Scudo Sports

Bisiklet kaza haberlerinin artması

Scudo
Bisiklet kazasında rahmetli olan Yasemin Aslan anısına ve olayı protesto etmek maksadıyla,İzmir Karşıyaka’da bugün yaklaşık 200/300 bisiklet severin katıldığı bir etkinlik düzenlendi,bende vakit ayırarak kalabalığı arttırma ve sesimizi yükseltme adına bu etkinliğe katıldım.Bununla ilgili söyleyebileceğim tek şey olay bir cinayettir! İhmal kusurlu gibi herşeyi bir tarafa bırakıyorum,çünkü olayın oluş şekli vs herşey ortadadır! Çok üzgünüm aynı yerde sürekli süren biri olarak sıranın bana gelmemesi için elimden geleni yapmaya hazırım! İşin ilginç ve şaşırtıcı yanı olaydan sonra belediye,yoldaki “yolu paylaş” tabelalarını kaldırmış! Birilerinin suçunu hafifletmeyemi çalışılıyor anlamış değilim! Attığım onlarca maile dönen olmadı! Müsaadenizle bir iki fotoğraf paylaşıyorum.
2812BC73-91DE-4939-9EF8-D1948132E08E.jpeg
CC995671-1389-4629-8DBC-0D8F5CB9C95E.jpeg
295EFABA-4DF5-4779-BA95-7F7E45CB7996.jpeg
6542CB99-0215-48B5-816B-00777CEEE5A8.jpeg
A25D587C-2478-43AB-9E7B-56EE23C43B2A.jpeg

A1E1DD0E-9A1F-4BD2-9545-E748814DDDB1.jpeg

25 Ekim Pazar günü tüm yurtta eş zamanlı yapılması planlanan etkinliğe ait bir gelişme var mı ?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
cazci
Netleşen bir durum yokmuş,çeşitli illerdeki grup yöneticileri eşzamanlı protesto sürüşü düzenleyecekmiş saat olarak 14.00 diye söylendi.Netleşince sayfadan yayınlarız dendi

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve cazci
@seko35.50 Ülkeye komple format lazım.. TV dizilerinde bisikletli oyuncular katılması, Kamu spotları yapılmalı.. Bisiklet yolları ile olacak iş değil, bisiklet yolu bisikleti yeni öğrenenlere uygun..

Ayrıyetten yeni kanunlar çıkmalı, cezalar çıkmalı. Bisikletliye değdinmi 300-500 lira ceza yapştırılmalı.

@seko35.50 Ülkeye komple format lazım.. TV dizilerinde bisikletli oyuncular katılması, Kamu spotları yapılmalı.. Bisiklet yolları ile olacak iş değil, bisiklet yolu bisikleti yeni öğrenenlere uygun..

Ayrıyetten yeni kanunlar çıkmalı, cezalar çıkmalı. Bisikletliye değdinmi 300-500 lira ceza yapştırılmalı.
Öncelikle milletimizde ki adam kaydırmaya son verilmeli. Ceza uygulayıcılar işini iyi yapmadık sonra ölüm cezası olsun boş.😒

Screenshot_20201021_214053.jpg
yine bir kaza haberi maalesef. Umut yorgun isimli arkadaşımız hatayda kaza sonucu hayatını kaybetti 😔mekanı cennet olsun inşallah. Sanırım yüzyıllar sürecek bu ülkede bisiklet devrimi kültürü.

300,500 TL lik ucuz olamaz hayat. Bu ülkede zengin çok var. Keyfine vurur bisiklet kullanıcısına hergün. Parası var nede olsa.

@sokakkedisipisipisi Acilen eylem yapılmalı artık, hollanda gibi..
Faydalı olacağını sanmam. Gözlerimizi 4 değil de 44 açacağız artık.Olabildiğince mahalle aralarında veya araç trafiğine en az şekilde maruz kalacağımız noktaları tercih etmeliyiz artık. Şahsen ben her zaman bu şekilde yol alıyorum.Almaya çalışıyorum. KORKUYORUM!!!!!!!! Başkasının canı başkasına ucuzdur.

