Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Geçen pazar günü Seyitgazi Eskişehir yolundayız. Yolun 9. km de gidiş (bizim kullandığımız yön) 2 şerit, karşı şerit 1 şerit. Emniyet şeridi 1.5 m'den uzun. 3'er kişilik 2 grubuz aramızda 500m var. Öndeki grup bizi beklediği için yaklaşık 20 km/s hızlarla gidiyor. Emniyet şeridinin için arkadan araç sol taraftaki arkadaşa tam arkadan çarpıyor, çarpmanın etkisiyle yanındaki arkadaşı deviriyor. Araç firen yapmıyor (firen izi yok), 120 m sonra bi zahmet duruyor. Aracın çarptığı arkadaşta bel bölgesinde ezilmeler ve düşme kaynaklı yaralar oluşuyor, arka çant pert. Diğer arkadaşın el parmağı çıkıyor, kaskı olmasına rağmen elmacık kemiğinden darbe alıyor, şişme ve morarma var.

Sürücü ilk yola çıktı dese de deliller (teker izleri, kırılan farın kırıkları) ve şahitlerin ifadeleri ile sessizliğe bürünüyor. Araçta yanında olan eşi "Karanlıkta gözü görmüyor, karanlığa kalmadan yetişelim diye uğraşıyordu" diyor. Olay saati 19:40, Eskişehir'de gün batımı 20:25. Dayının gözü görmüyor dayamış emniyet şeride gidiyor.... Ne yorum yapılır buna...

IMG20210704204414.jpg

Scudo
Bugün yanlış yola girdikten sonra dönüşte kavsagın keskınlıgını farkedemedım. Biraz hızlı girdim frenler yetmedi öne biraz daha bassam takla atacaktım bende kaldırıma yanlamasına girmeyi tercih ettim. Düştüğümde üzerimdeki yaraların çok az olması beni baya şaşırttı, ben baya bi hasar beklıyodum. Kotunun iyisine ilk defa bu kadar sevınmısımdır :)

Ön janta akort gerekiyor sağ sti yerine gelmesi lazım birazda boya. Sargıda da bi mıktar yırtık var ama oda gravel in nısanı olarak kalsın :D

Sonuç olarak bu kazayı hakettım galiba bazen gereksiz hızlanıyorum. Giderkende 70 km hıza çıktım 2 tane ufak tümsek uyarı olmadı bana, çok riskli değildi ama onlarda da düşebilirdım. asfalt Mucur soğuk asfalt karışımı birşeydi. Hız denemesi ıcın pek saglıklı degıldı yol
(link)

Bugün yanlış yola girdikten sonra dönüşte kavsagın keskınlıgını farkedemedım. Biraz hızlı girdim frenler yetmedi öne biraz daha bassam takla atacaktım bende kaldırıma yanlamasına girmeyi tercih ettim. Düştüğümde üzerimdeki yaraların çok az olması beni baya şaşırttı, ben baya bi hasar beklıyodum. Kotunun iyisine ilk defa bu kadar sevınmısımdır :)

Ön janta akort gerekiyor sağ sti yerine gelmesi lazım birazda boya. Sargıda da bi mıktar yırtık var ama oda gravel in nısanı olarak kalsın :D

Sonuç olarak bu kazayı hakettım galiba bazen gereksiz hızlanıyorum. Giderkende 70 km hıza çıktım 2 tane ufak tümsek uyarı olmadı bana, çok riskli değildi ama onlarda da düşebilirdım. asfalt Mucur soğuk asfalt karışımı birşeydi. Hız denemesi ıcın pek saglıklı degıldı yol
(link)
Geçmiş olsun daha dikkatli olmalısın.

