özgür duygu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.391
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Çok geçmiş olsun..Çok saol Necmeddin hocam Allah herkesi kazalardan korusun.
Çok geçmiş olsun..Çok saol Necmeddin hocam Allah herkesi kazalardan korusun.
Çok saol dostum.Çok geçmiş olsun..
Nasıl şeyler?Benim çok çılgın fikirlerim var ama teknoloji yetersiz.

büyük geçmiş olsun. daha fena şeyler de olabilirdi yine Allah korumuş. ara sokaklarda aşırı dikkatli sürmek lazım. çocuklar da tıpkı büyükler gibi bisikleti görse daha yok sayabiliyor. ben de 40-45 gün önce benzer bir kaza geçirdim. tek fark bir çocuğa değil kaldırım kenarına konan banka çarptım. tamamen benim dikkatsizliğim tamamen benim dalgınlığım sonucu 20 km hızla(tahmin) çarpınca benim de ön jant yamuldu ve maşa aynı sizdeki gibi içeriye doğru büküldü. yüzükoyun yere düştüm dudağım içerden patladı ellerimi de eldiven korudu. o zamandan beri devam eden gögüs ağrım var sanırım kaburgada da çatlak oldu ama umursamadım pek fazla.Bugün yaklaşık yarım saat önce neredeyse düz denecek bir yolda küçük bir çocukla çarpıştım. Yolda ilerlerken önünden de bir araba gidiyordu. Araba geçtikten sonra çocuk yola çıktı ve beni görmedi. Ben çocuğu gördüm ama duramadım ve çarpıştık. Bisikletten ileriye doğru sırtüstü düştüm. Çocuk da yere yığıldı bisikletler de çocuğun üstüne düştü. Direkt çocuğun yanına gittim yaralanıp yaralanmadığına baktım, çocuğu ve bisikletleri yolun kenarına koydum o sırada oradan geçen bir kadın da bize yardım etti. Çocuğun arkadaşından çocuğun ailesini çağırmasını istedim. Suluğumdaki soğuk suyu çocuğun ağrıyan yerlerine döktüm.
Çocuğun abisi gelince birlikte yürüyerek gittiler. Bende bisikletime biner giderim diyordum fakat hem ön jantın yamulmuş hemde maşa geriye doğru gelmişti. Yürüyerek eve kadar gittim mecburen.
Bu kazada benimde hata payım büyük. Evet fazla hızlı gitmiyordum ama fazla büyük olmayan sokakta daha dikkatli olmalıydım. Sonuçta motorlu bir taşıt gibi fazla ses çıkarmıyoruz ve görünürlüğümüz çok daha az.
Bunun dışında eğer sokakta bisiklet süren bir çocuk görürseniz etrafınıza daha fazla dikkat edin çünkü çocuklar genelde arkadaşlarıyla sürüyor.
Ön jantın resimleri:
290907 dosyayı görüntüle
290908 dosyayı görüntüle
290909 dosyayı görüntüle
büyük geçmiş olsun. daha fena şeyler de olabilirdi yine Allah korumuş. ara sokaklarda aşırı dikkatli sürmek lazım. çocuklar da tıpkı büyükler gibi bisikleti görse daha yok sayabiliyor. ben de 40-45 gün önce benzer bir kaza geçirdim. tek fark bir çocuğa değil kaldırım kenarına konan banka çarptım. tamamen benim dikkatsizliğim tamamen benim dalgınlığım sonucu 20 km hızla(tahmin) çarpınca benim de ön jant yamuldu ve maşa aynı sizdeki gibi içeriye doğru büküldü. yüzükoyun yere düştüm dudağım içerden patladı ellerimi de eldiven korudu. o zamandan beri devam eden gögüs ağrım var sanırım kaburgada da çatlak oldu ama umursamadım pek fazla.
hep düşündüm ya bank değil de bir insana çarpsaydım diye. çok kötü şeyler geldi aklıma. dediğim gibi sizin de aslında benim de yine şansımız yaver gitmiş.
o olaydan sonra da 1999 yılında küçük bir çocukken kullanmaya başladığım emektar castelloma veda ettim. carraro sportive 220 ile şehir/tur bisikletine geçiş yaptım.
