Scudo Sports

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

bir öneride benden gelsin. sti kolların içini suyla yıkadıktan sonra tam bir kuruma olması için saç kurutma makinesi ile kurutabilirsiniz. Bu arada çamurla kurtarmışsınız, geçmiş olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
Scudo
@Cagdasa teşekkürler öneri için.Valla düştükten sonra ilk kendime değil vites kollarına baktım.😁Alalı bir-iki hafta oldu.Dedim kırıldılarsa ayvayı yuttum.Baktım biri sağa doğru yamulmuş diğeri sola doğru yamulmuş.Ama sadece yamulmuşlar.😀Bir oh çektim.Sadece sti kolların tepe noktalarında hafif bir sarsıntı var çözemedim.Önceden var mıydı bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Vites Tellerinin borularının içine çamur kum taş kaçmış olmasın?

• Beğen
@Bilgetd olabilir.Onu da göz önünde bulundururum.İlk vites ayarı yaparım.Olmazsa kablo ve telleri sıfırdan değiştiririm.

@seko35.50 suyla yıkıyorum normalde de😊Ama Sti kolun içi küçük.Kurulaması zor olur diye dedim.Peki camları çıkıyor mu kolların?Birde bisikletci sakın suyla yıkama dedi.Kafam karıştı😊
abi merhaba sti kolların içine kompresörle hava tutarsan veya saç kurutma ile kurutursan bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

• Beğen
O kadarcık sudan birşey olmaz ya,hatta sti kolların içine hortumla tazyik uygulayın ki çamurlu kalmasın,ben dağ bisikletimle çamura düşmüştüm oto yıkamaya gittim makineyle tazyikli su anca temizledi,sonra evde kurulamıştım.Ha çok isterseniz kolların içine wd40 sıkıp fazlalığı peçeteyle alın ki ıslaklık varsa pas tutmasın.Bence tabi:komik:
Hocam ben gecenlerde şarap baglarindan gecerken aniden firlayan köpeklerden kacmak için direksiyonu sağa kırinca şarap havuzuna düştüm. Yüzme bilmedigimden debelenirken çok şarap yuttum. Beni ciftciler kurtardi . Aşiri sarhos olmuşum. O telasla şarap havuzuna duşen bisikletimi şarapla yikamisim.
Şimdi sormak istedigim şey bu bisikleti hic yikamasam tenime temas ettikce vucud kadrodaki alkolu emer mi ? Birde tazyikli sirke ile yikasam olur mu ?

Hocam ben gecenlerde şarap baglarindan gecerken aniden firlayan köpeklerden kacmak için direksiyonu sağa kırinca şarap havuzuna düştüm. Yüzme bilmedigimden debelenirken çok şarap yuttum. Beni ciftciler kurtardi . Aşiri sarhos olmuşum. O telasla şarap havuzuna duşen bisikletimi şarapla yikamisim.
Şimdi sormak istedigim şey bu bisikleti hic yikamasam tenime temas ettikce vucud kadrodaki alkolu emer mi ? Birde tazyikli sirke ile yikasam olur mu ?
Sevgili abim önce saygılar sunarım,şarapla yıkanması ve seninde şaraba bulanmış olman caiz değildir ama yinede bir diyanet işlerine danışmakta yarar vardır diye düşünüyorum neme lazım bazı şeyler bildiğimiz gibi değilmiş 🥳 şarabı emermi diye sormuşsun kadro karbonsa birde gios ise emer tabi! emer hemde 90 gün dışarı atamaz🙃 tazyikli suyla değil altına kiremit koyup kiremit eriyene kadar yıkaman lazım🤪 kurularken iyice bakıver aralarda şarap kaldıysa,düz yolda giderken yalpalar velespid,ayroluğun dengen bozulmasın🤓

Hava yağmurluydu bisikleti alalı 800 km sürdüm .Hiç temizlik ve yağlama yapmamıştım.Bu gün evde banyoda güzelce yıkadım sildim.Az bekleyip zinciride yaplayacam.Birdaha ki temizlik 1600 km 😉E5C4E9EB-7A6E-495C-80EC-577720FB4FDA.jpegE074C390-DB4D-41F0-91D8-864080E629E5.jpeg50EA8C0A-54C0-47F7-8CD6-5441C4E1A3C4.jpeg4661D934-42BB-4812-BFDC-1630FB53FB42.jpeg