23bbe354-88f8-4cf2-a43d-30ae68200244.jpg

Soldan sıkıştıran araba yüzünden ve nerdeyse yolun ortasına park etmiş araba yüzünden giriyodum egea ya, inanılmaz bir şekilde sadece ön frene basmama rağmen sadece kayarak durmayı başardım oradan 40 45 ile iniyordum

Bugün Sabah 9 civarı Adapazarı İzmit minibüs ile giderken karşı Yolda Adapazarı istikametinde Eşme mevkiinde durmuş trafikte jandarma ambulans ve yanında bisiklet formalı ileri yaşlı bir abi gördüm,tam forumda bilgisi olan varmı diye soracaktımki maalesef de Facebook'ta vefat haberini okudum.. Rahmetl abimiz tır çarpması sonucunda hayatını kaybetmiş ..Allah mekanını cennet eylesin......

(link)
(link)

Çok üzücü bir haber daha, :(

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, geride kalan ailesine de sabırlar diliyorum.

Artık, güvenli bir şekilde nerede bisiklete bineceğimizi şaşırmış durumdayız, özellikle büyükşehirlerde yaşayan bizler.

İnsanın bisiklete binesi gelmiyor böyle haberleri duyunca... insan hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğu bir ülkede yaşıyoruz resmen.

Bugün Sabah 9 civarı Adapazarı İzmit minibüs ile giderken karşı Yolda Adapazarı istikametinde Eşme mevkiinde durmuş trafikte jandarma ambulans ve yanında bisiklet formalı ileri yaşlı bir abi gördüm,tam forumda bilgisi olan varmı diye soracaktımki maalesef de Facebook'ta vefat haberini okudum.. Rahmetl abimiz tır çarpması sonucunda hayatını kaybetmiş ..Allah mekanını cennet eylesin......

(link)
(link)
Allah rahmet eylesin bende face de okudum moralim bozuldu kazayı yorumda anlatmışlar okudum

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Maalesef İzmir'de bir günde iki bisikletli kaza haberi aldık,Allah'tan can kaybı yok ama bu duyarsızlık artık canımızdan bezdirdi,etrafımdaki birçok kişi riskli gördüğü için bisiklete binmeyi bıraktı.Bu olaylar barbarlık sınırını aştı,cinayete teşebbüs demek doğru oldu,sürücü ileride duruyor ama geri gelip ilgilenmiyor kaçıyor gidiyor,bu nasıl vahşilik,bari bir ambulans çağıraydın ahlaksız insan! Sırf şu kaçma teşebbüsü nedeniyle olayın üzerine gidilmeli ve gereken cezayı alması sağlanmalı.
(link)
(link) ·

BUGÜN ÖLEBİLİRDİM
Bornova Karşıyaka yol ayrımında şerit değiştirdikten 5 saniye sonra sol tarafımdan gelen sert darbe ile yere yığıldım. Bir anda başıma toplanan insanların ve olayın getirdiği şok ile bayılacak gibi oldum. Sıcağıyla bir şey hissetmediğimden ayağa kalkmaya çalışıyordum ama istesem de mümkün değildi. Sol tarafımdan gelen polo tarzı beyaz bir araç beni sıkıştırıp şeridin dışına atmaya çalışmış ve aynasını kaybetmişti. Kafamı kaldırdığımda 500 metre ileride durmuş ve bekliyordu. Birkaç saniye geçmeden gaza bastı ve kaçtı. Düştüğüm esnada 4-5 metre sağa sürüklendim bisikletim de sol tarafa sürüklendi ve bir minibüsün altına girdi. Tamamen hurda oldu(fotoğraflarda görüldüğü gibi). Okay yerine bir kaç dakika içinde ambulans ve polis geldi. İlk müdahaleler yapıldıktan sonra polis yanıma geldi diyalog aynen şöyleydi. -Olay nedir? +(anlatıyorum), şikayetçi olmak istiyorum. -Plaka var mı? +hayır yok ama mobeseden bulabilirsiniz, sağ aynası da yok beyaz bir polo tarzı yeni araç. -Yaaaniii, şikayetçi olsanız daa pek bir şey çıkmaz sonuçta plaka bulmamız biraz zor olur.
Polisin bu fevkalade ilgili tavrından sonra hastanede röntgen ve muayene yapıldı. Ciddi bir organ hasarım ya da kırığım yok fakat ezilmeden dolayı sağ bacağımı hiç oynatamıyorum. Düştüğümde kaskımın yere çarpma sesi hâlâ kulağımda ve belki o da olmasaydı belki şu an çok farklı şeyler konuşuluyordu. şu an karakolda ifade verip şikayetçi olacağım. İzmir’in göbeğindeki bu olaya umarım biraz olsun dikkat ederler de bir şeyler değişir. Sürücü bulunup cezasını alıncaya kadar bunun peşinden düşmeyeceğim. Umarım yaşadığım olay, başka kimsenin başına gelmez.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bu haberde ikinci kaza haberi,bu arkadaşımızn bileği kırılmış maalesef.
(link)
Bornova metro trafik ışıklarinda kırmızı da geçip oglumun yaralanmasınına sebep olmuştur

