Cagdasa
Üye
- Tepki
- 176
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
abi merhaba sti kolların içine kompresörle hava tutarsan veya saç kurutma ile kurutursan bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum@seko35.50 suyla yıkıyorum normalde de😊Ama Sti kolun içi küçük.Kurulaması zor olur diye dedim.Peki camları çıkıyor mu kolların?Birde bisikletci sakın suyla yıkama dedi.Kafam karıştı😊
Hocam ben gecenlerde şarap baglarindan gecerken aniden firlayan köpeklerden kacmak için direksiyonu sağa kırinca şarap havuzuna düştüm. Yüzme bilmedigimden debelenirken çok şarap yuttum. Beni ciftciler kurtardi . Aşiri sarhos olmuşum. O telasla şarap havuzuna duşen bisikletimi şarapla yikamisim.O kadarcık sudan birşey olmaz ya,hatta sti kolların içine hortumla tazyik uygulayın ki çamurlu kalmasın,ben dağ bisikletimle çamura düşmüştüm oto yıkamaya gittim makineyle tazyikli su anca temizledi,sonra evde kurulamıştım.Ha çok isterseniz kolların içine wd40 sıkıp fazlalığı peçeteyle alın ki ıslaklık varsa pas tutmasın.Bence tabi![]()
Sevgili abim önce saygılar sunarım,şarapla yıkanması ve seninde şaraba bulanmış olman caiz değildir ama yinede bir diyanet işlerine danışmakta yarar vardır diye düşünüyorum neme lazım bazı şeyler bildiğimiz gibi değilmiş 🥳 şarabı emermi diye sormuşsun kadro karbonsa birde gios ise emer tabi! emer hemde 90 gün dışarı atamaz🙃 tazyikli suyla değil altına kiremit koyup kiremit eriyene kadar yıkaman lazım🤪 kurularken iyice bakıver aralarda şarap kaldıysa,düz yolda giderken yalpalar velespid,ayroluğun dengen bozulmasın🤓Hocam ben gecenlerde şarap baglarindan gecerken aniden firlayan köpeklerden kacmak için direksiyonu sağa kırinca şarap havuzuna düştüm. Yüzme bilmedigimden debelenirken çok şarap yuttum. Beni ciftciler kurtardi . Aşiri sarhos olmuşum. O telasla şarap havuzuna duşen bisikletimi şarapla yikamisim.
Şimdi sormak istedigim şey bu bisikleti hic yikamasam tenime temas ettikce vucud kadrodaki alkolu emer mi ? Birde tazyikli sirke ile yikasam olur mu ?
Banyomuz bu kadar geniş olsa da bizde yıkasak keşkeHava yağmurluydu bisikleti alalı 800 km sürdüm .Hiç temizlik ve yağlama yapmamıştım.Bu gün evde banyoda güzelce yıkadım sildim.Az bekleyip zinciride yaplayacam.Birdaha ki temizlik 1600 km 😉258667 dosyayı görüntüle258668 dosyayı görüntüle258669 dosyayı görüntüle258670 dosyayı görüntüle
Hocam bazı zincir renkleri beyaz parlak zaten.Kimisi daha koyuNasıl bu kadar iyi parlatıyorsunuz şu zinciri kafayı yicem ben de mazotla fırçalıyorum çıkmıyor üstündeki yağlar falan parlamıyor bir türlü
Ben ilk temizliği 800 km de yaptım ama sıfır almıştım.Her sürüşten sonra mutlaka nemli bezle silip öyle eve alıyorum.Kullanım yerinize göre değişir zaten baktığınızda dişliler aktarıcıda yağ birikintisi oluyor .Yıkamanın zararı olduğunu düşünmüyorum.Tazyikli su olmadıkça sabun ve suyla güzelce yıkanıp ,tam kuruduktan sonra yağlanabilir.Dişli, zincir, aktarıcı temizliği vs. ne kadar sürede bir yapılmalı? oraları yağlamak vs. gerektiğinden ve pek bi bilgim olmadığından zarar vermek yerine ben hiç ellemiyorum. Onun dışında kalan kaba temizliği ara ara yapıyorum nemli bezle.
Tesekkurler hocamBen ilk temizliği 800 km de yaptım ama sıfır almıştım.Her sürüşten sonra mutlaka nemli bezle silip öyle eve alıyorum.Kullanım yerinize göre değişir zaten baktığınızda dişliler aktarıcıda yağ birikintisi oluyor .Yıkamanın zararı olduğunu düşünmüyorum.Tazyikli su olmadıkça sabun ve suyla güzelce yıkanıp ,tam kuruduktan sonra yağlanabilir.