Scudo Sports

Bisiklet iktidarsızlık yapar mı?

Bisiklet sürmek iktidarsızlığa sebep olsaydı bizler anadoluda olmazdık herhalde :) soyumuz tükenir orta asyadan gelemezdik :)
at üzerinde dünyayı titretenlerin torunları olmazdık ;) ha at ha bisiklet aynı bence :)

Scudo
Konuyu bastan okumadim ama son mesajlari ornek alarak bir cevap vereyim. Ufakken bununla ilgili bi balon cikmisti, mahallede herkes "kisir olacaksin binme artik su merete" diyordu. Bindim, biniyorum, binecegim. Ellerinizden oper bir kiz bir erkek iki evladim oldu. Simdi onlara da asilamaya calisiyorum :D

Sene 90lar yaş 5 7 civarı. Filmde Tarık Tarcan Ahu Tuğba'ya sen evliydin ama nasıl olur diyor o da kocam iktidarsızdı diyor. Diyorum ki ne alakası var siyasetçi mi kocası. Google'da yok ki acıp bakasın amca dedim bu iktidarsız nedir o da dediki hukumeti kuramadi bu Tansu ondan.

Bu habere sevindik zaten ben sisteme hidrolik gitsin diye sık sık ayaga kalkarım

• Hahaha
Tepkiler: burak doğançay
Zaten öyle bişey olsa tüm bisiklet sürücüleri iktidarsız çocuksuz evlenemeyen kişiler olurdu ... :p

Araştırmayı bilemem ama bende bisiklet sporu dahil kardiyo şeklinde yapılan tüm spor ve antrenmanların sonrasında tam tersi bir durum oluyor.Kardiyo sonrası duşa girdiğimde iki tane duş başlığı oluyor :)

Genital bölgeyi korumak önemli (tayt vs). Pedal çevirdikçe diz kapağı bizlere ayrı bir enerji sağlıyor zaten.

Bu konu ile ilgili bilgili bir üroloji doktorundan bilgi almıştım. Kendiside şiddetli bir bisikletçi. Kısa sele ve mümkünse ölçülerinde sele kullan demişti. Çok fazla uyuşmaya el vermemek gerek. Arada bir ayakta sürmek gerek. Kan basıncının azalması işlevleri yerine getirmede sıkıntı doğurabiliyormuş. Ve bunun sonucu keşke iktidarsızlık olsa. Yumurtaların zarar görmesi, sperm sayısının düşmesi vs gibi. İşin sonunda oturup testlerimi verdiğimde " bisikletin zararı olmaz ama " diye başlayıp hep gidiyor.

Doğru sele ayarı, doğru sele genişliği ve selenin geniş kısmına oturmak çok önemli. Perineum denen bölge basınç görmemeli. Sürüşte genital bölgede uyuşma vb. rahatsızlık varsa bunu bir uyarı olarak algılamak lazım.

Hergün işe gidip gelirken sürdüğüm için taytsız kullanıyorum. Artık sıkıntı yaratmaya başladı gerçekten. Brooks selemi arızalı olduğu için kullanamıyorum ve tayt giymekten hoşlanmıyorum. Sanırım yeni bir brooks sele almanın vakti geldi. Zaten iyi bir taytın fiyatı da hemen hemen Brooks ile aynı artık :(

• Beğen
Tepkiler: enzo ve yusufgs36
Konu ile ilgili kisisel deneyimi mi yazayim ben de.3 senedir bisiklet kullaniyorum. Mayistan beri de her gun 2 saat ise gidip geliyorum. Bugune kadar bir problem yasamadim. Hissizlik vs hic olmadi. Pedli tayt kullaniyorum. Sele ozel bir sele degil. Allah bu mesaji editlettirmesin 😬

Konu ile ilgili kisisel deneyimi mi yazayim ben de.3 senedir bisiklet kullaniyorum. Mayistan beri de her gun 2 saat ise gidip geliyorum. Bugune kadar bir problem yasamadim. Hissizlik vs hic olmadi. Pedli tayt kullaniyorum. Sele ozel bir sele degil. Allah bu mesaji editlettirmesin 😬
Bir dilek de ben tutayım, Allah kimseyi kalın formayla karşılaştırmasın, herkesin dizlerini göğüs kafesine yapıştıran fırıl fırıl forması olsun.

İktidarsızlıkla uyuşma ne alaka ya? Alkol, sigara, kilo, hareketsizlik iktidarsızlık yapar. Net... Kendimize uygun olmayan sele kullanıldığımızda ve çok uzun süre bisiklete bindiğimizde geçici uyuşma olur. Bu iktidarsızlık değildir. Bu haberleri yazanların IQ'larını çok merak ediyorum. Bisiklete binsinler ondan sonra haber yapsınlar. Bunlar hep araba lobisi 😃

biisklet tüm vücuttaki kan dolaşımını hızlandırıp kaslara taze kan pompalayıp yenilenmeye yardımıc olur.İktidarsızlıkta nedir ? Bence bisiklet kullanmamak iktidarsızlık yapar.İktidar,bisiklete binenlerin elindedir!😄

Bilimsel olmayan bir gözlem paylaşayım. 30-40 yıldır beraber bisiklete bindiğim bir çevrem var, içlerinde isteyip de çocuğu olmayan yok :) Keza ben de kız babasıyım, kızım doğduğunda 25. yılda sele üstündeydim, en kötü senemde 5 bin km geçiyorum, aktif spor yıllarında 20 bin km geçtiğimiz yıllar çoktur, antrenörün not defterinden kayıtlarla

Bisiklet antremanlarına başladıgımdan beri aklıma türlü türlü.... geliyor, cinsel dürtüyo körüklüyor :koptum: :koptum: Esas hareketsizlik sorun yaratır hala cahil cahil haberler yapılıyor. Uygun sele, uygun baskı noktalar ve pedli tayt ile ölene kadar devam

Her yere arabayla gidip, park ettikten sonra yürümemek için vale hizmeti kullananlar için teselli haberi olur ancak bu.

Öncelikle belirteyim doktorum. Bu başlığı gördükten sonra ürologların da olduğu doktor odasında konuştuk.
Uzun süre kan dolaşımını engellerse sperm sayısı ve aktivitesinde azalma ve sinir basısı nedeniyle de iktidarsızlık ve boşalamama/geç boşalma gibi sorunlar yapabilir ama doğru sele seçimi, uygun pozisyon ve uyuşma olduğu anda mola verme ile aşılacağını söylediler.

Hastaneden 5-6 doktor düzenli bisiklet kullanıyoruz genel cerrah abimiz bir kaç seneye hepiniz hemoroidden bana geleceksiniz dedi. Bisiklet kullanıcısı çok hastası olmuş. Merak ediyorum aranızdan hemoroid (basur) sorunu yaşayan oldu mu?

Son düzenleme:
Geri