Bu olaylar olurken dün gene önündeki aracı sağından geçmek için sağ şeridin en sağına kadar yanaşan araca çarpmamak için elimle araca tutundum araç durdu "dikkatli olsana öldüreceksin beni bizde insanız " dediğimde ve sol koltukta önünde direksiyon olan ve o yüce akıl sahibi muhteşem fikirlere sahip mükemmel insandan duyduğum laf "ardislikğğ yahpmağğkg get galdırımından sürğğ" (Mealen: bence sizin kaldırımdan sürmeniz gerekli) kendisine araç olduğumu bu yolda sürmemin kanuni olduğunu ve haksız olduğunu söylediğimde aynı kişi "öööoozaman sen duracağğn ben geçeeeceğğeeemm" dedi ve geç geçç diye bağırdı bende yolu tamamen kapladığı için geçemeyeceğimi söyledim. patinaj çekerek gitti...
Olay Ankara kurtuluş kavşağında oldu ve göbeğe 30 40 m uzaktaydı ve orada bir trafik polisi arkadaşımız vardı... Tam polisin yanına yanaştım o sırada Polis arkadaş plakasını söyleyip "gördüm gördüm aldım plakayı yazıcam" dedi ve ilahi adaletin erken tecellisinin rahatlamasıyla yoluma devam ettim.

Bu günde ölmedik yani.

Son düzenleme:
Bu olaylar olurken dün gene önündeki aracı sağından geçmek için sağ şeridin en sağına kadar yanaşan araca çarpmamak için elimle araca tutundum araç durdu "dikkatli olsana öldüreceksin beni bizde insanız " dediğimde ve sol koltukta önünde direksiyon olan ve o yüce akıl sahibi muhteşem fikirlere sahip mükemmel insandan duyduğum laf "ardislikğğ yahpmağğkg get galdırımından sürğğ" (Mealen: bence sizin kaldırımdan sürmeniz gerekli) kendisine araç olduğumu bu yolda sürmemin kanuni olduğunu ve haksız olduğunu söylediğimde aynı kişi "öööoozaman sen duracağğn ben geçeeeceğğeeemm" dedi ve geç geçç diye bağırdı bende yolu tamamen kapladığı için geçemeyeceğimi söyledim. patinaj çekerek gitti...
Olay Ankara kurtuluş kavşağında oldu ve göbeğe 30 40 m uzaktaydı ve orada bir trafik polisi arkadaşımız vardı... Tam polisin yanına yanaştım o sırada Polis arkadaş plakasına söyleyip "gördüm gördüm aldım plakayı yazıcam" dedi ve ilahi adaletin erken tecellisinin rahatlamasıyla yoluma devam ettim.

Bu günde ölmedik yani.
Olay Ankara'da mı oldu diyecektim ki yanılmamışım. Ankara'nın öküzünü hikayenin ilk hecesinden tanırım. 3 gün önce gece GOP'tan Esat Caddesi'ne doğru iniyordum, karşımdan bir Mercedes geliyordu. İçindeki yaratıklardan biri "aq delisi" diye bana doğru anırdı. Bağırmak yanlış bir ifade olur, bununki bağırmanın ötesindeydi. Kusura bakmayın, ülkedeki insan kalitesini anlatmak için küfürü sansürsüz yazmak zorunda kaldım. Ciddiye almamak, her an bir yerden tehlike çıkacağına hazırlıklı olmak ve kuvvetli refleksler sayesinde hayatta kalıyoruz. "Ne var lan" desem, silah göstereceklerinden, belki de havaya ya da bana ateş edeceklerinden adım gibi eminim. Abarttığımı düşünenler bu fotoğrafa baksınlar. Bu mermileri Ankara yollarından topladım. Bunlar en temizleri... Yoksa daha çok var.

Bisiklet kazasında rahmetli olan Yasemin Aslan anısına ve olayı protesto etmek maksadıyla,İzmir Karşıyaka’da bugün yaklaşık 200/300 bisiklet severin katıldığı bir etkinlik düzenlendi,bende vakit ayırarak kalabalığı arttırma ve sesimizi yükseltme adına bu etkinliğe katıldım.Bununla ilgili söyleyebileceğim tek şey olay bir cinayettir! İhmal kusurlu gibi herşeyi bir tarafa bırakıyorum,çünkü olayın oluş şekli vs herşey ortadadır! Çok üzgünüm aynı yerde sürekli süren biri olarak sıranın bana gelmemesi için elimden geleni yapmaya hazırım! İşin ilginç ve şaşırtıcı yanı olaydan sonra belediye,yoldaki “yolu paylaş” tabelalarını kaldırmış! Birilerinin suçunu hafifletmeyemi çalışılıyor anlamış değilim! Attığım onlarca maile dönen olmadı! Müsaadenizle bir iki fotoğraf paylaşıyorum.244259 dosyayı görüntüle244261 dosyayı görüntüle244262 dosyayı görüntüle244265 dosyayı görüntüle244266 dosyayı görüntüle
244264 dosyayı görüntüle
244267 dosyayı görüntüle
244268 dosyayı görüntüle