(gerçi sonra 55liraya eski castellomu da tamir ettirip(35 akort-jantdüzeltme 20 maşa düzeltme) temize çıkarttım.)
l
15 gün önce filan yeni bisikletimi aldıktan sonra onu da temize çıkartmak istedim. maşa düz çelik maşa olduğu için biraz zorlama ile düzeldi. eski bisikletler günümüzdekilere göre çok daha kaliteli sanırım. ben maşanın değişmesi gerekir diye düşünürken sadece yamukluğu düzeldi ve halloldu. jantın yamukluğu için de akort dediğim gibi 35 tl tuttu.(bisikletin kazadan baya önceki bir resmini ekledim. tamamen çelik olmasına rağmen 14-15 kg civarında olması da ayrı bir dikkate değer kısım)(çocukken çok aktif kullanmamıştım tabii daha çok 2018 den itibaren kullandım)Geçmiş olsun hocam. Ne kadar süre önce bisikleti tamir ettirdiniz? Birde profil fotoğrafınızdaki karakter hangi seriden çok hoşuma gitti.
15 gün önce filan yeni bisikletimi aldıktan sonra onu da temize çıkartmak istedim. maşa düz çelik maşa olduğu için biraz zorlama ile düzeldi. eski bisikletler günümüzdekilere göre çok daha kaliteli sanırım. ben maşanın değişmesi gerekir diye düşünürken sadece yamukluğu düzeldi ve halloldu. jantın yamukluğu için de akort dediğim gibi 35 tl tuttu.(bisikletin kazadan baya önceki bir resmini ekledim. tamamen çelik olmasına rağmen 14-15 kg civarında olması da ayrı bir dikkate değer kısım)(çocukken çok aktif kullanmamıştım tabii daha çok 2018 den itibaren kullandım)
profildeki karakter kuroshitsuji isimli animeden en en eeen sevdiğim karakter. alois trancy.
mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. alois 2. sezon dahil oluyor hikayeye ama emin olun ilk sezon da çok güzel. victoria dönemi ingilteresinde geçen bir hi,kaye
290915 dosyayı görüntüle290916 dosyayı görüntüle
sizin jant benimkinden daha kötü gibi duruyor. değiştirilmesi gerekmez umarım. maşayı da bisikletçi düzeltmeyi deneyecektir. umarım o da hallolur.Sağolun hocam. Yakın zamanda umarım bende bisikletimi yaptırırım.
Şu anda izlediğim bir anime var ondan sonra bu animeye de başlarım büyük ihtimalle.
Her gün böyle kazalar atlatıyorum veletler yüzünden, hepsinin aklı bir karış hava da. Durup durur iken ya önüne kırarlar yada önüne hariç başka her yere bakarlar. Kazaların çoğu suçlusu veletler. Bisiklet yolundan gitmeleri yasaklanması lazım veletlerin.Bugün yaklaşık yarım saat önce neredeyse düz denecek bir yolda küçük bir çocukla çarpıştım. Yolda ilerlerken önünden de bir araba gidiyordu. Araba geçtikten sonra çocuk yola çıktı ve beni görmedi. Ben çocuğu gördüm ama duramadım ve çarpıştık. Bisikletten ileriye doğru sırtüstü düştüm. Çocuk da yere yığıldı bisikletler de çocuğun üstüne düştü. Direkt çocuğun yanına gittim yaralanıp yaralanmadığına baktım, çocuğu ve bisikletleri yolun kenarına koydum o sırada oradan geçen bir kadın da bize yardım etti. Çocuğun arkadaşından çocuğun ailesini çağırmasını istedim. Suluğumdaki soğuk suyu çocuğun ağrıyan yerlerine döktüm.
Çocuğun abisi gelince birlikte yürüyerek gittiler. Bende bisikletime biner giderim diyordum fakat hem ön jantın yamulmuş hemde maşa geriye doğru gelmişti. Yürüyerek eve kadar gittim mecburen.
Bu kazada benimde hata payım büyük. Evet fazla hızlı gitmiyordum ama fazla büyük olmayan sokakta daha dikkatli olmalıydım. Sonuçta motorlu bir taşıt gibi fazla ses çıkarmıyoruz ve görünürlüğümüz çok daha az.
Bunun dışında eğer sokakta bisiklet süren bir çocuk görürseniz etrafınıza daha fazla dikkat edin çünkü çocuklar genelde arkadaşlarıyla sürüyor.
