yanındaki yetişkin bunu yapıyor diye yapmıştır. Tek başına otoban aşmaya çalışan bir çocuk hatırlamıyorum gördüğümü.

Peki bir çocuğun hiç yarış pistine girdiğini gördünüz mü? Belli vardır ama ben genelde rally dahil, pistlerde yetişkin ihlali sonucu bir çok kaza gördüm.

Velet dediğiniz o çocukların evlerinin bulunduğu mahalle arasında önüne atladığında duramayacak hızla ilerleyen herkes suçludur. Hiç bir şekilde bunu kabul edemem kimse kusura bakmasın. Sokaklar kimsenin antrenman sahası değildir. Aynı şekilde, sahil yolunda bulunan sağında beton yürüyüş yolu, solunda çim alan ve yer yer çocuk oyun alanları olan bisiklet yolu da kimsenin antrenman sahası değildir. O yol bisikletle ulaşım için ayrılmış yoldur. 25-30km ortalama tutulacak bir yol değildir. O yola çocuk atlayabilir, dikkat etmesi gereken bisiklet ve diğer ulaşım araçları ile yaklaşanların ta kendisidir.

Bu yazdıklarımı sadece çocuklar için yazıyorum. Yoksa yetişkinlerin o yolda aval aval yürümesi, "AA fake etmemişim" demesi lüksü yoktur, olmamalıdır.

Yani diyeceğim o ki kazın ayağı öyle değil. Kazaların hepsi çocuklar, pardon veletler yüzünden deyip içinden çıkılamaz. Herkes kendi sorumluluğunu bilmelidir.

Eğer ara sokakta çocuk birden çıktı çıkmasaydı canım onun suçu diyebilecek biri varsa, sağ şeritten bisikletle giderken mazgala denk geldiğinde birden sol sağ yapıp aşmaya çalışırken arkasındaki araba çarptığında, yaa birden önüme çıktı sorumlusu odur dediklerinde gıkını çıkartmamalıdır.

Yeri geldiğinde bisikletlileri görmüyorlar diye yeri göğü inletiyoruz, bunu bekler ve isterken çocukları ön görememek ya da velet deyip geçmek de pek doğru olmasa gerek.

Çocukların sizden bizden daha çok korunmaya ihtiyacı var unutmayın. Ve bunun olması için yalnızca kendi çocuğunuz olmasına da gerek yok. Anası babası bilmiyor o eğitimi almamış ve çocuğa vermemiş diye ezelim bütün çocukları o zaman...

Aslında bu bir kaza gönderisi değil. bu sabah 5.30'da soğanlı saldırıya uğradık, bu onun gönderisi. 5.30da Bostancıda peloton olarak hareket ettikten yalnızca bir kaç dakika sonra iki kendini bilmez tüm pelotona parça parça sürekli soğan fırlattı, kimini kaskından, kimini sırtından vurdu. ya bu arkadaşlar korkup düşse ve bir sürü insanın kaza yapmasına istemeden sebep olsaydı ne olacaktı?

Bu nasıl zihniyet. Hakikaten boşa yaşayanlar var

• Beğen
Tepkiler: Aesert
Geri