(link)
(link)

....bu duyarsızlık artık canımızdan bezdirdi, etrafımdaki birçok kişi riskli gördüğü için bisiklete binmeyi bıraktı....

Son zamanlardaki bu kaza olayları beni de çok etkiledi. Sanırım bu tereddüt, daha kısa turlar ya da planlı sürüş ertelemesi olarak kendini gösteriyor. Açıkçası biraz korkar oldum.

Aynamı daha çok kullanmaya çalışmama rağmen, son turda kamyonun biri sola dönüşte 1 metre emniyet şeridine girdi solda araç falan yokken. Aynı şekilde arkasındaki otomobil de...Neredeyse 3mt önümdeydiler.

Tır, otomobil ya da bisiklet, hepsinde de 1'er kişiyiz ama nedense bisikletin üstündeki pek önemsenmiyor. Aksine en korumasız olduğu halde. Anlamak mümkün değil...

Bir başka olayda 3 tane tırdan 2'si, beni geçerken neredeyse sol seride kadar uzaklaşırken (tam kendilerini tebrik ediyordum), son tır bana çok yakın geçti ve ben de aynayı kontrol etmiyordum o anda😟.(Kendime de kızıyorum aynayı kaçırdığım bu zamanlarda)

"Ne kadar koruyabilirirsek artık kendimizi" durumu çok moral bozucu...

Gecmiş olsun. Kaza mahalini terk etmeye ağir cezalar vermek gerekiyor.
Kacan kurtulur, Yapanin yanina kâr kalır, Düsenin dostu olmaz zihniyetini bir yok edemedik gitti.

Sabah işe giderken bende kazaya denk geldim. Yukarıdan bisikletle gelen arkadaş sola dönmek isteyen araçtan kaçmak için manevra yapınca yere düşmüş. olayı görmedim kabaca bu şekilde olmuş olay. Sol omuzda ya kırık yada yerinden çıkma var gibi duruyordu umarım daha önemli bir şey yoktur. Bisikletini ben aldım iş yerime getirdim. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur.

Dün öğleden sonra bisiklet sürüşüne çıktım ve ilçede biraz turladım. Daha sonra bisiklet parkuruna girdim ve kendi şeridimde sürdüm. Önüm boş olduğu zamanlarda hızımı biraz arttırdım. Bazı durumlarda bisiklet yolunda yürüyenlere de dikkat ederek yavaş sürdüm. Ters şeritten gelen kiralık 4 tekerlekli 2 kişilik bisikleti 2 çocuk sürüyordu. Yürüyüş yolunu kontrol ettim ve kimse gelmediği için yürüyüş yoluna girdim ve onlar da yürüyüş yolu tarafına gidonu çevirdiler. Normalde bu gibi durumlarda dururlardı ve geçip giderdim fakat bu kez durmadılar ve yanlarından geçerken sol pedalıma çarptılar. Dengemi kaybedip yere düştüm. Dizlerimle ellerim yere sürttü. Eldivenler korudu fakat dizlerim hasar aldı. Bisikletimin selesi yıprandı, sanırım ayna kol kısmından ses geliyor, gidon yan döndü, vites kolu yamuldu fakat düzelttim.

