Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Ne de olsa temas durumunda zarar gören bizler oluyoruz ☹
Çok doğru dediniz,bizim kaportamız kask başkada korunak yok!en ufak temasta yara alıyoruz.
Anayolun sağından süzülürken araç olması sonucu kapı mesafemi koruyarak ana yola çıktım korna ile taciz edildim,durdum ne diyorsun dedim "senin yolun mu burası,sen kaldırımdan süreceksin" dedi.Ben bu adama haykırsam ne yazar?
Cahil! ne anlatıcan bu adama şimdi!

Scudo
Anayolun sağından süzülürken araç olması sonucu kapı mesafemi koruyarak ana yola çıktım korna ile taciz edildim,durdum ne diyorsun dedim "senin yolun mu burası,sen kaldırımdan süreceksin" dedi.Ben bu adama haykırsam ne yazar?
Ben bu gibi durumlarda artık sinirlenmiyorum. Arkadaşım trafik kurallarını bir araştır, telefon ver elinde gir Google a yaz bisiklet yaz yol yaz hak yaz bak ne çıkıyor. Ben ilerliyorum sen bak, ters bişey çıkarsa yakalarsın beni konuşuruz diyorum. Sakince. Kavga etmeden. Dalga da geçmeden. Onların en büyük kabusu bizlerin onları ezmesi çünkü. Deneyin, işe yarıyor.

Sürücüleri bağırarak uyarmaktan kesinlikle çekinmemek lazım. Ne de olsa temas durumunda zarar gören bizler oluyoruz ☹
Yakınlarda araçla giremeyeceği bir yan yol varsa lafla güzel bir ezip sonra bariyerden atlarım ve kayıplara karışırım. Bağırarak uyarmayı sadece bu tip kaçış senaryonuz varsa öneririm. Bu ülkede yaptığı hatadan dolayı hakettiği muameleyi görünce insan darp edecek hatta silah çekip insan öldürecek insanlar var.

Biraz önce de kavşağa girdim yol önceliği bendeyken toros marka aracıya üzerime gelen aracın durmayacağını anladım tekrar kavşağın iç kısmına girdim ve camdaki dayıyla gözgöze geldim nereye gidiyorsun dedim "yoluma gideyoğm" dedi. Giderken beni ezmene gerek yok dedim görmedim diyor,iki yüksek lümenli farımın olması dışında bir sorun yok.Belki de bakmadığı için görmemişte olabilir,hmm evet mantıklı olan bu sanırım.

Biraz önce sürüşten döndüm,izinli günümde vaktimide ayarlayınca tıntın körfez turu yapayım dedim,mümkün olduğunca yoğun trafiğe girmiyeyim diyorum ama mümkün değil tabi,taksi dolmuştan sonra en korktuğum beyaz albea şirket arabaları! kullananlar tabiri caiz ise gavur malı gibi kullanıyor,ani gazlamalar frenlemeler direksiyon kırmalar.
Az önce başıma geldi olmayacak yerde u dönüşü yaptı ve beni görmedi yandan üzerime çıkıyordu ki bana çarptığını duyunca uyandı eleman! Allah'tan çok düşük hızdaydı ve aynı yönde yandan birbirimizle öpüştük,düşmedim ama vitesve fren kolu içeri yamuldu,Qr mandalının dış kısmı arabayı çizdi,jantım çizildi,elim arabayla gidon arasında kaldı hafif canım acıdı ama şükür bişey yok,demem o ki dostlar trafikte yok hükmündeyiz bunu zaten herkes defalarca tekrarladı,ben yapmadım hatalıyım ama tek yapmamız gereken tehlikeyi sezdiğimiz anda olay kazaya dönüşmeden önlem alın! ben sezinledim mevzuyu ama önlemimi almadım,nasılsa görmüştür o kadarda mal değil herhalde dedim ama yanlış! durun bağırın gerekirse frenleri kökleyin ama sezgilerinizi açık tutun,ancak bu şekilde zarar gelmesinden kurtulabiliriz.
Geçmiş olsun hocam dediklerinize katılıyorum
Sürücülerin %70 inin bir gözü kör , bir elleri çolak, bir kulağı sağır... çünkü devamlı telofonla meşguller artık sürüşlerimiz daha tehlikeli.