İnsanlık adına ,arkadaşlarımıza vefakar olmak adına yapmış olduğunuz haklı eylemden dolayı tüm arkadaşlar sağolsunlar, varolsunlar.

@seko35.50 paylaşımın için özellikle teşekkür ederim.

necmeddin
Şahsen tanışmıyorduk ama,haftanın 3 4 günü aynı yerde sürdüğümüz için çok sık karşılaşıp selamlaşıyorduk rahmetliyle😔 çok acı ya üstadım resmen cinayet ve bu adam şuan serbest! Ne oluyor yani illaki silahlamı adam öldürülüyor,çok saçma çok

necmeddin
Şahsen tanışmıyorduk ama,haftanın 3 4 günü aynı yerde sürdüğümüz için çok sık karşılaşıp selamlaşıyorduk rahmetliyle😔 çok acı ya üstadım resmen cinayet ve bu adam şuan serbest! Ne oluyor yani illaki silahlamı adam öldürülüyor,çok saçma çok
Gerçekten acı bir durum. Daha öncede benzer bir kalp krizi olayı olmuştu. Sana demiştim gözün ,gönlün arayacak diye. Aynı olayı maalesef yine yaşayacaksın. Allah'a çok şükür kazaya,kadere inancımız var. Bu husustaki sıkıntı önlemlerin lehimize hiç alınmaması. Kanun koyanların,kanun koruyucuların gözlerini kapaması. Bugün İlahi Adaletin sağlanması adına gözlerini kapatıp bir adım atmayanlar, Mahşerde haşrolunduklarında gözleri kör ve ayakları olmadan yerde sürüneceklerini bilmezler mi acaba?

Modern kanun bu işi çözemiyor. Çözemeyecek de. Peki biz ne yapacağız o halde. Her işimizi Allah'a mı havale edeceğiz. Allah bize sormayacak mı , ey kulum ben sana akıl verdim. Sen ne yaptın haktan olmayan, adalet bilmeyen kişilere oy verdin . Bu işi çözmesi gereken mekanizmaya ,kanun çıkartmadın ve insanların katledilmesine izin verdin. Denetim mekanizmasına denetlemedin, kaza olmasına göz yumdun. Yargı mekanizmasına ,haksızlık ettin demeyecek mi?

Demek istediğim olay , Allah haksızlık yapana da göz yumana da hem bu dünya da hem ahirette gereken cezayı veriyor ve verecek. Bizim de adam gibi bu haksızlığa karşı her alanda sağduyulu ve haklılığımızı savunmamız gerekiyor. İnsan olmak bunu gerektiriyor. Allah aşkına bu cinayetler için önlem alın. Yeter gayrı.

Geçen gün bi FB grubunda da yazmıştım; bence Zeynep Aslan davasının ciddi şekilde takipçisi olmak gerekiyor Bu konuda bisiklet medyasında ne olup n bittiğine dair yeterli bilgiye ulaşamadım ben.

Geçen gün Sabah'in sitesinde bir habere denk geldim o kadar.
Kamyon sürücüsü serbest ama şu an ama fren dahi yapmamış çarpma esnasında. (Yapamamış belki de)

Çok güzel eylemininler yapıyoruz ama bunun yeteceğini düşünmüyorum. Bu davayı gündemde tutmalı ki sesimiz daha çok duyulsun. Gereken yerlere daha tok şekilde ulaşsın.
Bisiklet medyasında görünür bir haber bulamamak bu konu hakkınd beni üzüyor.

Kaçımız biliyoruz şu an bu kişinin serbest olduğunu mesela ?

Sabah'taki haberin linki: (link)

Geri