Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

5 bin liralık bisiklete biniyorum ama bende bu gruba dahil olmak isterim eğer kabul ederseniz.

İnsan bi kendini tartar, ne yapıyorum ne ediyorum, nasıl yaşıyorum der. Sistemin her nimetinden faydalanıp sonra vay ben çevreciyim, tüketim karşıtıyım. Bahçenize ektiğiniz iki domates sizi çevreci yapacaksa olmaz o iş.

Scudo
@ozgurgokalp

Abbot burada ironi yapmış sanırsam, yüksek fiyata alınmış bisiklete binip, tüketim karşıtı görünenlere laf çarptırmış.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@gercek umurcan

bu hindistandaki milletin gidipte ..çtığı açıkhava memişhanesi sahil değilmi

@Harun Yalçındağ
@abbot arkadaş bizzat konu sahibine laf çarptırmış. @Ahmetgitar arkadaş ana ulaşım aracı olarak Ankara'da bisikleti kullanıyor ve aylık ortalama 1000 km civarı yol yapıyor. @abbot arkadaş sanırım @Ahmetgitar 'ın market bisikletiyle bu ulaşımını sağlayabileceğini düşünmüş olacak ki 5000 liralık bisikleti kendisine çok görmüş...

Buranın amacı ihtiyacını duyduğumuz şeylerden geri kalmak değil, ihtiyacını duymadığımız şeylere ve gereksiz harcamalara dikkat etmek ve etmeye teşvik etmek. Ki bunu da başarıyor. Bu başlık sayesinde 2 aydır evimden plastik çöpü atmıyorum, hep dibini sıyırdığım maaştan belirgin bir şekilde arttırma yapabiliyorum. Demek ki amacına ulaşıyor değil mi.

Sapla samanı, araç ile amacı birbirine karıştırmayalım, konuşmadan önce bir düşünelim.

Saldırgan yaklaşmanın, sadece sürekli kullandığı aracını kaliteli aldığı için; insanların saygı duyduğu, dikkat ettiği ve önem verdiği değerlerine "sen onun hakkını veremiyorsun" yaklaşımı en basit haliyle ayıptır.

@ozgurgokalp

Tüketim eleştirilmiyor mu, çevreci değil misiniz.? Duyan bisikletler gökten zembille iniyor sanır. Bu bisiklet üretilirken harcanan enerji, hammaddeyi elde etmek için çevreye verilen zararlar, emeği sömürülen insanlar neden gözardı ediliyor. Konu bisiklet olduğu için bisikletten veriyorum örneği ama çoğu tüketim ürününde olay üç aşağı beş yukarı böyledir. İlla tek tek tane tane mi yazmak lazım anlaşılması için.

Bu tür girişimler bana neyi hatırlatıyor anlatayım. Vakti zamanında küresel ısınmaya çevre sorunlarına dikkat çekebilmek için "live erth" diye bir organizasyon yapılmıştı. Ne oldu dersiniz, güzel bir konser organizasyonu olarak kaldı. Adam atladı jet uçağına konsere geldi. :islik: Konser sonrası ortaya çıkan çöp yığınlarından bahsetmiyorum bile. Lafta çevre için yapıldı ama,vicdanlar pürü pak oldu.

Adres vererek arkadaşa laf çarptığımı söylemişsiniz ama öyle bir amacım olsa sizin yaptığınız gibi arkadaşı etiketler öyle yazardım. Anlatmak istediğim şey bu tarz girişimlerin içerisinde pek çok çelişki barındırdığıdır.

@abbot Sizin bakış açınızla hiç yaşamamak lazım. Bisiklet tüm ulaşım araçları içinde verilen parayı da üretim aşamasında çevreye verdiği zararı da çok çabuk telafi edebilen bir araç. Çünkü ilk alım veya üretim maliyeti ne olursa olsun eğer kullanılıyorsa harcanan değerleri diğer taşıtlara göre çok kısa bir süre içinde telafi ediyor. Ha siz hiç ulaşım yapmayın, oturun oturduğunuz yerde diyorsanız o zaman hiç tartışmaya gerek yok. Eğer konu ulaşımsa başka çevreci alternatifiniz varsa duymak isteriz...