Ön jantın resimleri:
290907 dosyayı görüntüle
290908 dosyayı görüntüle
290909 dosyayı görüntüle
Şu an monogatari serisini izliyorum. İçinde bazen felsefik konularda içeriyor fakat izleyeceksiniz baştan uyarayım animenin neredeyse yarısı fanservis.sizin jant benimkinden daha kötü gibi duruyor. değiştirilmesi gerekmez umarım. maşayı da bisikletçi düzeltmeyi deneyecektir. umarım o da hallolur.
sizin şu an izlediğiniz hangi anime sorabilir miyim? bu kuroshitsuji içinde çok fazla kutsal olan ve olmayan nedir? tanrısallık iyi midir? iyilik iyi midir? gibi sorular da barındıran bir anime eminim çok seveceksiniz
alois'in olduğu sezon ise ne diyebilirim ki! hikaye olarak ilk sezon kadar değil ama özellikle alois'in hikayesi beni çok derinden etkilemişti. hatta bir seçim hakkın var anime dünyasından birini gerçek dünyaya getireceksin deseler alois'i seçebilirim.onunla yaşamak... ehem neyse![]()
Her gün böyle kazalar atlatıyorum veletler yüzünden, hepsinin aklı bir karış hava da. Durup durur iken ya önüne kırarlar yada önüne hariç başka her yere bakarlar. Kazaların çoğu suçlusu veletler. Bisiklet yolundan gitmeleri yasaklanması lazım veletlerin.
Sağolun hocam. Düzeltirir düzeltirmez başlığa foto atarım artık 😁👍@Eray BAYĞAR Geçmiş olsun. Dikkatimi çekti bisikletin ayna gibi parlak çemberlere sahip bir klasik sanırım. Bu başlığa fotoları bekleriz. Çelik çember kolay düzeltilir, o bakımdan rahat ol.
Geçtiğimiz senelerde bu veletlerden birisi kendi kaldırımından atlayıp arabama doğru (90 derecelik dik açıyla yandan), bodoslama geldi. Ben o sırada durmak üzereyim. Ben çocuğu fark ettim ama gaza bassam yeterli mesafe yok, frene basmamın anlamı yok çünkü doğrudan yolcu kapısına doğru geliyorHer gün böyle kazalar atlatıyorum veletler yüzünden, hepsinin aklı bir karış hava da. Durup durur iken ya önüne kırarlar yada önüne hariç başka her yere bakarlar. Kazaların çoğu suçlusu veletler. Bisiklet yolundan gitmeleri yasaklanması lazım veletlerin.
Çocukların aklı bir karış havada. Kendi çocuklarıma ne kadar sürüş disiplini eğitimi verdim,onlarda doğaları gereği çocukluktan vazgeçmiyor. Çocuğun aklına güven olmuyor. Ne zaman ne yapacağı kestirilmiyor. Aklımda diye sürmezsen ummadığın yerde kaza yaptırıyor.Her gün böyle kazalar atlatıyorum veletler yüzünden, hepsinin aklı bir karış hava da. Durup durur iken ya önüne kırarlar yada önüne hariç başka her yere bakarlar. Kazaların çoğu suçlusu veletler. Bisiklet yolundan gitmeleri yasaklanması lazım veletlerin.
6.5 satır yazınızda 3 defa veletler demişsiniz. Bir iki yerde daha diyebilirdiniz aslında. Veletler derken sevecen bir tavırla demediğiniz de aşikar. Çocukları sevmeyebilirsiniz de bu da hakkınızdır elbet. Fakat, bakış açınızda bir hata var. ÇOCUKLAR, insan ya da hayvan fark etmekzin, nadir cinsler dışında, doğumdan itibaren belli bir döneme kadar ailelerinin yanında hayata hazırlanırlar. Hele ki insan türü doğumdan sonra en çok refakat ihtiyacı olan türdür. Çünkü yıllarca hiç bir halt edemeden gak guk etmek dışında bir şey yapamayız. Gelişimimiz de çok ama çok yavaş olur. Kendi kendimize yaşayabilir hale gelmemiz de sanıyorum türler arasında en uzun süren biz insanlarız.Her gün böyle kazalar atlatıyorum veletler yüzünden, hepsinin aklı bir karış hava da. Durup durur iken ya önüne kırarlar yada önüne hariç başka her yere bakarlar. Kazaların çoğu suçlusu veletler. Bisiklet yolundan gitmeleri yasaklanması lazım veletlerin.