Scudo Sports

Bisiklet için kapalı park alanı

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.699
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Selam, Anadolu yakasında oturan bisikletçiler için ihtiyaç olduğunu düşündüğüm kapalı park alanı sorunu var. Sahile yakın olanlar için sorun yok ancak uzakta oturanlar için bisikletleriyle sahile gelmeleri gerçekten zor (bu insanların durumunu anlamamız zor olmasa gerek; çocuklar, hanımlar, yaşlılar vb.). Tanıdığım bir çok kişi bisiklet kullandığımı görünce çok özeniyor, genellikle çocukken veya gençliğinde kullanmış, ama bisiklet almaya gelince bir kaç tane engel çıkıyor. İnanın engel olan şey masraf değil. Engel olan konular:

- Bisiklet aldığında konu komşuya karşı duyulan sıkıntı, oturduğu semtin kültüründe bisikletin yerinin olmaması
- Sahil yolu bisiklet için çok güzel ama oraya ulaştırmanın da o denli zor olması. Arabası olanlar için de işkence; neredeyse bisikleti sürdüğünden daha fazla eforu yükleme-indirme operasyonda harcayacak olması.

Kısaca ihtiyaç olan şey ilkbahar-yaz-sonbahar döneminde bisikletlerin kilitli tutulabileceği ve ayda bir bakımın yapılabileceği kapalı bir park alanı. Ben bunu bir iki bisiklet servis yerine açtım ve aynı fikirdeler, kendim de yapmayı düşündüm ama mevcut işimin yoğunluğu nedeniyle plan suya düşüyor.

Böyle bir girişim veya benzeri bir yer Anadolu yakada sahil tarafında var mıdır? Böyle bir çözüm olduğu bilinse, bisikleti sayısının 3-4 kat artacağına hiç şüphem yok, bir kez tadına varan, deneyim kazananlar da benim gibi bisiklet sevdalısı olacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: Nüvit Becan
Scudo
Valla hayatımda kim ne demiş olaya nasıl bakmış hiç önemsemiyorum allah sağlıklı bir yaşlanma nasip etsin herkese;ben gücüm kuvvetim yettiği sürece bineceğim bisikletime.insanların oturduğu muhitler çevre kimse kafasına takmasın bence kimi ne ilgilendiriyor.koca koca arazi araçlarına istanbul gibi bir metropolde binenleri görünce yadırgamayanlar bisiklete laf atmasın bence.

Böyle bir şey çok güzel olur. Bende sahilde sürüyorum mesela. Ancak evim sahile çok yakın değil. Sahile inene kadar trafiğin içinden gitmem gerekiyor, zor oluyor. Böyle bir bikepark tarzı bir yer olsa seve seve kullanırım. :)

Atilla Bisiklet'in sahibi Atilla'ya konuyu açmıştım; bana böyle bir düşüncesinin olduğunu ama en erken önümüzdeki yıl yapabileceğini söylemişti. Bostancı'da 5 katlı bir binayı kiralama düşüncesi var. Bisiklet otoparkı düşüncesi ayda bir bisikletlerin bakımını ve temizliğini de içeriyor. Ayrıca aynı binada bisiklet kültürüne yönelik aktivitelerin de olabileceği alanları içeriyor. Atilla eğer yeterli finansmanı sağlayabilirse böyle bir girişimi yapabilecek motivasyona sahip, hayatını tamamen bisiklete adamış bir insan.

Geri