Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Scudo
mourinho nun bi lafi vardir. Muhabirin " iyi bir antrenor olmak icin once iyi bir futbolcu olmak gerekmez mi sizce?" sorusu uzerine, "o zaman iyi bir jokey olmak icin once at mi olmak gerekir? cevabina benzettim ben bu lafi.

Bir zumreye aitseniz konusabilirsiniz yoksa fikirleriniz kimsenin umrunda degil.

@babajanovic
Ünlü bir düşünürün dediği gibi "ya taraf olursunuz, ya bertaraf". :D

@mehmetsunu
Yol yaris almistin sende ama henuz bi yolda yarista goren olmadi seni dmi keh küh

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@abbot

günaydınlar abbout hocam, bak sana yeminlen diyom senin profilin hakkında bişey çıkarıp yargıya varmadık yav, çünkü sen henüz bişey demedin bile :D(çelişkiliyiz dedin ona da katıldığımı hep belirttim.)

gelişelim gelişelim de, sen pahalı bisiklete binmek yanlıştır diyip ben oynamamam bana ne bana ne deyip duruyorsun :hrkbuya:

yani senin yazdığın bir cümlelik şeyi burdakilerde biliyor ve katılıyorlar ama niyetlerinin iyi olduğuna, çevrecilik adına kendi tutarsızlıklarını yenmeye çalıştıklarına dair ikna edilmek istiyorsun ama yukarda biri yazmış ya, hepimizin ölmesi lazım abbout un ikna olması için :krktm::krktm:

sonuç olarak senin hiçbirşey dememelerinden bile gelişmeye çalışacam söz valla :krsn:

hatta bir süredir koşturmacadan kuş yuvası yapımına ara vermiştim, bu gazla hafta sonu 2 tan daha yapar don kişot misali dünyayı kurtarmaya çalışırım :)

@mavi albatros

konuda 3 sayfadır çevrecilik veya tüketim azaltımı konusunda konuşmak yerine troll besleniyor oluşu sebepli uzaklaşmış olabilir.
ufak bir raylara dönme çalışması yapayım :)
çamaşır ve bulaşık yıkarken kullanılan kimyasallara alternatif bilen var mı acaba ya? Temizlik için arap sabunu aklımda da, bayram sonrası eve dönünce girişeceğim o işlere inşallah

@gercek umurcan
Çamaşır için(link) kullanıyoruz biz evde. Doğal, çözünebilir ve kokusuz. 1 Kg'luk paketi 50 Lira civarı ama normal detarjandan az kullanıldığı için aslında daha ucuza geliyor.
İçeriğini merak ederseniz ; (link)

Bulaşık makinesinde de Amway kullanıyoruz. O da kokusuz.
Elde yıkama için (Ve bisiklet temizliği için) Green Clean Bulaşık deterjanı ve yağ çözücü var. Turmepa onaylı, eco ve vegan sertifikalı ürünler.

Ama burada limon - karbonat ve sirkeli deterjan tarifleri gelecektir birazdan :) (Eşim ikna oldukça bu işe kimyasallar azalıyor evde. Yıllardır hijyen diye içimize işlemişler. Ağır kimyasal olmadan temizlik olmaz gibi hissediyor insanlar)

@gercek umurcan

Buyur buradan yak. Yazılanlar hoşunuza gitmiyor farklı bir görüş ortaya atıyorsunuz. Misal sizin düşüncenize göre sanat kurtarır demişsiniz. Biri çıkıp demiş mi "kardeş ne içiyorsan aynısından banada ver". Tabi siz böyle denmesin diye önlemi baştan almışsınız "benim düşünceme göre".

@mavi albatros

Yıldım, kaynak veriyorum okumuyorsunuz, ortaya fikir atıyorum araştırmıyorsunuz, hareketlendirmek için sopayla dürtüyorum tık yok. Nato mermer nato kafa, ben sizin için bu saatten sonra pek bir şey yapamam. Hazırsanız teşhisi koyuyorum :cool: (link)

@abbot , nato mermer nato kafa sizce kullanılmaması gereken bir üslup değil mi ?
diğer yazdığınızdan bahsetmiyorum bile.

@babajanovic
Satıcı değil kullanıcıyım valla :)
Birçok kokusuz detarjandan sonra geçtik amway'e. (Eşimin alerjisi olduğu için) Alternatif deterjan fikirlerine açığım :)

@BerkEvren , banyo ve lavaboda kullandığımız defne sabunları çok ufalınca ele gelmez oluyor, bunları biriktirmişiz bayağı, şimdi çamaşır makinesini çalıştırınca biraz biraz atıyoruz içine, güzel oluyor. amway a kimyasal diyen de var zararsız içeriği diyen de çok, bilmem ki ?

@mavi albatros
Siz kendi üslubunuzu sorgulamaya başladığınız zaman bende kendiminkini sorgulayacağım söz. Ben daha ne anlatabilirim size inanın bilmiyorum bir insan eleştirmekten sorgulamaktan ne kadar uzak olabilir aklım almıyor. Sizin yaptıklarınızı herkes yapıyor diyorum yok, başka birşey diyorum yok, yok yok yok. Sizin paşa gönlünüzü mutlu etmek için ne demek lazım inanın bilmiyorum. Çaresiz bıraktınız beni.

Sizin duymak istediğiniz birşey söyleyeyim hadi sulh ile çözelim bu işi. Geçen sene ektiğim ceviz ağacı bu sene epey boy atmış, tahminen 5-6 seneye kadar ürün vermeye başlar.

@abbot

bana içinde hakarete varmayan herşeyi söyleyebilirsiniz. biz size NATO MERMER NATO KAFA demedik. CAHİL SENDROMU hiç demedik. siz, eleştiri yaptım dediniz biz eleştiriyi göremediğimizi bildirdik. kimin kafasının mermer kiminkinin cevher olduğunu kendi yaşantısı belirlesin, siz belirlemeye çalışmayın sizden ricam.

elinize sağlık, ceviz için bir şeyler not almıştım bulunca paylaşacam. sülfürle ilgiliydi heralde.. bakınayım.

@babajanovic Yukarıda belirttiğim gibi Amway bir firma, savunacak halim yok :) Alerji sebebiyle birçok ürün denedik. Alternatiflere açığım.
@mavi albatros El sabununun çözünmemesi (tortusu) makineye zarar verecektir zamanla. İyi temizler ona itirazım yok. Ama ufak parçalar ve boruların olmadığı bir sistemde (Elde yıkarken)

Ahahahah dini bütünler amway kullanıyor, Irak işgalini destekliyor vs vs :D :D Çok dalga geçileşi insanlarsınız hakikaten :D
Amway'leri alıpta kanalizasyona dökelim olsun bitsin :D :D
Komedi yahu hahahaha :D Amway olmasa Amerika Irak'ı işgal edemeyecektiii altta da şu çalıyor :D :D

Amway tarikatındanım arkadaşlar artık, yolumuz hak yolu isimden de anlaşılacağı üzere :D :D
Yani 2 troll gelmiş 3 4 sayfadır trollüyor arkadaşlar lütfen trolleri beslemeyelim.

Onun dışında konuya dönecek olursak, çok eski olmayan araçların egzozlarından acayip kirli duman çıkıyor. Devlet buna bakmıyor mu? Bu kontrollerde nelere bakılıyor?
Bir de şu egzoz patlatan apaçiler var. Bunlara ceza kesilmiyor mu? Bu egzozun bi standartı yok mu? Gürültü kirililiği yapıyorlar gerçekten çok sinir bozucu. Isparta'da o kadar fazla ki bu tiplerden.

Geri