@abbot
En amacından uzaklaşan hatta kimi zaman tehlikeli muhalefet türü; bir fikre çamur atıp, yerine alternatif getirmemek; bir fikri saçma olmakla suçlayıp kendi fikrini beyan etmemek şeklinde yapılandır. Kendi fikrinizi koklatmadan fikirlere laf attıp çekirdek çitlenesi forum ortamı oluşturuyorsunuz. Tartışmanın bir amacı olması açısından çevrecilik - tüketim karşıtlığı gibi konularda görüşlerinizi ve alternatiflerinizi duymak isterim. (hatta isteriz)

@BerkEvren

Yukarıda yazıyor içini doldurmak size kalmış. Hoşunuza gitmeyince neden çamur atmak oluyor o da enteresan. Sizi ikna mecburiyeti mi var?

En büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan greenpeace bile eleştirilirken size ne kalmış yahu, ne bu burundan kıl aldırmama vaziyeti. Sizi ikna etme mecburiyeti mi var? Bahsetmeye çalıştığım şeyin hala anlaşılmamış olması ayri bir mevzu. Çelişkiler var diyorum, yeterince açık mı? Bu arkadaşın yazdıklarına istinaden değil genel çevrecilik düşüncesi içerisinde var.

Siz paylaşın biz öğrenelim. Çekirdek çitleriz :harika: kabuklarını dışarıya atarız, neticede ekolojik çöp.

@ozgurgokalp

Farz edelim ki 20 bin lira maaş alıyorsunuz. Çalıştığınız fabrikada çevre bilinci olmayan, zehirli atıklarını nehre döken, bacaları filtresiz hiç bir kurala riayet etmeyen bir kurum olsun. Diğer taraftada 5 bin lira maaş alacağınız çiçek gibi bir iş yeri. Suyunu arıtan bağı bahçesi olan bisiklete önem veren bir yer olsun. Çevreci kuruma geçer miydiniz?

Forumda birkaç isim var. Kendilerine görev olarak başkalarına sürekli "sizin yaptığınızla çevrecilik olmaz" demeyi görev edinmişler.

Bir müsait vakitlerinde kurs açsınlar da kendilerinden öğrenelim çevreci nasıl olunuyormuş. Sınavı da kendileri yaparlar.

Ne de olsa çevreci olmak için onlardan icazet almak lazım. Onlar okey vermediğinde olunamıyor çünkü.

Bu arada tuvaleti kullanmayın arkadaşlar. Çevreye zararlı. Hem çevreciyim diyeceksiniz, hem de doğanın içine şey edeceksiniz. Bu işte samimiyseniz şey etmemeyi öğrenin. Öyle konsere gitmemekle, bisiklete binmekle olmaz o iş.

@Rocketman otorite olmak isteyen adayın , en azından sanayi sitesinde yakınan esnaftan bir farkı olmalı.
Not: Malum video ya link vermiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Sorgulamayan, kusku duymayan, sisteme karsi gelmeyen adamdan cevreci olmaz arkadaslar bosa ugrasmayin. Egreti duruyor.

@abbot
İkna değil valla, derdinizi fikrinizi duruşunuzu anlayalım ona göre konuşalım dedik yine olmadı, yanlış yapmışız demek. Çevrecilik fikri içinde çelişkiler var diyorsunuz. Peki sizin fikriniz nedir ? Bir neo-çevreci fikre mi sahipsiniz ? Yoksa bu çelişkiler sizi anti-çevreci bir duruşa mı yöneltiyor ? Bunu anlasak yeter. İkna olmaya değil konuşmayı sürdürmek için ne düşündüğünüzü anlamaya çalışıyoruz kısaca.

@abbot
1 Ay önce yaptığım (Rakamlar farklı) eylemdir. İmkanı olana tavsiye ederim. Çevremde birçok insan da sahip oldukları iş ahlakı ve çevre ahlakı sebebiyle bu tip geçişler yapmıştır. Hepsi daha az paralı ama daha mutlu artık. Akşam aklınızı kemiren bir iş yapmak para kadar kıymetli değildir hiçbir şekilde.

Geri