Çok geçmiş olsun. Dikkattttt diye bağırmak benim en büyük silahım. Ana yoldan giderken ara yola yaklaşan araba gördüğüm anda direkt yapıştırıyorum dikkati. Kavşaklarda, ışıklarda yine aynı şekilde. Tüm kafaların bana çevrilmesini sağlayacak kadar yüksek sesle hemde. Dikkat i duyan sürücü refleks olarak frene basıyor büyük ihtimalle. Gündüz yanan 1100 lümen çakarlı ön ışığım ve iki adet arka ışığım var. Bütçesi yetenlere çok uzaktan görünürlüğü efsane olan Varia tavsiye ederim. İkiye ayrılan yollarda gideceğim yöne kolumu kaldırırım. Varia da araç görmesem bile mutlaka kolumu kaldırırım. Koyu renk giyinmemeye özen gösteririm. Bunlar benim tedbirlerim ha yine gelip kaza beni bulursa boynumu bükerim eyvallah derim. En önemli detayda genelde tek sürüşe çıkmamaya çalışırım.

kazaların önüne geçmek için en önemli ve etkili yöntem sanıyorum tek sürüş yapmamak. 3 veya daha fazla grup şeklinde sürüş ister istemez sürücülerin dikkatini çekmek zorunda bırakıyor. tek başına yapılan sürüşler için ister yüksek lümenli ışık kullanın ister varia kullanın ister en iyi koruyucu ekipmanları kullanın farkında olmadıktan sonra ne yapsanız kendi içimizi rahatlatmaktan öteye gidemez. hele ki TR şartlarında trafikte bukadar bencil, umursamaz, mal gibi araç kullanan sürücü varken hepsi boş...
yoldaki çukurdan kaçmak için aracı üzerimize süren sürücüye "napıyosun ... koduğummm" diye çıkıştığımızda "ne yapayım çukur var" diyebilen ve aracının çukura girmesinin insan canından daha önemli olduğu bi memlekette maalesef daha çoookk acı haberler okuruz

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Motosiklet eğitmeni Zafer Akçay'ın hemen hemen her videosunda dikkatsiz/saygısız/görgüsüz sürücüler için kullandığı artık klasikleşmiş cümleleri var: "Oradan çıkar mı çıkar, seni görür mü görmez, vurur mu vurur. Tamam yol senin, sen haklısın ama haklı olman hiçbir işe yaramaz canına zarar geldikten sonra." Kulağıma küpe ettim bu sözleri. Motosiklet sürücülerinin dahi saygı görmediği bir ülkede bisiklet sürücüleri olarak saygı beklemek fazla ütopik sanırım. Şeridi ortalayıp bisiklet sürerken arkamdaki yol isteyen öküzlerle tartıştığım çok olmuştur ama artık inatlaşmıyorum. Cehennemin dibine kadar yolun var, deyip çekiliyorum. :kötü:

Dikkat çekmişsin, sürücü seni görmüş ve ezmemiş. Bu yeterli, gerisi önemsiz teferruat ;) :ssrtcbya:

Yine aklıma bir fikir geldi. Şu gözleri kör edercesine yüksek lümenli ışıklardan bileklere bağlasak ya birer tane. :D
Baktın ....nın biri üzerine üzerine geliyor. Kaldır kolunu tut gözüne gözüne. Uyanır her halde :hımm:. Ya da inadına uzunlarını yakıp senin üzerine sürer :snzdglsn:.

Dikkat çekmişsin, sürücü seni görmüş ve ezmemiş. Bu yeterli, gerisi önemsiz teferruat ;) :ssrtcbya:
Bir de böyle tipler var cidden.
sen kendini yol kenarına atıp zor kurtarıyorsun, bi de gelmiş "noldu çarptım sanki" diyor...

Yine aklıma bir fikir geldi. Şu gözleri kör edercesine yüksek lümenli ışıklardan bileklere bağlasak ya birer tane. :D
Baktın ....nın biri üzerine üzerine geliyor. Kaldır kolunu tut gözüne gözüne. Uyanır her halde :hımm:. Ya da inadına uzunlarını yakıp senin üzerine sürer :snzdglsn:.
Bizi görmeyen sürücüye ekstra bahane verelim diyorsunuz yani. :) :) Gözüme ışık tuttu göremedim çarpttım gibi.