Nasıl bu kadar iyi parlatıyorsunuz şu zinciri kafayı yicem ben de mazotla fırçalıyorum çıkmıyor üstündeki yağlar falan parlamıyor bir türlü

Nasıl bu kadar iyi parlatıyorsunuz şu zinciri kafayı yicem ben de mazotla fırçalıyorum çıkmıyor üstündeki yağlar falan parlamıyor bir türlü
Hocam bazı zincir renkleri beyaz parlak zaten.Kimisi daha koyu

IMG_20210320_234541_475.jpg

Herkese öncelikle selamlar Decathlonun sitesinde gezerken bu ürüne rastladım Fiyat bana fazla geldi sizlerin fikirleri nedir alınır mı kullanan var mı eğer varsa deneyimin paylaşabilir mi? Bileşenleri hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Ürün performansı hakkında bir bilgim yok teşekkürler ☺️

• İnanılmaz
Tepkiler: suat akman
Merhaba bu ürünü alana kadar susuz yıkama sıvıları var konsantre onları alıp kullanabilirsin parlatanadamlar sitesinde arama kısmına susuz yıkama yazın çıkar.

Çok çamur felan varsa suyla çamuru akıtıp direk bunlarla silebilirsiniz az kirliyse direk sıkıp kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Kutay P ve Atasoy
Dişli, zincir, aktarıcı temizliği vs. ne kadar sürede bir yapılmalı? oraları yağlamak vs. gerektiğinden ve pek bi bilgim olmadığından zarar vermek yerine ben hiç ellemiyorum. Onun dışında kalan kaba temizliği ara ara yapıyorum nemli bezle.

Dişli, zincir, aktarıcı temizliği vs. ne kadar sürede bir yapılmalı? oraları yağlamak vs. gerektiğinden ve pek bi bilgim olmadığından zarar vermek yerine ben hiç ellemiyorum. Onun dışında kalan kaba temizliği ara ara yapıyorum nemli bezle.
Ben ilk temizliği 800 km de yaptım ama sıfır almıştım.Her sürüşten sonra mutlaka nemli bezle silip öyle eve alıyorum.Kullanım yerinize göre değişir zaten baktığınızda dişliler aktarıcıda yağ birikintisi oluyor .Yıkamanın zararı olduğunu düşünmüyorum.Tazyikli su olmadıkça sabun ve suyla güzelce yıkanıp ,tam kuruduktan sonra yağlanabilir.

• Beğen
Tepkiler: imtarık
Ben ilk temizliği 800 km de yaptım ama sıfır almıştım.Her sürüşten sonra mutlaka nemli bezle silip öyle eve alıyorum.Kullanım yerinize göre değişir zaten baktığınızda dişliler aktarıcıda yağ birikintisi oluyor .Yıkamanın zararı olduğunu düşünmüyorum.Tazyikli su olmadıkça sabun ve suyla güzelce yıkanıp ,tam kuruduktan sonra yağlanabilir.
Tesekkurler hocam

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Asfaltta kullanınca kirlenmediği için zincir kararana kadar kullanıp, sonra kadro, maşa, jantları nemli bez ile silip kuruluyorum sadece. Zincir, ruble, aynakoldaki yağı da bazen mazot bazen wd-40 ile akıtıp fırça yardımıyla temizleyip son aşamada yağlıyorum.

Ancak son turumda asfalatta kafam şişip köy yollarına girince bisiklet görseldeki hale geldi. :krnz: Eve dönüşte -tavsiye edilmediğini biliyorum- benzinliğe girip uzaktan uzaktan basınçlı su ile yıkadım. Bu çamurlar aksi halde nasıl çıkardı bilmiyorum. Hemen bezle kurulayıp evde de zinciri yağladım.
20210325_181252-COLLAGE.jpg

Geri