Kaza olduktan sonra bisiklet gidiyor mu diye çok az yavaşça sürdükten sonra Strava kaydını kapattım. Bu konuda yazılanları görünce hâlime şükrediyorum.

strava.png

Aradan 10-15 dk geçtikten sonra başka bir bisikletçi gelip "iyi misin" diye sordu. Daha önceden bisiklet kiralama yerine bu gibi durumlardan bahsettiklerini ve dinleyenlerin olmadığını söyledi. Yaşadığım bu olaydan önceki gece ise ışık kullanan arkadaşım olmasına rağmen üzerimize doğru 4 tekerlekli aile bisikleti kullanan kişiler sürdü. Ters şeritten geliyorlardı. Ben bu kez yürüyüş yoluna girmeden çimenlere doğru girdim fakat arkadaşım yolda kaldı ters şeride de giremedi. Son anda durdular.

Strava da gördüm, @Bıyıkov Ayhan hocama bugün araba çarpmış, kendisinde bir şey yokmuş ufak tefek sıyrıklarla atlatmış ama bisikleti kırılmış.
Hocam gıpta ile takip ediyordum sizi umarım tez zamanda dönersiniz büyük geçmiş olsun

Son düzenleme:
Strava da gördüm, @Bıyıkov Ayhan hocama bugün araba çarpmış, kendisinde bir şey yokmuş ufak tefek sıyrıklarla atlatmış ama bisikleti kırılmış.
Hocam gıpta ile takip ediyordum sizi umarım tez zamanda dönersiniz büyük geçmiş olsun
Çok teşekkürler. Ufak tefek sıyrıklardan biraz fazlası da olsa çok şükür kırık çıkık kafa travması vs gibi sıkıntılarım yok. Sırtımda ve bacaklarımda yaralar ve birkaç dikiş var. Kaza anıyla ilgili en şanslı olduğum kısım arabanın doğrdudan bana değil de bisiklete çarpması ve havalanıp yere düşüp sürüklenmem oldu sanırım. Araba bana doğrudan çarpmış olsa çok daha kötü olurdum diye tahmin ediyorum.
Allah beterinden korumuş diyelim. Hepiniz dikkat edin kendinize...Buralardayız, bir süre mola.

Çok teşekkürler. Ufak tefek sıyrıklardan biraz fazlası da olsa çok şükür kırık çıkık kafa travması vs gibi sıkıntılarım yok. Sırtımda ve bacaklarımda yaralar ve birkaç dikiş var. Kaza anıyla ilgili en şanslı olduğum kısım arabanın doğrdudan bana değil de bisiklete çarpması ve havalanıp yere düşüp sürüklenmem oldu sanırım. Araba bana doğrudan çarpmış olsa çok daha kötü olurdum diye tahmin ediyorum.
Allah beterinden korumuş diyelim. Hepiniz dikkat edin kendinize...Buralardayız, bir süre mola.
Hocam çok büyük geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın, acil şifalar dilerim.

Hocam çok çok geçmiş olsun , Allah beterinden korusun. Çok üzüldüm kaza olayına ama sizde çok ciddi birşey olmaması işin tek sevindirebilecek yanı :(

Nasıl oldu , bir araba nasıl çarpar bisikletliye, kör mü bu direksiyon başındakiler ?!

Geçmiş olsun arkadaşlar..
Bu sporu yaparken ne kadar dikkat edip güvenli sürüş yapsak da, ne yazık ki bizim dışımızdaki faktörler yüzünden kazaları engelliyemiyoruz.
Sağlığımızın iyi olup kalıcı izler kalmaması ile teselli oluyoruz.
Haklı olduğumuz her durumda uzun bile olsa hukuki süreci takip etmeli ve yasal yaptırımlar için uğraş vermeliyiz...

Geçmiş olsun.

Geri