Komple reflektör kumaştan yapılma bir yeleğim var. Çok sıcaklar hariç gece turlarımda onu giyiyorum.
Araç sürücülerinin müthiş dikkatini çekiyor, hatta ürküyorlar. 👍 Gözlerine far tutulmuş kadar etkili.

Bisikletçinin gece de, gündüz de dikkat çekici giyinmesi şart. Siyah renk şık, havalı duruyor ama sağlık için çok tehlikeli :snzdglsn:
Gündüz turlarımda şimdiye kadar en etkilisinin kırmızı renk olduğunu gördüm. Kırmızı giyindiğimde sürücüler daha dikkatli ve kontrollü hareket ediyorlar.

3 veya daha fazla grup şeklinde sürüş ister istemez sürücülerin dikkatini çekmek zorunda bırakıyor.
Tek olunca hayvanlık yapan sürücülerin artma sebebi "görülmemek" değil ki. Tek olunca, "bisikletli zaten bu, muhallebi çocuğudur yani, bi kavga durumunda da rahatça döverim" fikri. 2-3 kişi olunca ilkel beyninde "araçtan inip bi kavga durumu olursa 2-3 kişi beni rahatça döverler, o yüzden hayvanlık yapmıyım" olarak düşünüyor. Fark bundan kaynaklanıyor.

Eğer trafikte bisiklet kullanıyorsanız, görünmez olduğunuzu düşünerek hareket etmelisiniz. Üzerinize isterseniz yanıp sönen neon kıyafet giyin fark etmez. Siz bir hayaletsiniz. Bunu motor kullandığım yıllarda, sevdiğim saydığım bir abim bana söylemişti. Çok dikkate almamıştım. Sonuç; sağ kol ve sol bacaktaki implantlar....Özelliklede türkiye sınırları içinde tam bir hayalet olduğunuzu unutmayın derim.

Cumartesi günü bisikletimi ücretsiz bakım için caddebostan daki Trek mağazasına götürüyordum, karşıdan karşıya geçicektim araçlara kırmızı ışık yandı ve karşıdan karşıya geçerken bir motorsiklet yüzünden hastanelik olacaktım... Herkese kırmızı ışık yanarken bu motorlular kendilerini ne zannediyor? Bir değil iki değil kaçıncı kaza atlatışım böyle. İki tekerler sözde bir birinin dostuymuş, sıçayım böyle dostluğa nefret ediyorum motorlulardan her yerden çıkıyorlar ve sürekli hayatları tehlikeye atıyorlar.

Cumartesi günü bisikletimi ücretsiz bakım için caddebostan daki Trek mağazasına götürüyordum, karşıdan karşıya geçicektim araçlara kırmızı ışık yandı ve karşıdan karşıya geçerken bir motorsiklet yüzünden hastanelik olacaktım... Herkese kırmızı ışık yanarken bu motorlular kendilerini ne zannediyor? Bir değil iki değil kaçıncı kaza atlatışım böyle. İki tekerler sözde bir birinin dostuymuş, sıçayım böyle dostluğa nefret ediyorum motorlulardan her yerden çıkıyorlar ve sürekli hayatları tehlikeye atıyorlar.

Kuryeler gerçekten çok sıkıntı. Ben trafik varken beklerken onlar hiç umursamadan kaldırıma çıkıyorlar. Işıklarda geçiyorlar.
Belki de hızlı olmak zorunda oldukları için böyle bir risk alıyorlar. Onu da düşünmek gerek. Ama ne olursa olsun başkasının hayatını riske atmaya hakları yok.

Komple reflektör kumaştan yapılma bir yeleğim var. Çok sıcaklar hariç gece turlarımda onu giyiyorum.
Araç sürücülerinin müthiş dikkatini çekiyor, hatta ürküyorlar. 👍 Gözlerine far tutulmuş kadar etkili.

Bisikletçinin gece de, gündüz de dikkat çekici giyinmesi şart. Siyah renk şık, havalı duruyor ama sağlık için çok tehlikeli :snzdglsn:
Gündüz turlarımda şimdiye kadar en etkilisinin kırmızı renk olduğunu gördüm. Kırmızı giyindiğimde sürücüler daha dikkatli ve kontrollü hareket ediyorlar.
IMG_20220621_161720.jpg

Bende gece eve dönerken fark edilmek için bundan aldım. Kör olmayan düzgün sürücüler tarafından daha çok dikkat çekiyorum artık.

Geri